Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם אצלי בעבודה רוב האנשים לא יפתחו מכסה מנוע של רכב חברה למרות שמדובר ברכבי עבודה,השבוע הרמתי פתחתי מכסה מנוע של רכב החברה וגילית שהיה חסר שמן ישר התקשרתי לאחראי רכבים והראשון שעלה על הרכב נסע לכיוונו למלא שמן.

במידה ולא הייתי פותח אני מאמין שאף אחד לא היה בודק.

אבל מה שבוודאות שברכבם הפרטי הם יבדקו שמן ,גובה נוזל קירור ו לחץ אוויר.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחברה של אמא שלי יש סיטרואן C3 אם אני לא טועה 2012 או 13.

היא קנתה אותה חדשה ומעולם לא טיפלה בה פעם אחת, לא לחץ אויר ובטח שלא טיפולים תקופתיים.

כשאמא שלי שאלה אותה למה היא לא מטפלת היא ענתה לה "אין לרכב שום בעיה, אז למה ללכת למוסך?"

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם
יש לי קומפרסור באוטו לפני התקנה או לפני שאני אוריד אני שפוט אנפח בנוסך לקומפרסור יש לי קיט לתיקון פנצר(תולעת) שעד עכשיו לא יודע איך להשתמש בו וגם ספריי נגד פנצ'רים.

^ +1

יש מכוניות שזה ממש בעייה בהן, בקליאו לדוגמא הגלגל יושב במקום סופר לא נגיש(מתחת לרכב עם המנגנון הדבילי של רנו) - אני עוד אין לי מושג איך לבדוק בו אוויר בלי לפרק אותו מהמנגנון ולחבר חזרה כשהייתי צריך להשתמש בו הרכבתי וישר מילאתי אוויר.

לאור זאת, ולאור היעדר מוחלט של מודעות בציבור לגבי ניפוח תקופתי של הצמיג הרזרבי בכלל, אני חושב שלסחוב קומפרסור קטן בתא המטען זה פשוט אביזר חובה. במקרה של בעלי צרפתיות עם כל מיני פטנטים כאלה,אגב, אני מציע גם לסחוב בתא המטען מרבד מגולגל, שיהיה אפשר להפיל עליו את הגלגל ולסחוב "החוצה" בלי צורך באקרובטיקה.

חזיר דיזל

פורסם

מילה אחת - יונדאי .

לאחותי היה לפני כמה שנים אקסנט 2004..ש3 שנים לא עשתה לה שום בעיה וחוץ מטיפול 10K כשקנתה את הרכב לא עשתה כלום

לא שזה משהו חיובי..תמיד צריך לדאוג להחלפות שמנים נוזלים ופילטרים בזמן אבל בכל זאת..מכובד

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

כל רכב שאין צריכת שמן אז לא תדלק נורת שמן.

ביונדאי החלפת מצתים היא כל 45 אלף אז יש מצב שלא תהיה בעיית התנעה במשך שלוש שנים.

הנזק האמיתי זה בוצה במנוע.

זה לא חוכמה להגיד שהרכב לא נתקע בגלל שלא טיפלו בו.

פורסם
כל רכב שאין צריכת שמן אז לא תדלק נורת שמן.

ביונדאי החלפת מצתים היא כל 45 אלף אז יש מצב שלא תהיה בעיית התנעה במשך שלוש שנים.

הנזק האמיתי זה בוצה במנוע.

זה לא חוכמה להגיד שהרכב לא נתקע בגלל שלא טיפלו בו.

הכל יפה ונכון ואני גם מסכים איתך..טיפולים לרכב צריכים להיות בזמן .

ובכל זאת 3 שנים של שקט 100% מהרכב שהיה כבר בן 10 + לא מטופל זה יפה מאוד.

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

שקט מהרכב זה מונח יחסי.

לרוב, לאנשים שלא איכפת להם מהאוטו גם לא איכפת מתקלות משניות.

נשרפו נורות בלוח שעונים, לא נורא. נעילה מרכזית לא עובדת, נועלים עם מפתח.

דלת אחת נפתחת רק מבפנים או רק במחוץ, מסתדרים. נשבר תא ככפות או משענת יד - לא מתקנים.

יש רעידות בסרק, למי איכפת...

אז נכון, האוטו נוסע. אבל הוא לא מתפקד 100%, הוא מלא בתקלות שלאחד שכן איכפת לו היו מציקות מאוד והוא היה מתקן אותן.

על אותו מצב בדיוק מבחינת תקלות אחד יכול להוציא כמה אלפי שקלים ואחד אחר יכול לא להוציא כלום כי לא מתקן שום דבר שלא הכרחי, ואז האוטו אצלו "0 תקלות 5 שנים לא ראה מוסך".

פורסם
יש לי קומפרסור באוטו לפני התקנה או לפני שאני אוריד אני פשוט אנפח בנוסף לקומפרסור יש לי קיט לתיקון פנצר(תולעת) שעד עכשיו לא יודע איך להשתמש בו וגם ספריי נגד פנצ'רים.

גם לי יש קומפרסור, ואני ממלא איתו אוויר, כשצריך- באופן קבוע. חוסך לי גם את הביקורים המיותרים במשאבת האוויר בתחנות הדלק.

יש מכוניות שזה ממש בעייה בהן, בקליאו לדוגמא הגלגל יושב במקום סופר לא נגיש(מתחת לרכב עם המנגנון הדבילי של רנו) - אני עוד אין לי מושג איך לבדוק בו אוויר בלי לפרק אותו מהמנגנון ולחבר חזרה כשהייתי צריך להשתמש בו הרכבתי וישר מילאתי אוויר.

היתה לי סדרה של פיג'ואים, עם אותו סידור. מה שעושים זה להניח באופן קבוע את הגלגל כך שהוונטיל פונה אליך, וכשצריך למלא אוויר- אין ברירה אלא להוריד את המגש שעליו מונח הגלגל כאילו אתה הולך להחליף צמיג ולמשוך אליך את הגלגל עד שהוונטיל נגלה. אין מה לעשות.

אני ממלא אוויר בשאר הגלגלים פעם בשבועיים לא משנה מה(ופעם בשבוע בודק שמן-מים) - ברכב ליסינג, קולגות צוחקים עלי לא פעם שאני כ"כ "משקיע" ברכב - לא פעם שמעתי אמירות כמו "למי אכפת מהרכב?! זה רכב חברה!".

נו, מודעות, כמו שכתבתי. אגב, זה חוזר על עצמו בשרשורים שונים בפורום, כרגע מככב גם בשרשור פיג'ו 208 GTI שכתבו בו על חניות צמודות מדי.

שקט מהרכב זה מונח יחסי.

לרוב, לאנשים שלא איכפת להם מהאוטו גם לא איכפת מתקלות משניות.

...

בוקי, אתה שוב צודק. אבל חוסר המודעות שאני מדבר עליו יותר גרוע. כתבתי את זה בשרשורי DSG שונים, שם אנשים שואלים איך זה שעדיין אנשים קונים VAG עם התיבות האלו. אחותי העבירה את הגולף 1.4T דור 7 לבן שלה, בחור בן 24 שנוהג בו באופן קבוע ולא מודע בכלל לכך שיש רעידות ברכב (אני סיפרתי לו, ועל הדרך גיליתי לו על ענייני ה-DSG). ולא מדובר בבחור טיפש, או כזה שאין לו הבנה כלל בעניינים טכניים. הוא פשוט אטום במה שנוגע לרכב שלו, ולדעתי (ולצערי) הוא מייצג את הרוב.

כך שגם אם יש תקלות, לא בטוח שעמך ישראל ידע שהן קיימות, לא כל שכן ידע לטפל בהן. לכל השאר שכתבת - מסכים בהחלט.

פורסם

לא טיפלה ברכב חדש 3שנים, אז מה ?

זאת בעיה של בחורה ,חוץ מזה רכב חדש לחלוטין 25אלף זאת תקופה לא כל כך קריטי לרכב.

ברכב חדש שלי לא שהיה אצלי 3 שנים היה צוריך פעם אחת במילוי אוויר וגם זה שאני אוהב לבדוק.

לא מתרגש מזה.

מצד שני לא ברור למה חברת ליסינג או מוסך לא ייצר קשר עם בחורה ?

פורסם

אולי לא הסברתי ברור...

היא רכשה רכב ששימש 3 שנים ליסינג.

הרכב שנת 2011 עם למעלה מ 120K ק"מ שרובם נצברו בליסינג.

היא יד שניה.

פורסם

רוב האנשים נכנסים לאוטו, מניעים ונוסעים. עד שלא מופיעה נורת אזהרה או שהרכב לא מניע או עושה רעשים מוזרים, רוב האנשים לא נוגעים בו מלבד למלא דלק ומים למגבים.

לא מבין את אלה שנמנעים אפילו מלהיכנס למוסך לטפ"ש פעם בשנה. יש הרבה אנשים שגם לא בודקים לחץ בצמיגים או את המצב שלהם מבחינת השחיקה עד שאין פנצ'ר. עניין של מודעות שלא קיימת בתודעה שלנו. תפיסת ה - אם זה לא מקולקל למה לתקן?!

פורסם

יש כאלה, ויש כאלה. אני לא יודע מי הרוב.

אני לדוגמא חוטא בכך שאני בודק שמן-מים לעיתים נדירות, בין היתר בזכות ההיכרות עם הרכב (ניסאן מיקרה בת כמעט 4) והעובדה שאני סומך על חיווי התקלות בו.

לי אישית מפריע שאין מד חום מנוע ברכב שלי, אבל בניגוד לפיאט שבה היה לי הרבה שימוש למד הזה, פה בינתיים לא היה צורך. אבל הרכב הזה יגיע גם לגיל 10 ויותר ואז אולי יהיה שימוש בו.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
יש הרבה אנשים שגם לא בודקים לחץ בצמיגים או את המצב שלהם מבחינת השחיקה עד שאין פנצ'ר. עניין של מודעות שלא קיימת בתודעה שלנו. תפיסת ה - אם זה לא מקולקל למה לתקן?!

כנראה אותם אנשים שאנחנו רואים בצד הדרך בכביש 6 מחליפים גלגל כי התמיג התפוצץ/נקרע

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לפי דעתי הבעיה מורכבת משני חלקים.

1. יש בורות בנושא טיפול לרכב, אין אף אחד שמלמד את הדברים הללו שיעורי נהיגה אתה לומד לעבור מבחן לא יותר לא פחות.

2. לא מעט המוסכניקים מנצלים את הבורות של הלקוחות על מנת לתפור אותם ולכן הישראלים נמנעים מלהיכנס אליהם, הישראלים רוצים רכב שלא רואה מוסך לא כי זה מטרד לטפל ברכב אלא כי הם מפחדים שיתפרו אותם במחיר.

פורסם

אני מצטער לנפץ לכם את העליהום, אבל הגישה הזו נפוצה לא רק אצל "ידידה של" ולא רק בתחום הרכב.

הרגילו אותנו בשנים האחרונות למשמעת של 0 תחזוקה ומוצרים חד-פעמיים, וזה חודר לכל תחומי החיים שלנו. קונים את המוצר (אוטו או לא אוטו, זה לא משנה), משתמשים בו ומשתמשים בו עד שכבר אי אפשר להשתמש בו, זורקים ומחליפים.

לאשתי יש אופניים חשמליים, עד שאני לא תופס אותה מהאוזן ומוציא אותה החוצה, היא לא תשמן את השרשרת או תנפח את הגלגלים. על לחזק את הברקסים אין בכלל מה לדבר. את זה לפחות היא מבקשת ממני לעשות.

מי מכם עלה לגג של הבניין לאחרונה לנקות את הקולט של הבויילר? או לנקות את הפילטר מאבנית? למתוח את החגורה של המנוע במקרר/מכונת כביסה או את החבלים של הכביסה?

מי מכם ניקה לאחרונה את המסך של המחשב? או החליף מגן מסך לטלפון כי הוא נסדק? או כיוון את הדלתות של הארון כי הן התחילו להיסגר עקום?

יש לנו במשרד מכונת קפה, מצ'וכללת כזאת שטוחנת, מקציפה, חוץ למצ**ץ היא עושה הכל. לפחות פעמיים בשבוע אני עושה לה איזה טיפולון כי מופיעה הודעה כזאת או אחרת. מישהו אחר? אף אפילו לא טרח לחשוב בכיוון.

כנ"ל אוטו. יש לזה שני תפקידים - לנסוע ולעצור. כל עוד זה עושה אותם (לא בהכרח עושה טוב, פשוט עושה), אין מה לגעת.

זאת התרבות, זאת התפיסה.

תוסיפו לזה (במנותק ובמחובר) את העומס המטורף שיש על אנשים היום - הן מבחינת לחץ קיומי (פלסטינים, חרדים, שמאלנים, ימנים, טבעונים, הטרדות מיניות, יוקר מחיה) והן מבחינת מחסור תמידי בזמן - וקיבלתם אומה שלמה של אנשים ש-90% מהם עסוקים מלהחזיק את האף מעל המים מהרבה בחינות. אז עכשיו גם לבזבז חצי יום שישי על להכניס את האוטו למוסך? בחיאאאת...

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...