Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר אינספור חודשים של חיפושים אחר 106, שבעה נפשי כמעט עד לאובדן חשק מוחלט לחפש את הרכב.

אני מחפש כבר מספר חודשים אחרי פיג'ו 106, מכל דגם סוג או שנה שאפשר להשיג במחיר של 15 אלף ש"ח, ורק בזבוז זמן עד עכשיו.

כמה מקרים של הימים האחרונים:

התפרסמה 106 למכירה, XN 94, בתוספת מזגן, הבעלים לא הוסיף את המזגן למחירון (חוסר ידע), לרכב היו הרג'קטים הבאים:

אגזוז דפוק, קלאצ' דפוק, והזנחה שוטפת (חוטי הצתה מתים, פלאגים וכד').

המחיר שהייתי מוכן לשלם על הרכב, היה נמוך מהמחיר שהציע עליו הסוחר שעמד לידי, ולכן, לא זכיתי ברכב הזה, לאחר כמה ימים, אותו סוחר, מציע את הרכב למכירה, עדיין כיד 1 !!! (למרות שהועברה בעלות כדת וכדין, ואין הוא סוחר מוכר), ודורש עליה מחיר גבוהה ב-4000 ש"ח מאשר רכש (זה יוצא טיפה פחות מאלפייה מעל המחירון לאחר תוספת מזגן).

מהרכב הספציפי הזה, ירדתי.

אתמול נסעתי לראות פיג'ו 106 XSI, שנתון 93, מנוע 1400, לאחר פאקונג, סאנרוף מקורי!!! צבע אדום, 200K ק"מ, יד 9.

מחיר מבוקש כ-3 מעל המחירון.

מגיע לבעל הרכב, לאחר ששוחחנו בטלפון, והובהר לי כי לרכב אין נזקי שלדה או תאונות.

לאחר סריקה כללית קצרה, עולה שהרכב אכן במצב סביר פלוס, אבל יש לנו בעיה אחת גדולה:

לרכב יש מכה בשלדה. הקורה האחורית רותכה/זופתה, והמכה הגיעה לגשר של תא המטען, שלא יושר כהלכה.

כשנשאל בעל הרכב לפשר המעיכה הזו, ענה "אין לי מושג", לאחר שראיתי שהוא תקף על השלדה, ביקשתי לקחת את הרכב לבדיקה, ואז הוא נשבר ואמר "בוא תחסוך לי ולך את הזמן, הרכב עבר מכה קלה מאחורה", בשלב הזה נפרדתי ממנו יפה.

(יש פירוט טיפה יותר ממצה על זה שהוא ככל הנראה סוחר מנוול, בפורום יעוץ).

היום:

הולכים אחרה"צ לראות פיג'ו 106 XS, שנת 95, אדומה, 3 דלתות, שמורה.

מגיעים לאדון מוכר, אדון מוכר מגיע לביתו עם הרכב הנמכר, יוצא מהרכב, ואומר "אתה, אתה מוכר לי", העפתי מבט בו, העפתי מבט באותה פיג'ו, ונכנסתי לרכבי.

ניחשתם נכון: עוד סוחר של מרכז הארץ (לא משנה איך אנחנו מכירים), ועכשיו לסיפור שלו:

החמוד הזה מוכר פיג'ו 106 XR, שימו לב XR !!!

הרכב שמוצע למכירה, היה שייך לחבר מהשכונה עד לפני כמה ימים, הרכב היה XR כשאני הכרתי את הרכב (הורדתי לו אישית את הפסי קישוט שהיו), לרכב כמו כן היו ג'אנטים מגנזיום דומים לשל XSI, ספויילר והגה ספורט.

כעת יש לרכב פסי קישוט של XS, גלגלים רגילים עם טאסות, הספויילר איננו, ולהגה לא שמתי לב כבר.

חושבים שזה רק שוני בדגם ? טעיתם.

כמובן שנטען בפני שהרכב ללא תאונות או כל צביעה בפח.

אני אישית הראיתי לאותו חבר שהיה בעלי הרכב, היכן בדיוק באיזה דלתות יש צביעה מחודשת.

באמת שכבר הגיעו מים עד נפש, ואני נזקק לעצות יעול היכן ניתן למצוא פיג'ו בסכום הנדרש, ללא שלדה, ולא מסוחר שמנסה לסבן אותי.

תודה לכולם, ולילה טוב.

נ.ב

אם אחד המנהלים חושב שהנושא מתאים לאופטופיק, בכבוד...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אם אחד המנהלים חושב שהנושא מתאים לאופטופיק, בכבוד...

הגעת לפורום "ייעוץ ברכישת רכב".

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז, מה שטוב בעיניכם המנהלים, טוב גם בעיני, העיקר שפכתי את ליבי.

כמו כן, ניתן לנעול את האשכול שנפתח אתמול על האקססאיי, ברור שאני לא אשוב לחשוב על הרכב...

(http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=64039)

פורסם

לך למוסך פיג'ו. דבר עם אחד העובדים, בקש שישאל לקוחות עם רכב שמור, אולי אחד מהם מחפש למכור, תן לו סכום קטן על החשבון, ותגיד לו שתתן לו סכום נוסף אם ימצא לך רכב.

ככה קניתי את הרכב הראשון שלי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לך למועדון הבורסה. דבר עם אחד העובדים, בקש שישאל לקוחות עם XXX שמור, אולי אחד מהם מחפש למכור, תן לו סכום קטן על החשבון, ותגיד לו שתתן לו סכום נוסף אם ימצא לך XXX.

ככה עשיתי את הפעם הראשונה שלי.

כל יום לומדים משהו חדש על הפרנקופילים האמיתיים בפורום. :wink:

OrSe, חבל על ה-XN שפספסת.

הסכום שעומד לרשותך הוא נמוך מאוד. האם הוא כולל גם סכום ליישור קו?

במידה ואין סכום נוסף שיעמוד לרשותך, רד מה-106.

אחת טובה שלא תתקלקל ותהיה במצב טוב לא תעלה פחות מ-15K.

אולי 106 KID 1.1 עם ריפוד ג'ינס על המושבים.

לדעתי, תרחיב את החיפוש או שתשאר עם הג'אסטי.

מועדון PSI יתנו לך לכתוב בפורום גם אם אין לך פיז'ו או סיטרואן. :wink:

דניאל

MCS 2008

פורסם

תגיד, קשה לך לשאול בטלפון - "האם הרכב רשום על שמך?" ולא על שם הדודה מנוחה מטבריה או משו כזה ?

לפני בכלל שמסתכלים על האוטו אני משווה ת.ז ורשיון רכב, אם זה לא אותו האדם - שלום על ישראל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני תמיד שואל:

"הרכב בבעלותך, בעלויות פרטיות ?"

כמובן שעונים כן, ושאתה מגיע למקום אז מתחילים התרוצים

(סוחר, חי בסרט שאם באת - קנית.)

דניאל, אני חבר מועדון פיאסאיי, שים לב שוב:

חבר מועדון, לא יוזר רגיל.

שם מיותר לי לחפש פיג'ו 106, כי בפורום הזה כל בעל 106 חושב כאילו החזיק יהלום יקר ערך בידו ומבקש מחירים שאני צריך למכור בשביל להגיע אליהם גם את המשפחה שלי.

ה-15K לא כולל עוד כסף לישור קו ביטוחים וכד'.

תתפלא, ב-15 אתה יכול לקנות XR או XS במצב סביר מאוד בשנתון 94-95, מספיק לי ואין לי צורך ביותר.

והבעיה היא שוב:

זה רכבים מוזנחים ב-90%, או שלדה, או הזנחה מכנית, ואנשים לא רוצים למכור, אלו שרוצים למכור זה בא בפתאומיות, ויש מקרים שאנשים יורדים מהמחירון הרבה, אבל אני לא מבין איך תמיד בסוף סוחר לוקח את האוטו ועושה קופה, גם עם הרכב של חבר שלי, בזמנו חבר שלי לא דרש על הרכב הרבה, 16K, והאוטו היה מושקע מאוד, אני עדיין מנסה להבין איך הרכב הגיע לסוחר.

(לטענת חבר שלי, לא הייתה נגיעה בשלדה, אם הייתה, אז אין פלא שהאוטו אצל סוחר).

אהה כן, עליבאבא, כמו שאתה שם לב, חצי מהסוחרים אני מכיר, ואת החצי השני אני פשוט מריח, ככה שמיותר לי בכלל לבקש אמצעי זיהוי כזה או אחר.

כמו כן: היום אני אמור להפגש עם בעל פיג'ו 106 XR מנוע 1100 שנת 93, הבעלים מתחייב עוד דרך הטלפון, שאם יש לרכב שלדה, אני מקבל את האוטו חינם, כמו כן, הוא טוען שהאוטו מטופל, ויש תוספות כמו נ"מ, אזעקה, ח"ח וכד'.

נשמע מעניין, מקווה (כמו תמיד), שהפעם נוכל להגיע עם הבחור לדין ודברים.

פורסם
דניאל, אני חבר מועדון פיאסאיי, שים לב שוב:

חבר מועדון, לא יוזר רגיל.

אני יודע.

חשבתי שאחד הקריטריונים בשביל להיות חבר מועדון הוא בעלות

על פיז'ו/סיטרואן כלשהי. כנראה 120 ש"ח מספיקים גם כן. :wink:

או שמא פוג'י מוטורס היו בשת"פ עם PSA בתחילת שנות ה-90' ואנו לא יודעים על זה.

בהצלחה עם ה-106 היום.

MCS 2008

פורסם

כמו כן: היום אני אמור להפגש עם בעל פיג'ו 106 XR מנוע 1100 שנת 93, הבעלים מתחייב עוד דרך הטלפון, שאם יש לרכב שלדה, אני מקבל את האוטו חינם, כמו כן, הוא טוען שהאוטו מטופל, ויש תוספות כמו נ"מ, אזעקה, ח"ח וכד'.

נשמע מעניין, מקווה (כמו תמיד), שהפעם נוכל להגיע עם הבחור לדין ודברים.

לא ידעתי שיש XR עם מנוע 1100.. חשבתי שמנוע זה שייך לדגם הקיד (ע"ע ריפודים מג'ינס)

בכל מקרה, אני שמח שלפחות אתה לא מוכן להתפשר על רכב מסוחר, למרות הלחץ למצוא רכב...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דניאל, אני גם לא יודע על קשר בין פוג'י לפיג'ו (למרות הדמיון באותיות ההפוכות) (למי שלא יודע, פוג'י אחראית על מנועי סובארו, ועוד).

דני טוען שכל אדם אשר חובב את המותג, ולא חשוב על מה הוא נוסע, מוזמן להיות חלק במועדון.

אייל, אין כ"כ לחץ למצוא אוטו, בנתיים יש לי את הג'אסטי, ואני גורר עם זה.

אין כל רצון לקנות רכב שעבר אצל סוחר, כי אז בעצם לא ממשתי את המטרה שלי:

לחסוך כמה שאפשר בעלויות דלק ביטוחים וכד', אבל גם להנות מנסיעה במידת מה.

ואכן קיימים XR מנוע 1124 בדגמי 93 ואולי גם 94.

דגם די נדיר, וטוב :)

אורן, גם אני היום מצטער שבכלל מכרתי את הסובארו לגאסי שלי, אפילו חיפשתי את הבעלים החדשים שלה במטרה לרכוש אותה בחזרה, מצאתי אותו, והסתבר לי לדעת באופן מחריד ביותר, שהרכב כבר לא על הכביש.

אבל אין מה לעשות, לא בוכים על חלב שנשפך, פשוט מחכים שישפך בשנית כדי לנקות אותו הפעם.

פורסם

אז למה לא תקנה שוב לגאסי?

למה להכנס להרפתקאה עם סכום נמוך יחסית?

הרי ברור לנו , שרכב בן 12-11 יזדקק ליישור קו , מהסיבה הפשוטה שהרוב המכריע של בעלי המכוניות בארץ,

לא מטפלים ברכב שלהם כמו שצריך.

להערכתי ההסתברות ליפול עם סובארו היא נמוכה יותר....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למה לא שוב סובארו ?

היו חיפושים של אחת למשך כמה ימים, שבסופם הגעתי למסקנה:

סובארו הינו רכב קבוצה 3, ביטוחים, דלק, טיפולים, וכד' - יותר יקר.

אני לא משתכר בהרבה מצלצלים מידי חודש, ולא כ"כ בא לי בטוב עכשיו שכל המשכורת תלך על טיפולים ודלק, לכן צריכים להשאר עם אוטו קטן ונוח, הרכב היחיד שעונה על הדרישות כולם בצורה הכי טובה, זה 106.

כל השאר כדוגמאת פיאסטות, פיאטים למינהם, הג'אסטי, ושאר קומפקטיות, לא מהוות נוחות, זולות, וחסכון בדלק.

לכן, אני מחפש 106.

ואני לא מתכחש לזה שתהיה השקעה, הכנתי 3 אלף מראש.

פורסם

רכב קבוצה 3, ביטוחים, דלק, טיפולים, וכד' - יותר יקר.

שטויות במיץ, למעט עניין הטסט שכן קשור לנושא הקבוצה, מקיף אתה לא עושה, טיפולים עולים אותו הדבר והדלק בהתאם לנפח המנוע (ואל תתחיל לשחק בקטנות ולומר שהפילטר אויר בג'אסטי עולה 25 שח ובקבוצה 3 זה יותר יקר, 30 שח :razz: ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, לא בקטנות, אבל הדלק, הדלק...

זה בתכלס מה שקובע.

בעבר, כשהייתה ברשותי ה-1600 אוטומט, לגמה 1:7 בערך, היה חודש אחד, שרק דלק חרר לי בכיס 2700 ש"ח.

במכוניות הקטנות, אתה יכול לנסוע עם 50 ש"ח כל השבוע, בלגאסי, אפילו שהייתי עובד 2 ק"מ מהבית, היה הולך 100 ש"ח נטו עבודה הלוך חזור.

אגב, חובה של קבוצה 2 וחובה של קבוצה 3 זה אותו דבר ?

• תוכן חדש...