Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אז לאחר שרכשתי מכשיר עם קרוס מובנה הכיוון היה לעבוד אקטיבי,

אבל שניה לפני, ידעתי שהסט שלי תומך בחיבור BI-AMPING

שמעתי וקראתי לא מעט על הקונפיגורציה הזו וחשבתי לנסות אותה,

בעיקרון חוץ מיכולת חיתוך אני אמור לקבל שליטה מלאה על הדרייברים

Time alignment וכיוון גיינים

אז כל הציוד קיים, השאלה היא איך מחווטים כמו שצריך?

לפי ההגיון שלי טוויטר ימין וטוויטר שמאל ילכו לכניסות FRONT

ומיד ימין ומיד שמאל ילכו לREAR

למה אני חושב כך? כי כיוון הגיינים אמורים להיות שווים ובלעדיים לכל דרייבר TWEET/MID

אבל בפועל אני מאבד את השליטה בימין ושמאל, נכון? או שאני טועה ופספסתי פה משהו?

זה הקרוס הקיים, אז מאיפה לאיפה ממחברים את הכבלים?

germanium_weiche_detail_11-430x298.png

Seat Ibiza - שרשור התקנה ~ Hu: Pioneer Avh-x5850

Comp: Rainbow GL-C6.2 4Ch: GroundZero gzua 4.150SQ

Sub: JBL W12GTI MKII @ Sealed box Mono: Rockford1001BD

פורסם

בפועל אתה לא מאבד שליטה על ימין ושמאל, זה נקרא "באלאנס" בכל המכשירים.

כניסות- קונקטורים ימניים, צריך לפרק את הגישורים כדי שזה יעבוד.

יציאות- קונקטורים שמאליים.

מתחדשת*

פורסם

ממה שאני רואה במצב הנוכחי מחוברים לך ברזלי גישור (ג'אמפרים) בין המינוס של הטוויטר למינוס של הוופר

ובין הפלוס של הוופר לפלוס של הטוויטר.

אתה בסה"כ צריך להסיר את הג'אמפרים ולחבר פלוס ומינוס של טוויטר לTWIN- ולTWIN+

ופלוס ומינוס של וופר לWFIN- ול WFIN+

כמובן - גם לערוצים נפרדים במגבר בהתאם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פותח מחדש את השרשור לאחר הסכמות והבנות מול פותח השרשור (אני לא הייתי נועל השרשור למי שתהה)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה אדי, מבין ומעריך מאוד את הפועל והעזרה שלך כאן בפורום ובתחום האודיו בפרט,

לגבי המעבר לבי-אמפינג נצטרך לחכות ש(בחוץ) יירגעו קצת הרוחות :-D והגשם

[למרות שלא נתנגד לעוד כמה ימים גשומים כאלה בארצנו]

שלב השאלות,

אם אסיר לגמרי את הגישור של ההנחתה של הטוויטר בקרוס ואנחית אותו דרך הHU, זה יעבוד?

אני פשוט רוצה לדעת במדיוק ובוודאות בכמה אני מנחית אותו

לפי הבנתי הטוויטר נחתך בקרוס ב2.2K ב12DB

לגבי המידבאס עדיין תעלומה, יש אפשרות בכלל לבדוק את החיתוכים פיזית? בעזרת מודד כלשהו?

כמה "מומלץ" או רצוי לחתוך את המידבאס מלמעלה בסט 2 חלקים?

את הסאב אני חותך ב63HZ ב18DB ולכן רציתי לדעת בכמה נחתך המיד בשביל לא ליצור מצב של בור בתדרים

ראיתי שעשו בדיקה של קליפינג לHU שלי ביוטיוב ונמצא שמתוך 40 ווליום, הקליפינג מגיע ב38 ו39, תלוי בתדר,

אני מכוון את הגיין עם וולטמטר, האם זה נכון לכוון את הגיינים ב95% ווליום למרות שהסיגנל נקי? האם לא אפסיד מזה "כוח"

תודה.

פורסם

הקרוס חותך את שני האלמנטים ב2200Hz בסלופ של 12DB אחד מלמעלה ואחד מלמטה כמובן.

אם יש לך מספיק ערוצי הגברה הייתי עובד אקטיבי במקום ביאמפינג וכך תוכל לקבוע את נקודות החיתוך בעצמך.

פורסם

אני לא יודע עד כמה אני אחראי לרעיון של עבודה בבי-אמפ, אבל אציין כי היה שיח קצר עם פותה"ש בפרטי בנידון.

באותה שיחה ציין הבחור שכבר במצב הנוכחי (פאסיבי), מעגלי ההגנה לטוויטר בקרוס מופעלים (נורה נדלקת וגם ניתוק מוחלט, מה שריינבואו קוראים לו HALO+PTC).

עכשיו, כמובן שישנה סבירות שהכיוונים הנוכחיים פשוט לא לגמרי מתאימים. ובהתאם, במקרה של מעבר לאקטיבי מלא, צריך לשים דגש הרבה יותר גדול על הענין.

זו הסיבה שהצעתי להתחיל לעבוד בתצורת בי-אמפ כדי לשמר את ההגנה הזו.

עדין יהיה ניתן לחתוך את המידבאסים מלמטה (HPF) בחיבור שלהם לסאב, דרך ה-HU.

ועדין תתאפשר שליטה נפרדת דרך ה-HU בכל הנוגע להנחתות ותיקוני זמן.

פורסם

טום, האמת שהראשון שהעיר לי על זה היה ישראל שהתקין לי את המערכת :-D

לצערי היו לי רק זוג RCA אז ויתרנו על העניין

ואז היה דיבור עם אדי בפרטי שהסביר לי כמה כדאי לעבור למצב של בי-אמפ כששאלתי האם כדאי לגשר את המגבר בשביל יותר כוח

ואז חשבתי לעצמי, יש לי מכשיר שנותן לי אפשרויות חיתוך אז למה לא ללכת ישר לאקטיבי?

ואז היה הגיע טום :lol: שהסביר לי שאני יכול לקבל את כל מה שאני רוצה ועדיין להישאר עם ההגנות

ואז כולם צדקו (בינתיים, עד שאחליט לעבור לצד האפל :twisted:)

אגב אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות והתהיות שעליתי הודעה קודם,

תודה

פורסם

הבנתי, בסדר גמור. אז רק חיזקתי את הנושא. :-)

לא לגמרי הבנתי אם מה שאתה מגדיר כ"גישור של הנחתה" זה מה שאני חושב.

האם מתכוון לגשרי המתכת שקיימים כיום ומחברים את כניסת ההגברה בין הטוויטר למידבאס? הסרה שלהם קשורה ל"פתיחת" האפשרות לעבודת בי אמפ.

או, האם מתכוון לג'אמפר שקיים בקרוס (עם מספרים 1-5) ונועד להבנתי באמת עבור הנחתה (לא חיתוך ולא סלופ) של הטוויטר?

ההנחתות (ב-dB) שזה מאפשר הן 0, 1-, 1.5-, 2.5-, 3.5- (מניח שבסדר עולה בהתאמה *). כך שלדעתי לא ניתן להסיר את הג'אמפר לחלוטין שכן הוא כנראה סוגר מעגל. ברגע שאתה עובד בבי-אמפ ויש לך אפשרות שליטה דרך ה-HU על כל ערוץ הגברה בנפרד (טוויטר ימין, טוויטר שמאל, מידבאס ימין, מידבאס שמאל וכמובן סאב) אז אתה יכול לבצע הנחתה שלו כפי שמתאפשר דרך ה-HU.

לגבי חיתוכים בין טוויטר למידבאס, shapin התייחס, ונדמה לי שגם כתבתי לך בפרטי.

מה שמוזר, וריינבואו פה מתקמצנים במידע זמין, זה שלגבי הטוויטר כאשר הוא בנפרד הם ממליצים לכאורה לחתוך ב-2600 הרץ ב-12dB או ב-2200 הרץ ב-24dB. ובמקום אחר ראיתי גם המלצה לחיתוך ב-2400 הרץ ב-12dB או ב-2000 הרץ ב-18dB.

* מצרף פה סקירה שלדעתי היתה במקור בגרמנית ותורגמה לאנגלית.

מתייחסים שם דווקא לחיתוך LPF למידבאסים בסלופ 6 ולטוויטרים ב-12, אפ כי בחלק אחר שלה משתמע שזה 12dB בשני המקרים.

כמו כן, מתייחסים לאיזשהו מעקף לפילטר, אבל לא ממש הבנתי איך זה מתבצע פיזית בקרוס, ואם אין פה למעשה משהו שהלך לאיבוד בתרגום.

יש שם גם גרף היענות שלא ברור לי אם בוצע בחיבור לקרוס או לא, אבל נראה שנקודת החיתוך המומלצת/הקיימת מתאימה לסט.

http://www.rainbow-audio.de/wp-content/uploads/2014/09/rainbow_germanium_gl6_2_english_EISA.pdf

** ובכלל, נראה שקיים בלבול מידע ברשת (או לפחות אני מתבלבל) בין הסט הנוכחי לבין הסט הקודם תחת אותה סדרה.

אפשר להתרשם מדור קודם בלינק הזה לחוברת שלו (הורדה בלבד).

פורסם

אוקיי אז סיימתי עכשיו את המעבר לבי-אמפינג

העברתי RCA נוסף אחורה, לא כמו ישראל :-D פשוט דחפתי אותו בדפנות של הפאנלים בשביל לא להתעסק עם פירוק והרכבה, רק מושב פירקתי

כל החיווט באוטו נחושת מלאה, רק החוטים שהוספתי עכשיו לטוויטרים הם 2.5מ"מ מצופים נחושת

מקווה שלא מפסיד מזה משהו,

ביצעתי כיוונים של עוצמות עם וולטמטר - הHU ב85% ווליום (סיגנל נקי עד 95%)

1000HZ לקומפוננט ו50HZ לסאב

יציאות קדמיות שזה לוופרים - 21.9 וולט = 120RMS ב 4אום

יציאות אחוריות שזה לטוויטרים - 17.9 וולט = 80RMS ב 4אום

יציאה לסאב - 54.7 וולט = 1000RMS ב 3אום

אני יודע שבדרך כלל הטוויטרים יושבים ביציאות קדמיות, אבל אין באמת הבדל, נכון?!

אז הדלקתי את המערכת ולפתע אני שומע בזזז מהטוויטרים - זמזום

חשבתי שזה כיוונים בHU אבל גם כשהוא על MUTE הטוויטרים עדיין מזמזמים

יותר מדי גיין? לא הגיוני, הרי הם אמורים לספוג 120RMS ומקבלים כרגע רק 80

לא נגעתי עדיין בגיין בשביל לא לשוב לכיוונים שוב במידה וזה לא זה

הקרוס בHU מכובה והEQ על FLAT, לפני כן לא הייתה את הבעיה הזו, מה פה קורה פה??

פורסם

שאלה פשוטה מאוד של היגיון

כשאתה מנמיך את הגיין לערוצים של הטוויטרים הבאזז נעלם?

האם הטוויטרים הם במקרה על הRCA החדשים שהעברת?

גיין זה דבר אחד - רצפת רעש זה עולם אחר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אההמ אההמ :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

בטעות מחקתי את ההודעה רציתי לערוך אותה, אני דרך הטלפון באוטו, הרעש חזר, עכשיו אני מבולבל כי זה הפסיק וחזר שוב

פורסם

ממה שזה נראה אתה צריך להתרכז איפשהו בכבלי הRCA - תנסה להריץ את הכבל החדש שהעברת פרוביזורי, "באוויר" ישירות מהHU דרך קו המושבים למשל כשהוא רחוק מרצפת הרכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי נראה שזה יללת אלטרנטור, כשאני נותן גז הרעש מתגבר ויש שריקה חדה, כשהרכב מכובה ויש רק סוויץ אין שריקה בכלל

• תוכן חדש...