Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

נכשלתי בטסט על בולם ימני מפוצץ.

הגעתי עכשיו להחליף כמובן ימני ודמאלי.

לאחר שהלכתי המוסכניק מתקשר ואומר שצריך להחליף גם כריות בולמים כי אני אכשל בטסט על חופש בכריות.

זה לא באחריותו לדאוג שאין חופש אחרי תיקון כזה?

האם חייב להחליף כריות אחרי החלפת הבולמים?

תודה לעונים

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על בולמים קדמיים, אין חובה להחליף כריות ביחד עם הבולמים, אבל אם הן שחוקות וצריכות החלפה (יש שם מיסב לפחות אצלי בסובארו) עדיף עכשיו מאשר להגיע שוב ולעבור את כל התהליך מחדש.

Sent from...somewhere

פורסם
אני מניח שאתה מדבר על בולמים קדמיים, אין חובה להחליף כריות ביחד עם הבולמים, אבל אם הן שחוקות וצריכות החלפה (יש שם מיסב לפחות אצלי בסובארו) עדיף עכשיו מאשר להגיע שוב ולעבור את כל התהליך מחדש.

Sent from...somewhere

בולמים קדמים.

לטעמי לא שחוקות ולא נעלים.

אמנם נראה לא חדש אבל לא משהו שצריך להחליף

מצרף תמונה של אחד הכריות(מקדימה ומאחורה) לעומת אחד חדש.

סגרתי איתו על 380 כל צד של בולם לא כולל מעמ

ועל הכריות דרש רק 200 שח

ביחד יצא 1090 2 בולמים ו2 כריות

מה דעתכם??

20190213_140038.jpg20190213_140020.jpg

פורסם

רק מהתמונות לא ניתן לקבע בוודאות כי אם יש חופש קטן (ודווקא כן רואים שחיקה שם) אז מהר מאוד תצטרך לשלם שוב על החלפה ולכן כפעילות מונעת זה זניח ומומלץ להחליף כריות, כך גם אני עשיתי (אמנם בעצמי) אבל העיקרון הוא דומה לטיימינג בלי להחליף מותחן ומשאבת מים = סיכון, לשיקולך, לדעתי דווקא פה המוסכניק רוצה לחסוך לך עוגמת נפש בהמשך ורוצה לצאת מקצועי יותר וזה בסדר גמור.

הזול עולה ביוקר

פורסם
רק מהתמונות לא ניתן לקבע בוודאות כי אם יש חופש קטן (ודווקא כן רואים שחיקה שם) אז מהר מאוד תצטרך לשלם שוב על החלפה ולכן כפעילות מונעת זה זניח ומומלץ להחליף כריות, כך גם אני עשיתי (אמנם בעצמי) אבל העיקרון הוא דומה לטיימינג בלי להחליף מותחן ומשאבת מים = סיכון, לשיקולך, לדעתי דווקא פה המוסכניק רוצה לחסוך לך עוגמת נפש בהמשך ורוצה לצאת מקצועי יותר וזה בסדר גמור.

תודה על התגובה.

זה חלק מהעבודה שלו בעת החלפת הבולם לוודא שאין חופש?

לפי ההגיון שלי אם אתה מפרק משהו אתה צריך להרכיב אותו בחזרה כמו שצריך ולא עם חופש\תזוזה או כל בעיה אחרת? (בלי קשר לאם זה בלאי או לא)

פורסם

קודם כל באיזה רכב מדובר ומה איכות החלפים? לגבי הכריות בולם לא רואה משהו חריג בכריות הישנות...ניראות שלמות ותקינות לחלוטין אלא אם הופכים אותם ואז שם רואים משהו חריג שלא ניראה בתמונה...

פורסם
ההגיון שלך לא הגיוני..החופש אם יש הוא מהחלקים הקיימים ולא מההרכבה.

בדרך כלל כריות בולמים מחזיקות המון,עם כמה ק"מ הרכב?

הרכב על 174K

הקטע שנכשלתי שנה שעברה על חופש בכריות

ועכשיו הסתכלתי בטופס תיקון של המוסך אחרי הטסט של שנה שעברה ורשום החלפת תושבות בולמים

כריות ותושבות בולם זה אותו הדבר?

אם כן, הגיוני שצריך להחליף אחרי שנה ופחות מ15K נסיעה?

אגב,

אחרי שדיווח לי על הכריות, אמרתי לו שירכיב הכל חזרה ותודה רבה והוא טען שאסור לו לשחרר אותי עם תקלה כזאת

ועלי לחתום על טופס "ורוד" או איזה חרטה כלשהי...

פורסם
קודם כל באיזה רכב מדובר ומה איכות החלפים? לגבי הכריות בולם לא רואה משהו חריג בכריות הישנות...ניראות שלמות ותקינות לחלוטין אלא אם הופכים אותם ואז שם רואים משהו חריג שלא ניראה בתמונה...

מדובר ביונדאי I20 2010

מדובר על חלקי חילוף לא מקוריים.

ולגבי התמונות, זה כרית אחת מצולמת משני הצדדים ולצידה הכרית החדשה.

פורסם
בשביל 200₪ טוב שהחלפת

Sent from...somewhere

את האמת יש לי תחושה שאולי לא הוחלף בכלל הכריות מכיוון שאני קורא פה באתר שהחלפת בולמים וכריות זה הרבה מעבר ל1090 כולל מעמ...

פורסם

אמינות של בעל המוסך זה כבר עניין אחר, אבל אם צילמת והיית לידו לא ראית אם הרכיב את החדשים וחוץ מזה אם תסתכל מתחת למכסה מנוע מעל לבתי גלגלים ניתן לדעת אם הכריות חדשות או לא רואים את החלק העליון שלהם.

וכן לגבי המחיר נשמע מעט נמוך גם בולמים גם כריות וגם עבודה.

Sent from...somewhere

פורסם
אמינות של בעל המוסך זה כבר עניין אחר, אבל אם צילמת והיית לידו לא ראית אם הרכיב את החדשים וחוץ מזה אם תסתכל מתחת למכסה מנוע מעל לבתי גלגלים ניתן לדעת אם הכריות חדשות או לא רואים את החלק העליון שלהם.

וכן לגבי המחיר נשמע מעט נמוך גם בולמים גם כריות וגם עבודה.

Sent from...somewhere

הוספתי תמונה.

לפי מה שאני מבין ממנה שלא ניתן לראות את הכרית מכיוון שהיא נמצאת בתוך בית הגלגלים?

20190213_182744.jpg

פורסם

המחירים קצת לא מיסתדרים לי...איזה בולמים שם לך? סיניים? אתה יכול להעלות את התצלום של החשבונית עם פירוט החלקים? וכן..תושבות בולמים זה כריות בולמים..איינוח..

לעניין טופס וורוד ושאר חמוצים כניראה שהוא השתמש בתמימות שלך כקלף על כך שהוא כבר רוצה לשלשל לכיסו עוד כמה זוזים על החלפת כריות ואז הפך את הקטע לעניין של אסור לשחרר אותך כך. אני לא רואה משהו פסול בתמונה..בטח שלא כרית קרועה שמצריכה החלפה מיידית. מילא הכרית באמת הייתה קרואה וזה באמת עניין בטיחותי.

• תוכן חדש...