Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הזמנות אחרונה לשנים הקרובות לעשות טיול ארוך ויקר.

הייתי רק פעם אחת בחיי, ארה"ב, בניו יורק, זהו. עפתי שם ונהניתי מכל מאיה.

כעת יש תכנון לאזור סוף ספטמבר/אוקטובר, בערך 3 שבועות (עם גמישות למעלה).

נהיה 2 כנראה (אולי 3).

תקציב סביבות ה-20K לאדם, עם גמישות מסוימת לפה או לשם.

מטרה: אוכל אוכל אוכל, אטרקציות מגניבות (מוזיאונים, פארקים, לונה פארקים וכל דבר מגניב שעולה לכם לראש), טיולים (פחות טראקים ויותר טיולים נחמדים, לא משנה אם בשדרה/פארק יפים או באיזה אזור הררי נחמד). זהו בגדול.

כולם דוברים אנגלית שוטפת, אז בקטע הזה זה משחק לטובת ארה"ב, אני מניח(?). איך ביפן עם השפה?

ההתלבטות העיקרית היא בין חוף מזרחי ארה"ב + קנדה (יהיה מקום/זמן לשלב דברים מהחוף המערבי?)

או

יפן.

ממה ששמעתי מאנשים, שני המקומות שונים ומדהימים בצורה הייחודית שלהם. אני בטוח שנהנה בשניהם.

אבל,

רוצה לשמוע את דעתכם בין אם הייתם באחד מהם או בשניהם.

וגם טיפים כלליים (איך כדאי להיערך וכו').

בארה"ב המחשבה הייתה רכב + תחב"צ בתוך הערים וביפן הבנתי שיש תחב"צ מדהים (לא רוצים משהו מעבר לטוקיו/אוסאקה, אלא אם יש המלצות MUST SEE).

בקיצור, אודה לכל חוות דעת.

נ.ב. - יש ויזה תייר לארה"ב, צריך גם לקנדה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

יפן.

בארה"ב אין שום דבר שלא תראה בקניון הקרוב לביתך.

יפן זה באמת עולם אחר ואוקטובר זו התקופה לבקר ביפן בגלל השלכת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

20K לאדם זה המון ביפן, ועם כל הכבוד לארה"ב- אין פה תחרות מבחינת יעד תיירותי. גם לא תצטרך רכב ביפן.

האנגלית של היפנים די גרועה, אבל הם שיגעון בשפת סימנים, יש שילוט והוראות באנגלית על הכל בערך, ובכל קוי הרכבת למעט אלו שממש out in the boonies הקריינות גם באנגלית.

"טוקיו/אוסאקה"? ל 3-4 שבועות? בפרק זמן כזה מספיקים בכיף 5-6 ערים או שגם דוחפים קצת טיולים החוצה לקאנטריסייד. המדינה הזו מציעה כל דבר מטרקים של כמה ימים על הרי געש ועד המרכזים העירוניים הכי מטורפים בעולם, אני מציע להיסגר על מה רוצים לעשות בטיול, ואז להתחיל לבנות מסלול בהתאם.

"מסלול מתחילים" טוב ביפן יהיה לאורך החוף המזרחי, עם גיחה לעיר קאנאזאווה על החוף המערבי, מעבר דרך האלפים היפניים לטאקאיאמה, ומשם להמשיך לטוקיו לשבוע האחרון של הטיול.

יש המון מסלולים מוכנים, אני ממליץ לפנות לקבוצה "יפן למטיילים" בפייסבוק.

אם בא לך ממש להתפרע ולצאת לאי אלו חורים, אשמח לספק המלצות.

פורסם

אם אתה רוצה משהו שונה ומיוחד, אז בפירוש יפן. שים לב שקצת מאוחר לתכנן טיול לספטמבר/אוקטובר - התיירות שם משוגעת. בדוק מחירים ותראה איך זה עובד. ב-20K אפשר לעשות 3 שבועות אבל בלי להתפרע יותר מדי (צריך לזכור שגם הטיסה לא זולה).

שלושה שבועות זה זמן נהדר בשביל לעשות אחלה טיול ואני ממש לא ממליץ לך להשאר רק בטוקיו - יש עוד המון מעבר לזה ביפן.

בדוק מסלולי טיולים והמלצות ב"יפן למטיילים" שזו באמת קבוצה מעולה.

אתה לא צריך רכב אלא רק אם בא לכם לנסוע למקומות פחות מתוירים. קנה JR PASS לשבועיים בשביל התחב"צ ותפעיל אותו בזמן הנכון. תעשה 5 ימים בטוקיו, 4 בקיוטו, יומיים בהירושימה ומיאג'ימה, יומיים רגועים בהאקונה ויהיה לך עוד זמן לטאקאימה וקאנאזאווה (בשניהם לא הייתי). אפשר לעשות עוד גיחות למגוון מקומות - באמת שיש המון מה לעשות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

ב 20K חוגגים ביפן למשך חודש פלוס. 3 שבועות? אפשר לדחוף כמה מסעדות מישלן ואת דיסנילנד בכיף+כסף לשופינג.

-בדיוק בגלל שזו עונת השיא, הייתי דווקא ממליץ להימנע מהגעה לחלק מהערים באוקטובר. עם כל האהבה שלי לקיוטו, לא הייתי דורך שם בתקופה הזו אפילו בצחוק.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

תודה רבה לכולם על ההמלצות!

נכנסתי לקבוצה הזו לפני כמה ימים והתחלתי לקרוא, אבל זו וואחד קבוצה עם המון מידע והוא לא מאוד מסודר שם, אז קיוויתי לקצת מיקוד, לפחות עם הבייסיקס.

ממה שראיתי על טיסה + מלונות, תקציב של 20K לאדם (נניח 40K לזוג) אמור להיות סביר בהחלט כולל קצת אוכל יקר וכל מיני אטרקציות. אנחנו לא מחפשים וואגיו כל יום, אבל מדי פעם לקפוץ למסעדה יקרה ובלי לבכות על זה יהיה נחמד.

אם תוכלו לכתוב לי 2-3 דברים שלדעתכם הם MUST בכל אזור אני ממש אשמח.

התכנון היה לראות את טוקיו, קיוטו ואוסאקה (10 ימים ואז 5+5 בהתאמה). לחפש עוד כיוונים?

אני פחות מתעניין בכפרים למיניהם ויותר ערים עם נוף יפה, פארקים, מקדשים וכל מיני אטרקציות. כמובן שאם יש נוף יפה (נהרות, הרים וכו') זה נחמד, אבל לא ממש בא לי לבזבז 3 ימים בטיפוס על הר. אין בעיה מטיולים והליכה רבה, אבל כן רוצים לסגור מלונות מראש כדי שיהיה מסודר. שמעתי על כל מיני מקומות של דיסני לנד וכל מיני פארקי שעשועים עם מוטיבים של הארי פוטר וכאלו. זה גם מקומות שנחמד לבלות בהם כמה שעות.

תודה שנית, על הזמן והעזרה, מעריך את זה מאוד!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ניקו- 40K לזוג זה די מטורף. הנה ברייקדאון של עלויות כוללות לאדם, בעיגול כלפי מעלה:

טיסה עם חברה יקרה (נגיד קוריאן)- 1100 דולר

JR PASS ל 3 שבועות- 530

השלמת תחבורה בתוך הערים (בהגזמה)- 100 דולר

לינה במלון טוב מאוד- 75 ליום (150 עלות כוללת לשניכם לחדר זוגי מפנק פאנסי שמנסי)

אוכל במסעדות ממש לא זולות- 35 ליום (זה המון כסף לאוכל. כמטייל בודד הסתדרתי עם חצי מזה בקלות, ושאני רעב- אני אוכל. לא מוכן "להתכלב")

התחשיב המאוווווד מעוגל למעלה הזה שמכסה לכם בעצם טיסה, לינה, אוכל, ותחבורה משאיר מעל 4000 שקל לאדם לאטרקציות ובזבוזים נטו במידה ואתם נוסעים ל 25 יום

בפועל אפשר למצוא טיסות טובות גם לתקופה היקרה של אוקטובר ב 900 דולר (בתקופות שהן לא השיא- 700), חדר טוב במלון נחמד יהיה קרוב יותר ל 100 דולר, לא 150, וגם אם לא תהיו בראש של לחסוך על אוכל- עם קצת התנהלות נכונה אתם תגלו שאתם פשוט לא מגיעים בכלל ל 30 דולר ליום למרות שהבטן מתפוצצת קבוע.

אשלח לך בפרטי מסלול נחמד לזוג שמתרכז בעיקר בערים, קצת טבע לא רחוק, וקצת אטרקציות.

אל תספר את זה בקבוצה יפן למטיילים. בראש שלהם פחות מ-20 אלף לשבוע אתה שוכב ברחוב עם בטן נפוחה מרעב.

בפייסבוק אני מתחזק את התדמית של "יפן יקרה" (ואני יודע עובדתית שאני רחוק מלהיות היחיד), לא רוצה שם את ה "ישראלי חופשה בתאילנד" שיהרוס לנו את התדמית. יש לנו שם כרגע שם טוב. בקארספורום ועוד 2-3 זירות עם אנשים שיש לי פחות ספק לגבי האופי שלהם בכללי, אפשר להגיד את התכלס.

פורסם

בפייסבוק אני מתחזק את התדמית של "יפן יקרה" (ואני יודע עובדתית שאני רחוק מלהיות היחיד), לא רוצה שם את ה "ישראלי חופשה בתאילנד" שיהרוס לנו את התדמית. יש לנו שם כרגע שם טוב. בקארספורום ועוד 2-3 זירות עם אנשים שיש לי פחות ספק לגבי האופי שלהם בכללי, אפשר להגיד את התכלס.

וואלה?

לא ידעתי שזו קונספרציה מתואמת בפייסבוק בשביל למנוע מישראלים לטוס ליפן.

האמת לא יפה מצדכם.

פורסם

אין לי ספק שהתקציב סבבה ו-3 שבועות לגמרי מספיק לנו. אולי אפילו פחות אם יהיה דיל טוב, לא מאוד קריטי 2-3 ימים לפה או לשם.

הכל נשמע ממש מדהים במקום הזה.

אשמח להסתכל על המסלול שלך.

אני קצת חושש מהעומס שציינת, אם כי היו במנהטן באותה תקופה עמוסה והיה לי סבבה וחוץ מקצת לחץ במקומות מסוימים לא הרגשתי עומס רב.

אם יש למישהו גם גוגל מפות שסימנתם נקודות אודה לשיתוף.

באופן כללי תודה על כל טיפת מידע, גם "המקום איקס היה כיף" עוזר מאוד.

תודה :)

פורסם
וואלה?

לא ידעתי שזו קונספרציה מתואמת בפייסבוק בשביל למנוע מישראלים לטוס ליפן.

האמת לא יפה מצדכם.

אין קונספירציה מתואמת, שיקול הדעת הוא עצמאי של כל אחד. לא יפה? אולי. אבל באמת שעדיף ככה.

בניגוד למדינות שהישראלי הממוצע כבר השחית, ממש אין להם בעיה להערים קשיים בכניסה עד לרמה של התחלת סירובים. הם כבר עושים את זה לתיירים ממדינות אחרות.

פורסם

1. לארה״ב סביר להניח שיהיו לך עוד המון הזדמנויות להגיע בהמשך (קריירה? רילוקיישן? חברים? וכו׳). יפן יותר מסובכת.

2. בארה״ב יש הכל, זה כמו המערב על סטרואידים, לקחת את כל מה שאתה מכיר ולעשות את זה נגיש, גדול ויש שיאמרו (אני ביניהם) טוב יותר. יפן לעומת זאת, זה כמו החלל החיצון - משהו שונה לגמרי ממה שאתה מכיר, תרבות אחרת, אוכל אחר, חויה.

3. הכסף שלך שווה יותר בארה״ב: תוכל לנסוע ברכב מהנה, ללון במקומות מרווחים יותר, לאכול כמויות גדולות יותר. אם תגיע לאוסטין תוכל לחסוך כסף על לינה ורכב... (;

4. חושב ב״קול״: 20K שקל = $5,600 = $4,500 לאחר ניכוי טיסה. זה אומר $215 ליום עבור שלושה שבועות, $160 ליום עבור ארבעה שבועות. זה יספיק, אבל אני לא הייתי קורא לזה ״המון״. אתה כן תצטרך להיות שקול ולתכנן דברים מראש, בעיקר אם רוצים לעשות אטרקציות / קניות.

שורה תחתונה מנסיון עם שני המקומות: ממליץ לך ללכת על יפן. אם תצטרך המלצות שלח ה״פ בפייסוש. תהנה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
קנדה זו ויזה טכנית שעולה כמה דולרים, אבל צריך לסדר אותה מראש.

לפני שנה הייתי בארה"ב והמשכתי משם לקנדה ברכב, לא ביקשו וויזה או משהו מיוחד מעבר לוויזה האמריקאית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא משחקים עם סיפור ה-eTA לקנדה. יתכן שבכניסה קרקעית היא לא נדרשת, בכניסה מטיסה היא בהחלט נדרשת (בכלל, הכניסה לקנדה בוונקובר לפני שנה היתה חוויה טכנולוגית ראויה לציון).

בעוד שנתיים תהיה דרישה דומה גם לאירופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...