Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שברולט סוניק 2013, כשהנעתי אותה היום נורית בקרת היציבות (נורית של רכב עם סללומים) נדלקה קבוע, ונורת המנוע הבהבה בכתום והרכב ממש רעד.

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות? עד יום ראשון שאלך למוסך

פורסם (נערך)

אסור לנסוע עם נורת תקלת מנוע מהבהבת, יכול להגרם נזק למנוע ו/או ממיר קטליטי.

האם זה מנוע ECOTEC 1.4 turbo ?

אם כן, זה מה שהיה אצלי - https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?669608-%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-2013

כשחפרתי באינטרנט על התקלה שהייתה אכן מצאתי אזכורים למצת או סליל הצתה דפוקים

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

נורת תקלת מנוע מהבהבת זה אומר תקלת זיהום אויר חמור שעלול לגרום גם לנזק במכלולים שונים במנוע או מערכת הפליטה.

נורת ה ESP זו כנראה תקלה נלווית לבעיה שיש עם בקרת המנוע.

אכן מומלץ לא לנסוע עם הרכב אלא לגרור אותו למוסך.

פורסם (נערך)
יכול גם להיות חיישן של בקרת האחיזה שהלך, בכל מקרה להזמין מכונאי עם סורק תקלות שתדע בוודאות.

קשה לי להאמין שזה יגרום לנורת תקלת מנוע מהבהבת. ממה שידוע לי זה מסמן על דלק לא שרוף שמגיע למערכת הפליטה.

במקרה כזה הממיר הקטליטי יכול להגיע מאוד מהר לטמפ מאוד גבוהה ואז נגרם נזק..

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

אצלי כשהיתה לי אאודי, S3 נדלקה הנורה בלוח שעונים והחלפנו חיישן בגלגל קדמי, זה

מה שזכור לי ... פות"ש רשם שנדלקה נורה של "מכונית עם סללומים"... בקרת אחיזה , להבנתי לא?

זה מה שהיה אצלי.

הוא לא רשם תקלת מנוע.

פורסם

הוא לא רשם תקלת מנוע.

קרא שוב, הוא רשם נורת מנוע הבהבה והרכב רעד.

במקרה של חיישן abs תקול תדלוק נורת abs יחד עם נורת בקרת יציבות. זה לא המקרה.

יום טוב גם לך

פורסם
אסור לנסוע עם נורת תקלת מנוע מהבהבת, יכול להגרם נזק למנוע ו/או ממיר קטליטי.

האם זה מנוע ECOTEC 1.4 turbo ?

אם כן, זה מה שהיה אצלי - https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?669608-%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-2013

כשחפרתי באינטרנט על התקלה שהייתה אכן מצאתי אזכורים למצת או סליל הצתה דפוקים

לא מדובר באותו מנוע, הסוניק טורבו יובאה לארץ רק ב2014-2015 (ובודדות שעלו לכביש בתחילת 2016).

מדובר במנוע 1.4 או 1.6 אטמוספרי.

סבירות גבוהה לסליל הצתה, Misfire באחת הבוכנות = רעידות כפי שתיארת ונורות מנוע מהבהבת. כמובן שיש עוד אופציות אך מהכרות שלי זו אופציה סבירה בהנחה שלא היה שום דבר חריג טרם הופעת התקלה. כמובן לוודא עם סורק תקלות, אם אתה מהצפון (מעלות/כרמיאל) אשמח לעזור.

כמה ק"מ עבר הרכב?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

הרכב עבר 120,000 ק"מ

לפני שנה היתה תקלה דומה מאוד, נדלקה נורת בקרת יציבות, המנוע רעד, ומרגישים איבוד כוח, מוסך מורשה החליפו מצתים והבעיה נעלמה.

בשבועיים האחרונים הרעידות חזרו, וביום שישי נהיו ממש מורגשות ומנורת מנוע התחילה להבהב

אני מתלבט בין ללכת לחבר מכונאי שיש לו מוסך ויכול להחליף לי את הסליל הצתה בעלות של החלק, אבל אז אני לא יודע בוודאות שזאת הבעיה (בערך 600 שח החלפת חלק)

או ללכת למוסך מורשה, שם אהיה יותר בטוח שיזהו את התקלה, אבל אז מדובר כבר על סביב ה1000 ש"ח

פורסם
לא מדובר באותו מנוע, הסוניק טורבו יובאה לארץ רק ב2014-2015 (ובודדות שעלו לכביש בתחילת 2016).

מדובר במנוע 1.4 או 1.6 אטמוספרי.

סבירות גבוהה לסליל הצתה, Misfire באחת הבוכנות = רעידות כפי שתיארת ונורות מנוע מהבהבת. כמובן שיש עוד אופציות אך מהכרות שלי זו אופציה סבירה בהנחה שלא היה שום דבר חריג טרם הופעת התקלה. כמובן לוודא עם סורק תקלות, אם אתה מהצפון (מעלות/כרמיאל) אשמח לעזור.

כמה ק"מ עבר הרכב?

אגב במידה וזה סליל הצתה, יכול להגרם נזק אם אזיז את הרכב עצמאית למוסך?

פורסם

אני לא הייתי נוסע עם רכב שנורת תקלת המנוע בו מהבהבת, על פי כל המידע באינטרנט זה מצב חירום. אם היא דולקת קבוע לא צריכה להיות בעיה לנסוע למוסך.

יש מצב שבשביל לחסוך תאורטית 400 ש״ח תשלם אחרי זה אלפי שקלים. כאמור זה ממה שמוצאים באינטרנט מחיפוש על נורת תקלת מנוע דולקת/מהבהבת ולא קשור לרכב הספציפי או התקלה הספציפית שלך.

פורסם

נסעתי אתמול למוסך מורשה של שברולט.

אמרו שהתקלה שמופיע להם בסורק היא סליל הצתה, והחליפו לסליל מפירוק (עלה 800 כולל העבודה).

כבר ביציאה מהמוסך התקלה חזרה, יש למישהו כיוון מה זה יכול להיות?

• תוכן חדש...