Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני איש סאונד, חדש מאוד ודי לומד לשחות (עדיין לא שוחה) בענייני האודיו לרכב.

יש לי רדיו-דיסק על הפנים של סוני מאוד ישן.

אני בטח לא מחדש כאן לאף אחד כלום אבל -

ראיתי שבפיונירים החדשים יש פי'צר שנקרא LISTENING POSITION SELECTOR.

הוא אומנם ממש לא מדויק ואי אפשר לכוון אותו אבל לפי הבנתי הוא נותן פיצוי לDELAY לכוון תמונת הסטראו בצורה אופטימלית.

אני די חשבתי שאני ישאר עם הרדיו-דיסק המעפן שלי (אף אחד לא נתן לי תירוץ אחר להחליף לפנל יותר מתקדם http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=67087 )

בכל אופן. האם אופציות במערכות רכב לפצות דיליי גם בין סאב-בגאז'י לפרונטים?

אצלי יש דיליי עצבני ביניהם. אני מניח שאם היה אפשר לכוון את הדיליי של הפרונטים הייתי יכול לעשות שהם יתחילו מאוחר יותר כי בנוסף למרחק יש גם את עניין ההחזרים המטורפים של הבגאז' שיוצרים אפילו עוד דיליי.

-נועם

פורסם

יש אפשרות לפצות על דילאי בין הסאב לקדמיים. אך ברוב המקרים אין צורך בדילאי וחיתוך נמוך של הסאב (והרמקולים הקדמיים) תוך כדי משחק עם הפאזה של הסאב, פותר את הבעיה.

כמו כן בדוק אם הסאב שלך נמצא בתיבה מתאימה.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

הסאב כבר אני יכול להגיד לך לא בתיבה מתאימה.

אפשרויות משחק עם הפאזה אין לי - רק להפוך את הכבלים. אני לא יכול ל'שחק' איתה.

ניסיתי לשחק עם המיקום של התיבה - כלפי חוץ הוא נשמע הכי טוב.

הפיכת פאזה אני לא מאמין שתפצה על דיליי - רק בתדר מסויים מאוד זה נשמע יותר הגיוני. מכוון שמדובר כאן על לא מעט תדרים (למרות שהטווח הוא יחסית קטן) אני לא מאמין שיתן לי משהו.

מה שכן את המגבר הפחות טוב שלי שמתי על הסאב (PLATINUM V12) והוא על הפנים. הקרוסאובר שלו משאיר אלמנטים של מיד - אומנם מאוד חלשים אבל אפשר לשמוע אותם. אני מפחד על הסאב שלי.

אני מחפש כרגע קרוסאובר טוב שיתן לי שליטה גם על הקדמיים וגם על הסאב (נחמד גם אם יהיה קונטרולר לסאב) ושאני אוכל לחתוך את הדוטק שלי גם בפחות ממאה הרץ - כרגע הם מנגנים הכל כי הקרוס של המגבר הקידמי שלי גם לא משהו (סדרה ישנה של פיוניר).

יש לך המלצה נחמדה של משהו שיחזיק אותי?

אולי בדיוטי פרי יש משהו? יוצא לי להיות הרבה בחו"ל.

-נועם

פורסם

בקיצור הדבר האחרון שאתה צריך כרגע הוא טיים קורקשיין.

משחק עם התיבה כלפי פנים או חוץ הוא כמו הפיכת פאזה רק כשאתה משנה את התיבה אתה גם משנה את ההחזרים לכן רצוי "לשחק" עם שניהם. הפיכת פאזה לא משפיעה רק בתדר מסויים אלא על כל התדרים.

קודם כל לפני הכל הייתי שם את הסאב בתיבה מתאימה. אם אתה כבר מעוניין בקרוס טוב יותר אתה יכול לקנות הד יוניט עם קרוס טוב (ואולי גם טיים קורקשיין) והוא גם יכלול בתוכו שליטה על הסאב.

פורסם

הממ.

הבעיה שלי עם הד-יוניט יוקרתי זה שאני מפחד מגניבה.

שאנשים רואים הד יוניט מסכן של סוני (אני אפילו לא מוציא את הפנל) ורמקולים אחוריים של קליפורניה בום (הם מנותקים - רק להבריח גנבים) אז הם לא יתקרבו למערכת :)

חשבתי לאט לאט לקחת קרוסאובר חיצוני בעתיד גם אקולייזר נורמלי. חשבתי אפילו לחפש אקולייזר עם הרבה תחנות תדרים (לא חייב גרפי) לא הכי ברמה לבנתיים שלא מיועד למכוניות אלא פועל על סוללות אם אני ימצא משהו אני אעדכן יכול להיות גם משהו איכותי בסגנון הזה וזה צריך לצאת הרבה יותר זול.

לגבי התיבה - בטיפול - יש באמת יתרון לבנות תיבה יותר גדולה מ45-50 ל305C?

לפי הסתכלות קצרה בWINISD (אני חדש לתוכנה הזאת) אין כמעט הבדל.

האם כדאי לבנות תיבה גדולה בשביל אפשרות להוספת סאב שני בעתיד או פשוט לתכנן את התיבה שאוכל בעתיד להוסיף תיבה דומה לידה לסאב שני וככה תהיה תיבה לכל סאב (מקווה שאני ברור).

הכוונה שלי על השפעה על תדר בהפיכת פאזה הייתה שמתי שהופכים פאזה הצליל הישיר (בלי שום קשר להחזרים) יפתור את בעיית הדיליי בתדר מסוים מאוד -יחסי למרחק הסאב מהאוזניים.

ההחזרים כמובן ישתנו בהתאם וגם יהיה פתרון רק לטווח מצומצם מאוד של תדרים - התדר הישיר וכמה תדרים של ההחזרים.

הכוונה שאם למשל המרחק בין האוזניים שלי לסאב כתדר ישיר הוא לדוגמה 80 הרץ. שבאו בדיליי קודם, הפיכת פאזה תגרום לזה ש80 הרץ יבואו במדויק בלי דיליי עכשיו. אבל זה יהיה רק פתרון ל80 הרץ (מדובר רק על התדר הישיר לצורך הדוגמה).

פורסם

הכוונה היא לשינוי "פאזה אקוסטית".

פלטינום לא ידחוף לך 305C כך שאם אתה לא מתכנן להחליף מגבר, אל תתבונן אפילו לכיוון שלו.

נסה את הדבר הבא:

תחום את הסאב ב 40 הרץ, כך שלא ישמע, אך יעבוד.

את הדוטק תעביד ב FULL RANGE , כך שידחפו באס, ואז תיווצר האשליה, שאת הרעידות שמורגשות מהסאב, בעצם הרמקולים דוחפים, ומה שיקרה, זה שהבאס "יבוא קדימה".

וזאת מהסיבה שתדר גבוה מגיע לאוזן מהר יותר.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

זה בדיוק הכיוון.

התדרים לא צריכים להיות תואמים, אלא משלימים האחד את האחר.

אם הסאב ינגן בתדר גבוה מדי, ישמעו אותו מאחור.

"התיקון" הוא בעצם יצירת האשליה, כמו שמיד נמצא בקיק-פנל, אך נשמע מהדש.

הדוטק יעמדו ב 80 הרץ, ללא בעיה, ויתנו פאנץ' ומכיוון שהם מכוונים לתדר גבוה יותר, הם יגיעו לאוזן

מהר יותר, והסאב שיכוון ל40 הרץ לא ישמע, אלא יורגש, ובכך יצרת את האשליה שהבאס מגיע מקדימה.

שלומי

פורסם

כרגע הדוטק מנגנים הכל (הכי נמוך שאני יכול לחתוך זה 100) ואני לא נותן ווליום. בגלל זה הפלטינום יכול להוציא מהסאב משהו בגלל שאני לא מאמין שאני עובר אפילו את ה100-150 RMS - לסאב (אני לא אוהב לשמוע חזק).

הבאס נשמע כאילו מגיע מקדימה יש איזושהי אשליה אבל יש דיליי מטורף עם הסאב מאחורה עדיין.

בלי שום קשר אני חושב שעד שלא תהיה לי אטימה כמו שצריך לא אוכל להנות מהסאב. רק עכשיו קניתי אותו ויש מצב שאנתק אותו :(

פורסם

איל, למה לא היית עושה זאת? אם זה לא נשמע טוב, אפשר לשנות. כיוון פאזה אקוסטית, לוקח זמן,

ומשחק עם האלמנטים.

נועם, נסה להפוך את התיבה של הסאב, שהאלמנט יהיה בכיוון דלת תא המטען.

ואח"כ, נסה להפוך את הקוטביות בסאב.

זה לדעתי יתן לך שיפור.

שלומי

פורסם

ציינתי למה לא הייתי עושה זאת, כי ההפרש לטעמי גדול מדי ונפספס תדרים בין 40-80HZ (בעיקר באזור האמצע). למרות שהכל יכול להיות ולמשל יכולים להיות לו פיקים בדיוק בתדרים האלו ואז חיתוך שכזה יכול לעבוד.

עם חיתוך של 12DB הייתי משאיר "רווח" של עד אזור ה20HZ בין נקודת חיתוך אחת לשניה.

מעבר לכך כבר המלצתי על "משחקי הפאזות" בהודעה קודמת אך לפני הכל עדיף תיבה מתאימה. המחשב האישי שלי נפח את נשמתו ועל זה אין לי את WINISD אבל ממה שזכור לי (ניתן להריץ חיפוש בפורום) לא צריך ל305C תיבה גדולה יותר מסביבות ה40 ליטר.

פורסם

אז אפשר להשאיר את הקדמיים ב פול ריינג'.

ברור שכדאי שהתיבה תהיה מתאימה, אחרת הסאב עשוי להזיק.

פורסם

אני חושב שדוטק יכול לעמוד בפול ריינג' אך עדיים אם הסאב יהיה תחום על 40 יהיה חוסר של טווח תדרים מורגש.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

• תוכן חדש...