Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פי'גו 208 (הכותרת נערכה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אשמח לשמוע את קולכם,

הגיר של הניסאן מיקרה שלי הלך/גוסס לטענת המוסך המרכזי. לטענת המוסך החלפת גיר חדש תעלה סביב 14 אלף, לא כדאי בעליל המליצו לי למכור ולא להתעסק עם גיר משופץ. ( שנתון הרכב הוא 2011 והמחירון שלו הוא סביב ה20 אלף מינוס)

אני מחפשת חלופה הולמת בתקציב של עד 45 אלף ושוקלת אפשרות של טרייד דין על מנת לאפשר לי קנייה בתקציב גבוה יותר ואופציות נוספות.

משוטטות ברשת נתקלתי בפיג'ו 208 יפייפיה אמיתית, אבל הסטיגמה הצרפתית לא מרפה. האם הרכב אמין? האם כדאי? האם מנוע ה1.6 בעייתיים ולכן 1.2 טורבו עדיף? בגדול לא אני לא מבינה גדולה ברכבים ולכן קצת אובדת עצות.

האם יש לכם רעיונות אחרים לרכב מתאים סביב התקציב הזה שיהיה אמין וחסכני? נוסעת בעיקר בתוך העיר ( חיפה) מלאה בעליות ופיתולים ואחת לחודש בממוצע נסיעה בינעירונית. מעוניינת ברכב גדול יותר כלומר סופר מיני וחזק יותר מהמיקרה.

אשמח לעזרתכם!

פורסם

חבר מחזיק כזאת שנת 2014 עם 55 אלף, לאהיו בעיות בגיר או במנוע אבל החודש הלכה משאבת מים.

מבחינת בעיות חשמל לא נתקלתי בפורום בכאלו וגם הוא לא דיווח.

ה1.2 זה עולם האחר, חזק יותר עם תיבה בעלת 6 הילוכים אשר תורמת לצריכת הדלק. אם את מחפשת כוח 1.2 יהיה הרבה. יותר טוב.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

את כותבת על סטיגמה צרפתית בעוד הגיר של המיקרה שלך, מופת של אמינות טהורה על פי צידה השני של מטבע הסטיגמה, בשלבי גסיסה ועלות החלפה שמתאימה יותר לאודי מאשר לעממית יפנית. אז באמת אפשר כבר להניח לסטיגמות לשוב למקומן הראוי ולדון כל אוטו לפי יכולותיו ותכונותיו, פחות לפי מוצאו האתני. ה 208 נמצאת כבר כחמש שנים על הכביש, נמכרה בכמויות לא רעות ועדיין לא "סובלת" מסיפורים יוצאי דופן על תקלות חוזרות ונישנות, די להיפך. נדמה לי שמהבחינה הזו כל שנותר לך הוא להיות מרוצה מכך שתודות לסטיגמה עליה כתבת, אפשר להשיג אותן במחיר לא רע בכלל. לגוף האוטו כנראה שהאלטרנטיבה עם 1.2 טורבו וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים עדיפה על זו עם מנוע 1.6 וגיר AL4 מיושן יחסית, עם זה מתקשה להאמין שתמצאי את הראשון בגבולות המחיר שהצבת.

פורסם (נערך)

אף אחד לא מחליף גיר לחדש ( ועוד במוסך המרכזי ) ברכב ששווה 20 אלף ש"ח ביום טוב.

משפצים את הגיר או מחליפים למשומש מפירוק \ יבוא.

תבדקי את האופציה הזאת ( במוסך מכונאות אחר\ מכון גירים).

את הרכב, במצב הנוכחי, עם הגיר התקול, תצטרכי למסור בחינם או כמעט בחינם לטרייד.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השיפוץ של הגירים הללו לא פשוט, ואני ממליץ לפני שרצים לרכוש רכב אחר, לחפש גיר מפירוק, ובכל מקרה להייעץ עם בעל מקצוע בתחום הגירים - אם את באיזור המרכז, ממליץ להתייעץ עם ספי מגירים אוטומטיים - צומת סגולה.

אני רואה שאת מחיפה אז כנראה ספי לא יהיה רלוונטי. טרייד אין במקרה שלך עלול להביא לצמצום התקציב ולא להגדלתו, בגלל שלרכב שלך ערך שלילי כמדובר בטרייד-אין (גם תפסידי הנחה, ובקניית הרכב שלך במצבו יש סיכון)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
את כותבת על סטיגמה צרפתית בעוד הגיר של המיקרה שלך, מופת של אמינות טהורה על פי צידה השני של מטבע הסטיגמה, בשלבי גסיסה ועלות החלפה שמתאימה יותר לאודי מאשר לעממית יפנית. אז באמת אפשר כבר להניח לסטיגמות לשוב למקומן הראוי ולדון כל אוטו לפי יכולותיו ותכונותיו, פחות לפי מוצאו האתני. ה 208 נמצאת כבר כחמש שנים על הכביש, נמכרה בכמויות לא רעות ועדיין לא "סובלת" מסיפורים יוצאי דופן על תקלות חוזרות ונישנות, די להיפך. נדמה לי שמהבחינה הזו כל שנותר לך הוא להיות מרוצה מכך שתודות לסטיגמה עליה כתבת, אפשר להשיג אותן במחיר לא רע בכלל. לגוף האוטו כנראה שהאלטרנטיבה עם 1.2 טורבו וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים עדיפה על זו עם מנוע 1.6 וגיר AL4 מיושן יחסית, עם זה מתקשה להאמין שתמצאי את הראשון בגבולות המחיר שהצבת.

תודה! לכן ביקשתי חוות דעת על הדגם הספציפי מתוך ביקורות טובות שקראתי. האם ליסינג על הדגם הזה היא אלטרנטיבה כדאית לדעתך?

פורסם

ליסינג זאת האופציה היקרה ביותר בשוק. רוצה חדש? יש סיטרואן C3 במבצע עם אותו מנוע וגיר וחמש שנות אחריות.

או 208 מ-0 ק"מ ב-73K.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
חברים אשמח לשמוע את קולכם,

הגיר של הניסאן מיקרה שלי הלך/גוסס לטענת המוסך המרכזי. לטענת המוסך החלפת גיר חדש תעלה סביב 14 אלף, לא כדאי בעליל המליצו לי למכור ולא להתעסק עם גיר משופץ. ( שנתון הרכב הוא 2011 והמחירון שלו הוא סביב ה20 אלף מינוס)

אני מחפשת חלופה הולמת בתקציב של עד 45 אלף ושוקלת אפשרות של טרייד דין על מנת לאפשר לי קנייה בתקציב גבוה יותר ואופציות נוספות.

משוטטות ברשת נתקלתי בפיג'ו 208 יפייפיה אמיתית, אבל הסטיגמה הצרפתית לא מרפה. האם הרכב אמין? האם כדאי? האם מנוע ה1.6 בעייתיים ולכן 1.2 טורבו עדיף? בגדול לא אני לא מבינה גדולה ברכבים ולכן קצת אובדת עצות.

האם יש לכם רעיונות אחרים לרכב מתאים סביב התקציב הזה שיהיה אמין וחסכני? נוסעת בעיקר בתוך העיר ( חיפה) מלאה בעליות ופיתולים ואחת לחודש בממוצע נסיעה בינעירונית. מעוניינת ברכב גדול יותר כלומר סופר מיני וחזק יותר מהמיקרה.

אשמח לעזרתכם!

במשך כשבועיים, לי היה 208 משומש מליסינג כרכב חליפי.

מדובר ברכב עם מנוע טורבו 1.2 אוטומאטי ברמת-גימור סטייל ,עם תיבת 6 הילוכים ועם כמעט 14500 ק"מ (אחרי שהחזרתי אותו, הרכב נמסר ,עם כמעט 15000 ק"מ ,ישר לטיפול במוסך ואיני יודע מה היה אחרי זה).

לסיכום זה הסופר-מיני הכי טוב שהיה לי עד היום.

הבעיות שהיו לי בו -

מנוע מצלצל - כנראה צריך כיוון/תוסף לדלק בטיפול 15 אלף.

הסטארטר לא התניע פעמיים - ייתכן שיש ריקול, וייתכן שזה קשור למשבת ההצתה/קודן. ב-2 המקרים, סיבוב של המפתח שוב, והרכב הניע בלי בעיה.

אבל הבעיה המשמעותית ביותר היתה תגובה לא רגילה של תיבת ההילוכים, וירידה בטורים בהילוך שני בזחילה בפקקים.

אני מעריך שזה בגלל מערכת start&stop אגרסיבית שבשילוב עם לחיצה חזקה על הגז בהתנעה (של משתמשים קודמים), גרמה לבעיות בתיבה.

אני מקווה שזה טופל במסגרת טיפול 15000 (כיול מחשב תיבת-הילוכים, ואולי הוחלפו חלקים בתיבה).

בכל-מקרה, יש כפתור לכיבוי מערכת start&stop, ואני מתחיל להגיע למסקנה שברוב המקרים שווה לכבות אותה (החסכון בדלק לא מוצדק מול השחיקה המוגברת של המצבר,המנוע ,ותיבת ההילוכים - במקרים שונים).

מעבר לכך, שום בעיה

לכן, אם ניתן, 2 דברים חשובים:

1. אם החלטת שאת רוצה לקנות רכב ספציפי, קחי אותו לנסיעת-מבחן. בדקתי את כל המערכות (חשמל,מזגן וכו') ובעיקר

בדקי איך הוא נוסע גם בנסיעה איטית. אם יש בעיות בתיבת ההילוכים, רוב הסיכויים שתרגישי אותן.

2. חשוב לוודא שהרכב טופל בזמן, במוסך טוב ,ועם חלקים טובים (רצוי מקוריים).

אם יש בעיה, אפשר לקחת אותו למוסך מומחה (כמו מוסך גבע בגבעתיים) כדי שגם יגידו לך מה מצבו ומה נדרש לתקן (אם בכלל). בהזדמנות זאת תוכלי גם לברר כמה עולים טיפולים לרכב.

בהצלחה

פורסם

מוסך גבע נקרא כך על שם הבעלים הראשון שלו משה גבע (יקה פדנט) ועומד במקומו ברח' תושיה בתל-אביב כמעט 40 שנה. ממש לא בגבעתיים...

פות"ש גרה בחיפה - כך שזה לא נראה לי מעשי בכל מקרה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

Ntd

לא בטוח שזאת בעיה, במבחן במגזין אוטו צוין שהתיבה “ דוחקת את המנוע לסל״ד נמוך מידי״ זאת הסיבה שאולי מרגישים את הרעידות.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...