Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שמתי לב שיש לי מעט רטיבות בתקרה באזור השירותים והמקלחת. כל הרטיבות מתרכזת בנקודה אחד ונמצאת על קיר משותף לשני החדרים.

אגש לשכן הערב ואומר לו, אבל מה אומר החוק? האם אני אמור להזמין בעל מקצוע? הוא? בהנחה וזה באמת נזק ממנו, האם יש מקום לבקש ממנו שישתתף בעלות התיקון+צביעה? [בכל חדר צבע שונה].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם הנזק הוא ממנו, אזי השכן צריך להפעיל את הביטוח שלו. לתקן את הנזילות ולהחזיר אצלך את המצב לקדמותו - גבס/צבע וכד'.

קודם תנסה בנחמדות איתו ותיראה מודאג.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

תתיחס כמו לתאונה ברכב: פנה לסוכן הביטוח שלך, ובמקביל פנה לשכן.

צריך להזמין שרברב המנוסה באיתור מקורות דליפה - זה יכול להיות משהו טריויאלי כמו רובה שהתפרקה במקלחת, או דליפה מצינור שמצריכה פתיחת קריות או רצפות. ולא בהכרח בדיוק מעל נקודת הרטיבות, מים יכולים לזרום לאורך תקרה אוטמה עד שהם מוצאים את הפרצה לחדור דרכה. לי היו מספר מקרי רטיבות בתקרה שמקורם היה במרחק כמה מטרים ממקום הטפטוף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכם.

לצערי השכן גר בצרפת וברמת השרון והדירה הזו היא רק דירת סופ"ש בשבילו, וגם זה לא תמיד.

בינתיים ועד הבית הביא לי את הנייד שלו אך הוא אינו זמין.

התלבטתי אם לסגור לו את ברז המים של הדירה, האם זה יכול להזיק?,

ועד הבית אישר לי לעשות זאת, אבל המליצו לי לא לדעת בשום דבר.

יש לי שם וטלפון שלא זמין.

יש דרך נוספת לפעול?

פחות מעניין אותי מי שלם את הצביעה אצלי שכן זה עניין פעוט. מה שחשוב לי זה לטפל בבעיה בהקדם כדי להימנע מנזק חמור, ולצערי זה מצב מורכב. אודה לכל עצה/עזרה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אם תוכל להעלות תמונה של המצב זה יעזור. לפעמים רטיבות והשחרה של הקיר נובעים לאו דווקא מהדירה למעלה אלא מחוסר אוורור של המקלחת. תנסה לשפשף את האיזורים השחורים בקיר עם אקונומיקה אצלנו זה פתר את הבעיה.

פורסם

אנונימוס - הבחור מדבר על רטיבות מקומית. זה די מתאים לדליפת מים קלה. עובש הנובע מלחות וחוסר אוורור יהיה יותר מפושט, ולא תהיה תחושת רטיבות.

צריך לראות גם מה קורה עם הצבע מתחת - האם הוא מתנפח, והאם רואים טיפות מים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היי,

שמתי לב שיש לי מעט רטיבות בתקרה באזור השירותים והמקלחת. כל הרטיבות מתרכזת בנקודה אחד ונמצאת על קיר משותף לשני החדרים.

אגש לשכן הערב ואומר לו, אבל מה אומר החוק? האם אני אמור להזמין בעל מקצוע? הוא? בהנחה וזה באמת נזק ממנו, האם יש מקום לבקש ממנו שישתתף בעלות התיקון+צביעה? [בכל חדר צבע שונה].

אם זה על התקרה שלך זה מגיע מהרצפה שלו, ששם עוברים צינורות המים של הדירה שלו. יש אפשרות סבירה פחות אבל קיימת שהמים מגיעים מדירה גבוהה יותר, כבר היו סיפורים שמיים דילגו על דירה.

בכל מקרה כרגע הדירה מעליך היא המוקד והאחריות היא של הבעלים שלה להביא בעל מקצוע שיאבחן ויתקן את הנזילה, וגם אחריותו לתקן את הנזק שנגרם לך.

אתה לא אמור להזמין בעל מקצוע, וגם אם תזמין לא יהיה לו הרבה מה לעשות כי מדובר בריצפה ובצנרת שהיא לא שלך.

לדעתי אתה צריך לסגור את הברז הראשי לדירה, ותנסה להשיג אותו בימים הקרובים, תודיע לו שסגרת את הברז ושהוא חייב בדחיפות לטפל בעניין כי זה גורם נזק לדירה שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם.

לקח לי שבועיים לאתר את בעל הדירה אבל זה קרה.

אין טיפות אבל הצבע מתקלף ונוצרות "בועות". יש גם זבובים בבקרים שם.

מדובר ב3 חדרים שונים [שירותים מצד אחד, מקלחת מצד אחר ומרפסת שירות מצד שלישי].

קודם כל מצרף תמונות:

20160422_095448.jpg20160422_095457.jpg20160422_095506.jpg20160422_095522.jpg20160422_095530.jpg20160422_095557.jpg20160422_095601.jpg20160422_095642.jpg

הגיע היום אינסטלטור שלהם וטען שאצלם אין שום בעיה. הדבר הראשון שאמר לי זה "אני לא הולך לשבור להם סתם".

האינסטלטור טען שזה צינור ראשי של הבניין [אין קשר לדירה מעל] ושצריך לפנות לוועד ולתקן דרך הדירה שלנו [ממתי מתקנים צינור ראשי דרך תקרה?].

אבא שלי ביקש ממנו אישור חתום עם שמו על כך שזו באמת הבעיה, והוא אמר שיבדוק שוב ונעלם.

מה דעתכם? האם זה באמת יכול להיות צינור ראשי?

האם יש טעם להזמין אינסטלטור מטעמי?

האם הגיוני שתיקון צינור ראשי צריך להתבצע דרך תקרה שלי ולא דרך רצפה שלהם?

מה האופציות לדעתכם ואיך אני מכניס את ועד הבית בסיפור הזה?

מי אחראי על עלות התיקונים בכל מקרה?

[כמה מאות שקלים של שפכטל+צביעה פחות מטרידים אותי. אני יותר רוצה להימנע מכך שכל הזבל הזה יישפך אליי לדירה כשיתנו אותו דרך התקרה שלי].

תודה לעוזרים.

פורסם

עבודה של מאתר צמרת עלתה לי לפני 4 שנים כ-1500 ש"ח, והיתה שווה כל פרוטה.

לצורך האיתור הוא צריך גישה לכל הדירות הסמוכות למקום הרטיבות, כלומר צריך לתאם את ביקורו עם בעל הדירה שמעל או הדייר המתגורר בה.

ההחלטה לגבי דרך התיקון היא של המאתר (יתכן בשיתוף עם השרברב המבצע, אם זה לא המאתר בהמשך עבודת האיתור).

אם מדובר בצינור משותף (של מים או דלוחים) אכן האחריות שייכת לכל דיירי הבניין. אני מקווה מאד שוועד הבית רכש ביטוח מתאים, שכן אם לא רכש ביטוח יהיה עליך לדרוש - ואולי אף לתבוע בבית המשפט - כל אחד מהדיירים לפי חלקו ברכוש המשותף (אשר מחולק לפי יחס שטחי הדירות).

פורסם

אצל השכן בדירה מתחתינו היה בדיוק אותו נזק באותו מקום. לאחר סבל של

כשנה בהתנהלות עם חברת הצנרת הכושלת (המספקת שירות תת רמה) ש.כ.ל (של שגריר)

שטענו פעם אחר פעם שהכל בסדר ואין תקלה בשום מקום, לבסוף נמצא כי יש נזק בצינור

של הבניין - אינסטלטור מטעם וועד הבית שבר את החלק בקיר בחדר השירותים והחליף את החלק

הפגום בצינור.

פורסם

כאחד שכבר היה במצב הזה לא פעם, קודם כל סגור את ברז המים המזין את הדירה החשודה. אם בעל הדירה לא נמצא במשך השבוע - אז בכלל יהיה לך קל לעשות זאת. לא ברור לי למה לא להתחיל מיד כך, בדרך הקלה.

זבובים = בדרך כלל לא מי שתיה אלא ביוב כלשהו.

דבר שלישי - כמו שכבר אמרו כאן, תפעיל הביטוח. בדיוק בשביל זה יש לך אותו ותפסיק לשבור את הראש, זה תפקידו של הביטוח.

פורסם

זה בדיוק מה שנאמר לאינסטלטור הנוכל שלהם, שהגיע מראש לחפש בעיות אצלי בדירה או בצינור הראשי של הבניין. זה מי ביוב, תחפש סתימה או משהו.

התקשרתי לביטוח והם אמרו שאין להם נציג לשלוח במהלך חול המועד.

בינתיים עדכון:

כשעתיים אחרי שאבי ביקש מהאינסטלטור אישור חתום שאין כלום והוא מצא שהכול תקין בדירה מעל, ירדה נציגת בעלי הדירה והסבירה שפתאום מצאו סתימה ושחררו אותה. כמו כן, הציגה קבלה על עבודה של ניקוי סתימה.

אמרה שתשלם לנו את מלוא התיקון של הקיר.

מקווה שבזה הסתיימה הסאגה ואחרי התיקון לא אמצא את עצמי עם נזילות נוספות.

תודה לכל העוזרים. להבא אפנה לביטוח מוקדם יותר.

נ.ב. כמה זמן לחכות שהסיפור יתייבש עד שאתחיל לתקן את הקיר? שבוע? חודש?

פורסם

חצי שנה. ואני ממש לא מגזים.

שתי סיבות:

1. עד אז תדע אם הבעיה נפתרה או שיש בעיה מעבר לסתימה (למשל - סדק בצינור הביוב או דליפה מצינור אחר).

2. הקיר ספוג מים, ותהליך היבוש אורך מספר חודשים.

פורסם

ואו. תודה.

זה יהיה קשה עם ה-OCD שרץ אצלנו במשפחה. כולם חולי ניקיון ולראות את הגועל הזה חצי שנה, אבוי :)

פורסם

יותר טוב ממ שהיה לי. 3 חודשים חורים בקיר בסלון, כאשר דרכם רואים צינור ביוב "6. בירות 1982.

• תוכן חדש...