Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא שמתי לב. הייתי בטוח שהמחיר הוא להחלפת החלק.

2750 ש"ח על צביעה בלבד? משוגע לגמרי.

החלפת החלק היתה עולה פי 2 לא כולל צביעה והרכבה

פורסם
שלום ליושבי הפורום,

בתמרון לא מוצלח בעיר שפשפתי פגוש של קיה פיקנטו. תמונה (מעט מצ'וקמקת) של הנזק בהמשך.

החלפנו פרטים, הוא הלך לקבל הצעת מחיר במוסך מורשה:

איך אני מסתדר איתו? הסכום נראה לי תלוש מהנזק שראיתי. חשבתי להציע לו חצי מהסכום במזומן ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה. הרי הוא לא ישבית רכב חדש ( 2018 ) לתיקון פעוט כזה.

להפעיל ביטוח זו גם אפשרות אבל נדמה לי שעם ההשתתפות העצמית והפרמיה בשנים העוקבות זה לא ישתלם.

מה נהוג במקרים כאלה?

תודה רבה וחג שבועות שמח!

אלון

הפחח שלי גובה עבור תיקון כזה 800 שקל. תציע לבחור לתקן את הרכב אצל הפחח שלי (לאו דווקא שלי, יכול להיות כל פחח שהוא לא פלצן) ובנוסף, תציע לו עוד 500 ש"ח במזומן שיכנס ישר לכיסו. זה אמור לעשות את העבודה. כך בחצי מחיר, הרכב יתוקן, לבחור יישאר כסף לבזבוזים ואתה תצא חצי ניזוק...

ארז רונן

פורסם

ומה אם הבחור מעוניין לתקן במורשה במלוא המחיר ? , אני לא מבין גם דפקת לו את האוטו ואתה מותח ביקורת עוד על המחיר ש, מוסך דורש? , לדעתי הכי הגיוני יהיה שתגיע איתו יחד למוסך יגיידו את הסכום ותשלם או לחילופין תיתן לחברת הביטוח לשבור את הראש, אבל להציב לבנאדם תנאי שתשלם חצי מהסכום ? למה אתה עושה לו טובה פה באיזה שהוא מקום? אין מה לעשות זה מבאס לא סוף העולם ...

פורסם

מצטער, אבל אני לא מסכים עם הנאמר מעליי.

במידה והבחור יבחר לתקן, עליו להציג הוכחה לתיקון.

הרי גם ביטוח לא נותן כסף סתם כך.

הוא משלם על תיקון.

אני הייתי מוכל להציע לשלם למוסך ישירות במידה ובחר בדרך זו.

טוב עשה פו"תש שהציע כמה דרכים לפתור את המחלוקת בין הצדדים.

Sent from my ONE A2005 using Tapatalk

פורסם

במידה והבחור יבחר לתקן עליו להציג הוכחה לתיקון- זה בדיוק מה שאמרתי , במידה ואתה מגיע איתו למוסך אתה מקבל פירוט על העבודה והמחיר . אם אני שם את עצמי בנעליו של הנפגע הדברים יעבדו באופן הבא .

אני אלך לתקן במוסך מורשה כי אני רוצה שהרכב שלי יקבל את הכי טוב מבחינתי וגם כי מדובר על רכב חדש . אני לא אלך דווקא לפחח פרטי זול יותר כדאי להתחשב בכיסו של הפוגע ובטח ובטח במקרה שבו הפוגע כבר מראש הציב לי אפשרות שלקבל חצי מהססכום במזומן ועל הדרך גם מנסה לשכנע אותי שחבל לי לתקן כי ידפקו לי את האוטו שוב בארצנו הקטנטונת. לי זה נשמע כמו התמקחות ישראלית קומבינטורית לחולטין אני לא מבין בשביל מה צריך לסבך דברים פשוטים כל כך . בנאדם עשה נזק לרכושו של אחר ולא מעוניין לשלם את מלוא הסכום על כך? בטח הוא לא מעוניין להפעיל ביטוח כי אחר כך הוא ידפק עם פרמייה גובהה יותר , אז מה האלטרנטיבה ? לנסות לדפוק את הנפגע בחצי מהסכום ? אני הייתי פוגש אותו בבית משפט אם לא היה מסכים לשלם את מלוא הסכום .

פורסם

זה לא מדויק. גם בתביעה מול חברת ביטוח, יש אפשרות אחרי דוח שמאי לקבל את הכסף מבלי לבצע את התיקון (יש לזה שם, שכחתי אותו).

נגרם לרכב שלך נזק, השמאי העריך אותו ב-X - אתה זכאי לקבל פיצוי בגובה X. אם תחליט לתקן או לא, זה עניין שלך.

פורסם

שמאי מתאם חברת הביטוח? שמאי מתאם המוסך? לפי איך שאתה מציג את הדברים אני חושב על התרחיש הבא:

אדם שנזוק רכבו ניגש למוסך על מנת לתקן את רכבו , המוסך נותן הצעת מחיר על סכום X אולם שמאי מתאם חברת הביטוח חושב שמגיע לאותו אדם X- כלומר פחות מסכום ה X שמציע המוסך אז במקרה כזה עליו לעשות אותו אדם ?

פורסם (נערך)

זו שאלה טובה, אבל לא קשורה כלל לנושא קבלת הפיצוי ללא תיקון. מה שתארת יכול לקרות גם אם אתה מחליט לתקן את הרכב.

לעניין שאלתך, מה שקובע הוא דוח שמאי ולא הצעת מחיר של המוסך. איזה שמאי? זה כבר עניין שלך, זכותך להשתמש בשמאי שאתה בוחר, אם כי לפעמים חברת הביטוח תנסה לערער על ההערכה שלו (בד״כ על סמך דוח שמאות משלה) בטענה שהיא גבוהה מדי. אם זה קורה, זה עניין שצריך לפתור מול חברת הביטוח.

מניסיוני, התעקשות מול חברת הביטוח + שמאי (מטעמך) אסרטיבי שיודע להתקשר לשמאי של חברת הביטוח (שנתן הערכה נמוכה) ולשטוף אותו - בד״כ פותרים את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

סביר להניח שיצחק הפחח מהמוסך המורשה, מקצועי בדיוק כמו יצחק הפחח, ממוסך "יצחק הפחח"...

עוד סביר להניח, שהנהג הנורמטיבי, לא ירוץ למוסך מורשה במידה והוא שפשף בטעות את פגוש הרכב שלו. הוא יחפש את הפחח הזול ביותר שימצא ויתפלל שיעשה עבודה טובה על הרכב שלו, שתחזיק לפחות עד שימכור אותו, בבוא הזמן. רוב הנהגים רואים ברכב שלהם כלי תחבורה שלוקח אותם ממקום למקום. מיעוט, מעדיפים אותו על בת הזוג. אני חושב שעדיף לשני הצדדים, להגיע לפשרה, בה שני הצדדים יהיו מרוצים. איך הצד הנפגע יהיה מרוצה? ע"י זה שהתיקון יהיה לשביעות רצונו ועדיין יקבל סכום מסוים במזומן לכיסו. הצד הפוגע יהיה מרוצה כל זמן שהפתרון ישאיר יותר כסף בארנקו. אני מציע שתבוא לבחור עם הפיקנטו, עם ההצעה שהצעתי לך. לך תדע, אולי תגלה שלא כולם אטומים ושאנשים מעדיפים לסגור דברים בהסכמה מאשר להתחיל תהליכים של תביעות, התנגחויות ובזבוז זמן, שלא בהכרח ישיג את המטרה.

ארז רונן

• תוכן חדש...