Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר לפני כמה שנים הבטחתי לעצמי לא לטוס יותר עם אל על - איומים קבועים בשביתות, תקלות ושירות ויחס מזוויעים גם לפני וגם במהלך הטיסה, הפכו את החברה הלאומית שלנו לאלטרנטיבה הגרועה ביותר מבחינתי, ולרוב אני אפילו לא טורח לבדוק אם אפשר לטוס איתם, כשאני מתכנן חופשה בחו"ל. אלא שהפעם, כשחברתי ואני החלטנו לטוס לונציה, גילינו שאל על זו החברה היחידה שמציעה טיסה ישירה לשם ועוד במחיר נמוך מאוד יחסית, והחלטנו לטוס איתם, למרות כל האנטי שלי.

בהלוך הטיסה דווקא הייתה סבירה למדי - הצ'ק אין לקח דקות ספורות, הדיילים היו נחמדים, והכל היה בסדר לגמרי - חוץ מאוכל גרוע, ומערכת בידור עלובה, שבעיניי לא מהווים סיבה מספיק טובה לפסול חברת תעופה, בטח לא לטיסה של שלוש וחצי שעות. ואז הגיעה הטיסה חזרה לישראל.

הגענו לשדה בונציה בשעה שבע בדיוק - שלוש שעות לפני הטיסה לישראל. בדלפק של אל על כבר היה תור של כמה עשרות אנשים, ביניהם גם קבוצה די גדולה של ערבים ישראלים, שחזרו מטיול מאורגן באזור. אולי בגלל הלחץ ומה שקרה בתקופה האחרונה, ואולי לא רק, הבידוק הבטחוני היה איטי מתמיד, ורוב הנוסעים, בטח הערבים, נדרשו לפתוח את התיקים ולהציג את תכולתם. וכך יצא שעמדנו שם כמעט שעה, בלי להתקדם.

בין הממתינים, שעמדו מאחורינו, היו גם ברי סחרוף ולהקתו. הם טסו איתנו גם בהלוך, וכמו פשוטי עם אחרים חלקו איתנו מקומות במחלקת התיירים. סך הכל פמלייתו של ברי כללה משהו כמו 15 - 20 אנשים, כולל ילדים ובנות הזוג של חלק מהמוזיקאים - קבוצה לא קטנה.

באופן עלוב למדי, את השם "ברי" הם זרקו לאוויר בכל משפט שני או שלישי, בערך, סתם ככה, כנראה כדי להראות כמה הם מקורבים לכוכב הגדול, שאני לא לגמרי בטוח שבכלל יודע איך קוראים לכל אחד ואחד מהם. בהתאם, כל אחד מהם היה גם להוט לקשקש בזנב, להפגין נאמנות לבוס בכלל, להראות בכל אופן אפשרי כמה הוא נדרש, חיוני ומקורב. אחת טרחה לצרוח שהיא יוצאת עם ברי לעשן, אחר סיפר לכל מי שרק רצה לשמוע איך הוא התקבל לנגן עם ברי, והשלישי - מנצור במלעיל, שבכלל נראה כמו אדם שעיקר העיסוק שלו בחיים זה לגרום לסובבים אותו להבין כמה הוא מגניב - החליט שזה לא הגיוני שהם יעמדו בתור כמו אנשים פשוטים, והלך לדבר על זה עם נציגי הבטחון של אל על.

והקטע העצוב ביותר הוא, שזה גם עבד לו.

ברי, מנצור ושאר חבריהם הוצאו מהתור, והועברו הצידה, לבידוק וצ'ק אין אישיים. אך לא רק שהם עקפו, אלא שמנהלי הדלפק של אל על הקצו שני אנשים נפרדים, שטיפלו רק בקבוצה הזו, ובכך האטו עוד יותר את פשוטי העם. בשלב הזה, אנשים בתור לפנינו התחילו להתעצבן, ואישה מבוגרת אחת - שהציגה עצמה כמי שבאה לונציה להעביר הרצאה על הקהילה היהודית המקומית - ניסתה לפנות למוזיקאים המהוללים, בטענה שההידחפות שלהם לא הוגנת, ושאין סיבה - אם הם קנו כרטיס למחלקת תיירים כמו כולם - שיעקפו. בתגובה הם פשוט צחקו עליה בפנים, הציעו לה "לזרום", או להגיד שהיא חלקם מהם גם. חלק גם צילמו אותה בוידאו. בקיצור, דחקות, צחוקים וכיף לכולם. מזכרת קטנה לילדים מהחיים המגניבים של מוזיקאי, לפני שחוזרים למכור גיטרות ב"כלי זמר", או להכין קפה ב"ארומה". כולם נהנים, חוץ מאישה מבוגרת אחת. וסחרוף עצמו, אגב, כנראה בכלל לא שם לב לאירוע. קטן עליו. בשביל זה כל המקשקשים בזנב שם. אחרת איך יוכיחו את עצמם? זה לא שחסרים, הרי, נגנים טובים ומובטלים בישראל.

ואז היא ועוד כמה ניסו לפנות לאנשי אל על. ואלו שקרו לה תחילה שקידמו את ברי ולהקתו, כי מדובר באנשים שטסו לחו"ל "לייצג את ישראל" (מנצור המגניב העיד שמצא בדלפק כמה "אוהבי רוק", ואלו עזרו לו להדחף), לאחר מכן ניסו להתעלם ממנה, ובסופו של דבר גם התחילו לצחוק עליה בפנים שהם לא חייבים לה דבר, ושמבחינתם היא מוזמנת לא לטוס יותר באל על אף פעם. את השיא שברו חבר אחד, שאמר לה ש"חלק מהיופי בתפקיד" זה שהוא לא חייב לה דין וחשבון, אפילו לא למסור את שמו, וחבר אחר, שדיבר אליה כאילו הוא סג"מ במחנה 80, והיא טירונית, ולא כאילו הוא נציג של חברה שנותנת שירות בתשלום.

בסופו של דבר, את ברי וחבורת המשרתים שלו השגנו בתור בדיוטיפרי. כמו במקרים רבים ואחרים הרווח מעקיפה היה שולי עד לא קיים. אבל לא זה, הרי, מה שמשנה לחסידי אלוהי הקומבינה. בדיוק כמו בכבישים, בדיוק כמו בכל מקום אחר. ואז, כשעמדנו לידם גם בזמן ההמתנה לעליה למטוס, שמתי לב על הכיתוב על המטוס, שקרא לכולנו להיות שגרירים של רצון טוב. ובשלב הזה כבר לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.

אישית, מבחינתי קיבלתי הוכחה נוספת למה לא צריך לטוס עם אל על. למסקנה דומה, לפחות על פי מה ששמעתי, הגיעו גם כמה אנשים אחרים שעמדו בתור. אבל זה רק פן אחד של הדברים; האם אלו הם השגרירים שאנחנו רוצים שיהיו לנו? פקידונים שיכורים מה"כח" שניתן להם? ילדים בני 20, שמזלזלים באישה שיכולה להיות אמא שלהם? אנשים קטנים, שהקומבינה היא ערך עליון עבורם - גם כשהיא לא משיגה להם שום דבר ממשי בפועל, מעבר לעוד ליקוק תחת מינורי לבוס? אנשים שקידום מקורבים או מפורסמים הוא נורמה עבורם, גם כשאין לכך שום הצדקה? האם זו ישראל, והאם כשנציגי אל על יוצרים זהות בין החברה שלהם למדינה - כך הם רואים את המדינה וכך הם רוצים שהיא תראה, בעייני העולם? בעייני תיירים שחלקו איתנו את הטיסה?

התלבטתי אתמול בערב אם לפנות למוקד שירות לקוחות של אל על. אבל בשביל מה, בעצם? קשה לי להאמין שאקבל יותר מתשובה לקונית או שקר כלשהו על זה שברי מייצג את ישראל, ולכן מגיע לו. ומה כבר קרה כאן? בסך הכל אפיזודה קטנה, שמייצגת את ההיררכיה החברתית בארץ, את הקומבינטוריקה והרצון לגעת בפרסום.

לרוב, לא מתים מזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השם אלעל מצלצל בפוסט הזה פעמים רבות, אבל לחברת התעופה עצמה אין פה הרבה קשר, זה פשוט התנהגות של ישראלים באשר הם ישראלים. אם אותן הנפשות היו עובדי לופטהנזה המחזה לא היה משתנה..

זה למה כשאני רואה קבוצה של ישראלים בחול אני מעדיף לשכוח עברית עד שהם מתרחקים... עדיף שישראלים לא יהיו שגרירים ושיראו אותם כמה שפחות.

יום טוב גם לך

פורסם

בידוק ביטחוני ואיטליה - אמרת הכל. אני יכול לספר לך זועות על טיסה של ישראיר מרומא, גם על טיסה של יורופליי (חברה איטלקית שכבר לא קיימת). אנשי הביטחון באיטליה מתיחסים לקהל - לפחות הישראלי - בצורה מגעילה ובלתי צפויה. וכאמור - הטיסות שעליהן אני מדבר לא היו של אל-על. משום מה המקבילים שלהם במדינות אחרות מתנהגים הרבה יותר יפה.

המקום היחיד שבו נתקלתי ב"העדפה" בטיסה של אל-על היתה בדיוק במקום בו היא נדרשה - טיסה שבה היתה קבוצה מאוכגנת של כ-30 נכים בעגלות עם מלויהם. צוות מתוגבר והתיחסות יוצאת מהכלל. ובכל מקרה, הניסיון שלי עם לא מעט חברות תעופה (בד"כ אני לא צובר יותר מדי נסיון בחברה אחת, אלא רוכש את הכרטיסים המתאימים לי מבחינת תאריך, שעה ומחיר) הוא שהשירות באל על לא עולה ולא נופל מכל חברה אחרת. כמובן שאין לי ניסיון עם החברות הידועות כמפנקות במיוחד, ואני טס תמיד במחלקת הסרדינים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יגאל, אני נאלץ לחלוק עליך, אם היו אלה עובדי לופטהנזה, מראש לא היו מרשים לעצמם להתנהג בצורה כמו שמוזכרת פה.

התנהגות כמו שמוזכרת פה היא הילה לפיטורים לדעתי.

מאוד מעניין לראות מהצד, בתור לבורדינג למשל כיצד מתווכח אחד כלשהו עם אותם עובדי לופטהנזה, ומנסה לעגל פינות בנהלים שלהם, רק כדי לקבל סירוב מנומס מכל עובד אפשרי. כי נהלים זה נהלים.

יצא לי לטוס הרבה עם לופטנזה, והאמת גם לא מעט עם אל על, לא חושב שיש לי משהו רע ממש להגיד על אל על, אבל על לופטהנזה תמיד לי יש שבחים לומר.

(אני בטוח שישנן חברות תעופה מצוינות חוץ מלופטהנזה, סתם מציג אותה בתור דוגמא כי יש לי ניסיון איתה)

!AWDSOME

פורסם

לגבי חברת תעופה הנ"ל, אני נמנע מלטוס איתם כבר הרבה השנים, כשאני מגיע לביקור בארץ אז עם סוויס.

יגאל אני כמוך, כשרק הגעתי לאוסטרליה העדפתי להתרחק מקבוצות ישראלים (לצערי במהלך היותי באוסטרליה חוויתי מספיק דעות שליליות עלינו הישראלים, בתור כאלו שהורסים רכוש, גונבים ובעיקרון פראטים), היו מספר ישראלים אשר קראו לי סנוב ומתנשא רק בגלל שהעדפתי שלא להיות בחברתם, אבל לרוב אילו שטסו לבד, והיו לבד, היו בסדר גמור.

פורסם

הסיפור הזה מזכיר לי סיפור שקרה לפני כעשור, עת עבדתי במשרת סטודנט במוקד ההזמנות של ארקיע. יש להם שם איזה נוהל, לפיו כאשר פלוני מזמין טיסה לאלמוני ואין בינהם קשר משפחתי ופלוני עצמו אינו נמצא בטיסה, הנציג שמבצע את ההזמנה חייב לבצע נוהל בשם "אימות פרטים" כדי לוודא שלא נעשה שימוש לרעה בכרטיס האשראי. צריך להבין: המערכת של ארקיע אינה יודעת לזהות את המצב הזה, זאת אחריותו של הנציג לבצע אימות פרטים. נכון לאותה תקופה, תאורטית היתה אפשרות שמישהו באמת יעשה שימוש לרעה בכרטיס האשראי והנציג לא יעצור את ביצוע ההזמנה. יתכן שהיום המצב שונה, אולם כאמור: אני מחוץ לעסק הזה כבר קרוב לעשור כך שאיני מעודכן.

עכ"פ, אני במשמרת, הטלפון שלי מצלצל ומולי על הקו נמצא סלב די מוכר שהשתתף בעת האחרונה באיזו תוכנית ריאליטי פופולרית. האיש מזמין טיסה עבור אדם אחר, ואני מזהה את המצב ולפי הכללים מסביר לו שעלי לבצע לו אימות פרטים ולשם כך עלי לשאול אותו מספר שאלות.

הסלב בתגובה: "אחי, זה ..., אתה לא מזהה??" (ציטוט מדויק)

אז כמובן שזיהיתי אותו. קצת קשה לטעות בקול שלו, אפילו שהוא ואני לא משוחחים בטלפון כעניין שבשגרה. אלא שבעוד שאני בסה"כ דבקתי בנהלים שהוגדרו לי, כנראה שכמו במקרה שתיאר יבגני, גם אותו סלב רגיל ש"מחליקים" לו ומעגלים עבורו פינות.

אגב, מעבר לאותו מקרה ולהופעה שלו באותה תוכנית ריאליטי, אין לי שום היכרות איתו. דווקא בריאליטי הוא התגלה כאדם נחמד ורגיש מאין כמוהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

אלעל חברה די נוראית, ואני לא מתפלא כבר מזמן על תרבות הקומבינות אצלנו בארץ ובכל מה שקשור לארץ.

דווקא אני הייתי מרוצה מהאוכל באלעל, מציע לך לטוס באחת מהחברות הסיניות ואז תחזור להעריך את האוכל באלעל. :roll: (זה לא שהאוכל באלעל גורמה, אבל הוא בסדר גמור)

חוץ מזה - נאדה. לא רואה שום סיבה לטוס איתם, לא טס איתם אם הם במחיר שווה לחברה זרה, וגם אם ההפרש קטן אני כנראה אבחר בחברה זרה. כשטסתי לברלין זה מה שקרה, סגרתי עם אייר ברלין כי היה יותר זול. סגרתי כרטיסים לפרנקפורט והמבורג וסגרתי את זה עם לופטהנזה ולא עם אלעל. למרות שאלעל היה מעט יותר זול. (אני לא מדבר על זה שבשני המקרים יש טיסות ביום שבת כך שאלעל בכל מקרה נופלת גם בסעיף הזה)

לרומניה אני טס איתם כי ההצעה שלהם הייתה הכי זולה ולא בא לי לטוס בA310 ענתיקה של טארום. (חוץ מזה שהשעות של אלעל עדיפות ובהלוך יש 737-900, שהכי ישן בצי הוא מאוקטובר 2013)

אין לי תלונות על השירות של הדיילים של אלעל, צוותי הקרקע היו בסדר גמור בדרך כלל. יש לי תלונות על כל השאר: מערכות בידור מחורבנות ומיושנות, ציים מיושנים (מישהו אמר 767 ו747?), הדרת נשים ועוד שלל סיפורים שרצים ברשת. גם מרווח הרגליים בסדר גמור בטיסות לאירופה, לעיתים עדיף על זה של החברות הזרות.

אני לא יכול לשכוח את "החוויה" המופלאה שהייתה לי ב747-400 של אלעל לתאילנד (ועם המנחוס שלי, גם בחזור נפלתי על אותו מטוס בדיוק), עשו עליו כתבה ב2011 וקראו לו הדיר המעופף. (למתענייני התעופה, הרישום של הנבלה: 4X-ELH)

מטוס גרוע בכל קנה מידה. איזור שלם שהטמפרטורה בו לא יורדת מתחת ל27 מעלות, מערכת בידור מקולקלת בהלוך, משענת ראש ומגש שבורים בחזור. להזכירכם - טיסה לתאילנד/מתאילנד, ולא טיסה מקפריסין שאורכת 50 דקות. סיוט.

אין לך מה לרשום לשירות הלקוחות של אלעל, מהניסיון שלי זה לא הועיל כשהתלוננתי על הסיוט לתאילנד. למה? כי הכרטיסים שלי היו בקוד TG4594/3 ולא LY081/082. (שזאת אותה טיסה פשוט בקוד שייר עם ת'אי)

חוץ מזה, אני לא מתפלא על חוסר התרבות הישראלית. לצחוק על אנשים מבוגרים. אבל זה הכול חינוך מהבית, רק הבעיה שלא מעט הורים זורקים את הילדים ברחוב במקום לחנך אותם או לשלוח אותם לחוגים או למסגרות מעשירות. אחר כך מתפלאים למה הילדים האלה מעשנים ושותים בגיל 12-13, דוקרים, גונבים, הורסים ומשחיטים רכוש של אנשים וכו'.

יגאל, גם אני בחו"ל משתדל להתרחק מהישראלים. לא רוצה לבלוט (ולמזלי הרב יש לי לוק אירופאי "אסלי", כך שבכל מקום כמעט חושבים אותי למקומי), משתדל גם לא לדבר יותר מדי ובטח שלא לצעוק בעברית.

זאת הסיבה שאנחנו כמשפחה שוכרים רכב, משתדלים להמנע מטיול מאורגן, מחפשים יעדים פחות שגרתיים (בדרך כלל בטיולים מאורגנים לוקחים לאתרים חינמיים או זולים), ככה יש לנו שקט וניתוק מהישראלים.

אני לא פוסל כמובן את זה שאפגוש זוג ישראלים (עדיף זוג ישראליות :wink:) בטיול שלי ויהיה לנו נחמד ואולי נצא לטייל או לבלות בערב, אבל ככלל, אני מעדיף להמנע. אני גם לא מדגיש את ישראליותי בחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יגאל, גם אני בחו"ל משתדל להתרחק מהישראלים. לא רוצה לבלוט (ולמזלי הרב יש לי לוק אירופאי "אסלי", כך שבכל מקום כמעט חושבים אותי למקומי), משתדל גם לא לדבר יותר מדי ובטח שלא לצעוק בעברית.

גם לי "לוק" אירופי, אבל, מה לעשות, אשתי ממוצא צפון אפריקאי, קטנה ושחורה. האירופים משוכנעים שהיא ספרדיה או פוטוגזיתת או איטלקיה, אפילו כאשר אנחנו מדברים בינינו עברית. לצערנו כנראה שההבנה שלהם בעניני המזה"ת היא ברמה דומה.

זאת הסיבה שאנחנו כמשפחה שוכרים רכב, משתדלים להמנע מטיול מאורגן, מחפשים יעדים פחות שגרתיים (בדרך כלל בטיולים מאורגנים לוקחים לאתרים חינמיים או זולים), ככה יש לנו שקט וניתוק מהישראלים.

גם אנחנו, אבל זה תלוי יעד - במדינה שאינה מערבית או שהלוגיסטיקה מורכבת לא נבחן בטיול מאורגן. אני התנסיתי בכך פעם אחת (לפלנד) ואשתי פעמיים (לפלנד ומרוקו), סה"כ הקבוצות היו מצויינות וגם הארגון היה בהחלט לעניין.

אני לא פוסל כמובן את זה שאפגוש זוג ישראלים (עדיף זוג ישראליות :wink:) בטיול שלי ויהיה לנו נחמד ואולי נצא לטייל או לבלות בערב, אבל ככלל, אני מעדיף להמנע. אני גם לא מדגיש את ישראליותי בחו"ל.

אנחנו לא מתביישים בישראליות, גם לא מחצינים אותה בכוח. מדברים עברית, לא צועקים, ועד כה ההתיחסות שקיבלנו היתה תמיד ניטרלית עד חיובית. יצא לנו לפגוש בישראלים בחלק מהטיולים, ולכל היותר עשו שמח לגיטימי (קצת שירה עם גיטרות). במקומות אחרים היו ממש לדוגמא (למשל בטיול בקניון וינטגאר בסלובניה היחידים שהיו לבושים ומצוידים כראוי היו הישראלים). הדברים הכי בעיתיים שבהם נתקלנו היו קשיי שפה, אבל זה ממש לא מעיד על התנהגות שלילית. בכל מקרה, לא נתקלנו בהתנהגות הבהמית שהעתונות הישרלית כל כך אוהבת לתאר.

ועוד דבר קטן לגבי התנהגות צוותים - לא זוכר אם הזכרתי במעלה השרשור, אבל נתקלתי בצוותי קבינה שהתנהגו בצורה מחפירה. הם לא היו ישראליים, הגרועים ביותר היו אמריקאיים. וד"א, אני גם לא זוכר שלופטהנזה היתה טובה במיוחד, אבל זה היה לפני 7 שנים.

בכחול

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל דבר כזה מחייב תלונה. אם אתה שותק אז אתה למעשה שותף לדבר הזה (שנכון שמתאים לאופי הישראלי לטוב ולרע אבל עדיין יוזמה מקומית של ילדים ששיכורים מהכוח שנתנו להם).

אישית משתדל לא לטוס עם אל על בגלל השירות. טיס האוכל פחות מענייין אותי אבל כשבמשך 4 שעות הדיילת לא באה למרות שמצלצלים לה לקחת את המגש זה שירות זבל (וזה קרה לי יותר מפעם אחת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לצערי אני כבר לפני חודשיים כשטסתי בפעם הראשונה (והאחרונה) אל-על הבטחתי שבחיים אני לא אעלה על טיסה שלהם שוב, כך שהפוסט הזה לא משפיע על ההחלטה הכבר-קיימת שלי ורק מערבב לי את הבטן.

ובכל זאת, שמעו נא על הטיסה שלי. הטיסה הכי גרועה שהיתה לי, EVER, בקו מרכזי ביותר (ת"א-ניו יורק). וכשאני אומר הכי גרועה - כן, אני משווה את זה גם למטוסי פרופלור בתאילנד.

נתחיל מזה שבצ'ק-אין הראשון אליו נכנסתי מס' שעות לפני הטיסה היו אך ורק מקומות מזעזעים (אחורי המטוס באמצע שורה בלבד), נו טוב חשבתי לעצמי, לא נרשמת ראשון ועכשיו אתה משלם על כך (מסתבר כלא נכון, יפורט בהמשך) - אבל מילא זה, המערכת לא נתנה לי את האפשרות לבצע צ'קאין לטיסת מNY לSF, טיסה של קצת יותר מ6 שעות ואני לא יכול לבחור מקום.

המטוס עצמו היה המטוס הבין-יבשתי הכי גרוע שראיתי בחיים, ישן, מרופט, דוחה. כשאני אומר בין-יבשתי אז אני כולל בפנים גם טיסות מישראל ליוון/איטליה, כן? איך קו מרכזי כזה מגיע עם מטוס כ"כ מזעזע? שאלו את אל-על.

מעבר למראה, במטוס עצמו היתה מע' בידור שהייתה מביישת מטוסים של שנות ה90. מסך קטן, מפוקסל בטירוף (רזולוציה 80X100!?), וגולת הכותרת: ערוצי וידאו מובנים עם שידורים בלופ, כך שאתה יכול לבחור בין מס' ערוצים קטן, אבל לא שולט על התוכן. אם לא הייתי מגיע עם טאבלט הייתי ממש, ממש מתעצבן.

אבל כל זה בצד, אלו דברים 'גדולים' שקשה לשלוט בהם, כי לך תחליף מטוס ישן וכו'. הדיילים, הדיילים זו היתה גולת הכותרת.

הדיילים היו כ"כ גועליים, שזה היה סוג של הלם תרבות. היות וראיתי וידאו עם אוזניות, הם פשוט דילגו מעלי כל פעם שעברו - והם עברו מעט מאוד (טיסה טרנס אטלנטית עם פעם אחת ויחידה בה חולקו משקאות קרים). עכשיו שתבינו, הבנתי במהלך הטיסה שזה קורה וניסיתי ליצור קשר עין עם דייל בכל מעבר, הם פשוט לא טרחו להסתכל עלי - נשבע לכם שאני לא מגזים. בארוחת הבוקר פניתי אליהם וביקשתי אוכל (לאחר שדילגו), ואז קיבלתי חביתה מעופשת בה לא נגעתי. 15 דק' אח"כ אני קולט שבצד השני של שורת המושבים בנאדם אוכל בלינצ'ס - מסתבר שהיו אופציות לא.ב. ובכלל לא טרחו לומר על זה מילה.

הא כן צ'קאין - בטיסה חזור נכנסתי למערכת ברגע שהיא נפתחה (12/24 שעות טרם הטיסה, לא זוכר, אבל עמדתי עם סטופר). וגם אז היתה את אותה הבעיה, מושבים אחוריים באמצע השורה, שום אפשרות לחלון אפילו לא בצחוק. בשורה האמצעית 3 שורות לפני השירותים באחורי המטוס היה מקום במעבר, ובחרתי בו. כשנכנסתי למטוס ציחקקתי עם אמא ובת שישבו לידי עד כמה שהמטוס הזה מגעיל, הנחתי את היד על המשענת והיא התפרקה. נשבע לכם שאני לא ממציא את זה. נקרענו מצחוק.

עוד כשבחרתי את הטיסה הזו זה היה בלב לא שלם, הקפיצו אותי לחו"ל בהתראה של יומיים ולדלתא היה קונקשן של 5 שעות בעוד שלאל-על 3.5 ולכן בחרתי אל-על. בפעם הבאה אני אבחר גם ב16 שעות קונקשן ולא בחברה הזו. לכל טיסה יהיו כשלים פה ושם, אבל כשל ברמה המערכתית ב2 טיסות (הלוך + חזור) ובעיקר תרבות שירות מחליאה כמו זו - זה לא צירוף מקרים.

בחיים אני לא אטוס אל-על, ואני דואג לספר על הטיסה הזו בכל פעם שהשם שלה עולה בדיון. מצד שני מי שטס הרבה מודע לבעיה הזו ויודע שעדיף להתרחק מהחברה הכושלת הזו כמו מאש. 'גאוות יחידה' אעלק, ההתנהלות של החברה הזו מזכירה לי את כל הנקודות הכי חלשות בתרבות הישראלית.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

טסתי באל-על וצפויה לי עוד אחת כזאת בזמן הקרוב.

אני לא יודע אם הם טובים אבל הם לא עד כדי כך גרועים.

אני מוצא שבאופן כללי ובפוסט הזה בפרט הבעיה היא יותר

ההתנהלות וההתנהגות של הקוף הארץ ישראלי המצוי.

זאת בעיה ידועה ומוכרת שנחשפים אליה בעיקר במקומות התקהלות על סוגיהם.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אין ספק שהקוף הארץ ישראלי הוא הבעייה אבל כשיש ש.ג. שאני משלם לו הרבה כסף אני מצפה ממנו שיקשור את הקוף בהתקן ריסון מתאים כמו שעושים עמיתיו הגויים.

יצא לי לטוס עם אל על לאמסטרדם ולרוע מזלי בדיוק היה משחק כדורגל ונפלתי על מטוס מלא קופים (כולל הקוף הראשי משוק הכרמל הידוע בכינויו ינעל העולם שהגיע שיכור מהבית ועם מלאי משקאות לכל הטיסה). הרעש, הטינופת והבהמתיות היו כל כך קיצוניים שהיום אני בודק טוב שאין שום אירוע דומה ביעד שלי כדי לא ליפול שוב ככה. אין יותר גרוע להגיע לפגישת עבודה אחרי טיסה כזו שלא רק שאתה עייף אלא אתה עצבני רצח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ספריאל - ביעדים מסוימים אכן אין ברירה, בסין למשל אתה לא יכול להסתדר ללא מדריך מקומי דובר השפה (כי לך תמצא סינים דוברי אנגלית), אבל ברוב מערב אירופה - כן. גם במזרח החלטנו להיות עצמאיים והסתדרנו היטב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

נושא הצי העתיק יפתר בשנים הקרובות - אל על נכנסה מהלך של החלפת כל רחבי הגוף בתוך כ-3 שנים. עד אז צריך למצוא פתרון אחר או לסבול בשקט.

אור - אתה לא יכול לדעת מה השיקול בפתיחת מושבים אלה או אחרים. גם בתוך מחלקת התיירים יש מספר דרגות כרטיסים, ואני מנחש שהכרטיס שרכשת היה בדרגה נמוכה ולכן לא נפתחו לך המושבים היותר נוחים.

דור - אני מסכים אתך לחלוטין. הבחירה בטיול מאורגן בנסיעה ללפלנד נובעת מהלוגיסטיקה הלא פשוטה של ציוד חורף והגעה לאתרים מרוחקים במזג אויר שאנחנו לא רגילים אליו. מעדיף נהג פיני עם 30 שנות ניסיון בנהיגה בשלג על פני התנסות ראשונה בלי הדרכה. למזלנו גם הקבוצה היתה נטולת קופים. כלומר - לפני ההרצראה לטיסה הלוך היתה מישהי שעשתה לדיילות יה הצגה מטופשת, אבל זו היתה ההתנהגות הלא ראויה היחידה בטיול, וגם זה היה בגלל טפשות. במקומות בכל שאר ביקורי באירופה המערבית וגם בפראג, בודפשט וסלובניה התנהלתי עצמאית. אני רוצה לנסוע לרומניה, אבל מתלבט איך להתארגן - עצמאית או ארגון של טיול משפחתי עם מדריך מקומי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...