Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה קצרה: אישתי חובבת בישול גדולה, למעשה לדעתי ולדעת רבים מהסובבים אותנו היא מבשלת ברמה מאוד מאוד מקצועית ויש לה יכולות אפיה של קונדיטור. זה נורא קשה להמחיש את זה במילים אז תצטרכו לרגע לסמוך עלי.

לאחרונה התחילו לצוץ במאקו פרקים של תוכנית שנקראת ״ישראל מבשלת יחד״ שזאת בעצם תוכנית בשידור חי שבה כל פעם שף אחר מבשל במטבח שלו ארוחה\מתכון ובמקביל יש בחורה ברובליקה קטנה שקוראים לה ריטה ששואלת את השף שאלות שצופים שולחים לה.

בהיותי חובב אכילה וחובב לא-לריב-עם-אשתי (תחביב מעולה, ממליץ בחום) צפיתי בחלק מהתוכניות האלה עם אשתי והגעתי למסקנה שחלק נכבד ממומחי האוכל בישראל נעים בין תותחים לפח אשפה. אתחיל דווקא בתותחים: השף אהרוני והשף חיים כהן, לא רק שהם אנשים גדולים חסרי אגו - יכולת הבישול שלהם והחשיבה מחוץ לקופסא ברמה מאוד גבוהה, אשתי מאשרת שהמתוכנים שלהם טובים מאוד ואפילו הכינה אחד כבר לדעתי שיצא מעולה. חלק מהמתכונים של חיים כהן נכשלו במהלך הביצוע שלו ואפילו פעם אחת הוא הוציא צלחת הגשה גדולה שכולה קציצה כשהיא חלקה חיה, וקצת מביכה בשביל שף ברמה שלו, אבל בגלל לחץ של זמן ובהיותו בשידור חי - זה מובן. 

בואו נשים את התותחים בצד ונדבר על מיכל אנסקי ואייל שני.

אייל שני כמעט שרף את המטבח הקטן והצנוע שלו, הרס מנה שלמה כשהשוקולד שלו התקשה בתוך קערת עץ (מי ממיס שוקולד ושם בקערת עץ?) ובכלל נראה שאיבד את זה לחלוטין במטבח. זה שהוא מדבר כמו הזוי מילא, אבל הוא באמת התנהל ממש בצורה חובבנית.

ואתמול זכיתי לצפות במיכל אנסקי שבישלה בצק פילו שעליו אספרגוס ומאק אנד צ׳יז (אטריות עם גבינה) - נו באמת.

עכשיו באופן כללי אני לא בן אדם שיושב וצוחק על בן אדם כשהוא נכשל, אבל מה שמרתיח בסיטואציה היא שמדובר על אנשים שמתיימרים להיות תותחים גדולים בבישול, שעומדת מאחוריהם מכונת שיווק מפלצתית ולא רק שהם מתגלים במערומיהם כבינוניים הם גם הולכים ושופטים אחרים על רמת בישול נמוכה תחת לחץ.

• רעיון טוב! 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל שני ומיכל אנסקי הם לא בעלי מקצוע. היא למדה גסטרונומיה (שזה מה בדיוק?) והוא ניצל את הכריזמה שלו ופיתה אנשים להאמין בו ובאוכל שלו וכך הוא הקים את המסעדות שלו.

אהרוני וחיים כהן הם בעלי מקצוע, עשרות שנים בתחום, הם למדו אותו עם הידיים והם מראשוני השפים הישראלים. עם זאת, בתור טבחים הם בינוניים במקרה הטוב וההצלחה שלהם נובעת מהוותק שלהם ומההערכה שאנשים נותנים להם. הם כן מנהלים ואנשי עסקים מצויינים, טבחים - בינוניים.

פורסם (נערך)

מה, לא ידעת?

כל מה שמוגש לך בטלוויזיה אפוי ומבושל וקצוץ בעריכה, עם צבא שלם של גמדים מאחורי הקלעים.

יש לי קצת ניסיון עם טלוויזיה כך שאני לא מראש לא מתרגש מזה.

יש בנוסף שפים (נעזוב שמות) שבכלל לא יודעים לבשל,

או לחבר שני מרכיבים במנה כך שיעבדו ביחד, אבל מסעדה זה יותר מ״רק שף״

ולכן הם עדיין מצליחים להריץ לתקופות קצרות ובינוניות כל מיני עסקים שמצליחים להם.

על חיים כהן לא תשמע ממני מילה רעה (יש לו מתכונים פחות מוצלחים ויותר מוצלחים, כמו כולם)

ולעניות דעתי הספרים המוקדמים של אהרוני הם מעולים - או במילים אחרות,

מישהו (כנראה אהרוני) עשה עבודה יוצאת מהכלל ב״גיור״ של מתכונים ממסעדה למטבח פרטי. זה לא פשוט.

אני לא יודע _מה_ זה אייל שני, לא מצליח להגדיר אותו,

אבל אם נתעלם לרגע מהפרסונה ונדמיין שהוא מעולם לא הוציא מילה מפיו -

האוכל שיוצא מ״המזנון״ שלו פשוט משובח, באופן עקבי. טבחים מעולים. אולי בגלל שהוא לא מפריע?

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

תכנית משעשעת. נחמד לראות אותם מבשלים בלייב בלי שום עריכה. לעניין השפים אני מאוד תופס מאהרוני (גם מקצועית וגם כבן אדם), רואים שהוא יודע מה הוא עושה, לא מחרטט, מדבר לעניין ונותן טיפים שהם אשכרה שימושיים לבישול יומיומי. גם אבי ביטון ממש אחלה.

דווקא לגבי חיים כהן אני לחלוטין חולק עליך. ראיתי שתי תכניות שלו (או שממילא היו רק 2 שלו עד עכשיו?), ואם ככה נראה שף בישראל, אז אוי. חצי מהמנות הוא לא מצליח להוציא או שממש מתפקששות לו, עובד מפוזר, לא מוצא דברים (בתכנית הראשונה שראיתי הוא לא מצא מערוך ושתי דקות קיטר "מי מזיז לי פה דברים", ובתכנית האחרונה שהייתה - בדיוק אותו דבר. קטע לפנתיאון), ובגדול נראה שבישול הוא לא העיסוק העיקרי שלו כרגע (או לפחות שהוא לא מרבה לבשל במטבח שלו בבית), הרי הוא כבר מזמן סלב/מנחה ולא ממש שף. לא קונה את התירוץ של הלחץ זמן - אם אתה יודע שלא תספיק (הרי הוא בוחר מה לעשות, לא כמו תכניות הבישול שהוא מנחה בהן למתמודדים יש לכאורה הרבה פחות זמן גם לבשל וגם לחשוב מה בכלל לעשות בהתאם למשימה), אז... תכין משהו אחר? תתכונן בהתאם? לפחות תכין את הכלים שאתה הולך להשתמ בהם ותדע איפה הם? ועצם היותו שף לא אומר דה פקטו שהוא יודע להתנהל במטבח תחת לחץ?

בקיצור, די מביך לראות אותו, לדעתי עושה לו הרבה יותר נזק מתועלת.

לגבי אייל שני ומיכל אנסקי - טוב, מיכל אנסקי בכלל לא שפית (עד עכשיו לא הבנתי מה היא בדיוק) אז זה לא ממש מפתיע, ואייל שני, ידוע שהוא חרטטן.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם

אהרוני וחיים כהן - על הכיפאק. באמת אנשים בלי אגו, כיף לראות אותם מבשלים ומסבירים.

אייל שני - השם ישמור וירחם. נראה כמו מויישה אופניק מבשל במטבח.

מיכל אנסקי - ניכר שהיא מאוד מבולבלת (כן, ראיתי את התוכנית עם האספרגוס והבצק עלים). יכול להיות שהיא הורמונלית ומכאן נובע הבלבול או שהיא פשוט לא לקחה את הכדור הנכון בבוקר. עקרונית, ההריון עשה לגוף שלה טוב ומילא אותה במקומות הנכונים - אז אני פחות מקשיב למה היא אומרת או מה היא עושה :-P 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איך אומר אסף גרניט: קשה מאוד לבשל בשביל טלוויזיה.
מיכל אנסקי למדה תורת האוכל, היא לא בשלנית.
אייל שני מבין דבר או שניים בטעמים אבל עדיין יותר חלש מהם ואפילו מיונתן רושפלד השחצן.

Sent from my SM-T590 using Tapatalk

פורסם (נערך)

לא יודע אם אייל שני  שף טוב או חרטטן אבל אני כן יודע, שהמזנון ממש טעים ואווירה אחלה. מה שכן, לצערי אין פעם שהייתי שם ונרקומנים והומלסים לא קילקלו את החגיגה ללקוחות.. כל הזמן מסתובבים שם בין השולחנות וחופרים לך שתיתן להם כסף להרואין.

עריכה אחרונה על ידי Bob Ross
לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

פורסם

אדם שהוא שף לא מעיד שהוא טבח טוב במיוחד. אלו דברים שונים. שף הוא בעיקר אחראי על המטבח, על המנות שיוצאות והתפעול השוטף. כלומר הוא בעיקר מנהל. וזה סוג של כלל. כמה שאתה מתרחק מהפרקטיקה (בישול לצורך העניין), כי אתה מנהל למשל מסעדה או שניים, אתה הופך לפחות מקצועי.

כמובן שהכלל לא מחייב, אבל אם השף מעסיק טבחים מעולים ומשמר את הרמה של המסעדה, הוא עושה את תפקידו טוב.

תיקחו את גורדון רמזי כמקרה בוחן, בתור טבח הוא היה בסדר (אפשר לקרוא אודותיו). אך בתור שף (מנהל) הוא מעולה. וגם בתור סלב ואחד טלוויזיה הוא לא רע בכלל.

מסכים עם איציק נ., אני גם פחות הייתי קשוב למיכל אנסקי.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לא ראיתי אבל בגדול לשף יש שני תפקידים: מחוץ לשעות הפעילות ובזמן שעות הפעילות, מחוץ לשעות הפעילות זה לבנות מנות ולבנות תפריט, בשעות הפעילות כמו ש @Gosser1860 אמר זה לנהל את המטבח, זה לתזמן את הכנת כל המרכיבים כדי שיהיו מוכנים יחד ולתקתק את העבודה במטבח, זה לא אומר שהוא זה שישים את ההמבורגר על הגריל או יזרוק את הפסטה למים.

במטבחים גדולים התפקיד של שף עוד יותר מורכב, כי הוא צריך לנהל את המנהלים של הפסים השונים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גורדון רמזי הוא לא דוגמה לכלום. מדובר בבנאדם מוכשר במיליון ואחת דברים שמנהל זוגיות למופת עם אישה מאוד מאוד מוכשרת בעולם הטלוויזיה והתוכן. יש מעטים כאלה ביקום באופן כללי, שמצליחים בכל דבר שבא להם לגעת בו.

אלמלא איזו פציעה קשה היינו אפילו מוצאים אותו בגלזגו ריינג'רס. אמיתי!

אגב, אפשר לבצע את ההקבלה גם לעולם ההופעות החיות. מדונה באולפן זה דבר נהדר, אבל היא לא מסוגלת לשיר #-₪&#+@) אפילו תו אחד נכון -#&₪+#)@ בהופעה חיה. כלום! איפה היא ואיפה ניל טננט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אייל שני חיים כהן ואהרוני

לא הייתי מזלזל באף אחד מהם

דווקא אהרוני טעמתי כמה וכמה מנות במסעדות שלי והכל היה סטנדרטי...

אמנם לפני 20 שנה כשהוא הביא את הסגנון היפני סיני אסייתי לארץ הוא היה מיוחד

אבל היום זה נראה רגיל ביותר. לא מצאתי שום דבר מעניין

המתכונים שלו מגניבים.

תבינו שהרעיונות בתוכנית הזאת זה לאו דווקא מתכונים של מסעדת שף עוד 200 מרכיבים ו 3 שעות הכנה ל 3 מנות

אתם שוכחים שיש להם 45 דקות והקונספט זה בישול אוכל ביתי בצל קורונה, עם תקציב של תקופת קורונה, עם מה שיש בבית

לא תראו שם מנה של שקדי עגל ברוטב מיוחד עם פטריות כמהין וקרפציו כבד אווז ליד

בכמה הזדמנויות הם הדגישו שם "אפשר להשתמש בבשר אחר, אבל בקורונה הכל הולך"

המטרה שלהם להכין אוכל כיפי של בית וללמד טכניקות מגניבות נגיד לשדרג שניצל או עוף או קציצות

אין שם שום עניין ללמד אתכם מנות מפוצצות שתוכלו לפתוח מחר מסעדה ולרשום אותן על שמכם.

במאסטר שף אם אני לא טועה יש שעה לקבוצה של 6+ אנשים להכין מנה ברמה גבוהה. כאן מדובר בבנאדם אחד

חוץ מזה, אתם שוכחים שכשאתם מקבלים מנה במסעדה, חלק גדול מהדברים הוכנו מראש. נניח הרוטב, החיתוך של הירקות, הבסיס של המנה (נניח קרפציו חתוך כבר לפנות בוקר ויושב במקרר עם ניילון נצמד, פסטה מוכנה מראש, המברוגר מוכן מראש במקרר ורק צריך לצלות, ירקות חתוכים ומוכנים) וכו'

כאן בתוכנית הם עושים הכל מ-0 כשעומדת להם באוזניה מישהי שמזרזת אותם, במקביל נותנת לקהל לשאול שאלות וכו'

זה לא נוח.

המזנון של אייל שני - אחלה מקום לצהריים, מנות טעימות שיש מחשבה מאחוריהן ומאחורי שילובי הטעמים

הייתי גם במסעדת הסלון שלו ונהנתי מהחוויה ומהאוכל

דווקא את המתכונים שלו בתוכנית אני מאוד אוהב. טכניקות מגניבות, הראה איך מכין פסטה, רוטבים טעימים.

אגב גם אבי ביטון מקפה פופולר לא פראייר בכלל

לפני 5 שעות, Bob Ross כתב:

לא יודע אם אייל שני  שף טוב או חרטטן אבל אני כן יודע, שהמזנון ממש טעים ואווירה אחלה. מה שכן, לצערי אין פעם שהייתי שם ונרקומנים והומלסים לא קילקלו את החגיגה ללקוחות.. כל הזמן מסתובבים שם בין השולחנות וחופרים לך שתיתן להם כסף להרואין.

הייתי שם המון פעמים ולא קרה לי אף פעם

גם באמורה מיו (שהישיבה שם בחוץ) לא קרה לי מעולם.

אבל לך תדע....זה אבן גבירול

שם גרים אותם אנשים שחיים בסרט שהם גרים במקום הכי שווה בתל אביב

משלמים כמה אלפים טובים של שקלים על דירה פח, בלי חניה, באחד הרחובות הכי צפופים ופקוקים בעיר. זוועת עולם.

(אני תל אביבי גאה, פשוט גר באיזור אחר וגאה גם בזה)

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

הכותרת קצת מטעה - מיכל אנסקי לא שפית (כך שהציפיות קצת מופרזות).

** ** ** ** ** **

וכאן סיפור:

לא תמיד כשאצלנו במשפחה "לוקחים" מתכונים מהסבתות - הם מצליחים.

הבדיחה שסובבת סביב זה, היא שזה נעשה בכוונה (שתמיד ישכחו בכוונה לתת לך הוראות מדוייקות או העדרות מכוונת של מצרך חיוני להכנת המתכון...),

וזה - על מנת לשמר את ה"עליונות" של הדור הקודם בבישול (על פנינו).

בדיחה או לא תחליטו בעצמכם.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אהרוני באמת בן אדם מאד נחמד. הייתי עם הבוס שלי בצהריים בדוכן ראמן שלו בשרונה, הוא התחיל לשאול אותו שאלות על האיטריות השקופות. חשבתי שאהרוני יתעלם ממנו כי בטח מלא אנשים חופרים לו כל הזמן, אבל להפתעתי הוא התחיל להסביר לנו על האוכל ואיך מכינים את זה משעועית וכל מיני דברים. הפרסום לא הפך אותו לדושבאג.

• מעניין 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
בתאריך 27.4.2020 בשעה 21:37, Blaz00r כתב:

לגבי אייל שני ומיכל אנסקי - טוב, מיכל אנסקי בכלל לא שפית (עד עכשיו לא הבנתי מה היא בדיוק)

לדעתי היא ענבל אור של עולם המסעדות. הרבה יחסי ציבור ורקורד ארוך של פשיטות רגל, השקעות כושלות ועובדים שנשארו בלי משכורות. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 1
פורסם

למי שיצא לראות קצת את התוכנית של אהרוני וגידי...
נראה שיש לאהרוני ידע מאוד נרחב, אומנם זו תוכנית טלוויזיה אבל גם נראה שהוא מאוד סקרן ללמוד עוד ועוד.
בסהכ עושה רושם של אדם נחמד

Sent from my iPhone using Tapatalk

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...