Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, אשמח לקצת יעוץ בעניין:

יש לנו חיבה גדולה לסיטרואן מבחינת נוחות והנאה אבל נסיון גרוע איתם בכל עניין עלויות התחזוקה והמכירה.

על הפרק החלפת רכב ולאחר כמה וכמה שנים עם טויוטה (שנת 2006!) אני מתקשה לראות אותנו חוזרים לרכישת סיטרואן באופן פרטי. מבחינתנו, עדיף להתפשר קצת על נוחות נהיגה, ולהנות מטיפול אחד שנתי, וזהו.

על הפרק - הגארנד פיקאסו C4. זוג+2+2 כלבים (+חבר של הילדים מדי פעם, או אחד מההורים). נסועה שנתית: 12K ק"מ. רוב הנסיעות עירוניות קצרות.

מכיון שיש לי חברה בבעלותי, חשבתי על הצטרפות למסלולי הליסינג הפרטיים כולל אחזקה/טיפולים, בלי לרכוש את הרכב בסוף. כמובן שיש כאן משמעות מבחינת זקיפת שווי רכב.

אם לא נצטרף למסלול הזה, נחכה כמה חודשים ונחליף את הטיוטה בטויוטה/קיה/היונדאי ברכישה מלאה שלנו. סביר להניח שנחפש במקרה כזה רכב בן 2-4 שנים. אני מתקשה לראות את עצמי נפרדת מ-130K ש"ח עבור רכב חדש.

מה דעתכם?

פורסם

דוקא במקרה של רכישת רכב יד שניה, החיבה שאת מחבבת את סיטרואן יכולה גם להוות פלוס גדול בשיקול הכלכלי.

עמישראל לא אוהב סיטרואן, בצדק או שלא בצדק, מה שבא לידי ביטוי במחירון מרוסק ובסחירות עוד פחות מהמחירון.

אני במקומך חופר על כל הדגמים הרלוונטיים, מברר מה הכי אמין ופשוט לתחזוקה, ואורב לאקזמפלר עם נתונים טובים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תודה, אבל רכישת סיטרואן היא לא אופציה מבחינתנו. אתה אולי צודק בהיבט הכלכלי, אבל חשוב לנו רכב זמין (ובר-מכירה בעתיד) ובילוי מינימלי במוסכים. 3 האקזמפלרים הצרפתיים הקודמים שלנו, לא הועילו הרבה בחוויית המשתמש שלנו בהיבט זה.

פורסם

אני לא חושב שאפשר להשוות כלכלית רכב חדש לרכב משומש בן 3 בממוצע. זו לא אותה חוויה ואלו לא אותן עלויות, אלא אם בצורה כלשהיא מבחינת מיסוי ניתן לקצץ בעלות של חדש. בזה אני ממש לא מבין.

הפיקאסו הנוכחית (איתנו מ-2014, הקצרה מ-2016) נחשבת לאמינה משמעותית מהקודמת, ולאמינה באופן כללי (יחסית כמובן). עם זאת, מכיוון שנשמע שהזמינות של הרכב משמעותית לכם יותר מהרכב עצמו, הייתי בוחר באופציה האסיאתית. לפחות ברמה התפיסתית הן יותר אמינות. וכלכלית לקנות אחת כזו משומשת בטוח יהיה זול יותר מפיקאסו חדשה (שהיא לא זולה כשלעצמה, וירידת הערך שלה אבסולוטית לא נמוכה, גם אם באחוזים המצב פחות נורא).

הדרך שלי להתמודד עם השוק החלש (מאוד) של סיטרואן היא דוקא לקנות כאלו ישנות יותר, שגם אם לא ימכרו אחרי כמה שנים זה לא יהיה אסון. אבל זה עובד לי כי אני יכול לספוג פעם או פעמיים לבקר במוסך בשנה, ולי אישית זו עסקה משתלמת (יחסית).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אתם מפחדים ממכירה "זולה" של הרכב - אך הרכישה "מוזלת" בדיוק באותה מידה. במידה גבוהה יותר, למען האמת, אם נסתכל על ירידת ערך באחוזים לאורך השנים.

אם מה שגורם לרכב להימכר ב"זול" הוא ההבדל בין המחיר המתקבל למחיר המחירון - ראוי לבצע את אותה הסתכלות בדיוק במעמד הקנייה ולבחון האם היחס במעמד הקנייה הוא כמעט "נייטרלי" ובמעמד הרכישה הוא "הפסד" - או האם במעמד הקנייה הסכום המסוכם הוא מתחת למחירון ביחס תואם לסכום המסוכם לאוטו בגרסה ה"עתידית-מיושנת" שלו.

רק כך באמת ניתן לראות האם זה אוטו של קנה בזול- מכור בזול או קנה במחיר רגיל ומכור בזול.

בז'אנר אחר לגמרי - ממליץ לך, כמו שאמרת, לבדוק בנושא הליסינג התפעולי ע"ש החברה שלך. לאחר כל הזיכויים והבירוקרטיה המחיר המשולם בפועל על רכב מעסקה כזו (כל עוד הוא רשום לעסק שלך) הוא מאוד נמוך, על אחת כמה וכמה לרכב חדש. ממליץ לכם לפעול בדרך הזו -

פני לסוכניות הליס וקבלי הצעות מחיר לליסינג תפעולי. תתעלמי לחלוטין מרכבים שהסוכנות מנסה "להציע" לך (שלא יהיה ספק, אין כאן הצעה, יש כאן העדפה שלהם להשכיר רכב אחד על פני השני משיקולים כאלה ואחרים) ותתמקדי בהצעות ברכבים שאתם החלטתם שאתם מעוניינים לנהוג בהם. לאחר גיבוש הצעות המחיר, בעזרת רואה חשבון (לפחות ככה אני רואה את זה), גבשי מחיר סופי לעלות הרכב לאחר כל הדברים והזיכויים שמקבלים ברכב שרשום על עסק.

כשהמספר יהווה את סכום הנטו שייצא על הרכב בכל חודש, ההשוואה ביןעלויות רכב חדש/ישן/השכרת חדש מליסינג תפעולי תהייה ברורה הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Prieto
פורסם

הבעיה עם סיטרואן (ורכבים לא מבוקשים באופן כללי) היא לא רק המחיר שבו הם נמכרים, אלא בכלל היכולת למכור אחת כזו בגיל מזדקן (בסכום שהוא מעבר למכירה לחלפים או לברזל). כמובן שזה מאוד תלוי דגם, ודוקא לפיקאסו ארוכה אולי יהיה ביקוש בקרב מגזרים מרובי ילדים ומעוטי הכנסה, אבל זו לגמרי ספקולציה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תבררי מה עלות של ליסינג תפעולי (כמו שאמרת - כולל החזקה וטיפולים) לגראנד פיקאסו, ומכאן יהיה אפשר להשוות.

לדעתי, מכיוון שזה דגם לא נפוץ במיוחד בחברות ליסינג - העלות שלו תהיה יחסית גבוהה. אבל כדאי לבדוק.

סביר להניח שבכל מקרה כלכלית יהיה עדיף לקנות יפנית\קוריאנית בת 2-4 ולהחזיק אותה כמה שנים טובות, בעיקר עם קילומטרז' נמוך כל כך שאתם עושים.

פורסם

אני לא מבין למה לרכוש דרך החברה. מכיוון ששווי השימוש גבוה עדיף לדעתי לקחת בליסינג פרטי כפרטי וככה להרוויח את הטוב מכל העולמות. ממילא בנסועה כזאת ההכרה במס לחברה תהיה מזערית ולא ממש משתלמת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה. אני אבדוק את האפשרויות והעלויות ואז נחליט. הראש אומר יפנקוריאנית, הלב עדיין מתלבט

• תוכן חדש...