Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה משהו שקשור בצ'וק האוטומטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צינור דלק שרץ מתחת לאוטו עשוי מפלסטיק קשיח, לא קורה לו כלום גם אחרי 30 שנה. אבל יש קטע צינור 20 ס"מ לפני הקרבורטור שעשוי מגומי.

הקטע הזה על אף שלמראית עין נראה טוב, היה מושך אוויר. לא ראיתי עליו חיצונית שום דבר.

המנוע היה מניע, עובד 30-40 שניות בסרק על דלק שנשאר בקרבורטור וכבה. בגלל משיכת אוויר לצינור משאבת דלק שממוקמת על הקאמשאפט לא הצליחה לשאוב מהמיכל. היה נוצר פקק אוויר, התנעה מחדש במצב זה הייתה אפשרית רק אם הייתי מזין את הקרבורטור בדלק ישירות מבקבוק דרך צינורית.

אם אחרי ההתנעה מיד מעלים סל"ד, משאבה מכאנית כזאת עושה יותר פעימות וכן הייתה מצליחה לשאוב מהמיכל. אחרי שהצינור היה מתמלא בדלק, משיכת האוויר הייתה נפסקת והכל עבד תקין עד חניית לילה הבאה.

לקח לי הרבה זמן לעלות על זה, לאחר החלפת אותו קטע צינור הכל הסתדר.

פורסם

מעניין לדעת אם עדין שרדה דייהו נקסיה בארץ.

אותו רכב, רק עם מתיחת פנים ומכלולים קוראנים.

בזמנו יובאו כמות קטנה גם של גרסת 3 דלתות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מעניין לדעת אם עדין שרדה דייהו נקסיה בארץ.

השם ירחם, למה? זה כמו דייהו נובירה, רק יותר ישן וגרוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דייהו נקסיה בארץ הייתה גירסת 5 או 3 דלתות לדייהו סופר רייסר. שזה בעצם מתיחת פנים לאוטו המדובר בשירשור.

פורסם
רציתי לכתוב שנקסיה מיוצרת על היום במפעל דייהו באוזבקיסטן, בשביל להיות בטוח בדקתי בויקיפדיה: הייצור הופסק ב 2016.

32 שנה אחרי הצגת הדגם המקורי.

פורסם

יש את ממשיכת דרכה, הנקסייה החדשה שהיא למעשה שברולט אבואו שאנחנו מכירים. ג'נרל-מוטורס ידועה בתור אחת בממתגת בכל מדינה את המכוניות שלה איך שנראה לה.

פורסם (נערך)

הפוך גוטה.

הנקסיה / רייסר / סופר רייסר היו הרבה יותר אמינות מהנובירה, בסדר גודל.

המכשלה העיקרית שלהן הייתה בטיחות שנותרה אי שם בשנות ה-80 למרות תוספת של כריות אוויר.

אני עדיין רואה אותן פה ושם, נדירות אבל לא נכחדו לגמרי.

עריכה:

המנועים של הדייהו היו שונים מהמנועים של הקדט, אך עדיין של אופל (מיוצרים ברישיון):

https://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_1_engine#E-TEC

= = = = =

הלאנוס הידועה לשמצה הייתה פיתוח עצמאי של דייהו

(כחלק מאוסף הפלטפורמות שגרמו לפשיטת הרגל של החברה),

והאביאו מבוססת על רצפה אחרת לגמרי, או בקיצור, תפסיקו את הסלט, בבקשה. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
ויקיפדיה הרגה אותי

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני זוכר שלסופר רייסר/נקסיה היו שני מנועים, שניהם 1.5, אחד עם 8 שסתומים וקאמשאפט אחד, השני DOHC עם 16 שסתומים.

שניהם מבוססים על אותם מנועים ישנים של קדט.

לא מכיר סדרת מנועים אחרת.

גם נקסיה וגם לאנוס יוצרו עוד הרבה מאוד שנים במדינות מתפתחות, כאמור ייצור של נקסיה הופסק בשנת 2016. לפני חודש וחצי נסעתי בחו"ל במונית לאנוס די חדשה סביבות 2014...

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

קנית?

כן, לא רציתי לשנות יותר מידי, אז הלכתי על משהו מוכר שכבר היה לי 😁

זו לא אותה אחת ספציפית אלא אחת אחרת דומה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחדש!

נראה שזה דגם יותר בסיסי מהקודמת בגלל שאין את כל התוספות החיצוניות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקאדט 1.3S 75 כ"ס היתה בעיה שהזיזים של גל הזיזים היו נשחקים. זה היה מורגש (שסתומים דופקים) אפילו כבר לאחר 60 אלף ק"מ בלבד.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

נראה שזה דגם יותר בסיסי מהקודמת בגלל שאין את כל התוספות החיצוניות.

ה"חדשה" 1.6SPi

אין את הפלסטיקים החיצונים ושעון סל"ד, כל היתר זהה. 

• תוכן חדש...