Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
8 חודשים עם PHEV 2017 ברמת האיבזור הגבוהה. מבחינתי רכב חשמלי, עם ביטחון טווח כשצריך (אצלי לעיתים רחוקות). איכות שמתורגמת להנאה מהנהיגה והשימוש בכלל. כנראה לא כלכלי - תחבורה ציבורית למשל יותר חסכנית... אבל בטח יותר נוח ומהנה.

אם יש שאלות, בכיף...

תתחדש ותהנה, הרכב לא כלכלי לא מול תחבורה ציבורית שלא רלוונטית אלא מול כל רכב ש"ע, פשוט מחיר הרכב יקר מדי למול מה שהוא נותן.

נשמח לפירוט יותר מדויק מה אופי הנסיעות וכמה הרכב שותה דלק בפועל.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תלוי מה חשוב לך ברכב. יקר זה עניין יחסי. רכב כביש שטח גבוה, מפנק (למשל חימום במושבים), חיישנים מובנים של מובילאיי. ומעל הכל כמובן שקט של רכב חשמלי - לא יודע על רכב אחר שנותן את זה בפחות כסף.

רוב הנסיעות שלי הם בטווח הק"מ של צריכת סוללה בלבד. ממלא דלק פעם בחודשיים שלושה. 30-35 ליטר. אני גר בפאתי ירושלים כך שיעד הנסיעה משפיע מאוד על צריכת הסוללה והטווח. למשל הסוללה מספיקה לכל נסיעה ליעד בירושלים וחזרה. לכיוון ת"א היא מספיקה עד נתב"ג.

אם אני יודע שנסיעה מסויימת תצרוך מעבר לתפוקת הסוללה, אני נותן דעת לתכנון הנסיעה כדי לנצל טוב יותר את האנרגיה:

1. תמיד מעביר למצב ECO - הרכב מעביר פחות כח בדוושת הגז, ופחות כח למזגן, חימום וכו.

2. מעביר את רמת ההאטה למקסימלית - 5. עזיבה חלקית / מלאה של דוושת הגז מתחילה להאיט את הרכב לטובת טעינת הסוללה. כמעט אף פעם לא לוחץ על הברקס, אלא רק לעצירה מוחלטת.

3. ב-PHEV אין הילוכים. מנוע הבנזין הוא כמו הילוך שישי בלבד - כך שהוא יעיל בהנעת האוטו רק שהמהירות היא מעל 90 ק"מ. אחרת הוא משמש כמטען לסוללה שנותנת כח למנוע החשמלי. עדיף במהירויות נמוכות לנצל את המנוע החשמלי בלבד, כך שבקטעים בנסיעה שהמהירות היא מעל 90 קמ"ש אני מעביר למצב CHARGE, כדי שהמנוע בנזין גם יניע את האוטו וגם יטען את הסוללה. בגלל המהירות, לא מורגש רעש מנוע. ברגע שמתקרב לתנועה יותר איטית, מחזיר למצב EV.

נסיעה לת"א צורכת באיזור 5 ליטר דלק.

פורסם

המחשב לא יכול לדעת מראש שאתה הולך לנצל בנסיעה מסויימת את כל הסוללה ולהחליט לחסוך בשימוש בה לבד. מה שכן, היה נחמד אם היה אפשר להורות לו להטעין אותה רק כשהוא משתמש במנוע בנזין להניע את הרכב.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז.... אני מקפיץ שוב את השרשור הזה (ממליץ לקרוא את הפוסט הראשון בשרשור המקורי לפני שממשיכים).

בסופו של דבר לא קניתי את האאוטלנדר PHEV והמשכתי עם הרכב שלי (ניסן אלמרה שנת 2000) עוד שנה.

להלן תמונת המצב העדכנית:

1. מבנה משפחתי של שני הורים, שני ילדים, כלבה אחת במשקל 35 קילו. כנראה ילד שלישי בשנתיים הקרובות.

2. יש לנו אופציה לבצע את הרכישה במסגרת ההנחות של חבר.

3. יש דגם חדש של אאוטלנדר PHEV (מנוע משופר? מישהו יכול לומר משהו בנושא הזה?).

4. הקימו אצלנו בעבודה חניון ייעודי לרכבים חשמליים עם טעינה! (אני כנראה אעבוד כאן עוד מספר שנים, לפחות לפי המצב הנוכחי)

5. הרכב שלי ככל הנראה לא יעבור (בקלות) את הטסט הבא, עקב נזילת שמן מהמנוע (טוענים שהוא "מזיע"). אני לא יודע מה המשמעות של תיקון.

הנסועה לא השתנתה, וגם לא הרצון שלי (אבל כן גיליתי שאני יכול להחזיק את עצמי מלקנות...).

האם ההמלצה של מי שנתן לי עצה בעבר משתנה כעת?

האם יש המלצה חדשה? (אולי על רכב שלא היה רלוונטי בשנה שעברה?)

אולי יש איזשהו שיקול אחר או נוסף שאני מפספס?

תודה לעונים!

פורסם (נערך)

אם אתה אוהב חידושים אתה יכול לרכוש אוטלנדר היברידי .כמו שכתבו זה גימיק לא ממש כלכלי אבל מאד נחמד.

אבל לאור תוכניות הרחבת המשפחה הייתי פוזל לגראנד פיקאסו . פשוט מאורגן יותר טוב למשפחה של +כלב +2+3

הזעת שמן ניתן לפתור יום לפני הטסט.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

דגם phev הנוכחי הפסיק להימכר למיטב ידיעתי בישראל והדגם המשופר טרם התחיל להימכר בישראל ולא נכלל במבצע חבר (ניתן לבצע הרשמה מוקדמת לרכוש אותו אבל אין מידע על הנחות).

הדגם החדש כולל מנוע גדול יותר 2.4 במחזור אטקינסון וסוללה גדולה יותר שתספיק לטווח נסיעה גדול יותר על חשמל.

האאוטלנדר כבר מיושן למרות שהטכנולוגיה של דגם ה- phev כמובן חדשנית יחסית.

מדובר גם ברכב יקר בסופו של דבר, אבל אם יתנו הנחות על הדגם החדש כמובן שזה משפר את הכדאיות.

בינתיים התחילו למכור בישראל קיה נירו פלאג אין במחיר של 155 אלף ₪ בלבד, מאובזר עוד יותר מהנירו הייבריד, אבל תא המטען הוקטן ל- 320 ליטר גבוליים לשימוש משפחתי.

למרות הבדלים גדולים במידות החיצוניות בין הנירו לאאוטלנדר, מרחב הפנים שלהם דומה (ייתכן אפילו שהנירו מרווח יותר ברוחב המושב האחורי, באאוטלנדר בתי הגלגלים גוזלים רוחב נכבד) ותנוחת הנהיגה בו טובה יותר מהאאוטלנדר לדעתי, אבל כמובן נמוכה יותר.

נירו חשמלי לגמרי צפוי להתחיל להימכר בישראל באמצע שנת 2019 ושם תא המטען דומה לנירו ההיברידי, כלומר 400 ליטר לעומת 450 ליטר באאוטלנדר phev הבדל לא גדול (בחו״ל הוא נמכר ללא גלגל רזרבי ותא המטען אפילו גדול יותר מהגירסה ההיברידית בישראל, לא יודע איזו גירסה יביאו לישראל).

בחו״ל הנירו החשמלי מוצע בשתי גרסאות של סוללה ובהתאם שני טווחי נסיעה, הדגם הפשוט פחות רלבנטי לאור טווח של כ- 300 ק״מ למיטב זכרוני, הדגם היקר יותר רלוונטי מאד לאור טווח של כ- 450 ק״מ לפי תקן המדידה החדש וטווח של 615 ק״מ בנסיעות עירוניות בלבד!

אם המתנת עד כה אולי כדאי להמתין עוד, אבל ייתכן שהגירסה החשמלית בעלת הטווח הגדול יותר, אם תיובא לישראל, תעבור את המחיר של 160 אלף ₪ והשאלה בכמה.

יונדאי איוניק חשמלי לגמרי תתחיל להימכר בישראל בחודש 02/2019 במחיר של 160 אלף ₪ אבל טווח הנסיעה שלה קטן והיא גם צפופה יותר מהנירו במושב האחורי.

בחודש 01/2019 יתחיל להימכר טויוטה ראה 4 היברידי רגיל לא נטען, ניתן כבר להזמין אותו, במחירים יחסית נוחים, הגירסה הבסיסית במחיר של 170 אלף ₪, אבל זו גירסה לציי רכב מופשטת מאבזור וגירסת הביניים מאובזרת מאד במחיר של 175 אלף ₪.

העניין הוא שהראב 4 פחות חסכוני מרכבים היברידיים קטנים יותר כדוגמת הפריוס, הנירו וכיוצ״ב וגם לא נותנים שום הנחה עליו.

אבל מדובר ברכב מודרני יותר מההאוטלנדר ועדיין חסכוני.

אם תחכה עוד והניסאן שלך תשרוד זאת בשנת 2020 ואילך יהיה בום של רכבים חשמליים :-)

עריכה: אני אישית הייתי מבצע בדיקת קרינה לפני רכישת רכב היברידי/ פלאג אין/חשמלי לבדוק האם יש קרינה בתוך חלל הרכב וככל שהיא ישנה מהי הרמה שלה והיכן היא קיימת ברכב ובהתאם מחליט האם לרכוש או לא את הרכב הספיציפי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד לסוללות ליתיום , לא ברור לי איך איוניק או ראב4 או משפחתית חשמלית אחרת תכיל 3 ילדים קטנים בכסאות בטיחות כפי שפות"ש מתכנן לשנתיים הקרובות.

או אפילו אוטלנדר היברידי שכבר אינו 6 מקומות אלא 4.5 (בגלל המצברים).

אני גם לא מכניס ילדים קטנים לרכב היברידי אבל זה בגלל שאני סתם פרנואיד פרמיטיבי.

בטח לא נותן לכלב לישון מאחור על בלוק של מצברים.

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...