Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחילת השבוע נצפים מיום ליום יותר ויותר מבצעי מכירות של יבואני הרכב.

רוב המבצעים מתחילים היום או ביום ראשון הקרוב, ומסתיימים ב 12/10.

אני לא זוכר דבר כזה שכולם במקביל.

הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים? או שזו תחרות/אופנה פרופר?

פורסם

בטח חיסול של רכבים שנשארו ולא נמכרו ממלאי של שנת 2018.

בכל זאת,אנחנו על סף 2019 והיבואנים נתקעים (בעיקר בגלל חברות הליסינג וההשכרה,שמציעות מימון ואחריות לרכב יד 2 ותנאים מפתים גם במכירת 0 ק"מ)עם מלאי גבוה שחייבים להיפטר ממנו וכמו כן,צריכים להראות מאזניים כספיים חיוביים לקראת סוף שנה אזרחית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה מדבק ... כמו שנאמר "אבן שטיפש אחד זורק למים גם 10 חכמים לא יצליחו להוציא".

מספיק שיש יבואן אחד שהתחייב בטעות על כמות גדולה מידי של רכבים,

אותו יבואן נלחץ לקראת סוף שנה ומוריד מחירים על מנת להגדיל את המכירות לפני תום השנה.

הגדלת המכירות של אותו יבואן בדר"כ לא מייצרת קונים חדשים (כאלה שלא תיכננו לקנות רכב חדש וקונים רק בגלל המבצע), אלא יותר גוזלת מכירות מהיבואנים האחרים.

אלה מצידם פתאום מגלים שלמרות שהחישובים שלהם היו נכונים והם הזמינו את הכמויות הנכונות הטמבל דפק אותם :roll:

לא בדקתי, אבל האם למישהו יש נתונים של מכירות רכבים כל חודש ביחס לשנה קודמת ?

פורסם

יש נתוני מסירה בפורום. אי אפשר להסיק מהם לגבי חודשי מכירה כי הזמן בין מכירה למסירה יכול לקחת כמה חודשים. מצד שני יש את ירידת סוף השנה מהפחד הפסיכולוגי של רכב שעלה לכביש בסוף שנה אזרחית .

גם אז זו כמות שולית לדעתי.

פורסם

כמעט כל חודש-חודשיים אני מקבל בדואר מבצעי מכירת רכבים של מועדוני חברים. מבול ממש. הבעיה היחידה שם לטעמי, שההנחות אינן מספקות וממש לא מתקרבות להנחות הראליות אותן מקבלות למשל חברות הליסינג/השכרה. מספר החברים במועדוני חברים כדוגמאת הוט/חבר גדול לאין שיעור מכמויות הרכבים שמזמינה חברת השכרה ועדיין ההנחה של חברת ההשכרה גדולה הרבה יותר. חומר למחשבה.

פורסם
זה מדבק ... כמו שנאמר "אבן שטיפש אחד זורק למים גם 10 חכמים לא יצליחו להוציא".

מספיק שיש יבואן אחד שהתחייב בטעות על כמות גדולה מידי של רכבים,

אותו יבואן נלחץ לקראת סוף שנה ומוריד מחירים על מנת להגדיל את המכירות לפני תום השנה.

הגדלת המכירות של אותו יבואן בדר"כ לא מייצרת קונים חדשים (כאלה שלא תיכננו לקנות רכב חדש וקונים רק בגלל המבצע), אלא יותר גוזלת מכירות מהיבואנים האחרים.

אלה מצידם פתאום מגלים שלמרות שהחישובים שלהם היו נכונים והם הזמינו את הכמויות הנכונות הטמבל דפק אותם :roll:

לא בדקתי, אבל האם למישהו יש נתונים של מכירות רכבים כל חודש ביחס לשנה קודמת ?

WORST CASE מגלגלים לליסינג 0 ק"מ.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

המודל העסקי של היבואנים מתחיל לפשוט את הרגל.

חברות הליסינג שקנו מהם כמויות של רכבים ועזרו ליבואנים בשורת המכירות הופכות למתחרות של היבואנים על ידי הצפת השוק מצידם.

יש גבול למחירים המופקעים שגובים פה על רכבים...רק כשהיבואנים יבינו את זה וילחצו את המחוקק להפחית מיסים, אנחנו נראה קצת שפיות בשוק הרכב המקומי והיקר להחריד.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

חברות הליסינג שקנו מהם כמויות של רכבים ועזרו ליבואנים בשורת המכירות הופכות למתחרות של היבואנים על ידי הצפת השוק מצידם.

יש גבול למחירים המופקעים שגובים פה על רכבים...רק כשהיבואנים יבינו את זה וילחצו את המחוקק להפחית מיסים, אנחנו נראה קצת שפיות בשוק הרכב המקומי והיקר להחריד.

אמנם המיסוי על רכב מוגזם, אבל אין צורך ללחוץ על המחוקק להוריד מיסים. מספיק שהיבואן יפחית את הרווח שלו כדי לגרום גם להורדת המיסוי על רכבים. המיסוי נקוב באחוזים מהמחיר לצרכן, לכן כל הפחתה של המחיר מצד היבואן מובילה גם להפחתת המיסוי.

מה שמונע את המהלך הזה הם שני דברים: חוסר הרצון של היבואנים להקטין רווחים והלחץ שמפעילות חברות הליסינג/השכרה למנוע ירידת מחירים שתפגע במאזנים שלהן.

פורסם

תרגיע - הכל מבוקר.

כלי הרכב הנמכרים ל-0 ק"מ נרשמים בצורה שונה מכלי רכב הנמכרים לליסינג, והמחירים שהחברה מקבלת לכל סוג "שימוש" הם אחרים.

המיסוי על כלי רכב פרטיים ירד מאד בשנים האחרונות - הבעיה היא שההפחתה לא תמיד מגיעה לכיסו של הצרכן, בגלל שהשוק מנוהל כמו (סוג של) קרטל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אמנם המיסוי על רכב מוגזם, אבל אין צורך ללחוץ על המחוקק להוריד מיסים. מספיק שהיבואן יפחית את הרווח שלו כדי לגרום גם להורדת המיסוי על רכבים. המיסוי נקוב באחוזים מהמחיר לצרכן, לכן כל הפחתה של המחיר מצד היבואן מובילה גם להפחתת המיסוי.

מה שמונע את המהלך הזה הם שני דברים: חוסר הרצון של היבואנים להקטין רווחים והלחץ שמפעילות חברות הליסינג/השכרה למנוע ירידת מחירים שתפגע במאזנים שלהן.

איזה מיסוי ירד בדיוק?

יש רק הטבה לרכבים מזהמים פחות שהיא לא כזו משמעותית עד כמה שידוע לי.

מחירי הרכב בארץ מטורפים , גם בגלל המיסוי וגם בגלל חמדנות היבואנים.

ניקח דוגמא מאזדה 3 פרימיום

רכב שנמכר אצל היבואן ב 144k ועכשיו במבצע בהנחה של 7k כולל שירות איתור ומרים שמשות ומצלמה אחורית מקורית (הייתי אצלם היום) נמכר ב 0 ק"מ נמכר על הכביש ב126k כולל רישוי (העליה לכביש היא מהחודש האחרון).

ברור שחברת הליסינג מרוויחה פה , כמה אני לא יודע,אבל אם זה הפרש המחירים אז ברור שהיבואן יכול למכור גם לצרכן הסופי אבח הוא לא רוצה,למה ? לא יודע.

הרי גל מנגנון ה 0 ק"מ הזה הוא טיפשי ומסריח .עיוות של שוק הרכב הישראלי.

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

פורסם

למה טיפשי ומסריח?

שאני רוצה לרכוש מקרר או מכונת כביסה או מדיח כלים אני הולך לחנות אחת ומשווה את המוצרים של מספר צרכנים.

המוכר בחנות מסביר לי את היתרונות ואולי גם החסרונות, ואני רואה את המחיר ומחליט מה לקחת.

נכון, האחריות ניתנת ע"י היבואן ולא ע"י החנות.

למה שבשוק הרכב זה לא יהיה דומה? יהיו דילרים (שחקני ה 0 ק"מ), תגיע למגרש שלהם ותראה את כל הסוגים

מחירים, נתונים . תבחר רכב תשלם ותסע לשלום.

נכון ... החלק המטומטם הוא שלוי יצחק החליט שהרכבים האלה שווים פחות , למה? ככה! אין באמת סיבה אמיתית.

בעולם אוטופי, רציונלי .. כולם קונים את הרכבים מחברות ה 0 ק"מ ומשאירים את אולמות התצוגה של היבואנים ריקים.

אבל , אנחנו לא כאלה חכמים ואפילו פה על גבי הפורום ממליצים לאנשים שבשביל 10,000 ש"ח כדאי לרכוש בכל זאת מהיבואן

למרות שמדובר באותו מוצר.

פורסם
למה טיפשי ומסריח?

שאני רוצה לרכוש מקרר או מכונת כביסה או מדיח כלים אני הולך לחנות אחת ומשווה את המוצרים של מספר צרכנים.

המוכר בחנות מסביר לי את היתרונות ואולי גם החסרונות, ואני רואה את המחיר ומחליט מה לקחת.

נכון, האחריות ניתנת ע"י היבואן ולא ע"י החנות.

למה שבשוק הרכב זה לא יהיה דומה? יהיו דילרים (שחקני ה 0 ק"מ), תגיע למגרש שלהם ותראה את כל הסוגים

מחירים, נתונים . תבחר רכב תשלם ותסע לשלום.

נכון ... החלק המטומטם הוא שלוי יצחק החליט שהרכבים האלה שווים פחות , למה? ככה! אין באמת סיבה אמיתית.

בעולם אוטופי, רציונלי .. כולם קונים את הרכבים מחברות ה 0 ק"מ ומשאירים את אולמות התצוגה של היבואנים ריקים.

אבל , אנחנו לא כאלה חכמים ואפילו פה על גבי הפורום ממליצים לאנשים שבשביל 10,000 ש"ח כדאי לרכוש בכל זאת מהיבואן

למרות שמדובר באותו מוצר.

נתת דוגמא לא טובה עם המוצרי חשמל אבל זה לא העיקר.

במקום שחברות הליסינג ימכרו את הרכב בלי העברת יד כמו שסוצר רכב רוכש רכב והוא לא מעביר יד אז הן נאלצות למכור רכב כשהוא כבר יד 00.זה עיוות .

בחו"ל לדוגמא בארהב אם אתה קונה רכב בשיטת הליסינג (שזה לא באמת קניה ) אז יש לך מחיר שממנו יש הנחה ואם אתה קונה אותו אתה מקבל הנחה משמעותית יותר ,גיסי שגר שם חכר גולף R לפי ערך של 33000 דולר,ואם היה רוצה לרכוש אותו היה יכול לעשות זאת ב 3000 דולר פחות.

פה את ההנחה אתה מקבל בדמות של העברת יד.

בנוסף לוי יצחק החליט שרכב שיש לו עבר של חכירה מימונית ערכו פחות !למה? טפשי כבר אמרנו?

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

פורסם

שוק הרכב בישראל, כמו שווקים נוספים, מעוות מהיסוד. העיוות מתחיל עם תחבורה ציבורית חסרת יעילות המחייבת אחזקת רכב פרטי, ממשיך עם אחוזי מס גבוהים מדי גם על הרכב וגם על הדלק, מתעוות עוד עם סידורי יבוא בלעדיים המוחזקים כנחלה פרטית של יבואנים, הגוזרים בתורם שולי רווח גבוהים מדי, דרך שוק ליסינג מנופח הדואג לשמור על האינטרסים שלו בשמירת המחירים הגבוהים בענף (למרות כל הנתונים הכלכליים התומכים בהוזלה משמעותית של מחירי הרכבים, כמו ייסוף מתמשך בשקל). בתחתית יושב לו הצרכן, נושא על גבוה את כל אלו שרוכבים עליו ומתעשרים על חשבונו.

• תוכן חדש...