Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע לונג לייף לא מומלץ? נכון שזה אובר קיל אם מחליפים כל 10 אלף ק"מ אבל אם מחליפים פעם בשנה או 15 אלף ק"מ ומעלה זה אחלה מוצר שמבטיח הגנה על המנוע הרבה מעבר לשמנים של VW 502 .

הזול עולה ביוקר

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשימוש רגיל גם VW 504 זה אוברקיל ולא רק מוטול.

הכל תלוי באופי השימוש, תדירות החלפה וכדומה. לטעמי MOTUL הם OVERRATED , יקרים משמעותית ולא תמיד מצדיק את השימוש.

אני עברתי ל DYNAMAX שמאושרים ב TECDOC וגם קיבלו פרס RED DOT.

מאושרים בכל התקנים הרלוונטיים (גם PSA) וזולים מקסטרול.

מיוצרים בסלובקיה מפעל עצמאי - לא מוצר מדבקה (מאוד פופולרי בשמנים).

http://www.dynamaxoil.com/en/index.asp

http://www.dynamaxoil.com/en/o-znacke.asp?p1=1079

הזול עולה ביוקר

פורסם

מאוד פשוט, שמן לונג לייף נועד למרווחי טיפול ארוכים לכן תכונות הניקוי שלו פחות טובות משמן רגיל וזה נועד כדי לשמור על תכונות השמן לאורך זמן. דהיינו באם תשים שמן רגיל אזי הוא ינקה את המנוע בטווח הרגיל ( שנה או 15,000) יותר טוב מאשר לונג לייף כי הוא כאמור צריך להחזיק כפול משמן רגיל מבלי לאבד מתכונותו.

בשורה תחתונה אם אין צורך בלונג לייף אז עדיף שמן רגיל ולצמצם החלפות בחצי ( 7,500 או חצי שנה).

להלן פוסט מאוד מלומד לגבי בעיית צריכת השמן במנועי 1.8TSI

http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=17576&start=0

פורסם

כי לקנות שמן ב 240 ש"ח לרכב שנוסע סטנדרטי...מוטול מתהדרים בשמנים למסלולי מירוצים.

אישית אני חושב שגם הקסטרול EDGE הוא סוג של OVERKILL לרוב הגרמניות ואפשר בהחלט להסתדר עם ה MAGNATEC אבל המחיר שלו עוד סביר ואני משתמש בו כבר שנים על כמה רכבים חלקם TSI ואין שום צריכת שמן.

מה גם שבתחום המוטורי [מוטוקרוס] נתקלתי במלא כלים עם מנועי 4 פעימות שמשתמשים במוטול ונדרש להשלים שמן כל רכיבה ולאחר מעבר לקסטרול הכלי כמעט ולא נוגע בשמן.

פורסם
מאוד פשוט, שמן לונג לייף נועד למרווחי טיפול ארוכים לכן תכונות הניקוי שלו פחות טובות משמן רגיל וזה נועד כדי לשמור על תכונות השמן לאורך זמן. דהיינו באם תשים שמן רגיל אזי הוא ינקה את המנוע בטווח הרגיל ( שנה או 15,000) יותר טוב מאשר לונג לייף כי הוא כאמור צריך להחזיק כפול משמן רגיל מבלי לאבד מתכונותו.

בשורה תחתונה אם אין צורך בלונג לייף אז עדיף שמן רגיל ולצמצם החלפות בחצי ( 7,500 או חצי שנה).

להלן פוסט מאוד מלומד לגבי בעיית צריכת השמן במנועי 1.8TSI

http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=17576&start=0

פוסט מושקע לא מבטיח מידע נכון. הקישור ששמת מסביר היטב מדוע נפגעים רינגים, אך לקשר בין שימוש בשמן לונג לייף במשטר טיפולים שנתי \ 15 אלף ק"מ לבין פגיעה ברינגים זה חוסר הבנה של הפוסט שצרפת או של מה שרשום מעלה. מלבד הרבה דעות בתגובות בפוסט שצרפת לא ראיתי שום חומר או מידע שקושר את מה שאתה טוען למה שיש בפוסט.

דבר ראשון, מפרט השמן נקבע ע"י מפרט ה ACEA שלו. (צמיגות זה בסיסי) לכל שמן יש את חבילת התוספים שלו שמשלימים את חבילת הבסיס.

אם תשמש בשמן לונג לייף C3 ACEA לצורך העניין - שזה מה שמתאים לרוב הוואגיות המודרניות תקבל את את אותם תכונות הניקוי גם בשימוש של שנה או 15 אלף ק"מ. הלונג לייף יכול להכיל יותר SUSPENSION של SOOT ו BLOW BY GASES בתוכו לאורך זמן מבלי לשנות צמיגות וגם עמיד יותר לחמצון ויש בו יותר דטרגנטים שזה להיפך ממה שרשמת. הדבר היחידי שקובע אם לונג לייף מתאים לרכב מסוים או לא- זה הגדרות היצרן ותנאי הנסיעה שחייבים להיות תואמים את הוראות היצרן לשימוש זה. בישראל, לרוב, תנאי הנסיעה לא מתאימים למשטר טיפולים לונג לייף לנהג הממוצע, זה נכון, אך לומר שאם תשים לונג לייף ותחליף כל שנה או כל 15 אלף תקבל פחות הגנה למנוע זו טעות כי זה בדיוק ההיפך, אבל שוב, זה אובר קיל.

מה שיותר משפיע על היווצרות בוצה בשמנים סינטטיים מלאים זה רמת ה HTHS ו ה SAPS שבו.

1. הכי מומלץ זה ווידוא התאמת ה ACEA LEVEL למה שמוגדר ע"י יצרן המנוע.(בידיך)

2. שיטת הזיקוק ונקיון שמן הבסיס שבו משתמשים כדי להכין את השמן הסינטטי. (בידי היצרנים לרוב אין לאף אחד מידע על זה וזה תלוי באגרסיביות השיווק של אותה חברת שמן.)

אני מצרף קישורים לספרות מקצועית באנגלית ולא דעותי.

לצורך העניין, אם תשתמש בשמן ACEA C4 במנועים שדורשים מינימום ACEA C3 תקבל תכונות ניקיון, שימון, הגנה מפני משקעים והגנה על ממיר קטליטי טוב יותר משמני C3 וגם דאגו לשים תוספי מונעי שחיקה כדי להתמודד עם ה LOW SAPS (כמו שתוכל לראות מטה בקישורים). אם תשתמש בשמנים ACEA A5/B5אתה תפגע במנוע שלא מתאים לסוג שמן כזה. הרבה פעמים, אנשים פשוט לא מתאימים את השמן במדויק לסוג הרכב ויש הרבה חנויות שגם אין להם מה שאתה צריך ואומרים לך "זה בסדר תיקח את זה", (מניסיון), בלי להבין איזה נזק הם עושים. מוכר אחד שאמר לי פעם אין לי C3 אבל יש ליACEA A5/B5 זה התקן החדש של פורד זה בטוח מתאים לפולקסווגן שלך.... (שוב אותו שמן בדיוק - אותה צמיגות רק מפרט ACEA שונה עם HTHS נמוך - שמן כזה למשל יכול לגמור לי רינגים גם אם לא חסר לי שמן במנוע, כי הוא מאבד את אפקט ההגנה מפני שחיקה בתנאי גזירה גבוהים בטמפרטורות מסוימות ומתאים רק למנועים שמאושרים לשימוש עם שמן שהוא מוגדר כחוסך בדלק) אני פשוט הסתובבתי ויצאתי ולא אחזור לחנות הזו בחיים. מה גם ששטפתי את בעל החנות על זה שהעובד שלו כזה לא מקצועי בדבר היחידי שהוא אמור לדעת.

מה גם שעשיתי ניסיון ואת טיפול ה 30 אלף בפאביה עשיתי עם שמן לונג לייף טיטניום של קסטרול (הרגשתי לארג'). אמנם החלפתי לאחר שנה (12 אלף ק"מ, 42 אלף במונה) אך היה ניכר על השמן וגם על המנוע שיכול להמשיך עוד הרבה עם אותו שמן. כשאני משתמש ב VW 502 ולא משנה של איזור חברה (וזה מניסיון של הגולף והטויוטה של אבא שלי), לאחר 12 אלף ק"מ המנוע מתחיל להרעיש ויש ירידה בהספק ובתגובה.

בעבר גם אני חשבתי שאני יכול להרחיב את מרווח הטיפולים בשימוש עם שמן לונג לייף אך תנאי הנסיעה והוראות היצרן על הרכב שלי לא מאפשרים זאת. עם זאת, לא אשתמש בשמן לונג לייף במשטר טיפולים רגיל מכיוון שזה פשוט בזבוז של כסף ואין צורך בזה ולא בגלל שזה עושה נזק למנוע יותר משמן VW 502- זה אבסורד, אם כבר אז אם הייתי בעל ממון רב הייתי "מפנק" את הרכב שלי עוד ועוד אך אני לא במצב לפינוקים.

מכיר אישית חמש בעלי מוניות שמשתמשים באופן תדיר במשטר לונג לייף 30 אלף ק"מ (חשוב גם שהמסנן שמן יתאים) ממגוון יצרנים וחלקם הגיעו ל 450 אלף ק"מ ללא שום בעיה. אלו פשוט רכבים שנוסעים באופן המתאים למשטר זה ולשמן זה. נסיעות ארוכות ללא הרבה עצירות ללא TEAR גבוה עקב האצות ובלימות מרובות וגרירת נגררים וללא התנעות קרות מרובות.

אתה מוזמן לקרוא את הקישורים מטה ואם תרצה יש עוד הרבה כאלה, רק צריך לחפש. שמנים זה תחום מאוד מעניין ויש הרבה דעות ברשת, עדיף להיצמד לעובדות וחומר קריאה באנגלית כי הוא הכי אמין.(כמובן תלוי מה המקור).

http://www.oilspecifications.org/acea.php

https://www.lubrizol.com/EngineOilAdditives/ACEA/Sequences/ACEA-C3-10.html

https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/55/original/8100_X-clean__5W-30_(GB).pdf?1338907474

www.volkswagen.co.uk/assets/common/content/owners/Longlife_servicing.pdf

http://www.blauparts.com/vw-oil-change/vw-oil-intervals.html

הזול עולה ביוקר

פורסם

שאפו על ההשקעה בתגובה.

אני עדיין בדעה שונה משלך, אבל בוא נסכים על דבר אחד - שימוש בלונג לייף במרווחי טיפול רגילים לא הכרחי ומיותר.

פורסם

מסכים, אכן מיותר.

עד לא מזמן הייתה לי דעה בעניין, אך היום אין לי דעה בעניין, רק ספרות מקצועית, ידע שרכשתי בקורס מקצועי בנושא שמני מנוע מטעם העבודה, וגישה לתוצאות מבחני מעבדה בלתי תלויים.

חלק מהתוצאות יאכזבו כמה מחובבי מותגים מסוימים ויפתיעו כמה אחרים לטובה אך אינני יכול לחלוק זאת כי זה רכוש מקום העבודה.

אני כן יכול לומר וזה אפשר גם לדלות מהרשת, שרוב יצרני השמן באירופה ובארה"ב משתמשים בסטוק בסיס שמיוצר ע"י מספר חברות גדולות. כל שאר התוספים יש תקן שנקבע ע"י יצרניות הרכב ויש כמה מותגים שיש להם פורמולציה משלהם והרוב פשוט קונים חבילת תוספות שכבר עובדת.

לצורך העניין, אתה יכול לפתוח מותג שמן שיעמוד בסטנדרט VW 502 מבלי לתפעל מפעל זיקוק או להחזיק צי של מהנדסי כימיה ומעבודת פורמולציה. מה ההבדל בינך ובין מותג מדבקה אחר? כלום. מה יהיה ההבדל בינך ובין מותג שגם עושה פורמולציה ו/או מזקק בעצמו? לשני יש יכולת פיתוח, יכולת להיות במשחק ה OEM ולא רק AM, יכולת שיווק להרבה יותר תקנים של הרבה יותר יצרנים ויכולת בידול עקב עלייה על הביצועים של מוצרי המדבקה. מה גם שאישור של שמן לתקן יצרן הוא בתוקף רק לשנה וכל שנה על היצרן לאשר מחדש.

האם זה משנה אם תשים שמן פז VW 502 או קסטרול VW 502 רגיל? לא ממש, אם כי יהיה הבדל קטן עם הזמן עקב זה שקסטרול משנים פורמולציה כל הזמן ומשפרים אותה ובעצם קובעים את הסטנדרט בשוק כי הם הOEM של VW כל שאר היצרנים רק מחקים במקרה הטוב. אבל קסטרול יצאו ל AM עם המגנטק והטיטניום FST שהם פורמולציה בלעדית מוכחת, בזה לא תוכל להתחרות, כמו גם יצרני AM אחרים שהעמידו שמנים לא פחות טובים ל AM על המדף וככה יש תחרות. וככה פועלת כל תעשיית הרכב מהחלק הכי גדול עד החלק הכי קטן.

הזול עולה ביוקר

פורסם

השמן הנכון הוא 5W40 בתקן WV502, ACEA A3 מותג ידוע.

לבדוק את כל הנוזלים ברכב פעם בשבוע.

ה5W30 לא נותן הגנה מספיק טובה בקיץ הישראלי למנועים עם טורבו.

פורסם

יאני צדקתה בניתוח היפה של עולם השמנים.

לא רשמתה בהדגשת יתר, על השוני בין הדרישות של היצרן והיבואנים בישראל , למקומות אחרים..

ישראל בד"כ לא מופיעה במפרטי התאמת השמן של חברות השמנים, ולכן חיפוש התאמת שמן שם לא יעיל.

לכן כדאי לבדוק עם המחלקה הטכנית של היבואן.

בישראל - היצרן והיבואן כגון VAG (פוולסווגן סקודה אאודי סיאט) - דורשים 5W-40 כבסיס למנועים.

- אין החלפה לונג-לייף , ההחלפה היא אחת לשנה.

הם מאפשרים גם 5W-30 בתקן, ובדרישת לחץ.. ולאחר אישור מיוחד.

ומעירים ללקוחות הללו, לבדוק שמן ולשם-לב ל מאמצים חוסרים ורעשים חריגים.

הונדה - דורשת רק 5W-40 בתקן, והחלפה אחת לשנה.

אלפא - דורשת 5W-40 בתקן , מאפשרת לונג לייף מצחיק, עם פלאשינג בהחלפת השמן, אחת לשנתיים.

בשקט ממליצים על החלפה אחת לשנה, ורכבים אשר מחליפים שמן אחת לשנה, לא נדרשים לפלאשינג..

יש לשם-לב - צמיגות 5W-40 , מאפשרת צמיגות גבוהה יותר, וטובה למנועים במאמץ ובמזג-אויר חם ולח.

בנוסף - תקן צמיגות 5W-40 מאפשר הוספת יותר תוספים, נוגדי שחיקה ומונעי גזירה.

העוזרים לעמידות השמן, ולהגנה בתנאי קיצון.

ב 5W-40 - התוספים הללו אפשריים יותר מבצמיגויות נמוכות..(בהם כמות התוספים מוגבלת)

וזה דבר חשוב.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,

תודה על שיתוף המידע.

לגבי השגת מידע עם המחלקה הטכנית והתאמת הצמיגות לישראל:

יש לי כמה שאלות בנושא.

אני אפנה אליך בפרטי.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...