Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מקום מגורים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לחברי ה"עוף" היקרים,

אנסה לתמצת את ה"בעיה" בקצרה,

כרגע אני מתגורר באזור י-ם ולאחרונה התחלתי לעבוד בפ"ת.

בחודש האחרון אני חיי על הקו הזה יום יום (רכב פרטי) ומרגיש מותש מהנסיעות,אני יוצא מעט לפני 6 בבוקר על מנת להימנע מהפקקים ככל הניתן,מה שבחזור כבר לא עובד.

כמו שניתן להבין התחושה כרגע היא: מיטה-עבודה-מיטה.

מזה מס' חודשים,שזוגתי ואני חושבים לעבור יחד. כרגע היא גרה באשקלון (כן,אל תשאלו איך הגעתי לשם..) ועובדת ביבנה (מגיעה ברכבת).אני די מושך לכיוון מודיעין,בהסכמתה,אבל חושבים גם על ראשון.

שכר הדירה אליו אנחנו מכוונים הוא סביב ה-4000 ש"ח,בנוסף לכך כרגע כל אחד מאיתנו גם מחזיק רכב (קיים גם אופנוע המשמש לפנאי בסופ"ש),אני שוקל להחליף את הרכב שלי לקטנוע ברגע שנעבור,אבל קצת מפחד מהרעיון,משום שאני יודע עם מי יש לי עסק בכבישים ו-30 ק"מ לכל כיוון (מודיעין) זה לא מעט ואת התחביב אעדיף להשאיר לסופ"ש.

אישית הייתי שמח אם הייתה לי רכבת לעבודה,אבל התחנה נמצאת כ-5 ק"מ ממקום העבודה,כך שזה לא ממש רלוונטי (אופניים חשמליים?).

במקרה שלה אין לה בעיה לשלב בין הרכב לרכבת במהלך השבוע.

עכשיו אשמח לשמוע את דעתכם,אולי בכלל לחפש במקום אחר? הצעות נוספות?

פורסם

תבדוק כמה זמן לוקח להגיע ממרכז מודיעין לעבודה שלך בבוקר. יכול להיות שההבדל לא יהיה כזה גדול. במיוחד שרוב הפקקים זה כשמתקרבים לת"א.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

היום בהלוך אני נוסע דרך 4-1-443, בד"כ יוצא ממעלה אדומים ב-05:50 ועובר בצומת שילת סביבות 06:25 וכחצי שעה ולאחר מכן מגיע לעבודה.

ז"א שמדובר על הפחתה של כ-50%.

בחזור אני מעדיף לנסוע על כביש 1,מפעמים בודדות שניסיתי דרך 443,עד מודיעין מדובר על כ-30\40 דק'.

פורסם (נערך)

יש לי זוג חברים שגרו בירושלים. אחד עבד במרכז, והשניה בירושלים. הם עברו למודיעין כדי להיות ב״אמצע״, מה שקרה דה פקטו הוא שבמקום שרק הוא יעמוד בבוקר בפקקים, עכשיו שניהם עומדים.

לא תמיד המעבר ל״אמצע״ הוא פתרון טוב, הכל שאלה של כמה מהזמן שאתה מבלה על הכביש הוא בנסיעה חלקה וכמה בפקקים.

עריכה: עכשיו ראיתי שאתה לא נוסע בשעות פקוקות. אם כך, מעבר ל״אמצע״ יכול להיות רעיון טוב.

לגבי רכבת, מה דעתך על השילוב רכבת + אופניים? 5 ק״מ הם מרחק סביר מאוד לרכיבה.

ד״א, לא כתבת היכן זוגתך עובדת ובאילו שעות היא נוסעת לעבודה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם (נערך)

לגבי זוגתי,

היא עובדת מאוד קרוב לתחנת רכבת יבנה מערב,אבל במידה ונעבור למודיעין,הרכבת לא תהיה רלוונטית עבורה.

הנסיעה ברכבת תיקח כשעה וחצי ולעומת זאת ברכב על 431 כחצי שעה ואף פחות (בהסתמך על GOOGLE MAPS במידה ומגיעים לעבודה סביב 8:30)

לגביי,

מס' אפשרויות כולל הרכבת:

1.להתנייד ברכב-משמע להמשיך לצאת מוקדם על מנת להימנע ככל הניתן מהפקקים,בשעות שאני יוצא היום כבר מתחיל להיווצר עומס באזור נתב"ג לאחר מכן מעט עומס על כביש 4 (עולה בגנות ויורד בבר אילן לכיוון 471),אבל ברמת העיקרון הנסיעה כולה תימשך כחצי שעה.

2.רכבת-שעה ובנוסף 5 ק"מ על אופניים.

3.דו גלגלי-לא מתלהב מהרעיון,אבל יחסוך המון זמן ולא אהיה תלוי בשעת היציאה.

עריכה אחרונה על ידי bv12
פורסם (נערך)
על הנייר נראה שראש העין זאת בחירה לא כל כך רעה אם אשתך מתניידת ברכבת

אנחנו לא נשואים,רק בת זוג :nono:

על ראש העין לא חשבתי,אבל מבדיקה זריזה ראיתי שהנסיעה לפ"ת ברכב תארך כמו ממודיעין וליבנה ברכבת כשעה.

למען האמת לא ממש מתלהב מהמקום (לפני כשנתיים עבדתי בפרטנר ויצא לי מדי פעם להגיע לפארק אפק כך שאני די מכיר את התנועה שם).

משהו במודיעין יותר מושך,אולי זה כי אני מכיר את העיר ויודע פחות או יותר איזו אוכלוסיה חיה בה,אבל היא נראית לי יותר מתקדמת ובעלת יותר מקומות בילוי (קולנוע,מסעדות,פאבים,מרכזי קניות) ובנוסף יותר קרובה להורים של שנינו (במידה ויזרקו אותי בשעת לילה אפלה :lol:)

אגב,אומנם הנסיעה ברכבת לפ"ת היא רק 10 דק', אבל הרכבת נמצאת מחוץ לעיר,משמע מצריך גם רכב וגם אופניים.. נראה לי קצת מסובך ואין לי ממש כוונה לככב בשרשור "ריכוז סרטוני מצלמות רכב של דביליים"

עריכה אחרונה על ידי bv12
פורסם

זו גם דעתי. עדיף שאחד מכם יהיה קרוב מאוד מאשר למצוא מקום ״באמצע״. כמו שכתבתי קודם, לרוב מה שקורה הוא ששני בני הזוג סובלים במקום שלפחות אחד מהם יהנה.

פורסם

מכמה סיבות,

1.הדירות במודיעין חדשות יחסית

2.המיקום שלה+האוכלוסיה,כפי שכבר ציינתי מקודם.

3.ביבנה/פ"ת כמעט ולא קיימות דירות 3 חד' ואלא שכן,מדובר בבניינים בני כמה עשרות שנים.

4.למרות שמודיעין נחשבת כעיר יחסית יקרה,עדיין בחישוב כולל (ארנונה) היא יוצאת יותר זולה במידה ואני משווה דירה באותה רמה (שמאוד קשה למצוא) ביבנה/פ"ת.

פורסם

עכשיו תכניס למשוואה גם את מחירי הנסיעות (כולל שריפת שעות עבודה), ותגלה שכמעט אין פער, ובמקרים מסויימים יש פער לצד השני.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...