Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, מצטער על כל השרשורים שאני פותח. אני אנסה לסכם כאן הכל.

בדיוק לפני יומיים קניתי ממישהו שקרוב משפחה שלו פרסם כאן סובארו אימפרזה שנת 2006 מנוע 2000.

לצערי הרב וברב טיפשותי, סמכתי על האינטואיציה שלי ולא לקחתי לבדיקה (אחרי 2 רכבים שעלו משמעותית פחות שלא לקחתי לבדיקה והיו טובים) אבל יכול להיות שנפלתי.

נתחיל מזה שלא החליפו רצועת טיימינג בסביבות ה100 אלף קילומטר. כשהאוטו מונע ונוסע שומעים רעש של שריקה, נשמע מאוד כמו הרצועת טיימינג. היום הלכתי למוסך כלשהוא, ביקשתי שיחליפו לי טיימינג (משאבת מים על הדרך) טיפול 10 אלף ועוד חיישן למדה שלבד זיהיתי עם האפליקציה ENGIE בגלל נורת מנוע.

מפה לשם, המוסכניק מספר לי שיש הרבה מעבר למה שאני חושב. הוא פותח את הרדיאטור, רואים שחסר מים, ממלא איזה שליש ליטר, ואז מניע את הרכב, ברגע שהוא הניע יצאו מים מהרדיאטור. לא הרבה, אבל זה היה נראה כאילו הוא עולה על גדותיו. הוא אמר שיכול להיות שמדובר בראש מנוע.

באותו רגע עזבתי הכל ולקחתי את האוטו בשביל לשמוע חוות דעת ממוסכים אחרים גם לפני שאני נכנס להרפתקה.

עכשיו, לפי מה שאני יודע, ברוב המכוניות (אם לא כולן) כל עוד אין בעיית התחממות, המד חום אמור להגיע לטמפ' עבודה ולהישאר שם, אצלי זה אחרת. בגלל שהאוטו הוא הנעה כפולה הוא עובד בסלד"ים גבוהים נורא. היום נסעתי על 120 עם מזגן והמד חום התחיל לעלות. חשוב לציין שיש איזה תחום במד חום באמצע, שאותו הוא לא עבר (תחום של 2 קווים כאלה) והוא לא עבר אותם אולי בגלל שאני פשוט כיביתי מזגן והאטתי.

ברור לי שאתם לא יכולים לענות לי תשובות מפורטות בלי לראות את הרכב, אבל לדעתכם.. מה יכול להיות מדובר? הרדיאטור נראה דיי גמור ועם קצת חלודה. אבל מכאן ועד ראש מנוע?

פורסם

התחממות במהירות גבוהה יכולה להתרחש גם בגלל סתימה במערכת קירור \ תרמוסטט תקול שלא נפתח עד הסוף.

אם אתה רוצה לשלול בעיית ראש, בקש מהמוסך בדיקת גזים במערכת הקירור.

יום טוב גם לך

פורסם
התחממות במהירות גבוהה יכולה להתרחש גם בגלל סתימה במערכת קירור \ תרמוסטט תקול שלא נפתח עד הסוף.

אם אתה רוצה לשלול בעיית ראש, בקש מהמוסך בדיקת גזים במערכת הקירור.

אלו למשל דברים שאני יכול ואפילו מעדיף להחליף אפילו שאני לא יודע מתי הוחלפו לאחרונה. ראש מנוע נשמע לי רחוק מדי.. במיוחד כשלא מאמצים את האוטו (3000 סל"ד) הוא נוסע בסדר גמור.

פורסם

נתתי לך דרך לשלול את הדיאגנוזה של המכונאי שאתה חושד בו.

אחר כך תמשיך לנחש כמה שתרצה..

יום טוב גם לך

פורסם
נתתי לך דרך לשלול את הדיאגנוזה של המכונאי שאתה חושד בו.

אחר כך תמשיך לנחש כמה שתרצה..

אם המים ברדיאטור מבעבעים זה יעיד על משהו?

פורסם

קודם כל זה שהרכב 4×4 לא אומר שהוא עובד בסל"ד גבוה יותר מרכב 2×4.

תחליף טרמוסטט,תבדוק אם יש לך את האפליקציה בטלפון שהמאוורר נכנס לעבודה בסביבות 92-95 מעלות ומוריד את החום בעמידה לא בנסיעה.

תבדוק נזילת מים אם אתה אומר שהיה חסר.

תבדוק פקק של רדיאטור יש לו תפקיד חשוב במערכת.

ורק אז לך לכיוון ראש מנוע.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם

1. קודם כל בצע בדיקת גזים/לחץ הפוך כדי לשלול אטם ראש מנוע, כמו שאמר יגאל.

2. אין קשר לסל״ד גבוה ולהנעה כפולה ברכב הזה.

3. טיימינג- איך אתה יודע שלא החליפו? אולי כן החליפו?

4. חיישן חמצן- איך אתה יודע שהוא תקול? סרקת קוד תקלה? ואם כן, רשום כאן מספר שלדה ואתן לך לינק לרכישה, מקורי עולה באיביי כ250-500₪, תלוי בדגם.

5. רעשים- יכול להיות שהרעשים מהמשאבת מים, משאבת הגה (סיכוי גבוה) או מהאלטרנטור.

6. מלא את הרדיאטור ומיכל העודפים עד המקסימום, צא לסיבוב, חכה שיתקרר ובדוק כמה חסר. בנוסף בדוק בתחתית הרכב אם רואים נזילת מים מאיזור תחתית הרדיאטור/צינורות מים/משאבת מים.

7. ממי קנית את הרכב? חבר פורום? פרסם את שמו בבקשה.

שלומי

פורסם
נצרת עלית

המלצה חמה - סע למוסך בקיבוץ מזרע.

אלעד, מנהל המוסך, בחור הגון, מקצועי ולא חמדן.

יש לי ניסיון ארוך וטוב איתו עם מספר רכבים.

גם אם תחליט לא לתקן אצלו, לפחות תקבל חוות דעת אמינה.

Sent from my MicroTAC 9800X  using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
המלצה חמה - סע למוסך בקיבוץ מזרע.

אלעד, מנהל המוסך, בחור הגון, מקצועי ולא חמדן.

יש לי ניסיון ארוך וטוב איתו עם מספר רכבים.

גם אם תחליט לא לתקן אצלו, לפחות תקבל חוות דעת אמינה.

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

תודה רבה, מה שם המוסך והאם הוא עובד מחר בבוקר?

1. קודם כל בצע בדיקת גזים/לחץ הפוך כדי לשלול אטם ראש מנוע, כמו שאמר יגאל.

2. אין קשר לסל״ד גבוה ולהנעה כפולה ברכב הזה.

3. טיימינג- איך אתה יודע שלא החליפו? אולי כן החליפו?

4. חיישן חמצן- איך אתה יודע שהוא תקול? סרקת קוד תקלה? ואם כן, רשום כאן מספר שלדה ואתן לך לינק לרכישה, מקורי עולה באיביי כ250-500₪, תלוי בדגם.

5. רעשים- יכול להיות שהרעשים מהמשאבת מים, משאבת הגה (סיכוי גבוה) או מהאלטרנטור.

6. מלא את הרדיאטור ומיכל העודפים עד המקסימום, צא לסיבוב, חכה שיתקרר ובדוק כמה חסר. בנוסף בדוק בתחתית הרכב אם רואים נזילת מים מאיזור תחתית הרדיאטור/צינורות מים/משאבת מים.

7. ממי קנית את הרכב? חבר פורום? פרסם את שמו בבקשה.

טיימינג לא הוחלף 100 אלף קילומטר כי הוא אמר לי. אמר לי שהוא עשה טיימינג פעם אחרונה ב105 אלף. הרכב עומד היום על 200.

חיישן חמצן לפי האפליקציה ENGIE, היה כתוב תקלה בחיישן חמצן קדמי. כרגע אין לי את השלדה מחר אני אמצא.

ובקשר למי שקניתי - זה לא הבן אדם אלא קרוב משפחה שלו.

פורסם

צלם בבקשה את שעון החום על מה הוא מראה.

דבר שני יכול להיות שעשו לך חור בטרמוסטט נוסף למה שקיים.

גש למוסך סובארו ורק שם תתחיל לבדוק.

imprza new age

• תוכן חדש...