Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופיה בדצמבר

כוכב השחר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שוקל לצאת עם האשה לסופש ארוך בסופיה על מנת לספוג את אווירת הקריסמס, שזה משהו שאנחנו כבר זמן מה רוצים לעשות.

אשמח לשמוע אם מישהו היה שם בזמנים האלו ויכול לספר חוויות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי לפני שנה וחצי בחנוכה, נהניתי מכל שניה.

דיל של ישראייר שכלל טיסות, העברות ולינה במלון פאר (Marinella) וגם סיור מודרך בעיר, ובאיסוף מהמלון לשדה עצירה לשעה באיזה שוק\קניון.

עיר נחמדה מאד, אפשר להעביר בה בכיף 3-4 ימים. לא שכרתי רכב בגל מזג אויר חורפי והעדר רצון להתנסות בנהיגה בשלג בכבישי הרים באיכות מזרח אירופית.

דרך אגב, בכניסה למלון היתה תערוכה של רכבי הפאר של בעל המלון ופמלייתו, במרכזה RR בגודל של קטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חנוכה 2016 התחיל בדיוק ב 24 לדצבר, שזה בדיוק כשמסתיימים השווקים של הקריסמס, אבל בכל זאת, איך היתה האווירה הקריסמסית שם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מושלגת.

למעשה הגענו ב-24 בדצמבר בערב, התחלנו את הסיור בבוקר החג השני של כריסטמס. מבחינת אוירה הדר המדהים היה התפילה בכנסיית נבסקי, השירה של הכמרים מול המקהלה היתה מקסימה, לא רצינו לצאת - בעוד שמרבית חברי הקבוצה סרבו להכנס לכנסיה (וגם לנסוע לסיור באיזה מנזר שלפי התאור הוא מדהים מבחינה אמנותית). באותו סיור לקחו אותנו גם ל"נהר האבנים" על הר הויטושה, תופעת טבע שקיימת רק שם ובמקום אחד בניו זילנד.

כיוון שמדובר במדינה עם עבר קומוניסטי היא חילונית לחלוטין, ולמעשה הכל היה פתוח. מצד שני, קיבלנו גם מנה חביבה של שלג. לבן, אבל לא משבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיקון קטן - הגענו ב-25 בדצמבר. זה יום החג עצמו. ה-26 דצמבר הוא היום השני של החג.ב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש סיבה ספציפית שבחרתם דווקא בסופיה? הייתי שם לשני לילות (אמנם במסגרת עבודה ולא כתיירים) והתרשמתי שהיא נופלת ממרבית הבירות האירופאיות האחרות (בודפשט, ורשה, ובוודאי פראג. וממה ששמעתי מחברים - נופלת גם מלובליאנה ובלגרד).

.We apologise for the inconvenience

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחרתי בסופיה בגלל הדיל. 3 חודשים אח"כ נסעתי לבלגרד בדיל דומה. בלגרד מעט יותר עשירה, ובזכות העונה גם טרחתי לשכור רכב ל-12 שעות ונסעתי לנובי סאד. העיר נחמדה, הנפילה היתה הקבוצה שנסעה בדיל הזה - אנשי שוקולד שנסעו כדי להמר בקזינו, הפעם הראשונה בה נתקלתי בישראלי הבהמי שמתועד כל כך הרבה בוואללה וטמקא. למעשה עד היום נתקלתי רק בקבוצה אחת שהתנהגהה בצורה כזו, וזו היתה קבוצה של צרפתים. בטיולים בעיר עצמה פגשתי את הישראלי היפה, צעירים ומבוגרים שנהגו כתיירים המכבדים את המקום, והתעניינו היכן יש עוד מה לראות.

בסופו של דבר מדובר בסופי שבוע קצרים (3 ימים). ערים יותר עשירות, כמו פראג ובודפשט, מצריכות קצת יותר זמן.

ליובליאנה זו עיר לחצי יום - לא יותר (בעצם - אפשר להקדיש עוד יומיים לקניות ב-BTC city אם לא ירד מגדולתו. אבל מבחינתי זה לא נחשב). אבל בהחלט מהווה בסיס לטיולי טבע מדהימים בסלובניה ההררית והיפה, עם האוכלוסיה הכל כך מכניסת אורחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שבכלל לא אהבנו את פראג... מתויירת מדי ולא זולה בכלל.

רצינו סופיה בשביל 3 ימים של מסעדות ופאבים עם אווירת קריסמס...

אנחנו כרגע שוקלים לנסוע לברלין במקום, שאמורה להיות הרבה יותר כיפית והרבה יותר יקרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאוירת כריסטס סע לצפון אירופה או למדינות הקתוליות - היתה מובבהקת כאשר הייתי לפני מספר שנים ברומא כשבועיים לפםני כריסטמס. ככל שתצפין שעות האור יהיו קצרות יותר כך שתאורת החג תבלוט יותר בחושך. בחורף שעבר למשל, הייתי בוילנה ובריגה, ולמרות העבר הקומוניסטי אוירת החג היתה מורגשת מאד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האשה רוצה ברלין או אמסטרדם.

שתי הערים אותו דבר מבחינת מחירי טיסות: סביב ה 200$.

מבחינת עלויות לינה ברלין מפתיעה לטובה: הרבה מלונות 9+ בבוקינג של 3-4 כוכבים במקומות סופר מרכזיים [לדוגמה ממש באמצע קודאם] סביב ה 1300-1600₪ ל 4 לילות.

ברלין היתה הפעם הראשונה שלנו בחול יחד לפני 4 שנים ואני אשמח לחזור לשם, מאוד נהנתי.

מצד שני, באמסטרדם שנינו לא היינו [שנינו לא מעשנים, או זו האטרקציה העיקרית במקום].

עצות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאמסטדרדם יש הרבה מה להציע חוץ מעישון. אם אתה מדבר על 3 ימים אפילו לא יהיה לך זמן לצאת מהעיר.

כמובן שברלין הרבה יותר עשירה.

מחירי טיסות סביב $200? מתי ומה זה כולל? אני מניח שזה המחיר לאדם למושב בלבד, בלי מטען בטן, בחירת מושב ועם מטען קבינה של 8 ק"ג או משהו כזה.

חברות התעופה מתוחכמות מאד בנושא, מציגות מחירים לכרטיס "ערום" ואז מכפילות אותו כאשר אתה מתחיל להוסיף שירותים, כולל בסיסיים כמו מזוודה או אפילו טרולי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש אל על הכל כולל הכל ב 250$ או איזיג'ט סביב ה 200$

תכלס כמעט כל הטיסות שלי עד עכשיו היו עם אל על [לא חסיד שלהם, הם פשוט היו הכי זולים כל נק' זמן] ואני די מבסוט מהם

במחירים כאלו כנראה שניקח אל על.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאוירת כריסטס סע לצפון אירופה או למדינות הקתוליות - היתה מובבהקת כאשר הייתי לפני מספר שנים ברומא כשבועיים לפםני כריסטמס. ככל שתצפין שעות האור יהיו קצרות יותר כך שתאורת החג תבלוט יותר בחושך. בחורף שעבר למשל, הייתי בוילנה ובריגה, ולמרות העבר הקומוניסטי אוירת החג היתה מורגשת מאד.
הייתי לפני כמה שנים בבודפשט באמצע דצמבר. מבחינתי אין את אווירת החג אם אין שלג. ולא היה שלג. לכן מצטרף להמלצה על מדינה צפונית יותר.

לגבי הקומוניסטים - הם אומנם לא איפשרו לחגוג את הג המולד הנוצרי כי זה חג דתי אבל כן חגגו את ראש השנה ב 1 בינואר, עם אותם הסמלים. כך שאווירת החג הייתה גם בתקופת הקומוניסטים.

המדינות הבלטיות אף פעם לא אהבו (במילים עדינות) את הסובייטים, בהזדמנות הראשונה ב 1990 הן היו הראשונות לתת גז ולהכריז על עצמאות. היום נדמה לי שאפילו הסימבוליקה הסובייטית אסורה שם ברמת החוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האשה רוצה ברלין או אמסטרדם.

שתי הערים אותו דבר מבחינת מחירי טיסות: סביב ה 200$.

מבחינת עלויות לינה ברלין מפתיעה לטובה: הרבה מלונות 9+ בבוקינג של 3-4 כוכבים במקומות סופר מרכזיים [לדוגמה ממש באמצע קודאם] סביב ה 1300-1600₪ ל 4 לילות.

ברלין היתה הפעם הראשונה שלנו בחול יחד לפני 4 שנים ואני אשמח לחזור לשם, מאוד נהנתי.

מצד שני, באמסטרדם שנינו לא היינו [שנינו לא מעשנים, או זו האטרקציה העיקרית במקום].

שים לב שמסיבות היסטוריות לברלין אין מרכז יחיד והגעה למקומות המתויירים דורשת שימוש בתחבורה הציבורית המעולה.

באמסטרדם יש מרכז אבל לא חיייבים לקחת מלון שני מטר מהדאם. גם בדה פייפ אפשר למצוא מקומות לינה נחמדים והגעה למרכז ברגל.

משום מה בארץ חושבים שבאמסטרדם רק מעשנים והולכים לחלונות האדומים, יש לעיר הזו הרבה יותר מה להציע.

אבל בחג המולד במערב אירופה כמעט הכל סגור כולל מסעדות. כך שתברר שהמקומות שתרצה להיות בהם בכלל פתוחים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...