Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האופל בנוי יותר טוב מהקיה,זה מורגש ברמת החומרים,ההרכבה,והייצור,הקיה בינונית מאד בתחום הזה גם לעומת שאר הסגמנט.

למערכת ההנעה של הספורטאז לא הייתי מתקרב כי הגירים כפולי המצמד של קיה לא עובדים חלק ובנוסף הגיר המתחמם של הספורטאז לעומת הגיר הפלאנטרי המעולה של האופל זה פארסה,הדיזלים בשני הרכבים טובים מאד,המנוע ה2.0 הרגיל של קיה חלש ומיושן והמנוע1.2 של האופל חזק יותר,לגבי המנועי טורבו,גם שם יש להם תקלות חוזרות בסעפות,היו מקרים כאלה גם בפורום.

מבחינת איכות הנסיעה,אחיזה,בידוד הרעשים,נוחות,אין מה להשוות הקיה פשוט לא מבודדת ,הרכב רועש מכל הכיוונים,והאופל די שקטה.

אין ספק שהקיה הצלחה מסחרית,רק אין קשר בין כמות המכירות של רכב לאיכותו.

מי שחשוב לו רק עניין הסחירות שיקח את הקיה.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
  • תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספיק לשבת במושב האחורי באופל כדי לשלול אותה. 

וזה כבר לא עניין של סחירות. 

גיר רובוטי דורש סגנון נהיגה אחר כדי למנוע התחממות. 

יש לי ספורטאז' 2000 סמק (שכבר לא משווק) והוא בכלל לא חלש. 

להיפך, מנוע הפיורטק 1200 של האופל מרגיש חלש על ג' יפונים גדולים ואמינותו עדיין מוטלת בספק. 

בידוד הרעשים בקיה טוב ותא הנוסעים מרגיש איכותי ובנוי היטב גם אחרי 3 שנות שימוש. 

נכון, לא איכות חומרים של ב, מ, וו אבל המצב לא שונה באופל. 

בקיצור, אסכים איתך שהאופל לא מוערכת כראוי בשוק. 

אבל אם נחשוב לרגע על אחיותיה מבית psa, אז היא תדורג שלישית בכל תחום. כי הבעיה העיקרית שלה זה חוסר הייחוד. שעושה את ההבדל בין רכישת רכב או התעלמות מקיומו. 

צריכה להיות סיבה בולטת שבגללה יהיה מוכן הקונה  להפסיד המון כסף. האופל לא נותנת לו את הסיבה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא צריך לזלזל בקיאה, האוטו מבודד בכלל לא רע, פחות מתלהב מאיכות הנסיעה שלו, מרגיש עסוק מדי לטעמי, מאוד מתחבר לצורה של הקרוסלנד, אוטו יפהפה לטעמי יחד עם היותו שמרן ודיסקרטי בהופעתו, ישבתי באולם התצוגה במושב האחורי, לא זוכר שהוא נחות מזה שבספורטאז', אבל מה אני מבין.

פורסם

הקרוסלנד הוא הדגם הקטן ואינו מתחרה בכלל בספורטז'. מניח שהתכוונת לגרנדלנד. אם אני יושב "מאחורי עצמי" בגרנדלנד אז הברכיים נוגעות בגב המושב. בספורטז' נשארים כמה סנטימטרים אפילו במצב משענת אחורית מורמת (בספורטז' אפשר להטות משענת אחורית על חשבון נפח תא מטען. במצב נטוי נשארו לי כעשרה ס"מ מרווח ברכיים). אין ספק שמרווח הברכיים בספורטז' גדול יותר.
מצד שני רובנו לא מסיעים לעיתים מבוגרים מאחור וגם אם כן הם בד"כ לא 1.85 מ'.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

בשרשור הזה ועוד אחד קודם שפתחתי, התייעצתי.

עזרתם לי מאוד - שלחתם אותי לנהוג על אטקה למשל.

בסוף אחרי שהסגר פג, הצלחתי למכור את האאוטלנדר16 ולקנות גרנדלנדX.

השיקולים בעיקר היו נוחות במושב קדמי (הקונסולות תמיד לוחצות לי על רגל ימין, אני נוהג עם שמאל), ייחוד (מעת לעת מעדיף רכב שאין לכולם), בידוד רעשים, אבזור, מחיר (במבצע כ 159 ו 3 טיפולים, בפועל יש לי פטור מחלק מהמס, יצא שלא שילמתי שקל והחלפתי אאוטלנדר16 בגרנדלנד20 חדש).

הוא שבוע וקצת אצלי, נסעתי ללהבות הבשן, למבשרת. קצת בת"א ונתניה-ת"א.

עוד לא הגעתי לתנוחת הישיבה האופטימלית מבחינתי ואני מאוד בעייתי בתחום הזה.

נהנה ממנו, לא חסר לי כח (אני לא נהג אקסטרימי בכלל), האנדרויד אוטו עובד טוב, הילדים לא התלוננו על מושב אחורי להפך, פחות נדנוד במהמורות מהאאוטלנדר.

בכלל בין המכירה לקבלה היה לי XV16 של אחותי עם מנוע 2000 מלבד הכח הרכב פח, היגוי דפוק, חרא מתלים, לסוע על האופל החדשה עכשיו זה פשוט כיף, הכל מהודק כמו שרציתי.

הערה: נסעתי 4 ימים באוקטובר בקפריסין על ספורטאג' והוא באמת מתחרה מעולה, אולי אפילו טוב בכמה פרמטרים אבל המחיר קצת גבוה יותר והוא חסר ייחוד מבחינתי, יש לכולם והוא בעיני לא יפה. לעתים זה שיקול, אני אחרי שני אאוטלנדרים, ה1 אהבתי כולל עיצוב ה2 נקנה יותר בשביל 7 מושבים.

תודה לכם!

שחר

• אהבתי 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הזמנתי את הספורטאז' פרימיום. ממתין לקבלה בשבוע-שבועיים הקרובים (לא היו במלאי- האוניה רק הגיעה).
התמורה למחיר שלה פשוט מנצחת בעיניי - הרבה כח והרבה אבזור שפרט לאופל אף אחת לא נותנת במחיר הזה.

פורסם

מחירון כמו של ה3008? [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
הפרש של 15 אלף מול הדיזל ושל 20 מול ה1.6 בנזין. גם שמירת נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית נחותות.
האטקה בגימור fr היתה אופציה, אך הישיבה בה נמוכה יותר (אפילו עם כיסא מורם לגמרי) והיא עלתה כמה אלפים יותר מהספורטז' על הכביש.
צריכת הדלק שלה אכן לא משהו, אבל זה פחות מטריד אותי (בגבולות ההגיון)... כרגע עם רכב יחיד בבית עושים אולי 13k ק"מ בשנה. הספורטז' אומנם תהיה רכב ראשי אך השני ישאר, מה שאומר שהנסועה בה תהיה אפילו קטנה מזה. לא משהו שעוד שני ק"מ לליטר ישפיעו בו.

פורסם

הייתי בודק את ה CX-30 רכב פנאי קופה

ב 170k אפשר לקחת את המנוע 2.5  195 כ"ס עם כלל מערכות הבטיחות והרגשה של רכב פרמיום עם גימור של עור ופלסקיטה רכה וכמובן האמינות 

פורסם
לפני 11 שעות, A_lex כתב:

מחירון כמו של ה3008? emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png
הפרש של 15 אלף מול הדיזל ושל 20 מול ה1.6 בנזין. גם שמירת נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית נחותות.
האטקה בגימור fr היתה אופציה, אך הישיבה בה נמוכה יותר (אפילו עם כיסא מורם לגמרי) והיא עלתה כמה אלפים יותר מהספורטז' על הכביש.
צריכת הדלק שלה אכן לא משהו, אבל זה פחות מטריד אותי (בגבולות ההגיון)... כרגע עם רכב יחיד בבית עושים אולי 13k ק"מ בשנה. הספורטז' אומנם תהיה רכב ראשי אך השני ישאר, מה שאומר שהנסועה בה תהיה אפילו קטנה מזה. לא משהו שעוד שני ק"מ לליטר ישפיעו בו.

היי, האם תוכל לפרט על עניין שמירת הנתיב ובקרת השיוט האדפטיבית? מה הופך אותן לנחותות? אני מתלבט בין הדגמים הללו (בין היתר) ומחפש את ההבדלים.

פורסם
הייתי בודק את ה CX-30 רכב פנאי קופה
ב 170k אפשר לקחת את המנוע 2.5  195 כ"ס עם כלל מערכות הבטיחות והרגשה של רכב פרמיום עם גימור של עור ופלסקיטה רכה וכמובן האמינות 
התיחסתי איפשהו בשרשור פה לcx-30... היא לא באמת ג'יפון. אין לה את מימד הגובה הדרוש וזו גם הסיבה שהיא מתחרה באקסיד ולא בספורטז'.
חלק מהסיבות שלי לרכישת ג'יפון זה נוחות בהושבת וחגירת ילדים בכסאות בטיחות, והיכולת לראות קדימה דרך שמשות אחוריות של ג'יפונים שנוסעים לפניי. הcx-30 לא עונה על הדרישות האלו.
היי, האם תוכל לפרט על עניין שמירת הנתיב ובקרת השיוט האדפטיבית? מה הופך אותן לנחותות? אני מתלבט בין הדגמים הללו (בין היתר) ומחפש את ההבדלים.
הכי טוב - תעשה נסיעת מבחן. זה מה שאני עשיתי.
ה3008 לא שומרת על מרכז נתיב כמו הקיה (והואגיות יש לציין) אלא רק מונעת סטיה מחוץ לנתיב. ולמיטב זכרוני היא גם מופעלת 10 קמ"ש מאוחר יותר (מ-70 קמ"ש למיטב זכרוני).
אין לה גם יכולת נסיעה בפקקים עם הבקרת שיוט האדפטיבית. רק מעל מהירות מסוימת.
על זה מתווסף גם תפעול פחות נוח לטעמי. ב3008 זה מידית מתחת להגה לעומת כפתורים על ההגה בספורטז'.
פורסם

עשיתי נסיעות מבחן בשתיהן, אבל לצערי הן כנראה לא היו מספיק ארוכות כדי שאוכל לשים לב לכך. אני חושב שמדובר בפיצ׳רים קריטיים, כמעט קיבלתי החלטה לגבי הפיג׳ו ועכשיו אני מעורער שוב.

פורסם (נערך)

אז תעשה שוב. זה הרבה כסף בשביל לקבל החלטה בפזיזות.

הפיצ'רים האלו היו בין החשובים גם בעיניי - אחרת אפשר לחסוך הרבה כסף ולקחת דגמים אחרים, ולכן שמתי דגש על לבדוק אותם בנסיעות מבחן.

במחיר זהה הייתי מתלבט בין ה3008 לספורטאז', אבל פער של 15-20 אש"ח מקל מאוד את ההחלטה לפחות בשבילי.

אני עשיתי שתי נסיעות מבחן על הקיה ואחת על הפיג'ו דיזל. עשיתי את כל נסיעות המבחן, פרט למאזדה, מהסוכנויות בשורק (גם על האטקה והקארוק), אז נהגתי על אותו כביש בכולן.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • אהבתי 1
פורסם

תודה רבה!

ומדוע בעצם ירדה הקראוק מהפרק? לאורך השרשור לא שמתי לב שצויינו חסרונות משמעותיים. אמנם היא קצת יותר יקרה אך מניח שיש הנחות בסניפים ונראה שעונה על כל הדרישות. מחר בבוקר יש לי נסיעה עליה ועל ה-C5.

• תוכן חדש...