Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט ומשקפי ראייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לצערי לפני כמה חודשים בבדיקת עיניים לקראת הוצאת רשיון גיליתי שיש לי בעיה בעיניים, ולכן חייבו אותי לשים משקפי ראייה בזמן הנהיגה.

מאז אותו יום עד היום השתמשתי באותם המשקפיים רק פעם אחת, והייתי לומד נהיגה בלי משקפיים, והעיניים שלי לא התרגלו להם בכלל.

לפני יומיים היה לי טסט שבוטל בגלל שלא הבאתי את אותם המשקפיים איתי, והוא נדחה להיום בבוקר.

נכנסה הטסטרית ובדקה את הניירות ושאלה אותי בקשר למשקפיים, כמובן שהם היו עליי..

התחלנו לנסוע ואני מרגיש קצת שהכביש שונה, ושאני בכלל לא יודע למדוד את המרחק ביני לבין המכונית שמקדימה, ברמזור הייתי צריך ללכת ימינה ופשוט לא ראיתי הולך רגל בגלל המשקפיים, והטסטרית בלמה ונכשלתי.

עכשיו השאלה שלי, היא מה אוכל לעשות בקשר לזה בטסט הבא? לא הצלחתי לשכנע אותה שנעשה בלי, אז מה לעשות?

פורסם

קודם כל זה לא רק לטסט , אם אתה בטוח שהראייה שלך טובה ללא משקפיים , אז תלך שוב לממסי , תוציא טופס ירוק חדש ...

לך לבדיקת עיניים , ללא המשקפיים כמובן ושהם יחתמו לך על הטופס הירוק מחדש (כמובן אם אתה רואה כמו שצריך)

ואז לא תצטרך לא בטסט משקפיים ולא בנהיגה עם רשיון ...

פורסם

להוציא טופס ירוק חדש=תיאוריה מחדש+בדיקת רופא מחדש+בדיקת עיניים מחדש?

ואם אגיד לטסטר (במקרה שזה לא אותה האחת שהייתה היום) שיש עליי עדשות, יש דרך לבדוק את זה?

פורסם

אם תגיד שיש לך עדשות,סביר להניח שיאמינו לך...

אבל באופן כללי,אם אתה צריך משקפיים...תנהג עם משקפיים!

אפילו אם יש לך מספר ממש קטן.

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

איך לא הבחנת בהולך רגל?

תראה גם אני לפעמים זקוקה למשקפיים אבל זה לא רשום לי ברשיון , אך אני מרכיבה אותם מידי פעם בלילה.

הצעתי אליך היא לנסות להרכיב אותם כאשר מסיעים אותך ברכב, כך תקבל תחושה של נהיגה עם משקפיים ותוכל לנסות להתרגל אליהם.

בהצלחה

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בלי קשר לנהיגה, אני מציע לך לבדוק שוב את העיניים לראות אם אתה באמת זקוק למשקפיים.

אם כן, תתחיל ללכת איתם לא רק בנהיגה, תראה טלוויזיה, תלך ברחוב, זה עיניין של הרגל.

דבר שני, אי אפשר לבדוק עדשות מגע, אי אפשר לבקש מימך להוציא אותם, אתה תמיד יכול לטעון שאתה חייב את התמיסה ע"מ להכניסם שוב.

לי יש משקפיים ומשום מה זה לא כתוב לי ברישיון למרות שהאופטימטריסט שלי כתב שיש לי -0.5 לא כתבו, זה בעיה שלהם, אני יודע שאני רואה יותר טוב ואני לא נוהג ללא משקפיים.

במידה ואתה צריך, תנהג עם משקפיים, יש לי חבר שלא מוכן לשים משקפי ראיה, הוא לא רואה כלום אני אצלם לך את הרכב שלו ותבין בכמה דברים הוא נכנס כי הוא לא ראה אותם.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לך תעשה בדיקה חוזרת אצל רופא עיניים.

יכול להיות שנתנו לך עדשות לא מתאימות, אולי יש לך צילינדר ולא התאימו לך עדשות מתאימות,

אולי פיספסו במספר וכו'..

בכל מקרה, כמו שאמרו קודם, כדאי שתסתובב עם המשקפיים כמה שיותר - בכ"ז, אם מעולם לא הרכבת משקפיים, קיים צורך להתרגל אליהם (וטסטס, בתור פעם ראשונה, זה לא דבר מומלץ..).

פורסם
בלי קשר לנהיגה, אני מציע לך לבדוק שוב את העיניים לראות אם אתה באמת זקוק למשקפיים.

אם כן, תתחיל ללכת איתם לא רק בנהיגה, תראה טלוויזיה, תלך ברחוב, זה עיניין של הרגל.

דבר שני, אי אפשר לבדוק עדשות מגע, אי אפשר לבקש מימך להוציא אותם, אתה תמיד יכול לטעון שאתה חייב את התמיסה ע"מ להכניסם שוב.

לי יש משקפיים ומשום מה זה לא כתוב לי ברישיון למרות שהאופטימטריסט שלי כתב שיש לי -0.5 לא כתבו, זה בעיה שלהם, אני יודע שאני רואה יותר טוב ואני לא נוהג ללא משקפיים.

במידה ואתה צריך, תנהג עם משקפיים, יש לי חבר שלא מוכן לשים משקפי ראיה, הוא לא רואה כלום אני אצלם לך את הרכב שלו ותבין בכמה דברים הוא נכנס כי הוא לא ראה אותם.

אולי הוא זקוק להם רק בנהיגה ולא לטלויזיה, זה עלול להזיק לו יותר אם הוא ירכיב אותם כשהוא לא צריך.

תבדוק שוב אצל אופטימטריסט כדי שתהיה בטוח, ולא תגרום נזק נוסף לעיניים.

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נהגת שודים יקרה, אם את לא יודעת, עדיף לפעמים לא לומר כלום.

אין דבר כזה משקפיים רק לנהיגה, או שאתה קצר רואי או שלא.

רמת החשיבות של המשקפיים עולה בהרבה בנהיגה בגלל הצורך לראות הכל בחדות ולראות הכל למרחק גדול ע"מ שנוכל לתכנן את נסיעתינו.

מה שגם אם הוא לא ילך איתם אלא רק בנהיגה, הוא לעולם לא יתרגל אליהם.

המלצנו לו פה מספיק פעמים שילך להיבדק שוב, אבל אצל אופטימטריסט אחר, אם יש לו מספר הוא צריך ללכת איתם אחרת יגרם לו נזק לעיניים, לא ההפך.

פורסם

ומה עם האנשים שמרכיבים משקפיים רק בנהיגה ? או רק אם הם קוראים או רואים טלויזיה?

ואני מאוד מתנצלת על הבורות שלי במשקפיי ראייה כנראה שאתה אופטימטריסט יותר מוסמך ממני...

פורסם

לא אופטימטריסט ולא בטיח, פשוט משקפופר, אבל בהחלט שאלתי הרבה שאלות את האופטימטריסט שלי כדי לדעת עם מה אני הולך להיתקע לכל החיים.

אנשים שמרכיבים משקפיים רק בנהיגה או רק כדי לראות טלוויזיה לא אומר שהם לא צריכים להרכיב משקפיים כל הזמן, הם פשוט מעדיפים לא ללכת איתם ככה ביום יום אלא רק שהם צריכים, ואני מבין אותם, משקפיים זה דבר מרגיז. (אני מעדיף עדשות מגע.)

לגבי קריאה, זה סוג אחר של משקפיים, משקפיי ראיה ,קצר רואי מה שנקרא, נמדד במספר שלילי, מינוס.

משקפיי קריאה, בד"כ מה שקורה בגיל מבוגר יותר, זה משקפיים שמספר התיקון לעין נמדד במספר רגיל פלוס.

פורסם

אני לדוגמא לא זקוקה למשקפיים (נבדקתי לפני כחודש על מנת שאוכל להוציא רשיון על אופנוע והכל היה תקין), אך לעיתים רחוקות בלילה אני מרגישה שאני חייבת משקפיים בשביל פוקוס, מעבר לכך אני רואה מצויין.

פורסם

נקודת מפתח בהסתגלות למשקפיים היא המרחק בין המוקדים של העדשות שלהם. אופטומטריסט מקצועי ואחראי מודד בקפידה את המרחק בין מרכזי האישונים בשתי העינים, ודואג שבחיתוך העדשות והתקנתן במסגרת יישמר אותו מרחק. אם המרחק שונה, קשה להסתגל.

בעיה אחרת היא כשיש הפרש גדול בין המספרים בשתי העיניים. הראיה מתבצעת בעיקר במוח (העין היא רק סוג של קבלן ביצוע עבור המוח), ואצל מי שראיתו פגומה בעיקר בעין אחת, המוח הסתגל לראיה שהיא בעיקרה חד-עינית. שימוש במשקפיים מתאימים שיוצרו בדייקנות משנה את הראיה בכך שהמוח מקבל פתאום מידע חזותי דו-עיני. התופעה גורמת לסחרחורת קלה, עד שמסתגלים.

מאד מומלץ למי שאכן זקוק למשקפיים להשתמש בהם או בעדשות מגע מתאימות.

דרך אגב, קיים ספר הנקרא 'שיפור הראייה כיצד?', שחובר ע"י יעקב שלחין, מתלמידי ד"ר בייטס, ושהודפס בישראל בשנת 1980. בספר ישנם הסברים על אימוץ הראיה וכיצד להמנע ממנו, על תרגילי הרפייה, ובכלל הוא מעמיק את ההבנה שבעיות ראיה מוחמרות ע"י לחץ נפשי. מומלץ ביותר, גם בתקופת האינטרנט.

יוסי

• תוכן חדש...