Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוטל-לוס

morpheus1234
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר שאלות דחופות בעיניין הביטוח:

-במידה והרכב נקבע כטוטל לוסט, האם הפיצוי הכספי הניתן הוא עבור שווי הרכב לפני התאונה, או שמקזזים ממו את הנזק???

-מה האינטרס של חברת הביטוח? לקבוע את הרכב כטוטל-לוס או לתקן אותו?

-תוך כמה זמן השמאי אמור להחזיר תשובה?

-ולסיום, האם בשביל שרכב יוכרז כטוטל-לוס הוא צריך לעבור תאונה ממש ממש קשה כך שאפילו אחרי תיקון הוא לא יתקרב למצבו הקודם? או שגם תאונות "קלות" (יחסית) מאפשרות זאת? כלומר עד כמה השמאים מחמירים?

תודה מראש!!!

פורסם

-במידה והרכב נקבע כטוטל לוסט, האם הפיצוי הכספי הניתן הוא עבור שווי הרכב לפני התאונה, או שמקזזים ממו את הנזק???

בוודאי שהפיצוי הכספי הוא לפי מחיר הרכב (לוי יצחק) לפני התאונה.

מה האינטרס של חברת הביטוח? לקבוע את הרכב כטוטל-לוס או לתקן אותו?
בד"כ, כשהנזק מעל 50% מערך הרכב - הרכב מוכרז כטוטאל לוס.

-ולסיום, האם בשביל שרכב יוכרז כטוטל-לוס הוא צריך לעבור תאונה ממש ממש קשה כך שאפילו אחרי תיקון הוא לא יתקרב למצבו הקודם? או שגם תאונות "קלות" (יחסית) מאפשרות זאת? כלומר עד כמה השמאים מחמירים?
הכל לפי מחירי החלקים והעבודה, בקיצור, עלות התיקון.

פורסם
האם עשית תאונה קשה עם הטויוטה?

לא אני,

אמא שלי :-(

אין נזקי גוף תודה לאל,

כנראה נגרם ממהירות מופרזת של הנהג השני

אם זוהי תאונה קשה או לא אני לא יודע, כי לא ראיתי את הרכב עדיין

בכל מקרה לפי תאורים של המוסכניק יש לפחות 3 קרעים בשלדה(התאונה הייתה צידית) 2 הדלתות נכנסו חזק פנימה +כנף קדמית, כל הדש יצא טיפה החוצה מההדף, וידית הילוכים קיבלה זווית, למכסה מנוע לא קרה כלום, האוטו הניע חלק אחרי התאונה נסע כמה מטרים ואז הוזמן גרר (לטענת אמא שלי הספידומטר זייף למעלה),

כל זה מתיאורים שונים , אני לא ראיתי את הנזק...

שוב, תודה לאל שלא היו נפגעים ...

פורסם

אני לא חושב שיש צורך להזכיר לביטוח שהרכב הונע לאחר התאונה.

אם יש צורך להחליף כריות אוויר (חשוב מאוד, בדוק עם החברה), יש יסוד להניח שהרכב יושבת.

בכל מקרה, לאן גררתם את הרכב? אני ממליץ לחברה, משום שהמחירים שלהם יותר גבוהים וכך יש יותר סיכוי לדחוף אם הרכב לכיוון אובדן מוחלט.

היזהר ממוסכי הסדר, חלקם עונים באופן מוחלט להגדרה חאפר. אל תתפתה לכל מיני הצעות (רכב חלופי, השתתפות עצמית יותר זולה וכו').

והכי חשוב, איזה שנה הרכב? האם הרכב עדיין בתקופת אחריות?

פורסם

ראשית תודה רבה על התגובה!

הרכב אינו בתקופת אחריות, ונגרר למוסך הסדר של חברת הביטוח, כך גם השמאי מטעם החברה,

האם האינטרס של השמאי(=חברת הביטוח) לתקן או שלא איכפת לו להכריז על אובדן מוחלט? האם להזמין שמאי מטעמי שיעלה לי כסף?

שוב תודה!!!

פורסם

תוציא את האוטו מהמוסך הזה, ומיד!

בעבר היה לי סובארו ג'אסטי שקיבלה מכת שלדה, עכשיו שימו לב, מדובר ברכב שהיה שווה אז 11000 ש"ח סה"כ, נכנס למוסך הסדר, הוזמן שמאי, קבע שניתן לתקן את האוטו, לא נכנעתי, לקחתי את הרכב למוסך מרכזי של סובארו, ושם הנזק משומה היה פי 2 ממה שהיה במוסך הקודם, הרכב ירד מהכביש בסופו של דבר...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
ראשית תודה רבה על התגובה!

האם האינטרס של השמאי(=חברת הביטוח) לתקן או שלא איכפת לו להכריז על אובדן מוחלט? האם להזמין שמאי מטעמי שיעלה לי כסף?

האינטרס של חב' הביטוח הוא שיעלה לה כמה שפחות (קרי שהרכב לא יוכרז כאבדן מוחלט)

יש גם משהו באמצע שנקרא "אבדן גמור להלכה" - אתה מקבל את הכסף כאילו היה אבדן מוחלט, וחברת הביטוח משקמת את הרכב ומוכרת אותו.

לגבי שמאי מטעמך, חכה עד לקבלץ דו"ח השמאי של חב' הביטוח ותחליט אז.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא ממליץ להשאיר את הרכב במוסך הסדר.

אחת הסיבות היא שמוסך ההסדר יותר זול מהמוסך המרכזי = פחות סיכוי שהרכב יוכרז כאבדן מוחלט.

והסיבה השנייה היא מקוצועיות - בד"כ, המוסך המרכזי יהיה הרבה יותר מקצועי ממוסך ההסדר (בלשון המעטה).

שמאי מטעמך תביא רק אם יהיו לך חילוקי דעות עם השמאי של חברת הביטוח.

• תוכן חדש...