Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לאחרונה שני נורות כחולות ליופי ורציתי לחבר אותם אבל אני לא בטוח איך אני אוכל לחבר אותם ליציאה של המצת בלי לגרום לנזק.

את המצת כבר ניתקתי ואני רוצה לחבר אותם במקומו, על הנורות רשום 12V5W שזה אומר שהזרם שהם צריכים הוא 2.4(לפי P=UI) כפול שני נורות = 4.8.

איך אני מחבר אותם לחיבור של המצת?

על הפיוז של המצת גם יושבת האזעקה והאור הפנימי של הרכב.

תודה

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

דבר ראשון חישוב הזרם שגוי:

V=12

P=5

אזי I=P/V=5/12 שזה בערך חצי אמפר למנורה. - היית יכול לחבר אותם במקביל למצת בלא צורך לבטלו כי עוד אמפר לא צריך להפריע לפיוז שיושב לך שם (מי חיבר על אותו פיוז את האזעקה?!? וכמה אמפר הפיוז הזה?)

לחבר צריך להיות פשוט - אם ניתקת פיזית את המצת יש לך שני חוטים (או אפילו אחד) החוט החשוב הוא זה שהולך לקוטב החיובי(?) של המצבר וכאשר תחבר חוט זה לנקודה כלשהי במרכב הרכב תקבל הפרש מתח של 12V. או בקיצור - חוט אחד של המנורה לחוט שמוביל את המתח למצת, וחוט השני למרכב הרכב בנקודה הכי קרובה למנורה. כמובן שמומלת גם להוסיף איזשהו מתג בדרך למטרת נוחות.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

קודם כל תודה שתיקנת את החישוב, למרות שאני עדיין לומד 5 פיזיקה אני תמיד טועה בחישובים הקטנים.

את המצת ניתקתי כי הוא כולו התפורר מאחור והוא גרם לי לכמה קצרים.

כמובן שאני אוסיף מתג בדרך, והפיוז עליהם הוא 15A

אם אני אחבר ישירות את המנורות לחוט הם לא ישרפו? בגלל שהמצת דרש זרם גדול יותר??

תודה צביקה

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

הם לא יישרפו כי זרם (בניגוד למתח) הוא על פי דרישת הצרכן (או בעצם ההתנגדות שלו למתח שנופל עליו - בנגד היחס הזה הוא ישר עבור כל מתח, ואילו ברכיבים רבים זהו יחס אקספוננציאלי כלומר שינויים גדולים בין יחס זרם-מתח)

תנסה ניסוי פשוט (הם לא ישרפו) - חבר נורה מצד אחד לאחד החוטים, ומצד שני למרכב רכב, ותראה איך היא נדלקת :)

דרך אגב - איזה מנורות קנית? אני קניתי את הפלורוסנטיות הלבנות באוטו-דיפו לפני מלא זמן (זה היה במבצע 20 ש"ח לאחת) ועשיתי מאחת מהם מנורה לבגאז' ועוד שתיים בפנים הרכב כניאונים מתחת למושבים. אין בעיה של עודף/חוסר זרם...

...Carpe Diem

פורסם

כבר די נמאס להסביר כל פעם מחדש על אופן החיבור של כל נסיונות העדלאידע שלכם בפנים הרכב.

בצע חיפוש ותמצא הסברים מלאים ומפורטים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...