Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מתכנן לקנות רכב בעוד כמה חודשים בתקציב של 15k (תקציב דחוק מאוד..)

חבר ממש טוב הציע את הרכב של אבא שלו, דורש 9k. מאזדה 323 2003 130 אלף ק''מ.

ברמת העקרון אין לו הרבה דרישות מהרכב במיוחד בתקציב הזה חוץ מאוטומט כי אין לו רשיון לידני הוא רוצה רכב זול לאחזקה וטיפול. הרכב מתוכנן לנסוע כ600 ק''מ בחודש, חצי בעיר חצי בינעירוני, מניח שבקילומטראז' הזה צריכת הדלק לא משמעותית במיוחד ביחס לעלות הרכב.

יש דברים שכדאי לבדוק? (לא חושב לקחת לבדיקה כי זה חבר ממש קרוב כל דבר הוא יספר..)

האם הייתם הולכים על רכב משנתון מתקדם יותר וחוסכים עלויות אחזקה?

האם בקילומטראז' הזה עלות שנתית לאחזקה כולל ביטוח, דלק ואחזקה סביר להניח כ10k?

אשמח לשמוע מגוון דעות. (:

פורסם

אם יש רכב מוכר במן אדם שאפשר לסמוך עליו, הוא עדיף אל רכב מסתם מישהו.

10.000 ש"ח לאחזקה בשנה זה די גבולי, יספיק רק אם לא יהיו תקלות מעבר לטיפול שותף.

פורסם

תציץ בשרשור המקביל.

עלות הביטוח נגזרת וגילו של המבוטח, מותק הרשיון שלו ומעברו הביטוחי (אם קיים. אם אין ותק ביטוחי ישלם את המדרגה היקרה ביותר).

הדלק, לפי תחשיב גס ובהנחה של 10 קמ"ל, יעלה כ-5000 ש"ח בשנה.

ועכשיו מגיע השוס בגדול: המוסך. כאן מדובר בהימור מוחלט. מדובר ברכב בן 15, ומה לעשות, החום והקור, הרעידות והכימיקלים בסביבה ומה שלא תגיד - עושים את שלהם, וגם אם מדובר ברכב שקיבל כל בוקר נשיקת בוקר טוב וליטוף עם עור צבי רך וביקר במוסך כל 5000 ק"מ צפוי לתקלות לא צפויות. פה משהו שהחליד, שם גומי שהתיבש, ולפעמים תקלה קטנה הופכת מהר מאד לתקלה יקרה. יכול לספר לך שלני כ-20 שנה קניתי מחמי את הסובארו אימפרזה (מהתקופה בה עדיין נקראה גראנד ליאונה), רכב ידני בן 4 שנים עם פחות מ-50,000 ק"מ על מד האוץ. הרכב הזה, שנחשב כל כך אמין, האכיל אותי מרורים משך 3 השנים שהחזקתי בו. וזה רכב בן 5, לא 15, עם נסועה נמוכה וטיפול לפי הספר.

בקיצור - אם חברך רוצה להמר - שיהמר. אם כל הנסועה הצפויה היא 600 ק"מ בחודש כנראה שעדיף לשלם חופשי חודשי במקרה הצורך לקחת מונית ספיישל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור בעליים לשעבר של מאזדה 626 ( אוטו מנוע מהלאנטיס רק בנפח 2000) יכול להגיד שהרכב מפגין אמינות יתרה ולטובה , לי באופן אישי הרכב נקנה אם 170,000 KM על השעון ונמכר עם 197,000 KM, דברים שהלכו לי היו: פעם אחת אלטרנטור , פעמיים פולי מנוע, נזילה מצינורות רדיאטור פעמיים,כריות בולם , ציריה שמאלית , כל טסט היה צריך להחליף גומות ציריות , וזה עוד אחרי שעשיתי טיימינג , תושבת מנוע שמאל, תושבת גיר אני אומר אמינות כי כל הדברים שצייניתי הם בלאי מקובל .. בהתאם לגיל , מה שכן הפגין האמינות היו החישינים שהחזיקו לאורף התקופה ולא הוחלפו מעולם וגם הממיר הקטיליטי שהיה תקין ועבר טסט הגיר שהיה מעולה ולא הפגין לרגע חולשה והמ .

אתה צריך להבין שרכב בן 15 שנה זאת תיבת פנדורה או במילים אחרות זאת מכונה שמתחילה להידפק לאט לאט , ואני מבטיח לך שהיו תיקונים פה ושם

פורסם

אם הק"מ אמיתי ,זו כנראה מציאה.

הרכב באמת אמין מאוד ובד"כ הרדיאטור הוא נק' תורפה העיקרית אצלו (לאבי היה רכב כזה והרדיאטור הלך באיזור הכק"מ של הרכב שהוצע לך).

נקודת תורפה נוספת הגיר אוטומטי שבאיזור ה 180,000 מראה סימני עייפות.

אם הגיר במצב טוב (כדאי להתייעץ עם מכון גירים לפני קניה), אז יכולה להיות קנייה טובה.

יחד עם זאת,שוב מדובר אחרי הכל ברכב בן 15 ולא ניתן לדעת מה רמת הבלאי- תלוי כיצד תוחזק הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...