Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון לקוח מיוטיוב בסרטון הזה:

הם עשו ניסוי עם 2 סוגים של לדים, ובסוף בחרו את ה 5050 כמוצלח ביותר.

אממה, הם לא ניסו את ה 3528 האהוב עליי (לתאורה לבנה או צהובה קבועה) - ולכן החלטתי שאם כבר הולכים על החלפה של הנורות הרגילות שכולן שרופות - אז אלך על ה 3528 שם הלדים אומנם יותר קטנים אבל יותר צפופים והפיזור יותר אחיד (באמת הכי קרוב לנורה עם חוט להט סטנדרטית).

בסירטון רואים דגם ישן של הפיקאסו, שם יש 2 מחברים חשמליים ללוח וגם החלק הפנימי של המסכים מעט שונה.

אצלי מדובר בדגם האחרון (2007+ESP) והלוח טיפה שונה, הוא יותר ממוחשב (יש גם רק תקע אחד) וההזנת חשמל ל-2 המסכים מתחלקת בין צד ימין לצד שמאל - לכן גם בחיבורים עצמם הקפדתי לחבר את צד ימין לאחת הנורות הימניות ואת צד שמאל ואחת הנורות השמאליות.

את עניין החלוקה בדקתי וגיליתי ע"י וולטמטר בזמן שהלוח היה מחובר לרכב וכל הנורות מפורקות (4 מנורות בכל צד = סה"כ 8 נורות).

ככה הלוח נראה לפני ההחלפה:

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.17.jpeg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פירוק הלוח:

לוקחים מברג שטוח או כל כלי אחר דומה - ומושכים בעדינות את המסגרת פלסטיק השחורה מסביב ללוח כלפי חוץ (מלמטה ומהצד בו זמנית)

באמצעות מברג טורקס-20 מפרקים 2 ברגים (אחד בכל צד) - וזהו, הלוח בחוץ.

באמצעות מברג שטוח או כלי דומה, מפרידים בין החלקים של הלוח באמצעות קליפסים שחורים שנמצאים מסביב.

אחרי שמפרדים את הלוח מגיעים לצגים, שאותם מרימים בעדינות ומורידים כלפי מטה.

מסדרים את הפסים, מלחימים את החוטים בעדינות למגעים של הנורות וסוגרים חזרה באותו הסדר שפתחנו.

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.36.jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.36 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.37.jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.37 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.37 (2).jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.37 (3).jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.37 (4).jpeg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם הכל הלך בצורה תקינה, התוצאה הסופית תהיה כמו בתמונה:

השתמשתי בסרט לד 3528 בגוון 3000-3500K שהוא הכי קרוב לגוון של נורה רגילה עם חוט להט.

איציק

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.34.53.jpeg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

באור יום נראה יפה מאוד אבל גם לדעתי בחושך התאורה תהיה חזקה מידי.

במקור התאורה אמורה להיחלש כשמדליקים אורות? או שיש דימר? איך הוא משפיע על הלדים?

פורסם
כל הכבוד. הייתי ממליץ לך להוסיף גם נגד כלשהו בשביל להוריד את עוצמת הזרם.

בפס הלדים קיימים נגדים להגבלת הזרם וברוב המקרים הזרם הננצרך על-ידי לד בודד עומד סביב 10 מיליאמפר שזה הרבה מתחת לזרם המקסימלי המותר ללד לכן במקרה הזה אין שום צורך להוסיף נגד נוסף.

איזה כייף לי :)

פורסם
באור יום נראה יפה מאוד אבל גם לדעתי בחושך התאורה תהיה חזקה מידי.

במקור התאורה אמורה להיחלש כשמדליקים אורות? או שיש דימר? איך הוא משפיע על הלדים?

כאשר האורות כבויים - הלוח עובד על 100%.

כאשר מדליקים אורות הדימר נכנס לעבודה וניתן לכיוונון. אכן כשמורידים אותו לעוצמה נמוכה התאורה מעולה ולא מסנוורת בלילה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בפס הלדים קיימים נגדים להגבלת הזרם וברוב המקרים הזרם הננצרך על-ידי לד בודד עומד סביב 10 מיליאמפר שזה הרבה מתחת לזרם המקסימלי המותר ללד לכן במקרה הזה אין שום צורך להוסיף נגד נוסף.
יש פסי לדים על נגדים, ויש פסי לדים ללא נגדים. חפשתי בגוגל את מעגל חשמלי של פס הלד, אך לא מצאתי.

אני רוצה לצאת ב-2 הנחות:

1. מזרם מסוים ומעלה, עוצמת האור לא גדלה בצורה. (כל תלמיד תיכון עושה את המעבדה הזו בפיזיקה 5 יח"ל). אני יוצא מנוקדת הנחה שהסינים לא מיצרים את הנורות שיעבדו בנקודת סף, אלא אי שם בתחום הרוויה.

2. במצב sdaty state המעגל צריך לעבוד כנדרש, אך ידוע לי על 2 מצבים שונים יכולים לגרום לשינוי זרם קיצוני:

א. הפעלת הסטטר: הסטטר הוא מנוע DC שבדרך כלל טורי, שכל מטרתו להפעיל מומנט גבוה בשביל להפעיל את המנוע של הרכב. עצם הפעולה הזו, המנוע צורך זרם הגובה פי (לפחות) 5 מזרם נומינלי שעובר ברשת. אמנם הסיכוי שהנורות ידלקו הוא נמוך, כי ייתכן שיש מערכת מיתוג (אחרת כל הרכבים האלקטרונים ישרפו).

ב. שינוי מתחים בעת פתיחת וסגירת מזגן: הרי מזגן הוא אחד הצרכנים הגדולים של הרכב, ולכן בנקודת זמן קצרה המיישר מתח של האלטרנטור (שהוא למעשה מערכת בקרה) להיות על סף יציבות להזרים זרם גבוה מהנדרש.

בגלל זה המלצתי להוסיף נגד קטן לפני הלדים.

בנוסף, מניסיוני עם לדים ללא התנגדות נוספת הן נשרפות מאוד מהר. גם בפרויקטים דומים הוסיפו נגד קטן לצורך להוריד זרם.

פורסם

לדים ללא נגדים נועדו לעבוד עם דרייבר תואם

פסי הלדים של פןתח השרשור באים עם נגד מתאים לא ניתקלתי בפס לד ללא נגדים

הדבר היחיד לדעתי שעוד יכול להשפיע על החיים של הלדים אם המתח שמגיע אליהם הוא יותר מ 12V

פורסם

אחח אקס שכן שכמותך - עכשיו שיש לך חניה תת קרקעית אתה מתעסק גם בקסטומיזציה ופינישים?! החיים הטובים!

שאפו - עדיין גר מתחת לברלינגו?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יש פסי לדים על נגדים, ויש פסי לדים ללא נגדים. חפשתי בגוגל את מעגל חשמלי של פס הלד, אך לא מצאתי.

אתה לא רואה בתמונות שאיציק צירף שקיימים נגדים ?

אני רוצה לצאת ב-2 הנחות:

1. מזרם מסוים ומעלה, עוצמת האור לא גדלה בצורה. (כל תלמיד תיכון עושה את המעבדה הזו בפיזיקה 5 יח"ל). אני יוצא מנוקדת הנחה שהסינים לא מיצרים את הנורות שיעבדו בנקודת סף, אלא אי שם בתחום הרוויה.

2. במצב sdaty state המעגל צריך לעבוד כנדרש, אך ידוע לי על 2 מצבים שונים יכולים לגרום לשינוי זרם קיצוני:

א. הפעלת הסטטר: הסטטר הוא מנוע DC שבדרך כלל טורי, שכל מטרתו להפעיל מומנט גבוה בשביל להפעיל את המנוע של הרכב. עצם הפעולה הזו, המנוע צורך זרם הגובה פי (לפחות) 5 מזרם נומינלי שעובר ברשת. אמנם הסיכוי שהנורות ידלקו הוא נמוך, כי ייתכן שיש מערכת מיתוג (אחרת כל הרכבים האלקטרונים ישרפו).

ב. שינוי מתחים בעת פתיחת וסגירת מזגן: הרי מזגן הוא אחד הצרכנים הגדולים של הרכב, ולכן בנקודת זמן קצרה המיישר מתח של האלטרנטור (שהוא למעשה מערכת בקרה) להיות על סף יציבות להזרים זרם גבוה מהנדרש.

בגלל זה המלצתי להוסיף נגד קטן לפני הלדים.

בנוסף, מניסיוני עם לדים ללא התנגדות נוספת הן נשרפות מאוד מהר. גם בפרויקטים דומים הוסיפו נגד קטן לצורך להוריד זרם.

אוסף גיבוב של שטויות.

איזה כייף לי :)

פורסם

יותר חשוב לומר - תתחדש על הקניה החדשה.

רעיון יפה ללוח השעונים. מקווה שתהנה מהרכב הזה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

במסגרת תיקון הפאנל מזגן (הכפתור מסתבר עובד, אבל על הלוח 2 הלחמות קיבלו סדקים - מה שיצר מגע רופף שהוביל לכך שה-led הירוק המעיד על הפעלת a/c היה עובד לסרוגין, וגם המזגן עצמו עבד לסרוגין).

מעבר על ההלחמות עם מלחם וקצת בדיל, והכל עובד כמו חדש.

על הדרך החלפתי גם שם את הנורות ללדים. למרות שהפיזור לא מושלם, זה עושה לי את העבודה.

IMG-20180704-WA0002.jpg

IMG-20180704-WA0003.jpg

IMG-20180704-WA0004.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...