Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על השקעה בחברות מיזוג אויר באירופה

SurfHigh
שימו לב! השרשור הזה בן 2235 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים, אירופה סובלת שוב מקיץ חם מאוד.

לדעתי זה ימשך גם בשנים הבאות ולכן אני מעוניין להשקיע בחברות מיזוג אויר שפועלות באירופה.

מישהו מתחום ההשקעות מכיר דרך קלה יחסית שבה אוכל לעשות זאת?

תודה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התוצאות שאני אקבל עבור חברות ציבוריות הפועלות בתחום המיזוג באירופה זה דלונגי, אלקטרולוקס ו- SEB, תאגידים שמתעסקים בכל מוצרי החשמל לבית ולא מתמקדים במזגנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז ככה, במקרה אני גר באירופה (בערך, אנגליה), במקרה סובלים מגל חום בלתי נסבל, ובמקרה התקנתי מזגן בתחילת מאי, בדיוק לפני שנהיה פה מרק אחד גדול.

כמה דברים שאתה צריך לדעת:

הרוב המוחלט של מזגנים שמותקנים פה הם לשוק המוסדי, בערך חצי אחוז מהבתים מצויידים במזגן, וזה בדרך כלל בתים של עשירים כבדים (או זרים מפונקים כמוני).

המזגנים שמותקנים הם לרוב יפניים (דאיקין, מיצובישי הבי ואלקטריק, פנסוניק, פוג'יטסו, טושיבה) או קוריאניים (LG, סמסונג) ומותגי מדבקה סיניים למיניהם שהרבה פעמים נמכרים כקיט להתקנה עצמית.

המון אנשים פשוט קונים מזגן נייד, לא פתרון הכי יעיל ונעים, אבל זול למדי ומאפשר לשרוד את הקיץ איכשהו. המזגנים האלו הם תמיד ממותג מדבקה סיני, ומחזיקים כמה שנים במקרה הטוב.

כדי להתקין פה מזגן עם מדחס חיצוני, נדרש היתר בניה, ולא תמיד פשוט להשיג אותו. אפילו שהמדחס שלי פונה לסמטה בצד הבית ולא נראה מהרחוב, ואפילו שהבית של השכן לא צמוד לשלי, הייתי צריך להתמודד עם התנגדות בטרם אושר היתר הבניה שלי. נראה לי שההתנגדות באה בעיקר מחששות לא מבוססים שמזגן זה רועש ויוצר הרבה רוח וחום/לחות, מתוך אי היכרות עם מערכות מיזוג ביתיות מודרניות. הרבה בתים פה הם עתיקים או בחכירה, ואז יש בעיה חוקית משמעותית להתקנה של מערכת כזו בהם והיתר בניה לא יינתן. יש פתרונות שמעבירים את החום למים שנשפכים לביוב, אבל הם יקרים ובזבזניים.

לבריטים לפחות, אבל גם להרבה אירופאים, תקוע בראש שחם פה בצורה בלתי נסבלת רק שבוע בשנה (חודשיים עד כה). הם התעקשו על זה מולי גם חודש לתוך גל החום. זה יכול להוביל לכך שיקח הרבה שנים עד שבאמת יאמצו את המזגנים. הם גם מאמינים שהתחזוקה שלהם יקרה, חלק מזה באשמת המתקינים שמחייבים תחזוקה שנתית לא זולה כדי לתת לך אחריות.

בקיצור, אם אתה מתעקש על דרך ההשקעה הזו, קשה למצוא מישהו שזה מהווה רוב העסקים שלו וגם נסחר בבורסה. יש הרבה מתקינים קטנים/בינוניים וכנ"ל מפיצים קטנים שזה לא מה שאתה מחפש. מזגנים מיוצרים בחו"ל ומיובאים לפה, אתה יכול לבדוק מי היבואנית של כל מותג ואם הן נסחרות, ואם זה בכלל חלק משמעותי מהעסקים שלהן.

יש גם את Wolsley באנגליה שמוכרת את כל הציוד למתקינים, אבל גם אצלה זה רק אחד מהעיסוקים, הם נותנים עוד הרבה אספקה טכנית, שרברבות, חשמל ומה לא.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מלל רב

אמ;לק - ניטש כבר השקיע בכל חברות המזגנים באנגליה ולא רוצה שידללו את האחוזים שלו, אז דיר בלאק.

ניטץ', אם זה לא סוד צבאי, איפה אתה גר באנגליה? לונדון?

יש שם ערים אחרות? היו פעם שמועות על חבר פורום שגר בלידס, אבל הן מעולם לא אומתו.

original-9862-1445426485-3.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל מה שכתבת

נשמע שיש שני חסמים עיקריים: רגולציה וחוסר ידע של הציבור.

לגבי רגולציה, מן הידועים הוא שבאירופה זה קשה וצריך למלא אחר אין ספור תקנות כאלו ואחרות.

כנראה שחברות מהתחום צריכות ללחוץ בעניין, אחרת זה לא יתקדם.

לגבי חוסר הידע של הציבור, הם פשוט לא מכירים. זה עניין שקל לטפל בו עם קצת השקעה מצד היצרניות/מתקינות.

אני מאמין שהם יחפשו את הפתרונות לבד אם יעברו עליהם עוד כמה קייצים כמו זה.

בכל אופן, אני מבין שכרגע אין דרך קלה להשקיע באירופה והדרך הפשוטה יותר היא להשקיע ביצרניות עצמן כנראה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכיינים האירופאים האלה. אצלנו כבר שלושה חודשים שלמים יש קיץ אמיתי, בין 25 ל-33 מעלות ביום, ואני נהנה מכל רגע. לצורך השוואה קיץ "נורמלי" פה זה פוטנציאל ל-20 מעלות ומטה, רוח וגשם. אז כן, בימים האחרונים חם מדי בלילה, אז מפעילים מאוורר או משהו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניטץ', אם זה לא סוד צבאי, איפה אתה גר באנגליה? לונדון?

אכן לונדון המעטירה היות ואני לא חובב גדול של מחיה בעולם השלישי (כלומר שאר אנגליה שמחוץ ללונדון).

אמ;לק - ניטש כבר השקיע בכל חברות המזגנים באנגליה ולא רוצה שידללו את האחוזים שלו, אז דיר בלאק.

הפוך גוטה, כל מי שנכנס אחרי מעשיר אותי, כמו במיזם הקודם שהקמתי, קיירוס.

נשמע שיש שני חסמים עיקריים: רגולציה וחוסר ידע של הציבור.

לגבי רגולציה, מן הידועים הוא שבאירופה זה קשה וצריך למלא אחר אין ספור תקנות כאלו ואחרות.

כנראה שחברות מהתחום צריכות ללחוץ בעניין, אחרת זה לא יתקדם.

לגבי חוסר הידע של הציבור, הם פשוט לא מכירים. זה עניין שקל לטפל בו עם קצת השקעה מצד היצרניות/מתקינות.

אני מאמין שהם יחפשו את הפתרונות לבד אם יעברו עליהם עוד כמה קייצים כמו זה.

בכל אופן, אני מבין שכרגע אין דרך קלה להשקיע באירופה והדרך הפשוטה יותר היא להשקיע ביצרניות עצמן כנראה.

הרגולציה עודכנה בנושא באנגליה לאחרונה ב2011. אין יותר צורך בהיתר בניה למזגן בתנאי שהוא משמש לחימום בלבד ונמצא יותר ממטר מגבול המבנה. לא חל עבור מבנים לשימור שהם חלק משמעותי מהמבנים פה. זה לא עונה על הצורך בקרור כך שהם נמצאים צעד אחרי המציאות.

לגבי החינוך של הציבור, הם מקובעים מאוד, יקח להם לא מעט זמן לדעתי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה קורה עם צרפת בעניין הזה?

גיסי כרגע בחופשה שם (כמדומני פריז), והוא נמצא רוב היום בסופר או באוטו (ממוזג...)

בד''כ הוא נוסע להרים אבל השנה זה השתבש לו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרגולציה בצרפת בכלל פסיכית, אם כי נראה לי שבדרום הם כבר ממזגים מימים ימימה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...