Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השמשת סיפולוקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפל לידי מכשיר סיפולוקס במצב מצוין, והייתי רוצה לנסות להשמיש אותו (אפילו רק פעם אחת).

הבנתי שיש צורך בשני דברים:

1. בקבוקי גז קטנים.

2. מתאם מיוחד ע״מ להבריג את הבקבוקים הנ״ל למכשיר.

אין לי שמץ של מושג האם ניתן עדיין להשיג בקבוקי גז כאלה מלאים, או מתאם כזה.

אני פונה בהכנעה לחוכמת פורום אופטופיק הכל-יכול: האם זה אפשרי? ואם כן, איפה?

פורסם

חשבתי שאתה צעיר מכדי לקבל את הסיפולוקס לחתונה :-D

לא הייתי מסתכן. מדובר במוצר עתיק ולא הייתי סומך על העמידות בלחץ או על אטימת המתאם והמתקן.

ד"ר - אין צורך במתאם, אלא בכלי שהוא מעין מברג, שאתה מכניס לתוכו את הבלון (שהיה מגיע בתריסרים) ומבריג על בורג בהיקף השסתום, על מנת ללחוץ את השסתם שבצס הבלון ולמלא את הבקבוק ב-CO2. מכל מקום, לפי הויקיפדיה ייצור הבלונים הופסק לפני למעלה מעשור, כך שאני מסופק אם תוכל למצוא בלונים מלאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקיי, רק לצורך העניין האקדמי.

איך בנויה המערכת של בלון הגז? הבלון עצמו עם הברגה או שמכניסים אותו למין תושבת ואותה מבריגים?

אם זאת השיטה השניה, אולי (אולי אולי אולי) אתה יכול להשתמש בבלוני CO2 שנראים ככה ומיועדים להכנת קצפת במכשיר שנראה ככה. בעצם מדובר במכשיר קצפת שנמצא בכל בר/מסעדה/בית קפה נכון ללפני 5 שנים.

דיסקליימר - אני לא אשם אם אתה מת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מתאם להלוואה אתה יכול לקבל אצלי.

בקבוקים טעונים, ניתן עדיין לקנות, תמצא אותם בקלות בכל שוקי הפשפשים ובקבוצות הוינטאג' בפייסבוק.

במיכל יש פיה קטנה שבולטת מהפתח, אם ניתן לדחוף אותה פנימה (מתבצע בקלות רבה), זה מיכל משומש.

אם לא ניתן לדחוף אותה פנימה, המיכל לא היה בשימוש אבל רק 1-2 מכל עשרה כאלה באמת עדיין טעון בגז (ביתר הוא פשוט דלף ב 30-40 שנה מאז שייצרו אותו.

התוצאה הסופית, כולה כוס סודה!

לא שום דבר מיוחד.

1_149445347.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, הזכרת לי. בתור ילד עוד היו שולחים אותי לקנות בלונים כאלה והייתי מכין סודה בבית לאבא שלי (שינוח על משכבו בשלום).

איזו נוסטלגיה. זוכר איך הייתי הופך את הבלונים ככה שהצינורית תצא החוצה חזרה, ואז מחזיר לסטוק של המלאים שאמא שלי לא תבין למה הבלון ריק לה...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה על התשובות!

ספריאל - אכן צעיר... המכשיר השתייך לסבתא שלי.

ספייר - תודה, אבל בכ״ז אני מעוניין להוריד את הסיכויים לאובדן היד למינימום האפשרי...

באגירה - תודה רבה על ההצעה. אם אצליח להשיג בקבוקונים אפנה אליך לגבי המתאם. האם לדעתך אותו יהיה קשה יותר להשיג? הייתי רוצה בכ״ז להשיג בעצמי את כל החלקים...

לכולם - הכוונה לא להשתמש במכשיר באופן קבוע. מדובר בהתערבות ידידותית.

פורסם

כנראה שהזכרון שלי יותר טוב מויקיפדיה.

אני זכרתי שהבלונים מגיעים בעשיריות, ובויקיפדיה כתוב שבתריסרים.

מכל מקום, מדובר במוצג מוזיאוני. לא ראיתיו בעיני כבר עשרות שנים.

spire - אכן כנראה שיש דמיון בין מכשיר ההקצפה לבין הסיפולוקס ההיסטורי. את בלון הגז היו מכניסים (דרך פתח צדדי) לתוך ידית, שהיתה מתברגת על השסתום בבקבוק, הפיה שבבלון היתה נדחפת פנימה והגז משתחרר לתוך הבקבוק. כמובן שמיכל הגז היה מצטנן מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספייר - תודה, אבל בכ״ז אני מעוניין להוריד את הסיכויים לאובדן היד למינימום האפשרי...

לפחדנים אני לא יכול לעזור. :wink:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מלכישוע - זה כמו השרשור על הקורולה ראנקס והנסיעה מירושלים לגולן: הסיכון מינימלי, אבל קיים.

במקרה שלך המצב יותר חמור, כיון שהסיפולוקס לא עובר טיפול 10,000 מסודר, ולך תדע איזה אטם התבלה או שיש קורוזיה בבלונית. ואין לנו מושג מה הלחץ בבלונית הזו כשהיא מלאה.

פורסם

בקבוקוני גז אתה קונה בגרושים, 20-30 ש"ח לחבילה.

על המתאם תצתרך לשלם קצת יותר, 50-60 ש"ח אבל זו לא בעיה של כסף, הם יחסית נדירים ולרוב נמכרים עם הסיפולוקס עצמו שהוא בד"כ דיי חסר ערך (כי היו כמוהו מליונים ואין לו בלאי).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני רק יכול לאכול לכם את הכבד כשהייתי בן 8 היו לי כלכל הרבה בקבוקי סיפולוקס שהייתי עומד על קצה גג הבית (קומה 1) ומשחיל אותם בתוך צינור ברזל בנפילה חופשית כלפני הבטון בקרקע וזה היה עף כמו טיל ונוחת באלוהים יודע איפה

איך שרדתי את הילדות, רק אלוהים יודע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

היית גם מפוצץ צמד ברגים מחוברים עם אום ביניהם, שבאמצע שמים אבקה מראשים של גפרורים?

לפעמים אני תוהה איך נשארנו בחיים....

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

זה בום ומקסימום קופץ, אני מדבר על משגר טורפדו ושאף פעם לא נפלתי מהגג

אבל העניין הוא שהיו לי בבית כמויות אדירות של הבלונים האלו, מדבר על מאות.

לא חקרתי את העניין מאיפה הם (מי הביא, לא סביר שקנינו) ואיך לא קיבלתי צעקות על הכמות שהייתי מעלים, יורה כל יום איזה 20 וזה לא היה נגמר

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
היית גם מפוצץ צמד ברגים מחוברים עם אום ביניהם, שבאמצע שמים אבקה מראשים של גפרורים?

לפעמים אני תוהה איך נשארנו בחיים....

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

אני הייתי לוקח מפתח שהצינורית שלו (זאת שנכנסת לחור המנעול ) הייתה חלולה, ממלא בגופרית מהראשי גפרורים, מכניס מסמר על מנת לסגור את החור.

קושרים חוט לראש המפתח ומשגרים לעבר הקיר הקרוב.

באמת פלא איך שלא הגענו כל למרפאה.

• תוכן חדש...