Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים

החלטתי לעשות 'שדרוג' ולעבור לציפוי -

אני חושב שאקנה את זה -

https://www.amazon.com/Carpro-Cquartz-30-Ml-Kit/dp/B005DZJ7VA/

העניין הוא שאני לא מעוניין לבצע כלל פוליש. זה לא שמצב הצבע שלי מדהים, לא חסרים סווירלים, פשוט לא מעוניין בפוליש, מכמה סיבות. השאלה שלי היא כזו -

האם העובדה שלא אבצע פוליש תפגע בעמידות \ איכות הציפוי?

אין ספק שהרכב יראה יותר טוב אם הציפוי יבוא לאחר פוליש, אבל העניין שלי בציפוי הוא לא למראה.

חשוב לי לשמור על צבע הרכב בעיקר, פחות מעניין אותי סווירל פה או שם.

אם אבצע שטיפה טובה, פלסטלינה, IPA אקבל תוצאות זהות לאחד שיישם את זה אצל דייטילר?

שוב, מדבר על עמידות ואיכות הציפוי, לא על גלוס כלשהו מצבע הרכב.

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי RG1
פורסם

יישום ציפוי על צבע שלא עבר הכנה מספקת (מתוכה גם פוליש שהוא בערך 80% מההכנה) - יכול לגרום לציפוי לא לשבת טוב על הפח.

יהיה מיותר לומר שאתה תשים ציפוי על צבע עם סווירלים, שכל המטרה של ציפוי היא להגן על הפח עד כמה שאפשר, לאחר הפוליש שמחליק את הצבע.

אתה לא תקבל אקסטרה ברק לצבע וחבל.

איזה רכב מדובר? איזו שנה? האם עבר פוליש מתישהו?

המלצה שלי - אם אתה לא מתכוון לבצע פוליש (אפילו עדין), שמור את הכסף לגלייז וכו'.

הנ"ל תקף במיוחד אם אתה מתכוון לשטוף את הרכב במכונות שטיפה אמריקאיות.

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב, תודה על התגובה.

אני וותיק בפורום ואכן שוטף את הרכב בצורה כשרה למהדרין. אבל הרכב הוא יד2 שנרכש מפנסיונרית, מצב הצבע הוא סביר אך לא יותר מזה, בנוסף הרכב בצבע אפור כך שהסווירלים לא כלכך מציקים בעין כמו צבע שחור. [

אני פשוט לא מצליח להבין מדוע הפוליש כלכך הכרחי, אין ספק שהוא עוזר לכך שמראה הציפוי יהיה טוב פי כמה וכמה, אבל מבחינת עמידות? דווקא חשבתי שהציפוי יחדור לחורים הקטנים - סווירלים שקיימים בצבע וכך יחזיק יותר מאשר רכב שהוא 'נקי'.

אני מרגיש שפוליש לא משרת את המטרה שלי, הוא בסופו של דבר מוריד לכה, אני רק רוצה לשמור על צבע הרכב, סווירלים פה ושם לא מפריעים לי, לכן אני תוהה אם משתלם לי בכלל ציפוי בלי פוליש.

פורסם

rg1 , אתה יכול בהחלט ליישם כל ציפוי על לכה שלא עברה פוליש והיא במצב טוב, רק תנקה היטב את השומנים שהצטברו על הלכה בעזרת אלכוהול עם 70% מים ותיישם את הציפוי, רק תביא בחשבון שהמים לא יחליקו בקלות מעל המשטחים עקב פני השטח המחוספסים (פני שטח הלכה שלא עברה פוליש נראים במיקרוסקופ כמו הרי ההימלאייה)

פורסם

תודה על התשובה, כמו שאמרתי חשוב לי השמירה על הצבע ואם אתה אומר שהוא 'יתפס' לרכב, זה מה שחשוב לי.

אולי אעשה פוליש קטן בעזרת חבר, אבל לא חושב שיותר מזה.

אני פוזל לכיוון ציפויים יקרים יותר, כיוון שאהיה בארה"ב וזול שם מאוד. יצא לך לשמוע על CC36 של סונקס ?

http://www.autostore.co.il/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-SONAX-Profiline-CC36.html

פורסם
ליאב, תודה על התגובה.

אני וותיק בפורום ואכן שוטף את הרכב בצורה כשרה למהדרין. אבל הרכב הוא יד2 שנרכש מפנסיונרית, מצב הצבע הוא סביר אך לא יותר מזה, בנוסף הרכב בצבע אפור כך שהסווירלים לא כלכך מציקים בעין כמו צבע שחור. [

אני פשוט לא מצליח להבין מדוע הפוליש כלכך הכרחי, אין ספק שהוא עוזר לכך שמראה הציפוי יהיה טוב פי כמה וכמה, אבל מבחינת עמידות? דווקא חשבתי שהציפוי יחדור לחורים הקטנים - סווירלים שקיימים בצבע וכך יחזיק יותר מאשר רכב שהוא 'נקי'.

אני מרגיש שפוליש לא משרת את המטרה שלי, הוא בסופו של דבר מוריד לכה, אני רק רוצה לשמור על צבע הרכב, סווירלים פה ושם לא מפריעים לי, לכן אני תוהה אם משתלם לי בכלל ציפוי בלי פוליש.

פוליש אצל מקצוען לא מוריד יותר מדי משכבת הלכה, והציפוי שבא מעל גם מוסיף מעט לעובי הלכה, ופוליש הכרחי כי הוא תורם להיתפסות של כל חומר אחר שיבוא במגע עליו כגון הציפוי. בגלל זה פוליש הוא חלק מההכנה.

מעבר לכך יש להם כלים שבודקים את עובי הלכה ויודעים כמה להוריד, אם מצב הלכה דק מדי לעבודה - יודיעו לך מראש ולא יעבוד על הרכב.

בסופו של דבר זה זמן וכסף שלך, לקנות ציפוי וליישם על פח ללא פוליש - מיותר לגמרי בהחלט במחירים שאתה שוקל.

החומר הנ"ל יקר יחסית, עדיף שתקנה אוטם צבע טוב כגון פוסו או סוג של ווקס עם פולימר קרמי.

לחילופין - גלייז איכותי עם אוטם צבע מעל.

כל זה אמור להגיע עם הכנה מראש כמו לפני פוליש: פלסטלינה ושטיפה איכותית וייבוש איכותי וכמובן עבודה שלא תחת השמש.

ציפוי רצוי למרוח במקום סטרילי יחסית ובטח לא בחוץ כשיש חול ואבק מתעופף בזמנים הנוכחים שלנו.

Opel Adam S 2017

פורסם

אם אתה תהיה בארה"ב אל תבזבז את הכסף שלך על הציפויים האלה.

תחפש כזה:

http://www.wolfgangcarcare.com/wolfgang-uber-ceramic-coating.html

לשמור על הלקה לא הולך יד ביד עם לא לעשות פוליש. תמצא מישהו טוב שיודע מה הוא עושה וככה לא יגלחו לך את הצבע כמו שאתה חושש ממנו. במיוחד לא "פוליש קטן בעזרת חבר". יש לך יותר סיכוי לחתוך יותר צבע על ידי מישהו שאין לו טכניקה או ידע מאשר מישהו שיודע מה הוא עושה. יש לו מד עובי צבע שאתה תדע כמה ה"פוליש קטן" הוריד?

פורסם

החבר הוא דייטילר מקצועי שמציג כאן עבודות בפורום מדי פעם, אל חשש.

תודה על הלינק, אני פשוט אגש אליו לפני הטיסה, נבדוק ביחד את מצב הלכה ולפיכך נחליט.

פורסם

כפי שאמרתי, הפוליש שלעצמו אינו מקדם היצמדות בין חומרים, ציפויי הננו למיניהם, כשמם, כן הם, בעלי מבנה מולקולרי קטן יותר מהמולקולות של הלכה המקורית , לכן מאות מהם נכנסים לרווחים בין מולקולות הלכה ובכך מגדילים את שטח המגע שלהם עם הלכה לעומת מולקולות של ווקס או אוטם שלהם מולקולות גדולות יותר שאינן יכולות למלא את הרווחים בלכה.

לגבי ה CC36 - יצא לי לבדוק אותו באדיבותו של שלומי אדרת על פנל מול עוד שני ציפויים אחרים, הבדיקה כללה עמידות בחומצת ג'נטים מרוכזת, עמידות במסיס ועמידות בשחיקה, התוצאה כלל לא הפתיעה אותי, כל הציפויים עמדו יפה מול החומצה ונכשלו תחת המסיס (נוצרו כתמי המסה) וכולם נשחקו באופן שווה ממברשת עם רמת קושי בינונית. מבחינת קלות יישום, ה CC36 היה הכי מסובך ליישום והוא כלל שני שלבים עם הפסקה של שעה בין השלבים לעומת המתחרים שהישום היה קל ונוח - מרח ושכח.

בקיצור, אין חדש תחת השמש.

לגבי ציפויים מארה"ב - ישנם שני ציפויים טובים מארה"ב - OPTI COAT 2.0 ו FEYNLAB CERAMIC את האחרון אתה יכול להשיג בארץ.

• תוכן חדש...