Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת מיסוי

צביקי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיימת בשעה טובה את עבודתי לאחר שמונה שנים.

קיבלתי סכום כסף גדול כפיצויים ומענק פרישה, שאת חלקו אני מתעתד להשאיר בקופת הפנסיה.

שאלתי:

בהינתן שיתרת הסכום לא מגיעה לתקרת הפטור, ולמרות זאת מוסיתי בתלוש, גם במס הכנסה וגם בביטוח לאומי.

איך ניתן לקבל החזרים? האם אני חייב לחכות עד מרץ אפריל 2017, לקבל טפסי 106 ורק אז לקבל?

או שאולי ניתן לקבל מהמעסיק העתידי למרות שבתלושים שלו לא חוייבתי במס ובוודאי לא בשיעורים כאלו?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם
סיימת בשעה טובה את עבודתי לאחר שמונה שנים.

קיבלתי סכום כסף גדול כפיצויים ומענק פרישה, שאת חלקו אני מתעתד להשאיר בקופת הפנסיה.

שאלתי:

בהינתן שיתרת הסכום לא מגיעה לתקרת הפטור, ולמרות זאת מוסיתי בתלוש, גם במס הכנסה וגם בביטוח לאומי.

איך ניתן לקבל החזרים? האם אני חייב לחכות עד מרץ אפריל 2017, לקבל טפסי 106 ורק אז לקבל?

או שאולי ניתן לקבל מהמעסיק העתידי למרות שבתלושים שלו לא חוייבתי במס ובוודאי לא בשיעורים כאלו?

את הפיצויים והמענק קיבלת באמצעות התלוש? על איזה חלק מוסית בדיוק?

פורסם

ברמת העקרון ניתן לקבל החזרים באמצעות המעסיק העתידי. זה דורש מעט הגדלת ראש מצידו (ומצידך. תצטרך להביא לו אישור לתיאום מס). אחרת, באמצעות הגשת דוח שנתי/בקשה להחזר מס.

קיימת אפשרות בתנאים מסויימים לבצע פריסה של פדיון ימי המחלה לשנים קודמות או לשנים הבאות על מנת להקטין את חבות המס.

פורסם

א. מענק פרישה

ב. פדיון ימי מחלה שלא נוצלו.

להבנתי הם אמורים להצטרף למענק הפרישה יחד עם פיצויי הפיטורין, וכל זה אמור להיות פטור ממס עד לתקרה של כ12k לכל שנה

פורסם (נערך)

אוקיי.

מה ההבדל בין מענק פרישה לבין פיצויי הפיטורין? קיבלת מענק נוסף מעל פיצויי הפיטורין המגיעים על פי חוק?

לגבי ימי המחלה, בעקרון נראה שאתה צודק, למרות שתהרוג אותי אני לא מבין מה ההבדל בין פדיון ימי חופשה לבין פדיון יתרת ימי מחלה.

האם המשכורת הקובעת שלך לעניין פיצויי פיטורין נמוכה מהתקרה השנתית לפטור ממס?

עקרונית סכום הפטור הוא שכר שנתי כפול מספר שנות עבודה בפועל ועד תקרה של כ- 12,000 ש"ח כפול מספר השנים.

אם משכורתך היא למשל 8,000 ש"ח, ועבדת 10 שנים, הסכום הפטור ממס הוא 80,000 ש"ח בפועל כאשר התקרה היא כ- 120,000 ש"ח. כלומר אם קיבלת נניח 110,000 ש"ח בזכות מענקים ופדיון ימי מחלה, 30,000 ש"ח חייבים במס.

עקרונית ניתן לבקש אישור מיוחד להגדלת הפטור ממס בעד 50% מהמשכורת האחרונה כפול הוותק, כל עוד הסכום הסופי אינו עולה על התקרה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
א. מענק פרישה

ב. פדיון ימי מחלה שלא נוצלו.

להבנתי הם אמורים להצטרף למענק הפרישה יחד עם פיצויי הפיטורין, וכל זה אמור להיות פטור ממס עד לתקרה של כ12k לכל שנה

אם אתה "מושך" את מענק הפרישה ואת פדיון ימי המחלה, אזי מדובר בסכומים שחייבים במס כהכנסת עבודה. החזר המס שעלול להיות בסיטואציה זו הוא אם:

1. לא תעבוד עד סוף השנה או שתעבוד אך המס לא יחושב כראוי על ידי המעביד החדש

2. תבצע פריסה של פדיון ימי המחלה

לגבי צירוף הסכומים לפיצויי הפיטורין, אני מניח כי זה משהו שאתה צריך בתחילה להסדיר מול קופת הפיצויים ואז יהיה ניתן לחשב כמה מהסכום פטור וכמה מהסכום חייב לפי התקרה שציינת. אני מניח שההחזר שאתה מדבר עליו הוא ההפרש בין המס שתהיה חייב בו לבין המס שניכו לך בתלוש?

פורסם

קיבלתי מענקים נוספים על הפיצויים, שיחד עם הפיצויים מגיעים ליותר מסכום הפטור המוגדל ככל שיאושר.

אבל חלק גדול מהפיצויים נשאר בקופה, ואין בדעתי למשוך אותו, ולכן, השלמת הפיצויים יחד עם המענקים לא מגיעים לתקרת הפטור, ואפילו לא לשכר אחרון כפול מספר השנים.

אני מנסה להבין האם התהליך הוא כזה שקודם כל אני ממוסה ואז פועל מול מס הכנסה להחזר, ואם כן אז איך, או שאני אמור מראש להחיל את הפטור על התלוש, ו כשיבוא היום שאדרש למשוך את הפיצויים אז לערוך את ההתחשבנות.

פורסם

ידיעותי בנושא הן תאורטיות בלבד, למדתי את החומר תוך כדי עזרה לבת זוגי שעשתה תעודת חשבת שכר (אך לא עוסקת בכך היום).

לדעתי אם מילאת טופס 161א וייעדת את היתרה בקופה לרצף קצבה, אתה לא אמור לשלם את המס כלל במקור ככל שאתה לא מגיע לשכר אחרון כפול וותק.

פורסם (נערך)
קיבלתי מענקים נוספים על הפיצויים, שיחד עם הפיצויים מגיעים ליותר מסכום הפטור המוגדל ככל שיאושר.

אבל חלק גדול מהפיצויים נשאר בקופה, ואין בדעתי למשוך אותו, ולכן, השלמת הפיצויים יחד עם המענקים לא מגיעים לתקרת הפטור, ואפילו לא לשכר אחרון כפול מספר השנים.

לא בוחנים את סכום השלמת הפיצויים בנפרד לצורך תקרת הפטור. הסכום הפטור הוא מתוך סכום הפיצויים שצברת בקופה + השלמת הפיצויים והמענקים (בהנחה וניתן להגדיר אותם כפיצויים כפי שאתה טוען).

אני מנסה להבין האם התהליך הוא כזה שקודם כל אני ממוסה ואז פועל מול מס הכנסה להחזר, ואם כן אז איך, או שאני אמור מראש להחיל את הפטור על התלוש, ו כשיבוא היום שאדרש למשוך את הפיצויים אז לערוך את ההתחשבנות.

זה נשמע שהיה כדאי למנוע זאת מראש ולבקש מהמעביד להפקיד את השלמת הפיצויים והמענקים לקופה.

אתה מתכנן להפקיד את הכספים שקיבלת לקופת הפיצויים?

ראה אדום.

שלא יהיה ספק- אני לא מתעסק בפיצויים באופן שוטף וגם ידיעותיי הן תיאורטיות. זה לא במקום ייעוץ מאיש מקצוע. נשמע שזה נחוץ.

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
  • תוכן חדש...