Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה תלוי בצו הארנונה ברשות בה נמצא הנכס, אבל בדרך כלל מדובר בארנונה בדרגה נמוכה. למשל, בחיפה, זו דרגה 5 מתוך 6.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עשית צעד נבון

נהג לילה מדבר על המצב היום לך תדע מה יהיה בעוד 10 שנים שלא לדבר על 20 שנה, אלא אם יוחלט במסגרת הסכמי השלום להחזיר את אשקלון לתושביה המקוריים הפלישתים.

ישה ,

יש עתידנים שטוענים שעוד 20 שנה לא נצטרך חניות. היות שכל הרכבים יהיו אוטונומים , יהיה יותר זול לשכור רכב לנסיעה מסוימת , ובלילה הרכבים יסעו לחנות מחוץ לעיר בהאגרים גדולים.

אבל עדיין פות"ש עשה בשכל שלקח עוד אחת.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)
אם יש שני רכבים, תקנה

במקום שהוא לא איזור המרכז או עיר גדולה, אם תרצה להשכיר חניה, יצחקו עליך.

אני לא יודע איפה אתה גר, אבל כיום בערים כמו אשקלון, אשדוד, באר שבע וכו' בפרוייקטים שבונים, לעולם תהיה מצוקת חניה.

למה? כיום לכל משפחה ממוצעת בת 4-5-6 נפשות יש 2-3 ואפילו, 4 רכבים כתלות באופי המשפחה.

לכן, אם בונים שכונה חדשה או איזור של שכונות, ממש לא הולכים להכשיר שטחי אפר או חניות באפור בכדי שתחנה כמה שתרצה, הכל מיועד בסוף לנת"צ ופרוייקטים אחרים.

להחנות בעפר וללכת כמה דקות הביתה ולהגיע עם לכלוך זה ממש לא אופציה, תזכור את זה.

זה מזכיר לי משל, אל תצחק על אחרים או תקשיב לאלו שצוחקים עלייך, לתת חניה מושכרת ברגע שייבנה הפרוייקט בסוף יעמדו אצלך דיירים בתור, מנסיון כי במקרה אני מתגורר באשדוד במגדל מגורים עם 100 משפחות - עובדה.

תלוי איפה הדירה.

אם מדובר על ברנע קנה כמה חניות שאתה יכול אבל אם הדירה באגמים לא צריך עוד אחת.

אני גם אשקלוני ואצלנו בבנין בנו חניות אורחים (24 דיירים על 36 מקומות חנייה. 12 חניות אורחים) אז לא היה צורך בלקנות עוד חנייה.

כל הדירות אצלכם הם עם רכב אחד? קצת מוזר.

אגב, זה שכרגע אתם הדיירים עושים שימוש בעוד 12 חניות אורחים זה לא לנצח, מה יקרה כשדיירים ירכשו עוד רכבים, הילדים שלהם ואז תמצא את עצמך עם רכבים שעומדים שם יום יומיים ולך פתאום, אין חניה - זה יקרה ממש בקרוב מהבחינה שלא תספיק להבין מאיפה זה בא לך.

גם אם תעשו הצעה בוועד שהחניה זה על בסיס יומי, נו באמת לא תתחיל סכסוך שכנים.

אצלנו במגדל המגורים יש 175 חניות פרטיות, אנחנו רכשו 3 ובמחיר מצחיק של 7,500 שקלים לחניה אחת. המקורית הייתה מקורה רחבה מאוד בתת קרקעי ממש מול המסדרון כניסה.

כיום, עם 3 חניות ושכנים שאמרו אז "זה מוגזם", מחפשים בנרות ממי לשכור חניות, מתחננים ומוכנים לשלם ואף לקנות את החניות במחיר של פי 5 מהמחיר קניה, זה שטח יקר מאוד אחריי הכל. (החוק מאפשר למכור חניות בין שכנים).

יש משפחות שלא מסוגלות לשלם וועד אבל מחזיקות 3 רכבים.

לפותח השרשור, עשית בחכמה והכנת את עצמך לעתיד. נסה להבין את עתיד השכונה ואת עתיד המשפחה (תלוי בגיל הילדים וכו') ואתה תראה שחניה שלישית, זה לא דבר רע אבל כמובן, יש עלויות (מתגמד אם לקחת משכנתא וכו').

רכבים כיום ובמיוחד 4 שנים לאחור עם בועת האשראי וההלוואות, כל חייל משוחרר כיום יכול לקחת קיה פיקנטו או שברולט ספארק כי בעבודה המועדפת הוא מרוויח מספיק.

אתה לא תבין מהיכן זה יבוא לך כאשר משפחות סביבך ישריצו רכבים לאחר ההתייצבות שלהם לאחר הרכישה וכו', כשלך יהיו 2 חניות וגם אם יהיו אורחים, תמיד מוציאים את הרכבים שלכם ומשאירים לאורחים פנוי - יתרון.

אתה תבין בשנים הקרובות איזה נכס רכשת וכמה נוח זה יהיה לך.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
ישה ,

יש עתידנים שטוענים שעוד 20 שנה לא נצטרך חניות. היות שכל הרכבים יהיו אוטונומים , יהיה יותר זול לשכור רכב לנסיעה מסוימת , ובלילה הרכבים יסעו לחנות מחוץ לעיר בהאגרים גדולים.

אבל עדיין פות"ש עשה בשכל שלקח עוד אחת.

גם אם בעוד 20 שנה ימציאו טלפורטר שיהיה בכל בית וישגר אותך לאן שאתה רוצה, עוד חתיכת נדל"ן שברשותך אף פעם לא תזיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רוב הדיירים עם 2 ו 3 חניות אבל יש הרבה מאוד חניה גם מחוץ לחניית הבניין כך שחלק לא מבוטל מהשכנים חונים בכלל בחוץ (יש 5 דירות גן עם כניסות נפרדות שחונים בכלל ליד הכניסות שלהם במקום בחניית הבניין). השכונה כולה בנויה כך שגם שינויים בעומס החנייה לא צפויים בעתיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע. אני לא יכול להגיד שום דבר לגבי מי צודק ומי לא כי אני עוד לא גר שם.

אבל הייתי שם כבר המון פעמים וכל הזמן אני רואה את אותה התמונה.

הבניין שלי נמצא בבלוק של 5 בניינים, ל5 הבניינים הוקצו 2 חניות שאפשר היה לקנות.

למזלי אני קיבלתי הצעה לקנות ראשון בגלל שקדחתי לקבלן את המוח במשך שנתיים.

לכל דירה יש חנייה אחת בלבד. חוץ מלדירות גן ודירות פנטהאוס.

מהיכרות עם השכנים שלי מדובר במשפחות גדולות עם ילדים מבוגרים, מעט מאוד זוגות צעירים.

לכל דירה בערך 3 רכבים ולחברה מהדירת גן יש 4.

באחת הפעמים שהייתי שם הוזמנה לשם משטרה כי איזה שכן החנה על חנייה פרטית של מישהו אחר והיה צעקות בין השכנים.

אולי אני לא לוקח משהו בחשבון, אבל ממה שאני רואה שהכל כל הזמן מפוצץ ברחוב. המעט אפור מפוצץ ברכבים גם בשעות כמו 11 בבוקר. כל השאר אדום לבן או "אי תנועה" שכרגע אנשים מחנים עליו אבל אני מאמין שזה יפסק ממש בקרוב כשאי התנועה יהיה מבטון ולא סתם פיסת חול.

מנסיון עם שכונת מקס שיין ברחובות שנבנתה לפני כעשור ושכונת אגמים נראת ממש כמו העתק הדבק של מקס שיין.

כיום אחרי עשור אחרי 4 בצהריים למצוא שם חנייה זה פשוט בלתי אפשרי אפילו על המדרכה או על אדום לבן. יש לי חבר שגר שם שאני נוסע אליו כל שבוע והמצב רק מחמיר.

אחרי שהקשבתי לכולכם התחלתי לפזול לגבי החנייה שלישית גם כן. אבל אני חושב שאוותר, אני מותח את התקציב כבר יותר מידי.

פורסם (נערך)

לדעתי אם יש לך אפשרות לקנות חנייה שלישית זה יכול להיות מהלך חכם הן מבחינה פרקטית והן מבחינה כלכלית. ה-20 אלף שקל שתשלם היום אומנם סכום מכובד ואני חלילה לא מזלזל, אבל בראייה לטווח ארוך מדובר בכסף קטן והתוספת שתשלם היום תגולם לתוספת 60-80 אלף שקל לשווי שוק של הדירה כאשר תרצה למכור נניח עוד 10-15 שנה.

לפי מה שאני רואה בכבישים המדינה בדרך לקטסטרופה תחבורתית. תחושת בטן שלי אומרת שתחבורה ציבורית בישראל לא תדביק את אירופה עוד 20 שנה בטח ובטח כאשר בישראל ממשיכים להתעקש לבנות פרברי שינה מזעזעים שאין בהם כלום ומחייבים שימוש ברכב אפילו לסידורים הבסיסיים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כתלות בכמות הילדים או מצב האירוח, חנייה שלישית גם בתור נכס וגם בתור מקור הכנסה זה דבר מעולה.

אתה יכול לרכוש ולשריין אותה (הבנתי שנשארו רק 2 חניות לרכישה, כך שרכשת 1 ונשארה עוד אחת, זה עכשיו או לעולם לא).

ברגע ששריינת? אתה תראה איך בתוך חודשים אם לא שנים בודדות מצוקת החנייה תגבר ולמעשה אתה תוכל לפרסם כבר בחודשים הראשונים של אכלוס הבניין את מודעת ההשכרה שלך.

עשה חוזה להשכרת החניה לשנה, במחיר יחסית סביר שאותו תבין בהמשך וזה הכל.

כמות הילדים גם קובעת כמות חניות והגילאים שלהם או מצב האירוח שלכם.

כפי שאמרתי, למד מהנסיון של אנשים בערים אחרות שהגיבו כאן בחכמה!, כפי שכתבתי ואחזור שוב, לנו בבניין יש 175 חניות (חניון מקורה גדול וחניה עילית גדולה) ואנשים מחפשים היום בנרות ממי לקנות או לשכור חניה.

לנו יש 3 ובמקרה, זה מספיק לנו.

לאורחים? לא מספיק, כיוון שיש לנו 3 רכבים.

כשיש אורחים? מוציאים את הרכבים קודם לכן החוצה וזה הכל.

כמו כן, כפי שכתבו, 3 חניות באיזור צפוף בעוד 5-10-15 שנים כשתרצה למכור במקרה או המשפחה תתרחב בצורה משמעותית, זה יהיה יתרון עצום על פני הדירות האחרות.

גם מבחינה כלכלית.

פורסם

חניה זה תמיד שימושי. גם אם להעמיד שם ואן ישן ולהפוך אותו למחסן. פות"ש, עשית צעד חכם.

Sent from my PH-1 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תלוי ברשות המקומית (לא מכיר את כולן ולא יודע).

באשדוד לא משלמים על חניה מקורה תת קרקעית וגם לא על עילית.

• תוכן חדש...