Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה כבלים להנעה לרכב, ולא מוצא

בחנויות הנגישות (אייס ובניו) יש כבלים מעפנים ממש, המוליכים דקים מאוד. היחידים שהיו עוד איכשהו סבירים הם כבלים של H&R נראה לי (חברה שאני מכיר שמייצרת כיסויים למושבים), והם די עבים אבל מאלומיניום.

הבעיה היא שאין לי כוח להתעסק עם זה, אז האופציה הכי טובה של לקנות כבלי נחושת טובים ולקנות (או לפרק) תנינים בנפרד ואז למצוא איזשהו מקום לחבר אותם ביחד - אוותר עליה. אני רוצה מקום שאוכל להגיע ולשלם וללכת, בעדיפות אפילו להזמין אונליין. ואני מבאר שבע כך שההיצע פה מוגבל.

אז אם מישהו מכיר חנות באזור הדרום, או מקום שעושה הזמנות בארץ, של כבלי הנעה איכותיים (נחושת בעלי שטח חתך גדול) - יעזור לי מאוד (מוכן לשלם 200 ש"ח).

שאלה נוספת - איזה אורך כבל מומלץ?

מצד אחד 2.5 מטר בהחלט יספיק כשעומדים פנים מול פנים, מצד שני זה נחמד שיש את האופציה להניע מעוד פוזיציות (למשל במקביל או באלכסון כזה כשאין גישה). החסרון הוא שעוד אורך = עוד התנגדות לכבל, ואז יש צורך בשטח חתך אפילו יותר גדול כדי לפצות. אשמח לשמוע דעות.

תודה לכולם מראש

פורסם

יש לי כבלים באורך 3.5 מטר בשטח חתך של 35 ממ"ר, שעשיתי מכבלי רתכת. כבר הרבה פעמים הנעתי איתם מכוניות שעם כבלים אחרים לא הניעו.

היום כשריתכתי משהו, בדקתי וראיתי שלרתכת שלי (אלקטרודות) יש כבלים של 16 ממ"ר :-)

הרבה שרשורים תמצא למטה תחת "נושאים דומים" בתחתית הדף.

:turn-l:
פורסם (נערך)

כנס לאוטו דיפו ורכוש את הכבלים הכי גדולים שלהם ב ~130 שקלים כזכור לי.

תהנה מהרכישה החדשה, הם מעולים.

יש שרשור על כך (אם תבצע חיפוש) ופרסמתי תמונות, הנעתי לא מעט רכבים ומנועי 2 ליטר ומעלה עם הכבלים האלו בנגיעה כאשר לי יש מצבר עם כוח התנעה של 680CCA = לא מעט.

אם אתה מעדיף לבזבז שעות וימים בחיפוש אחר רכיבים וללחוץ בעצמך, גם זה נחמד אבל לפעמים, הזמן יקר מאשר להתעסק בשטויות ולנסות להציל את העולם כמו חלק מהמתמשים כאן שכנראה רק מחפשים להתניע רכבים בכבישים.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?647526-%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94-%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%9D&highlight=%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99+%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94

attachment.php?attachmentid=500184&stc=1&thumb=1&d=1513717645

attachment.php?attachmentid=500183&stc=1&thumb=1&d=1513696059

לעומת כבלים שאחרים קונים באותם המחירים לדוגמא וזה אמיתי, פורסם באותו השרשור:

attachment.php?attachmentid=500166&d=1517858360&thumb=1

attachment.php?attachmentid=500168&d=1517858404&thumb=1

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

נפח המנוע וחוזק המצבר הם לא הפרמטרים הרלוונטים ביותר. הפרמטר הכי חשוב הוא מצבו של המצבר הנתרם. ככל שהוא פרוק יותר, יותר זרם ידרש מהמצבר התורם. ככל שהזרם גדול יותר, ככה התנגדות הכבלים (ובהתאמה,אורך שטח החתך) משמעותית יותר.

הכנת הכבלים שלי לא לקחה שעות. פירקתי תנינים מכבל נחות מחנות DIY כלשהי ו"לחצתי" אותם מחדש עם ג'בקה על כבל רתכת שקניתי בחנות כלי עבודה קרובה לביתי.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם (נערך)

הנעתי מנוע 2 ליטר של יונדאי טוסון לאחר שפרק את המצבר לגמריי כאשר השאירו את הרכב עם אור דלוק לכל היום.

גילינו למעשה כאשר התקשרו מחברת הביטוח לברר האם הכל בסדר כי הרכב נעלם להם.

בכל מקרה, הוא צריך להכנס לשרשור המצורף וכפי שכתוב שם, הכבלים מהומו דיפו ב 130 הם די והותר אלה אם כן הוא מתכנן להניע מנועי 3-4 ליטר דיזל פרוקים.

מה שלמעשה על הכבישים אצל כולם מנועי 1-1.2-1.4 ליטר במקרה הטוב, כיום דווקא לא צריך כבלים עבים וכבדים כאשר לרכבים סביב בקושי יש 1.5 ליטר ובמרבית המקרים מנועים קטנים בהרבה מטורבתים.

לא זכור לי שבכבישים שלנו מסתובבים רכבים עם מנועי 2.5-4 ליטר בממוצע.

גם אם יהיו לו את הכבלים של הומו דיפו, שהרי רכב אחר יגיע להתניע אותו וסביר להניח שזה יהיה רכב ליסינג מנוע 1. קצת ליטר משהו.

הכבלים צריכים להיות עבורנו, לא עבור אחרים להציל אותם - יש שירותי דרך.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

כל אחד יעשה מה שנראה לו.

ברוב המקרים 16-20 ממ"ר יספיקו בהחלט. אני קניתי 35 ממ"ר כדי לפצות על האורך הנוסף (כבלים סטנדרטיים הם 2.5 מטר). אני לא מחזיק אותם כדי להציל אנשים בדרך (אבל עושה זאת בשמחה!).

העלות של כבלי הרתכת היתה בזמנו נמוכה מכבלים מוכנים בהום סנטר (התנינים מוחזרו מכבלים לא ראויים למאכל).

פורסם

הוא כתב, להתניע ולהציל אנשים (סתם נו בציניות) מזוויות נוספות כאשר אין אפשרות לעמוד פנים מול פנים ולכן, עם אורך הכבלים מגיע הצורך לפצות על כך בחתך גדול יותר ובהתאם לכך המחיר ומשקל הכבלים וכו'.

לדוגמא, תרצה להתניע למישהו את הרכב כאשר אין גישה או את שלך למשל, והרכב המוסר צריך להחנות מאחורייך או בזווית כזאת ש 2.5 מטר למשל לא יספיקו כלל.

• תוכן חדש...