Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

נושא שבמשך שנה וחצי מטריד אותי מאוד..

הבחנתי שנוזל הקירור עם הזמן פשוט נעלם/ בא וחוזר ללא שום סימן של דליפה לא בתא המנוע ולא על הכביש

הוחלף הפקק - לא עזר

הוחלף פלנץ מים - לא עזר

הוחלפו צינוריות מיובשות בתא המנוע - לא עזר

אין זכר לנזילה

היום שפתחתי את המכסה ראיתי שלא קיים נוזל קירור כלל אבל היות והתופעה מוכרת שהנוזל היה עולה ויורד לא ממש התייחסתי והמשכתי לנסוע עד שהמנוע התחמם והתחיל לצפצף

עכשיו יש מס נקודות יוכלות לעזור במתן הפתרון כאמור :

א. אין סימן לנזילה

ב. הוחלף: פקק, פלנץ מים, צינוריות יבשות

נוסף לזה

ג. אני חושד בקשר של הפעלת המזגן למפלס המים. לא בדיוק יודע אם מדובר על קירור או חימום שגורם למפלס להשתנות

ד. יש הצטברות אדים בקצב התחתון של השמשה הקדמית, עד כדי שאם לא מנקים אותם זה ממש מתקשה והופך לכתם

ה. כאשר אני בניוטרל ומעלה טורים אני שומע רעש של מים מבעבעים

ו. בבוקר היום היה קר והבחנתי שהמנוע התחמם מהר מאוד כעבור פחות מ2-3 דק נסיעה אבל ש הפעלתי חימום האויר שיצא היה קר לגמרי.

עובדה נוספת

המזגן בקירור לא עובד אם לא לוחצים על גז

אשמח לכל רעיון אפשרי לבעיה /:...

תודה

פורסם
ד. יש הצטברות אדים בקצב התחתון של השמשה הקדמית, עד כדי שאם לא מנקים אותם זה ממש מתקשה והופך לכתם

דליפה ברדיאטור חימום או באזור?

פורסם

למשל היום שוב פעם נסעתי חצי שעה, הרכב לא נתחמם, יצאתי בדקתי המים קצת מתחת למינימום, כעבור חצי שעה חזרתי לאוטו ולפני שהתחלתי לנסוע בדקתי היו חסרים מים /:

נסעתי כמה דק ושוב המיכל של המים התמלא...

בנוסף שאני מכבה את הרכב אני שומע רעש של מים מבעבעים בתא מנוע..

מה משמעות של דליפה הרדיאטור חימום.?

פורסם

המשמעות שאם הוא דולף תצטרך לתקן אותו או לבצע לו מעקף...להחליף אותו סיפור שמצריך פירוק דשבורד. תבדוק באיזור שטיח הנהג וליד הנהג אם ישנה רטיבות. אם כן רדיאטור החימום נוזל. כמו כן צריך לרדת מתחת לרכב באיזור סעפת היניקה למטה ולבדוק שמחליף החום לא נוזל...מחלה שלהם. אם לא זוהתה נזילה מהמיכלולים הנל יש לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור. מיכל העיבוי שלך מתמלא כי רוב הסיכויים שבעיקבות הנזילה המיתמשכת נוצרו במערכת הקירור לא מעט כיסי אויר שגורמים לתופעה זו. כדאי לך מאוד להתעמק בלפתור את הבעיה כי למרות שהמנוע לא מראה סימני התחממות הוא כן בחוסרים רציניים של נוזל קירור וזה כבר טראומה בשבילו ובשביל מערכת הקירור וזה יוביל בסופו של דבר לנזק בלתי הפיך.

פורסם

היום בבוקר שוב פעם נראה שהמפלס ירד מאוד ושפתחתי את המיכל אין שום רעש של שחרור לחץ

איך אפשר להסביר שאחרי נסיעה של 5 דק המפלס שוב עולה כמעט למקסימום..

בכל אופן התעמק בזה כמו שאמרת

פורסם

אז שוב...למה הוא עולה למקסימום אחרי 5 דקות? כי הוא חוזר למיכל העיבוי ולא מצליח להיכנס למצב סירקולציה במערכת הקירור חזרה בגלל שישנם כיסי אויר ורוב הסיכויים שחסר לך המון נוזל קירור. למה אין שיחרור לחץ? כי לא ניבנה לחץ במערכת הקירור..לא לחץ של התחממות הנוזל ולא לחץ כי חסר נוזל! רק בניקוז אויר כמו שצריך אתה תדע כמה נוזל באמת חסר. פשוט אל תיסע כך אתה תיגרום לנזק למנוע!

פורסם

הפסקתי לנסוע ברכב ואני ממתין להכניס אותו למוסך. המכונאי אמר לי שייתכן וצריך לשפץ ראש מנוע.. /:

מאחר וכבר הוחלף פלנץ מים ומכסה מיכל עיבוי..

אגב אין שום רטיבות באזור השטיחים

פורסם

תגיד לו שיעשה בדיקת לחץ לפני שמכניס אותך להוצאות.

מחברים לפקק רדיאטור כמו משאבה ומנפחים ללחץ. מחכים כמה דק ואם יורד לחץ אז יש בריחה.

לוודא שזה אטם ראש נותנים סטרטר קצר ובודקים שאין מים על אחד הפלאגים. אפשר גם בלי סטרטר

פורסם

עדכון לאחר בדיקה במוסך

כרגע הוחלט למלא עוד מים ולנסוע כדי לראות מה קצב ירידת המים.

נבדקה משאבת מים - אין נזילה

נבדק האם יש רטיבות על השטיחים מרדיאטור - אין

לגבי הבדיקה בלחץ אמר שלא מומלץ כי יכול לגרום לפיצוצים.

אמר שהסימנים מראים שזה ראש מנוע ודרוש שיפוץ בעלות של כ 4500 אלף..

אוף

פורסם

תחליף מוסך ומהר. אתה מסכן את המנוע. בדיקת לחץ שמבוצעת נכון בלחץ הנכון לא תגרום לשום פיצוץ. הוא כניראה מכניס צינור ללא שעונים ומפעיל לחץ לא מבוקר אז בטח שייגרמו פיצוצים. גש למישהו שייבצע בדיקה נכונה. אם לא תמצא מישהו שכזה כניראה שלא יהיה מנוס מהלציע לך לקפוץ ולהשתמש בסט שיש ברשותי שזה הסט האמיתי שבודק לחץ בצורה הנכונה.

פורסם

שלום

השארתי קרטון מתחת לאוטו מאתמול

היום על הקרטון היה טיפות של נוזל קירור

שהתחלתי קצת לנער את הרכב התחילו לרדת עוד טיפות ועוד טיפות

https://drive.google.com/open?id=1aA...Exk6sNXTVAtDhQ

הטפטוף מתחזק שאני מנענע את הרכב למטה למעלה

קשה קצת לאתר בדיוק את הנזילה אבל היא מגיע מאחורי הפילטר שמן השחור שבתמונה

האבנית שעל החיבורים היא לא מקור הנזילה כי הוחלפו הצינוריות הללו וזה שאריות שהתקשו

עוד מסקנות :

שהרכב חם או מתקרר לאחר שימוש לא מסתמנת נזילה(מוזר..)

מאתמול בצהריים הרכב עומד, במהלך הערב שהוצאתי את הקרטון לא היו סימנים עליו

כנראה במהלך הלילה/בוקר היום ירדו טיפות.

• תוכן חדש...