Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני צריך להחליף 2 רפידות בלם אחוריות בסיטרואן C4 2012 שלי (ככה לפחות נאמר לי במורשה)

ואני מחפש לדעת עלויות ואיזה חברה מומלצת, ואם יכולים להמליץ על מוסך באזור חיפה זה בכלל יהיה מצויין.

ועוד שאלה קטנה, יש תקתוקים קטנים משרשרת התזמון, האם תוסף שמן יכול לעזור במקרה הזה?...הוחלף פילטר שמן ושמן.

תודה מראש על העזרה.

פורסם

בס"ד

אם תשלח לי את vin number בפרטי, אני יאתר לך מק"ט של הרפידות.

א ממליץ בחום, להעיף מבט על הרפידות לפני שאתה מאשר החלפה, במוסכים המורשים (לא בכולם, אבל..) ישנה מחלה מדבקת בכל מה שקשור ברפידות ודיסקים (בכל טיפול דורשים החלפה שלהם).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מטפל ברכבי פיגו וסיטרואן ב 2 משלושת המוסכים מורשי היבואן בחיפה. במשך 14 שנה טיפול בקסארה מזדקנת ולאחר מכן (ובמקביל חלק מהתקופה) ב C3 פיקאסו (זג"ל) וב 208 חדשים.

מעולם לא "דרשו" ממני להחליף רפידות "בכל טיפול" או אפילו לעתים קרובות.

פשוט לאזן את הטענה הזו שחוזרת על עצמה בכל דיון על מוסכים. יש כאלו ויש כאלו. וכנראה שיש סבירים יותר משיש איומים.

פורסם

בס"ד

לכן רשמתי, לא בכולם.

חבר, שהכניס את ה c3 למורשה, קיבל ממני אזהרה מפני פטנט החלפת רפידות שלא לצורך.

נחשו מה קרה?.... טלפון מהחבר, עם דרישה מהמוסך להחליף רפידות +צלחות (למרות שהחליף לפני 25k.

הסברתי לחבר מה זה רפידה גמורה+צילומים,הוא שלח לי צילומים של מצב הרפידה בפועל, ומסתבר, שיש לו עוד כמעט ס"מ חומר ברפידה+מדרגה של פחות מ"מ, או במילים אחרות השחלה של מעל אלפייה.

בקיצור, אני לא סתם זורק דברים באוויר.

פורסם
עם דרישה מהמוסך להחליף רפידות +צלחות (למרות שהחליף לפני 25k.

אתה באמת מכור כבד ל"דרישה". רד מזה.

פותח השרשור, אתה יכול גם לבצע חיפוש בפורום ו/או בגוגל.

פורסם
אתה באמת מכור כבד ל"דרישה". רד מזה.

פותח השרשור, אתה יכול גם לבצע חיפוש בפורום ו/או בגוגל.

בס"ד

אתה רוצה הקלטה של בעל המוסך?, נראה שאתה לוקח את זה אישית....

סה"כ עצה טובה לחבר פורום, לא מתאים לך?

תתעלם.

פורסם
בס"ד

לכן רשמתי, לא בכולם.

חבר, שהכניס את ה c3 למורשה, קיבל ממני אזהרה מפני פטנט החלפת רפידות שלא לצורך.

נחשו מה קרה?.... טלפון מהחבר, עם דרישה מהמוסך להחליף רפידות +צלחות (למרות שהחליף לפני 25k.

הסברתי לחבר מה זה רפידה גמורה+צילומים,הוא שלח לי צילומים של מצב הרפידה בפועל, ומסתבר, שיש לו עוד כמעט ס"מ חומר ברפידה+מדרגה של פחות מ"מ, או במילים אחרות השחלה של מעל אלפייה.

בקיצור, אני לא סתם זורק דברים באוויר.

ס"מ של חומר רפידה זה 10 מ"מ.

רפידה חדשה מגיעה עם 12 מ"מ.

בספק גדול אם מדדת את הרפידה הישנה ושהמכונאי פוסל רפידה כמעט חדשה לפי דברייך.

לגבי הצלחת, ראית מיקרומטר על הצלחת? איך מדדת וכמה היה?

על איזה דור של c3 מדובר? כי הדור החדש ידוע כזולל בלמים(צלחות ורפידות אחרי 30k), המינימום הוא 24 מ"מ.

אם תרצה מד מיוחד למדידות רפידות ומיקרומטר לצלחות אז יש לי להציע לך ואז נדבר לעניין.

פורסם
ס"מ של חומר רפידה זה 10 מ"מ.

רפידה חדשה מגיעה עם 12 מ"מ.

בספק גדול אם מדדת את הרפידה הישנה ושהמכונאי פוסל רפידה כמעט חדשה לפי דברייך.

לגבי הצלחת, ראית מיקרומטר על הצלחת? איך מדדת וכמה היה?

על איזה דור של c3 מדובר? כי הדור החדש ידוע כזולל בלמים(צלחות ורפידות אחרי 30k), המינימום הוא 24 מ"מ.

אם תרצה מד מיוחד למדידות רפידות ומיקרומטר לצלחות אז יש לי להציע לך ואז נדבר לעניין.

בס"ד

אדם, מ"מ לכאן או לשם, לא זה מה שישחק כאן, הרפידה הייתה במצב מעולה, המדרגה בדיסק הייתה כמעט בלתי מורגשת.

ביום יום שלי, אני עובד עם מדי מרווח ומיקרומטר, לא הגעתי מהחלל החיצון, ובטח אני לא ייעץ בנושא כזה אם אני לא יודע על מה אני מדבר..

פורסם
אני מטפל ברכבי פיגו וסיטרואן ב 2 משלושת המוסכים מורשי היבואן בחיפה. במשך 14 שנה טיפול בקסארה מזדקנת ולאחר מכן (ובמקביל חלק מהתקופה) ב C3 פיקאסו (זג"ל) וב 208 חדשים.

מעולם לא "דרשו" ממני להחליף רפידות "בכל טיפול" או אפילו לעתים קרובות.

פשוט לאזן את הטענה הזו שחוזרת על עצמה בכל דיון על מוסכים. יש כאלו ויש כאלו. וכנראה שיש סבירים יותר משיש איומים.

אני מטפל בשלי במוסכי יבואן כאן באיזור. מחליף רפידות פעם בשנתיים לפי המלצתם. כל שנה זוג לסירוגין. לא יודע אם זה הגיוני או לא אבל לנסיעות יומיומיות בירידות לנשר הרפידות נשחקות כנראה

פורסם
בס"ד

אדם, מ"מ לכאן או לשם, לא זה מה שישחק כאן, הרפידה הייתה במצב מעולה, המדרגה בדיסק הייתה כמעט בלתי מורגשת.

ביום יום שלי, אני עובד עם מדי מרווח ומיקרומטר, לא הגעתי מהחלל החיצון, ובטח אני לא ייעץ בנושא כזה אם אני לא יודע על מה אני מדבר..

עכשיו אתה כבר מדבר אחרת...

אז צריך לדייק, כי ס"מ זה כמעט רפידה חדשה וכל עוד לא מדדת את הצלחת אתה לא יודע את מצבה לפי התמונה.

לפעמים גם אם אין מדרגה הצלחת כבר פסולה לפי המידה המינימלית.

פורסם

בס"ד

הרי הרפידה אינה מכסה את כל שטח הדיסק, כיצד הדיסק מגיע למידה המינימלית שלו?

פורסם
בס"ד

המדידה נעשית על שטח הדיסק בו כן קיים מגע עם הרפידות ווכך נמדד העובי המינימלי.

פורסם
בס"ד

ראה בתמונה. מודדים את עובי הדיסק בשטח העבודה שלו בכמה מקומות (יותר קרוב למרכז ויותר רחוק מהמרכז) ועשים ממוצע.tapatalk_1546323793967.jpeg

• תוכן חדש...