Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כנראה שטבלת המסירות לא משקרת והסיבה ש VW ירדו חזק במכירות היא גם המחירים המטורפים של הטיפולים , החלפים היקרים והשירות המזעזע של היבואן.

ברשות ההורים שלי פאסאט 2015 , לפני כשנה וחצי בערך התלוננו באחד המוסכים בטיפול על כך שהאוטו מאבד מים אמרו שהכל בסדר והסיפו מים.

בטיפול זה הרכב היה עם קילומטרז נורא נמוך פחות מ 30 אלף קילומטר. בטיפול השני לפני מס' חודשים במוסך אחר הזכרנו את העניין של איבוד המים שנית ולטענת המוסך הבעיה היתה בפקק של המיכל עיבוי , הפקק הוחלף תמורת כ 240 שקל. סכום , שללא קשר מטורף! עבור פקק של מיכל סך הכל מפלסטיק. אמרנו בסדר , כאשר הרכב נכנס לטיפול נוסף חודש וחצי אחרי סיום האחריות עם סך הכל 35 אלף קילומטר הודיע לנו שהמשאבת מים הלכה. אמרנו להם שכל הזמן התרענו על העניין , אמרו אוקיי תשאירו פה צק אנחנו נבדוק אפשרות לזיכוי מול היבואן. הצק ניתן לחודשיים קדימה.

התנהלות בזויה כי א'. לא אמרו לנו שפודים את הצק

ב' צפיון החליטו שאין להם מה לקחת אחריות כי הרכב כבר מחוץ לאחריות.

ביזיון! אנחנו עם 3 VAGS בבית וככל הנראה הפעם האחרונה.

מעניין מתי מישהו יתעורר במטה החברה בוולסבורג ויבין שיש לו עסק עם נותני השירות הגרועים ביותר שקיימים בשוק הרכב.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין מתי מישהו יתעורר במטה החברה בוולסבורג ויבין שיש לו עסק עם נותני השירות הגרועים ביותר שקיימים בשוק הרכב.

כאשר אנשים יתעוררו ויפסיקו לקנות וואג.

פורסם

לתרגם לאנגלית בגוגל ולשלוח לפולקסוואגן גרמניה + להוסיף מספר שלדה VIN

תוך פחות משבוע הכסף בחזרה בחשבון עם התנצלות מהנבל1ת

פורסם

האם לא ייתכן שבאמת היו צריכים להחליף פקק וממנו נבע איבוד המים?

האם ייתכן שמשאבת המים הלכה באמת בזמן שאמרו לכם שהיא התקלקלה?

זה יכול להיות?

מה עלות התיקון של משאבת המים שהיא כבר בת ארבע פלוס / מינוס?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קודם כל, באיזה מוסך מדובר?

האם היתה פנייה ישירה מצידכם ליבואן?

לפקודת מי נרשם הצ'ק?

מתי נפדה?

מה קרה בחודשיים מאז נתתם את הצ'ק?

ולמה יש לכם VAG שלישית אם הטיפולים כ"כ יקרים והשירות כ"כ מזעזע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לתרגם לאנגלית בגוגל ולשלוח לפולקסוואגן גרמניה + להוסיף מספר שלדה VIN

תוך פחות משבוע הכסף בחזרה בחשבון עם התנצלות מהנבל1ת

זה אחד. שניים - כמו שכתבו השאר, משאבת מים לרכב בן ארבע, לא נעים אבל לא נורא. שלוש- תחליף מוסך. ארבע-

בכל פעם שמפליקים לך ומשום מה אתה חוזר לעוד, אל תתפלא כשאתה חוזר הביתה עם ישבן אדום וכאוב; יש עוד רכבים חוץ מ VAG.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מעניין אם הוא היה קונה רכב קוריאני והיה לו את אותו סיפור אם היו מגיבים פה את אותן תגובות ואם עיתונות הרכב (סליחה, הפרסומונים) היו כותבים על כך משהו (רמז: לא).

בין המוסכים המורשים של צ'מפיון יש הבדלים במחירים של הטיפולים ותתפלאו, גם בשירות. ואגב, יש לך זכות לדבר עם נציג שירות ארצי שמגיע פעם בשבוע למוסך.

ויש לך אפשרות גם לקבל מהם הנחה ואם הם רוצים ותכתוב מכתב יפה יש מצב שלא תשלם שקל. השאלה באיזו גישה אתה בא.

ההורים שלי מטפלים במוסך אחד של צ'מפיון שהמחירים שלו דיי סבירים ואפילו לא רחוקים ממוסך רון (הם לקוחות של אותו מוסך משנת 2002 ורק עכשיו את הטיפול האחרון לא עשו אצלו כי הפסיקו את השירות של לקחת את הרכב מהבית באותו מוסך עקב חוסר כ"א).

אני היום עם הונדה ג'אז. לפני כן הייתה לי יונדאי I20. השירות שקיבלתי ב 3 מוסכים מורשים שונים של יונדאי היה על הפנים! בשניים מהם היה ממש זלזול ויחס מזעזע! בשלישי פשוט לא היה יחס. וחבל, כי רציתי לטפל במוסכים שלהם אבל לצערי היחס שקיבלתי היה מחפיר.

אבל זה לא אומר שכל המוסכים שלהם כך ואני שמעתי שיש מוסכים של יונדאי עם שירות טוב, ועם כל זה שאני לא אוהב את המכוניות של יונדאי, לא שולל קניה בעתיד של יונדאי אם ייצא דגם שיהיה ניראה לי נחמד.

פורסם

אני היום עם הונדה ג'אז. לפני כן הייתה לי יונדאי I20. השירות שקיבלתי ב 3 מוסכים מורשים שונים של יונדאי היה על הפנים! בשניים מהם היה ממש זלזול ויחס מזעזע! בשלישי פשוט לא היה יחס. וחבל, כי רציתי לטפל במוסכים שלהם אבל לצערי היחס שקיבלתי היה מחפיר.

אתה יכול לפרט, כדי שנקבל פרופורציה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בבקשה:

"חוויה" במוסך מספר 1:

בשנת 2012 אשתי רכשה יונדאי I20 מאחת חברות הליסינג הגדולות. היא לא קיבלה היסטוריה מפורטת מה החליפו בטיפול אלא רק מתי בוצע טיפול ואיפה. אני כפדנט ידוע, רציתי ליישר קו ולאפס את הרכב. ניגשתי למוסך אחד מורשה יבואן. וזה מה שקרה שם:

טוב, אז הלכתי לאחד ממוסכי יונדאי בדרום בשביל לקבל הצעת מחיר (לא חשוב כרגע איזה). כזה שירות רקוב ממוסך מורשה יבואן עדיין לא קיבלתי (אפילו לא בצ'מפיון מוטורס).

בקיצור, הסברתי לנציגה הנחמדה את כל מה שהסברתי לכם כאן וביקשתי הצעת מחיר. הנציגת שירות ניסתה לעזור לי אבל ניראה לי שהיא פשוט לא מקצועית! אם נציגת שירות שואלת אותי "כמה ליטרים של שמן גיר אתה צריך" או "כמה בקבוקים של נוזל בלמים אתה צריך?" אז איזה מוסך זה בדיוק? למה אני מגיע למוסך מורשה יבואן אם לא נותנים לי את המידע הזה?.

הנציגה רצתה להוציא לי הצעת מחיר לטיפול 135000 ללא החלפת שמן גיר ונוזל בלמים, וביקשתי ממנה אם היא לא יודעת כרגע מה עלות אם היא יכולה לחזור אלי טלפונית. היא טענה שלא, שהמנהל לא מאשר זאת ואני חייב להגיע. אני לתומי שאלתי- מה ההבדל? הרי אני כבר כאן, למה לטרטר אותי שוב?(הסברתי לה שאני מעיר אחרת) אולי בכל זאת תשאלי את המנהל? נעניתי בשלילה. המוסך לקראת סגירה ובמחסן מתחילים לסגור.

באה נציגה נוספת, כניראה ותיקה יותר. הסבירה לי שאת השמן גיר לא מחליפים אלא רק בודקים ורק אם הוא ממש שחור מחליפים :shock: (תחזוקת שבר?) וכמו כן המחסנאי אמר לי שאת הפילטר שמן גיר לא מחליפים כלל :shock:.

הסברתי לה מה שקראתי בספר הרכב, אבל היא התעקשה עדיין שלא מחליפים שמן גיר.

"ואם בכל זאת אני רוצה להחליף שמן גיר, כמה זה יעלה לי?"

"בטיפול ניתן לך הצעת מחיר"

"אבל למה בטיפול? אני רוצה להיות מוכן כספית מראש?"

לא נעניתי לשאלתי. הנציגה הצעירה ניסתה איכשהוא לעזור לי ואז היגיעה התגובה שממש העלתה לי את העצבים:

"את לא מוציאה לו הצעת מחיר! אם הוא רוצה שירשום!" אמרה הנציגה הותיקה.

ואז הפרצוף שלי מ- :-D הפך ל- :? ואז ל- :evil:

אבל למרות זאת שמרתי על טון נמון ולא צעקתי או קיללתי חלילה.

"מה הסיפור? למה במוסכים של מאיר (הונדה) כן אפשר לקבל הצעת מחיר, אפילו בטלפון ואפילו ב SMS, בצ'מפיון מוטורס גם (מוסך ברע"מ, ברק למשל) למה להפתיע אותי בטיפול?"

"ככה זה כאן, החלטה של המנהל!"

ואז כבר לא יכולתי לסבול. קמתי, אמרתי לה תודה רבה, שאני מבין שכניראה יש להם הרבה לקוחות ובמיוחד חברות ליסינג או חברות ממשלתיות ולכן הם מזלזלים בלקוח הפרטי.

שיחפשו אותי בסיבוב, אני למוסך הזה לא נכנס יותר. גם מבחינה מקצועית לא קיבלתי רושם טוב, וגם מבחינה אנושית היחס זוועה.

"חוויה" במוסך מספר 2:

הרגשתי שהרכב יום אחד משך לי ממש חזק ימינה בבלימה, זה היה משהו ממש מפחיד וניגשתי כמו ילד טוב....למוסך יונדאי הקרוב למקום מגוריי, נכון, בלי לקבוע תור כי התקלה קרתה פתאום.

ניגשתי למוסך, הנציגה אמרה לי שבגלל שלא קבעתי תור הם לא יכולים לקבל אותי, אבל אמרתי לה שזה בלמים וזה חשוב, ואם מישהו בכל זאת יוכל לבדוק לי את הבלמים אני מאוד אשמח.

היא הפנתה אותי למנהל העבודה, ניגשתי אליו בחיוך והסברתי לו את המצב בצורה הכי יפה שיש והכי נחמדה, הוא בתגובה הרים את הקול ואמר לי ככה:

"למה לא קבעת תור? מה ניראה לך שאני יבדוק את האוטו ככה? מה זה פה חפ-לפ?! תקבע תור מסודר ונדבר!".

אמרתי לו יפה תודה רבה ויצאתי משם.

"חוויה" במוסך מספר 3:

היה פה דרך הפורום מבצע, שובר לטיפול באחד המוסכים המורשים של יונדאי. ניגשתי לאותו מוסך וקבעתי תור שבוע מראש ליום מסוים בשעה 9:00 בבוקר. התייצבתי במוסך הרבה לפני, אני מגיע (מהדרום למרכז), והנציגה הנחמדה אומרת לי שלא מגיעה לי ההטבה מכיוון ש"עברתי את הק"מ שרשום בטבלה שפרסמו את ההטבה". אמרתי לה שאף אחד לא אמר לי את זה בטלפון וחבל שלא הקלטתי את השיחות כי אמרו לי שכן מגיעה לי ההטבה והגעתי מהדרום במיוחד. הנציגה פשוט התעלמה, אבל כבר הייתי שם והגעתי במיוחד, אז כבר הכנסתי את הרכב לטיפול.

אני ממתין. וממתין. וממתין. אחרי כמה זמן אני רואה שנכנסות המון מכוניות והרכב שלי בחוץ. שאלתי מה קורה, אז הנציגה אמרה שהרכב ייכנס לטיפול רק ב 12:00 במקרה הטוב. כל הטענות שלי פשוט לא קיבלו תגובה אפילו ממנה. יחס. משהו. כלום!!! (ולא צעקתי, סה"כ ביקשתי לדבר עם מנהל, עם מישהו בכיר יותר, נאדה).

לקחתי את הרכב משם והלכתי לטפל ב"רמי שירותי רכב" ומאז הייתי מטפל בד"כ אצלו.

היה לי מקרה נוסף שחיפשתי נגד מהירויות למזגן (בסוף זה לא היה הנגד אלא בורר מהירויות מכאני מזורגג שעולה 2500 שקל, את הנגד וגם את הבורר הזה שלא מצאתי באף פירוקיה, אפילו הגעתי לאל עזי ביום שישי ולא היה להם) והתקשרתי לאחד המוסכים לשאול אם יש להם את החלק, אמרו לי בצורה הכי ישירה שיש "יש לנו את החלק, אבל אנחנו לא מוכרים לאנשים פרטיים. אתה רוצה? תקבע תור, נפתח לך כרטיס ותתקן אצלנו".

פניתי לשירות הארצי של יונדאי על חלק מהמקרים הללו, אז באמת על המקרה הראשון שלא קיבלתי הצעת מחיר הם אמרו שהם ייתנו לי הצעת מחיר, אבל לא מוכנים לתת הצעה כתובה. למה בצ'מפיון ובהונדה כן ואצלכם לא? תשאלו את אלו שנוהרים לקנות יונדאי.

לגביי המקרה של ה"הטבה" שלא נוצלה ושהנציגה טענה שלא מגיע לי, התקשרו אלי אחרי זה והתנצלו ואמרו שמדובר ב"טעות" של הנציגה.

זו החוויה שלי. מהניסיון שלי. ותאמינו לי, שהיו לי גם רכבי VAG בעבר ודווקא שם, קיבלתי (בחלק מהמוסכים) שירות הרבה, אבל הרבה יותר טוב.

כאן, פותח השרשור היה צריך לפנות למוסך אחר/לשירות הארצי כדי שיהיה תיעוד. אבל הוא לא עשה את זה. וחבל.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

היו בבעלותי בעבר שני רכבי VAG שטופלו במוסכי יבואן - השירות תמיד היה טוב, מהיר ומסביר פנים. לרעה - יקר.

עם הזמן למדתי שיקר זה לא רק צ'מפיון, אלא גם מוסכי יונדאי.

2 חברים שליוויתי אותם כמעט בכל שגרת הטיפולים והתקלות עם היונדאי i20 שלהם סבלו קשות ממוסכים לא מקצועיים ואלה שכן היו בסדר מקצועית הציגו תגי מחיר גבוהים עד אבסורד לכל חלק. עברנו לדעתי על כל מוסכי מורשה יבואן ומרכזיים בכל המרחב בין הקריות בצפון עד חדרה/עמק חפר בדרום. שניהם התייאשו אחרי 4 שנים ולא יחזרו ליונדאי בעתיד הקרוב לפחות.

אגב, ההערה שמוסכי יונדאי נותנים שירות טוב לליסינג - אני מכיר מספר דוגמאות התומכות בכך, גם ממוסכים שלמדנו על בשרנו ששירות טוב לא נקבל מהם.

כנראה שתקלות רציניות ברכבים חדשים יחסית מעוררות תגובה פעילה (לחיוב) מצד היבואן עצמו (בקצרה - החלפת מנוע פעמיים ביונדאי i30cw מהדור הקודם אחרי מתיחת פנים, השבתה מוחלטת של המחשב רכב בטוסון בת שבוע והתפוצצות בית הטרמוסטט תוך כדי נסיעה שנה אחר כך).

חזרה לדיון,

אמנם קשה לי להכתיר את צ'מפיון כחסידי השירות הטוב אבל לא צריך להגזים. מה שכן, כל מה שהם לא חייבים - הם לא יעשו. כנראה מתוך שיקול שהם גדולים וחזקים מספיק ומוכרים בהתאם למטרות גם בלי שירות יוצא דופן.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

גם כשלקוח קובע תור למוסך מורשה, הוא נאלץ להמתין שעות בטרם מטפלים בו. ככה זה כאן. מדינה שכל משפחה מחזיקה אחד, שניים, שלשה רכבים (כי התחבורה הציבורית גרועה) ורבים מאוד הולכים למוסכים מורשי יבואן (כי ההנחה היא שרק שם יקבלו את הטיפול הכי טוב לרכב), כל זה הופך את הלקוחות ל"לקוחות שבויים" והמחיר והיחס בהתאם.

פורסם (נערך)

במחילה מכבודו של פותח השרשור, הוא היה צריך ללכת למוסך נוסף/לדרוש שיחה עם מנהל שירות הארצי. לא ברור למי חיכה. שתהיה תקלה ואז לקלל את צ'מפיון שכל העולם ישמע?.

גם להורים היה בהתחלה קטע עם מוסך אחד שלהם ומאז לא מתקרבים אליו (אותו מוסך טען שאין בעיה בחלון חשמל שהתלוננו במסגרת האחריות, ולאחר שהאחריות נגמרה והחלון התקלקל נפנפו אותנו, ועשינו טעות שלא פנינו למוסך נוסף/נציג שירות ארצי).

אבל מוסך אחר באותה העיר נתן שירות ומחירים כמעט בחצי יותר נמוכים מהמוסך הראשון, ומאז הם לקוחות שלו והרכב ב"ה נכנס למוסך מטיפול לטיפול (הרכב עלה לכביש ביוני 2006 למי שתוהה).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

קשה לי להתווכח עם התחושות של פותח השרשור אבל:

99% שאין שום קשר בין איבוד המים להחלפת המשאבה שנה וחצי לאחר מכן.

משאבת מים היא אביזר שבו מתקיים בלאי ואני קצת מתפלא אם ההחלפה לא הייתה ממילא נחוצה שכן בדגמים אחרים של הקונצרן מחליפים משאבת מים באופן יזום כל 4 שנים או בעת החלפת רצועת תזמון (לפחות בסקודה שהייתה ברשותי).

יקר? בטח יקר, מי שלא רוצה יקר, שלא יקנה VW ולא פסאט (אינני מצדיק אבל אלו המחירים, החוק חופשי ואנשים יכולים לעשות את בחירתם)

סה"כ אני מבין את שחרור הקיטור אבל בתכלס שרשור קצת מוגזם בתגובותיו..

ולסיום, כפי שנאמר מעלי וזה נכון לרוב אם לא כל היצרנים, חשוב מאד למצוא מוסך טוב ואמין שבאמת יודע מה הוא עושה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

למגיב שמעלי: מכונית שמחייבת החלפת משאבת מים בכל ארבע שנים פסולה בעיניי, ברמה של אבסורד ממשי. איזה שקט נפשי יש לצרכן וכמה כסף צריך לשפוך על אחזקה של מכונית? האם זה מצדיק בשביל להתהדר ברכב גרמני מהולל (לא באמת, אני ציני). אגב, אני גם מעדיף מכוניות שלא כובלות אותי עם החלפת רצועת תזמון, אבל זה כבר משהו אחר.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

החלפת משאבת מים אתה לא מוכן לקבל אבל החלפת קופלונג/מסרק הגה/סלילי כריות אויר/בורר מצבים למזגן/החלפה של כל מערכת ההיגוי את זה אתה מוכן לקבל?.

יקר אין רק ב VAG. אחרי כ"כ הרבה ק"מ עם היונדאי I20 הבנתי שאין דבר כזה חלקי חילוף זולים.

אם 100 שקל בטיפול בין הונדה ליונדאי יעשו אותך עשיר, אז סבבה. אבל שאתה מגיע לתקלות, החלפים ממש לא זולים.

• תוכן חדש...