Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע, קורס רענון נהיגה רחוק ממקצועיות שנות אור.

עד לא מזמן לימדו שם לפמפם בבלימות חירום.

ברכב בעל בקרת יציבות - זוג צמיגים טרי מאחור לא יתן כמעט אף פעם יתרון ובכל בלימה הוא יהווה חסרון.

בכל אופן - מי שנוהג רגוע, וחונה בשמש יחליף צמיגים כשהם יתייבשו אחרי 3 שנים, ואז אין משמעות לאן הולך הזוג החדש, כי השמש מייבשת את כולם באותה מידה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נעשה את זה יותר פשוט..

ע"פ השירשור הפותח מדובר בצמיגים של גודייר באוטידיפו?

יפה, ע"פ ההוראות של יצרן הצמיגים בכבודו ובעצמו:

When tires are replaced in pairs, the new tires should always be installed on the rear axle, and the partially worn tires should be moved to the front. Driving with new tires on the rear axle can help the vehicle to maintain control on wet roads because the tires with deeper treads are more likely to resist hydroplaning.

לינק לשאר הדף.

https://www.goodyear.com/en-US/tire-guide/replacing-only-two-tires

כל מה שאני אומר זה

1. אני מצפה ממתקין צמיגים מקצועי לדעת מה היצרן שלו ממליץ

2. גם כאשר יש התנגשות בין האינטואציות שלי וההוראות הבטיחות של יצרני צמיגים או כל חלק אחר ברכב.. אני מעדיף את הוראות היצרן.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
נושא כאוב בארץ, לרכב שלי אני קונה צמיגים כל שנה וכל צמיג עולה כ- 1200שח, לרוב אני הולך לפנצ'ריות קבועות אבל לא תמיד יש במלאי, והנושא של טריות הצמיג מאוד מקשה, כל פעם שאני שואל בטלפון לגבי זה אני כבר מרגיש את הפנים של הצד השני מתעקמות. כל זה מתגמד לעומת מעמד ההתקנה בו אני שואל את הצמיגאי אם יש לו ניסיון ויכולת להחליף את הצמיג בלי לפגוע בג'אנט, וכמה דקות אחרי זה שריטה/מכה חדשה מופיעה על הג'אנט בחי, מיד מגיע ההסבר שלא ניתן להחליף צמיד בלי פגיעות בכלל וזה חלק נורמלי מהתהליך... :x

מזכיר לי שלפני כמעט 20 שנה נסעתי ליפו להחליף צמיגים בקורודובה שלי ,הג'אנטים היו שמורים בטירוף (דגם SX המאובזר)

ניגש ל"צמיגאי" ומבקש ממנו שיזהר לא לשרוט את הג'אנט ואחרי חמש דקות אני רואה את הבן זונה במכונה ששולפת את הצמיג עם הזרוע מסובב את הג'אנט יחד עם המשקולת על השפה של הג'אנט (לא הוציא את המשקולת)- עשה לי חריטה על כל הג'אנט,ממש "טבעת"

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
זה מה שקורה כשאין תודעת שירות צרכנית ברמת הכלל - בעלי העסק עובדים בשיטה של short term gains: ״עקוץ ושתה כי מחר נמות״.

או כמו שזה נקרא בעגת הרחוב - שיטת המצליח.

אם הצליח לעקוץ אותך, אחלה.

אם לא, ימתין ללקוח הבא.

הוא לא מצפה ממך לחזור אליו אחרי החלפת צמיג, והוא לא מצפה שהחברים שלך יגיעו, והוא יודע שלשירות הקלוקל לא יהיו השלכות כי אין מערכת ביקורת בשימוש נרחב - אז למה לא לנסות..?

מבאס מאוד.

ברוב התחומים בארץ זה ככה, לא רק צמיגים. ניסית פעם להתנהל מול אינסטלטורים למשל? בעיקר תחום המסעדנות לא מושפע מהמנטליות הזאת (וזה כנראה נזקף לזכות תרבות הטיפים).

פורסם

זה נכון, אך עם זאת אם נבחן את כל המידע בשרשור נחשוף טפח למדוע זה המצב: הלקוח מסתכל כמעט אך ורק על המחיר "למה שאשלם 1,100 כשהציעו לי ב 1,000" ? מבלי להעיר או לבקר את פות"ש או אף אחד אחר.. אם בין כה 90% מההחלטות הצרכניות מבוססות על המחיר הזול ביותר, אז כל מה שעסק צריך לעשות זה להשתדל להיות זול מכולם, כי בד"כ שאר הפרמטרים לאו דווקא יניבו תשואה.

בגלל זה אני מתנהל מול אינסטלטורים או חשמלאים דרך שרותים כמו 'מידרג'. די הוכיח את עצמו.

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)

לא מזמן הגיע הזמן להחליף את כל הרביעייה באאוטלנדר.

בדקתי והתייעצתי כאן בפורום. החברים שלי כנראה שייכים ל-90% הפחות מתעניינים.

התלבטתי בין סינים פשוטים (330 ש"ח לצמיג) לא עלינו (משום שהנסועה שלי נמוכה וההתייבשות תגיע לפני השחיקה) לבין איכותיים בסגנון של 700-900 ש"ח.

אחרי המלצות נסעתי לגלגלי המגן בבית דגן. הסבירו לי בצורה מקצועית ושקופה את ההבדלים, והציעו לי צמיגי פירלי ב-495 ש"ח שהחיסרון שלם שהם בני 10 חודשים. סגרנו. נסעתי לסידורים עד שיגיעו ממחסן היבואן (פחות משעה ומביאים ספיישל). התייעצות לגבי חנקן וקבלת תשובות מקצועיות. הרכבה. מדידה מדויקת של הלחץ שביקשתי. איזון כמובן ללא צורך בבקשה. הרמת גבה כששאלתי האם אין תוספת לונטיל (עוד תחמנות מוכרת).

הצמיגים הללו אוחזים בצורה מעולה ממש ביחס לטויו שהיו לי קודם.

הם הרוויחו אותי. אשתדל לחזור אליהם גם אם הם רחוקים לי.

בתור בעל מקצוע אני מעריך את השקיפות והמקצועיות הרבה יותר מהמחיר המשתלם.

בעמדת התשלום ישנה תמונה גדולה של הרבי מלובביץ'. יש לי היכרות ארוכה אתו. הוא חייך אלי ונטע בי את ההרגשה כי קיבלתי החלטה נבונה וביצעתי עסקא טובה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בוא נעשה את זה יותר פשוט..

ע"פ השירשור הפותח מדובר בצמיגים של גודייר באוטידיפו?

יפה, ע"פ ההוראות של יצרן הצמיגים בכבודו ובעצמו:

When tires are replaced in pairs, the new tires should always be installed on the rear axle, and the partially worn tires should be moved to the front. Driving with new tires on the rear axle can help the vehicle to maintain control on wet roads because the tires with deeper treads are more likely to resist hydroplaning.

לינק לשאר הדף.

https://www.goodyear.com/en-US/tire-guide/replacing-only-two-tires

כל מה שאני אומר זה

1. אני מצפה ממתקין צמיגים מקצועי לדעת מה היצרן שלו ממליץ

2. גם כאשר יש התנגשות בין האינטואציות שלי וההוראות הבטיחות של יצרני צמיגים או כל חלק אחר ברכב.. אני מעדיף את הוראות היצרן.

האינטואיציה שלך (או שלי, לצורך העניין) לא צריכה לענות על תביעות ייצוגיות בארה"ב, גודייר כן. מכיוון שאני לא גודייר, אני מעדיף שליטה על האוטו שלי, ולא לצמצם סיכון משפטי. hence - הזוג הטרי מלפנים. הרציונל לשים אותם מאחור הוא שאין עליהם שליטה (באמצעות ההגה) ועל כן כשהם טובים הם מצמצמים סיכון. בפועל הסיכוי שמשהו יקרה כ"כ קטן, שזה זניח, לעומת פעולות יומיומיות שאתה עושה עם הציר הקדמי - בלימה, תאוצה והפניה (במכוניות הנעה קדמית כמובן). עם קצת תזוזות תחת בבלימת חירום אני יכול להסתדר (ויש ESP), מהארכת מרחק הבלימה אני מעדיף להימנע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היום הלכתי להיפר צמיג בפ"ת שהמלצתי עליהם קודם לפות"ש.

הגעתי במטרה להחליף את כל הרבייעיה. היו לי כמה דגמים בראש, היה במלאי במקום רק goodyear efficientgrip performance, ורק שני צמיגים. לפי המוכר, הלקוחות חוטפים אותם, אמר שאתמול קיבל 20 צמיגים.

התקינו לי את השניים שנשארו, הצמיגים בני קצת יותר מ4 חודשים.

הלך שם די מהר וייצרו איתי קשר ברגע שיגיעו השניים הנוספים. ממליץ בחום!

דרך אגב, לפני שנה גם הייתי אצלם שיבדקו לי את הצמיגים להחלפה ואמרו לי שאני יכול להמתין עם זה.

פורסם

סיכוי לא כל כך קטן שיקרה משהו שיזעזע את הציר האחורי לאיבוד אחיזה.

אמנם לא נפוץ במיוחד, אבל זה קרה לי לפני כמה שנים עם הולוסטר ששמו לי צמיגים חדשים מקדימה (כי את הקדמיים היה צריך להחליף :screwy:) על כביש דווקא סביר מאוד, קצת גשם מהסוג שיש לנו כל שנה פה.

היה לי מזל שהוא הצטרפות כל התנאים הללו לפי סדר ההשפעה:

1. לכביש היו 3 נתיבים ואי תנועה מצויר ברוחב שאפשר להחנות בו אוטובוס לרוחב ואחריו עוד 2 נתיבי השתלבות

2. הצמיגים האחוריים היו במצב טוב יחסית עם עומק חריצים יפה

3. שעברתי קורס נהיגה מתקדמת עם תרגול החלקה

באיזור 100 קמ"ש היה חלק מהכביש שהייתה חסרה בו שכבה, יענו סוג של בור, בגודל של 3X3 מטר בערך (קצת יותר מחצי מהנתיב השמאלי ועמוק לכיוון הקיר הפרדה) ועומק של אולי 5 ס"מ אולי קצת פחות, הגשם כאמור מילא את הבור ככה שלא רואים שיש בור, נראה כמו סתם היקוות קלה של מים כמו שיש 5 בכל מטר כביש בארץ, הגלגל הקדמי שמאלי נכנס לבור, המוח כבר מבין שיש פה בעיה - זה בור ולא סתם היקוות של מים, האינסטינקט שובר ימינה כדי לנסות לברוח מכניסה לבור עם הגלגלים האחוריים למרות שזה חסר טעם, מאית שנייה אחרי כן הגלגל השמאלי אחורי נכנס לבור, הרכב איבד אחיזה בשני הגלגלים השמאליים, הקדמי חזר לאחיזה תוך בערך חצי שנייה לפי הסרטון, ואז הזווית שלו + גלגל אחורי שמאלי ללא אחיזה כלל = שיוט באלכסון לרוחב 3 נתיבים עד לעצירה על אי התנועה המצויר.

אם הצמיגים היו הפוכים האחוריים היו מקבלים אחיזה ולא היה היגוי יתר, מקסימום תת היגוי ואפילו חריף, עדיף פי כמה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
האינטואיציה שלך (או שלי, לצורך העניין) לא צריכה לענות על תביעות ייצוגיות בארה"ב, גודייר כן. מכיוון שאני לא גודייר, אני מעדיף שליטה על האוטו שלי, ולא לצמצם סיכון משפטי. hence - הזוג הטרי מלפנים. הרציונל לשים אותם מאחור הוא שאין עליהם שליטה (באמצעות ההגה) ועל כן כשהם טובים הם מצמצמים סיכון. בפועל הסיכוי שמשהו יקרה כ"כ קטן, שזה זניח, לעומת פעולות יומיומיות שאתה עושה עם הציר הקדמי - בלימה, תאוצה והפניה (במכוניות הנעה קדמית כמובן). עם קצת תזוזות תחת בבלימת חירום אני יכול להסתדר (ויש ESP), מהארכת מרחק הבלימה אני מעדיף להימנע.

תיאוריות, קונספירציות וטיעונים משפטיים זה מה לא אני ב"ה.

ההמלצות של היצרנים (אגב, הן די גורפות, גם

כך חד משמעית) מבוססות על מבחנים הרבה יותר מקיפים ממה שאני או אתה מעלים על הדעת, ועל חקר בצועים של עשרות אלפי תאונות ומצבי קיצון.

לשיטתי השאלה הרלוונטית היא האם מתקין צמיגים מקצועי, צריך להכיר הוראות של מישלן? גודייר? איגוד המוסכים? נראה לי שכן.

עם זאת, אין לי ספק שכישורי הנהיגה שלך ותגובותיך במקרי קיצון הם היטב מעל הממוצע. ולכן מן הסתם אתה רחוק מלהיות מהלקוח הטיפוסי שנכנס לאוטודיפו.

פורסם

לפני כחודשיים אחד הצמיגים הקדמיים פצוע, מאבד אוויר בכמות, ממלא אוויר קופץ לצמיגייה שעובדת עם במרחק 5-7 דקות מהעבודה שלי, הוא אומר הצמיגים ישנים צריך להחליף 2 קדמיים. מדבר עם אלדן מוציא הזמנה, יש לי 4 צמיגים ב-3 שנים של החוזה, לא ניצלתי עדיין (מעל לשנתיים וחצי), מבקש ממנו לשים את החדשים מאחור, הוא אומר לי "אני יודע שככה צריך, אבל אלדן לא משלמים על החלפת מיקום הצמיגים", אני לא מתווכח, שואל כמה להוסיף, מוסיף 40 שקל שיחליפו כמו שצריך.

מגיע למשרד לקצין הרכב - ידעת שזו ההוראה של אלדן? ממש לא, תביא חשבונית אני מאשר החזר של 40 שקל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סיכוי לא כל כך קטן שיקרה משהו שיזעזע את הציר האחורי לאיבוד אחיזה.

אמנם לא נפוץ במיוחד, אבל זה קרה לי לפני כמה שנים עם הולוסטר ששמו לי צמיגים חדשים מקדימה (כי את הקדמיים היה צריך להחליף :screwy:) על כביש דווקא סביר מאוד, קצת גשם מהסוג שיש לנו כל שנה פה.

היה לי מזל שהוא הצטרפות כל התנאים הללו לפי סדר ההשפעה:

1. לכביש היו 3 נתיבים ואי תנועה מצויר ברוחב שאפשר להחנות בו אוטובוס לרוחב ואחריו עוד 2 נתיבי השתלבות

2. הצמיגים האחוריים היו במצב טוב יחסית עם עומק חריצים יפה

3. שעברתי קורס נהיגה מתקדמת עם תרגול החלקה

באיזור 100 קמ"ש היה חלק מהכביש שהייתה חסרה בו שכבה, יענו סוג של בור, בגודל של 3X3 מטר בערך (קצת יותר מחצי מהנתיב השמאלי ועמוק לכיוון הקיר הפרדה) ועומק של אולי 5 ס"מ אולי קצת פחות, הגשם כאמור מילא את הבור ככה שלא רואים שיש בור, נראה כמו סתם היקוות קלה של מים כמו שיש 5 בכל מטר כביש בארץ, הגלגל הקדמי שמאלי נכנס לבור, המוח כבר מבין שיש פה בעיה - זה בור ולא סתם היקוות של מים, האינסטינקט שובר ימינה כדי לנסות לברוח מכניסה לבור עם הגלגלים האחוריים למרות שזה חסר טעם, מאית שנייה אחרי כן הגלגל השמאלי אחורי נכנס לבור, הרכב איבד אחיזה בשני הגלגלים השמאליים, הקדמי חזר לאחיזה תוך בערך חצי שנייה לפי הסרטון, ואז הזווית שלו + גלגל אחורי שמאלי ללא אחיזה כלל = שיוט באלכסון לרוחב 3 נתיבים עד לעצירה על אי התנועה המצויר.

אם הצמיגים היו הפוכים האחוריים היו מקבלים אחיזה ולא היה היגוי יתר, מקסימום תת היגוי ואפילו חריף, עדיף פי כמה.

ואם לא היית שובר לפני הבור אלא ממשיך ישר, לא היה קורה כלום.

תיאוריות, קונספירציות וטיעונים משפטיים זה מה לא אני ב"ה.

ההמלצות של היצרנים (אגב, הן די גורפות, גם

כך חד משמעית) מבוססות על מבחנים הרבה יותר מקיפים ממה שאני או אתה מעלים על הדעת, ועל חקר בצועים של עשרות אלפי תאונות ומצבי קיצון.

לשיטתי השאלה הרלוונטית היא האם מתקין צמיגים מקצועי, צריך להכיר הוראות של מישלן? גודייר? איגוד המוסכים? נראה לי שכן.

עם זאת, אין לי ספק שכישורי הנהיגה שלך ותגובותיך במקרי קיצון הם היטב מעל הממוצע. ולכן מן הסתם אתה רחוק מלהיות מהלקוח הטיפוסי שנכנס לאוטודיפו.

הלקוח הטיפוסי שנכנס לאוטודיפו קונה סט של 4 צמיגים ממותגי FULLWAY, AUTOGRIP, DELINTE ו-COMFORSER, כשהמחיר הוא 650 ש"ח לרביעיית צמיגים עד 205/55R16. הנה המודעה מצ"ב.

2019-12-23 20.12.03.jpg

באמת משנה, לדעתך, לכל נהג שהוא, איפה יהיו הצמיגים היותר טובים מבין השיקוצים האלה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואם לא היית שובר לפני הבור אלא ממשיך ישר, לא היה קורה כלום.

לא שמת לב, לא שברתי לפני הבור, השבירת הגה הייתה אינסטינקט כשהגלגל הקדמי שמאלי כבר בתוך הבור.

כמובן שבהיעדר אחיזה לגלגל הקדמי שמאלי השבירת הגה לא רלוונטית = תת היגוי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שוב - אם לא היית שובר כלל, אלא שומר על הגה ישר, חוץ מכמה תזוזות לא מהותיות לא היה קורה כלום, וודאי לא מה שקרה לך. כשאתה בפנים, תשמור על הגה ישר ותמעט בתנועות. לי היה בית ספר מעולה לזה עם הבורות שהיו שנים בקטע הכביש בין יגור לצומת ג'למה, במכוניות בלי אלקטרוניקה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הזלזול שלכם בהוראות יצרן ומשרד התחבורה הוא משהו משהו.. מקווה שלפחות תסייגו להבא המלצות שנוגדות את הוראות היצרן, קצת אחראיות כלפי הקוראים העתידיים לא תזיק.

• תוכן חדש...