Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3

tanga
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיר 207 עם הנעה זהה, דווקא מגלה אמינות מצוינת, אבל לא את האוטו הזה אתה קונה, אז לא יודע, הגיר מעצבן ומסרס את המנוע, אבל מכל בחינה אחרת אוטו מאוד מוצלח לטעמי למרות הסטיגמה האיומה שמוצמדת דווקא אליו משום מה. ה C3 עדיפה בכל הנוגע למרחב, נוחות וראות. אוטו מצוין למחירו הדי נמוך כפי שאני מבין. ולמי שהתלונן כאן למעלה על 9 ק"מ לליטר, צריכה כזו בנסיעה עירונית טהורה, היא לגמרי נורמלית.

פורסם
לפני 29 דקות, רועי5 כתב:

ולמי שהתלונן כאן למעלה על 9 ק"מ לליטר, צריכה כזו בנסיעה עירונית טהורה, היא לגמרי נורמלית.

🙋‍♂️ אני.

נורמלית לרכב הזה, אני יודע. אבל לקרוא לה נורמלית כיום, כשמכוניות מקבילות מציגות 12-13-15 ק"מ לליטר, זה... נורמלי זה לא. מצד שני, בתקציבים שהמכונית הזו שווה, אולי אתה צודק, אני לא יכול לחשוב בשליפה על רכב (שהוא לא עגלה או שק של תקלות) שיתן צריכה טובה הרבה יותר.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אתה מכיר הרבה מכוניות שצריכה עירונית טהורה בהן מציגה את המספרים שהבאת ? למעט דיזלים, היברידיות וכל מיני מיקרו, אני לא. ולא, אני לא מדבר על תקציבים מקבילים, אני מדבר על מכוניות בכלל שמתנהלות בנסיעה עירונית שכוללת באופן רגיל, נסיעות רבות לטווחי זמן ומרחק קצרים יחסית ועצירות והאצות מרובות ביחס.

פורסם
לפני 14 שעות, פבל כתב:

🙋‍♂️ אני.

נורמלית לרכב הזה, אני יודע. אבל לקרוא לה נורמלית כיום, כשמכוניות מקבילות מציגות 12-13-15 ק"מ לליטר, זה... נורמלי זה לא. מצד שני, בתקציבים שהמכונית הזו שווה, אולי אתה צודק, אני לא יכול לחשוב בשליפה על רכב (שהוא לא עגלה או שק של תקלות) שיתן צריכה טובה הרבה יותר.

לא מודדים צריכת דלק לרכב בנסיעה בעיר.

מאחר ותוואי הנסיעה בעיר תלויה בעומסי תנועה באזור מגוריך.
ובתוואי הנסיעה מישורי/הררי,
לדוגמה:
אין דין נסיעה בערים: תל אביב / ירושלים / חיפה,
לנסיעה בערים: באר שבע / אילת / דימונה / נהריה / טבריה.

לדוגמה:
הרכב שלי סופר מיני שברשותי  פיג'ו 207 1.6 אוט'.
צריכה הדלק בנסיעה בגוש דן נעה בין 7.5 ל- 9.0 ק"מ/ליטר.
צריכת הדלק בנסיעה בין עירונית בלבד נעה בין 14.0 ל- 15.5 ק"מ /ליטר.
צריכת דלק בנסיעה משולבת נעה בין 11.5 ל- 12.5 ק"מ /ליטר.

פורסם

מסכים לחלוטין עם קודמי, שהתייחס לחבר שציין מצידו נסיעה עירונית ברכב זהה. ואני כמובן התייחסתי לנסיעה עירונית בגוש דן, שבאופן כמעט בלתי נמנע היא נסיעה בעומס תנועה כבד יחסית, עתירת רמזורים. אם מדובר בנסיעה עירונית בבאר שבע למשל, לטרוניתו על צריכת דלק מוגזמת מתחיל להסתמן בסיס.

פורסם
לפני 35 דקות, רועי5 כתב:

אתה מכיר הרבה מכוניות שצריכה עירונית טהורה בהן מציגה את המספרים שהבאת ?

א, כן. בחנתי לא אחת מכוניות עם מנועי 1.0 ליטר טורבו או 1.2-1.4 אטמוספריים שבנסיעה רגועה - גם אם עירונית - יכלו להגיע למספרים כאלה. 

לפני 31 דקות, eyalkar כתב:

לא מודדים צריכת דלק לרכב בנסיעה בעיר.

לא "מדדתי" כלום, ציינתי עובדה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

סביר להניח שהנסיעות שאדם מהישוב נוסע אינם רק באזור העירוני (גוש דן).

אבל כאחד שתוואי הנסיעה שלו הוא רק עירוני ב- 10 שנים האחרונות
שאלו נסיעות קצרות לחנויות הצריכה השונות בגוש דן.

לאור ניסיוני האישי (נמדד בכל תדלוק ונרשם) גם במכוניות המשפחתיות כדוגמת -
אלפא רומיאו ג'ולייטה 1.75 ליטר ידני, טיוטה קורולה - 1.6 ליטר אוט', מאזדה 3 - 1.5 ליטר אוט', יונדאי I30 - אוט',
בנסיעה בתוואי עירוני הזהה לנסיעה של הפיג'ו 207 1.6 ליטר,
כל הרכבים שציינתי צורכים/צרכו צריכת דלק ממוצעת עירונית זהה.
שהיא נעה בין  7.5 ל- 9.0 ק"מ/ליטר.

כאשר צריכת הדלק מחוץ לעיר (נמדדת בתוואי בין עירוני בלבד) נעה בין 13.0 ל- 15.5 ק"מ /ליטר.

לכן חוזר ומדגיש שלא ניתן למדוד צריכת דלק לרכב רק בנסיעה עירונית התלויה בעומסי תנועה. 

פורסם

הקליאו שהוצעה כאן היא אופציה עדיפה מבחינת אמינות המנוע לעומת ה-C3.

הייתי בודק גם פורד פיאסטה 1.4 אוטומטית. אמורה להיכנס בתקציב ונותנת תמורה טובה לכסף. לא נחשבת בעייתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...