Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתוני המנוע הם: כ"ס/סל"ד 5800/82

מומנט/סל"ד 4200/11.6

במהלך הנסיעה ממה שאני שם לב החל מ2000 סל"ד הרכב מסמן לי להעלות הילוך, השאלה שלי היא הם זו הנקודה האופטימלית שבה הן מבחינת המנוע והן מבחינת צריכת הדלק שבה הכי מומלץ להעלות הילוך?

חן חן לכל העוזרים :wave:

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

הנקודה האופטימלית להעלאת הילוך תלויה מאוד בתנאי הדרך ובאופי הנהיגה.

הרכב מסמן לך מתי להעביר הילוך על מנת למקסם את החיסכון בדלק, לא בטוח שזו הנקודה הנכונה לך על מנת לייצר את קצב ההתקדמות הרצוי..

יום טוב גם לך

פורסם

הרכב מסמן לך להעלות הילוך בנקודה בה מושגת צריכת הדלק הטובה ביותר.

כדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר יש להעביר הילוך בסל"ד בו מושג מירב המומנט.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר יש להעביר הילוך בסל"ד בו מושג מירב המומנט.

זה לחלוטין לא נכון.

דוגמא: מנוע טורבו מודרני בנפח קטן, מומנט מירבי ב 1500 סל"ד. אם תעביר הילוך ב 1500 סל"ד, בהילוך הבא תהיה ב 1000 סל"ד, שם המנוע לא סוחב בכלל כי הטורבו לא אפקטיבי. לא תקבל ביצועים מירביים או משהו קרוב לזה.

כעת נשאלת השאלה - מה זה הביצועים הטובים ביותר? תאוצה מקסימלית? אז צריך למשוך כל הילוך לקו האדום.

צריכת דלק טובה? אז לפי shift light.

בפועל, אנחנו לא עושים לא את זה ולא את זה אלא מעבירים לפי תנאי הדרך, מהירות תאוצה רצויה, שיפוע כביש ועוד.

קו מנחה - להעיבר בנקודה, בה סל"ד בהילוך הבא יהיה עדיין בתחום אפקטיבי של רצועת הכוח של המנוע, לא נמוך מידי.

דוגמא: אם יש מנוע שסוחב טוב מ 2500 סל"ד, אז מעבירים ב 3000-3500, תלוי בהילוך, כדי שלאחר החלפה סל"ד יהיה 2500 ולא פחות.כיוון שפחות אין למנוע את הכוח להאיץ את הרכב.

עוד יש לקחת בחשבון, שהפרשי סל"ד בין הילוכים גדולים יותר בהילוכים נמוכים.

לדוגמא, העברה מראשון לשני "מפילה" 1500 סל"ד. משני לשלישי 1000. שלישי לרבעי 700. רביעי לחמישי 500 סל"ד.

פורסם (נערך)

קו מנחה - להעיבר בנקודה, בה סל"ד בהילוך הבא יהיה עדיין בתחום אפקטיבי של רצועת הכוח של המנוע, לא נמוך מידי.

אמת.

דוגמא מלפני שבוע,

הייתי בסלובניה בטיול קצר והייתה לי אאודי A3 בעלת מנוע דיזל 1.6.

לרכב 6 הילוכים והוא נורא התעקש שאני אעביר להילוך שישי כבר ב70-80 קמ"ש. במהירות הזו הסל"ד היה באיזור ה1200 סל"ד וחסר יכולת לחלוטין לייצר תאוצה בהילוך 6, במקרה הטוב הוא הצליח לשמור על מהירות אם לא היה שיפוע לכביש.

אז אולי זה חסכוני בתסריטים מסויימים, אבל ממש לא נכון לנהג שלא מתכוון לבחוש בהילוכים כל שניה.

בפועל הייתי מעביר לשישי במהירות של 90-100 קמ"ש תלוי בקצב ההתקדמות הרצוי. לעיתים נדירות הייתי מעביר ב80 אם ראיתי שאני הולך לשייט במהירות הזו לאורך זמן

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

זה קריטי במיוחד במנועי טורבו קטנים.

שם יש לך כוח ומשיכה יפים מאוד ב 1600 סל"ד נניח מועלה ואין כלום מתחת לזה.

פורסם
באיזה סל"ד מומלץ להעביר הילוך

בעליה? בירידה? בין ראשון לשני או בין רביעי לחמישי? עם נגרר? עם 5 אנשים באוטו? בהאצה? בנסיעה חסכונית? בלי להעיר את סבתא שנרדמה במושב ליד?

יכולים להיות הבדלים בסל"ד בין כל אחד מהמקרים האלו, והרבה נוספים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בפיאסטה החץ מסמן מתי להעביר הילך ע"פ מצב מצערת ז"א שאתה יכול להיות בהילוך נמוך בסל"ד גבוהה והוא לא יסמן לך להעביר הילוך אם אתה לוחץ על הגז.

אם אתה נמצא בהילוך רביעי לדוגמה ואתה עם רגל קלילה על המצערת הוא יסמן לך להעביר הילוך,זה לא עובד ע"פ סל"ד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק, בכל שיש לו shift light, הוא לוקח בחשבון את העומס (מצב מצערת), את הסל"ד, את מהירות הרכב ואולי גם שיפוע הכביש.

כמו שרשמת, אם אתה בפול גז, הוא לא ימליץ לך לעלות ב 2000 סל"ד.

פורסם

אחדד את השאלה, בנסיעה בכביש מישורי, במעבר בין ההילוכים 2-3-4-5, בהאצה (מתונה, על מנת לצבור קצב נסיעה סביר פלוס), כשלחץ האוויר בגלגלים הינו לפי המלצת היצרן וכשהסבתות שלי שיבדלו לחיים ארוכים וטובים לא נמצאות איתי ברכב (במקסימום נוסע אחד)- מהו טווח הסל"ד שהכי מומלץ בו להעביר הילוך בפיאסטה?

בדגש על שילוב של צריכת דלק טובה ובריאותו של המנוע (שיבדל לחיים אורכים גם הוא).

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

אני אחדד את התשובה, אבל קודם אשאל שאלה גם:

כשאני שותה קפה בבוקר, כל כמה שניות אני אמור לקחת שלוק, כדי שזה יהיה הכי טעים ומרענן?

אין תשובה, נכון? זה אינדיבידואלי.

גם בהעברת הילוכים. אין תשובה. בהתאם להעדפות שלך, עד כמה מהר אתה רוצה להתקדם, איזה מרחק לשמור מהרכב שלפמיך, אוהב נהיגה נמרצת יותר או פחות ועוד מיליון סיבות.

מבחינת חיסכון בדלק - כמו שאמרתי, לפי shift light. מבחינת שמירה על המנוע - כל עוד לאחר העלת הילוך אתה לא מגיע לסל"ד נמוך מידי בו מנוע רועד ולא סוחב ומצד שני לא מושך כל הילוך לאיזור הקו האדום כל הזמן - הכל בסדר.

על כל השאר אתה מחליט.

פורסם

מתעלק על השרשור

ברשותי איביזה ידנית 1.4

גם אצלי הרכב מסמן כבר ב- 2,000 סל״ד להעביר הילוך, אז ״למשוך״ עד ל- 3,000 זה בסדר? זה לא עושה נזק כלשהוא למנוע?

פורסם

לא. Shift light זה המלצה לנהיגה חסכונית. לא יותר מזה. אף אחד לא מחייב אותך לנהוג לפי ההמלצה הזו. שום דבר לא יקרה אם תחליף ב 3000, 4000 וגם 5000 סל"ד.

• תוכן חדש...