Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בולם יכול להגיע לסוף חייב אחרי 7 שנים או 85 אלף קילומטר?1c5a855767447b6e49caca2adc13dbe6.jpgdc4dd7f599cc11ffe07f498ad734a9b2.jpg

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

לא ראיתי בתמונה - אבל האם הבולמים נוזלים? כלומר האם יש סימנים של רטיבות עליהם? במידה ולא אז אני לא בטוח שיש להחליף. אם אתה רוצה להיות שקט, יש מוסכים שיש להם רמפה מיוחדת מחוברת למחשב שמרעידה את האוטו ובודקת את התנהגות הבולם.

פורסם
האם בולם יכול להגיע לסוף חייב אחרי 7 שנים או 85 אלף קילומטר?

יצרני הבולמים מדברים על ירידה משמעותית בביצועים (שמשפיעים למשל גם על מרחקי בלימה ועל יציבות בפניות) אחרי כ-80 אלף קילומטרים וממליצים להחליפם כדי לשמור על הבטיחות.

אבל בתלות בתנאי השירות ובהתרשמות ממצבם הכללי של הבולמים הם יכולים להגיע עד ל-100-120 אלף קילומטר. אם המוסך חווה דעת שצריך להחליף הייתי מחליף.

בכל אופן, הבולם לא חייב לנזול כדי להיות שחוק, ומכל מקום הפגיעה בביצועי הבולם היא קודם כל בריסון האטי (של תנודות המרכב) ואינה מורגשת באותה מידה כמו בריסון המהיר של המהמורות בכביש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יצרני הבולמים מדברים על ירידה משמעותית בביצועים (שמשפיעים למשל גם על מרחקי בלימה ועל יציבות בפניות) אחרי כ-80 אלף קילומטרים וממליצים להחליפם כדי לשמור על הבטיחות.

אבל בתלות בתנאי השירות ובהתרשמות ממצבם הכללי של הבולמים הם יכולים להגיע עד ל-100-120 אלף קילומטר. אם המוסך חווה דעת שצריך להחליף הייתי מחליף.

בכל אופן, הבולם לא חייב לנזול כדי להיות שחוק, ומכל מקום הפגיעה בביצועי הבולם היא קודם כל בריסון האטי (של תנודות המרכב) ואינה מורגשת באותה מידה כמו בריסון המהיר של המהמורות בכביש.

אל תישכח שלעיתים מוסכים ממליצים מתוך אינטרס כלכלי אך אם הבולמים לא נוזלים והרכב יציב הייתי ניגש למוסך נוסף לשמוע חוות דעת נוספת!

פורסם

הבולמים יבשים אבל מלוכלכלים(לא ברור בדיוק)

הבדיקה נעשתה רק בעין (מה שרואים בתמונות)

נאמר לי שהצמיגים האחוריים נשחקים בגלל הבולמים הבלויים

הגיוני?

האם כיוון פרונט יעזור לי?

פורסם

אני אישית לא מכיר מצב שבו צמיגים נשחקים בגלל בולמים בלויים שלא מרתקים את הגלגל לכביש כמו שצריך. האם הצמיגים הקידמיים תקינים? האם קיימות משיכות בהגה במהירויות גבוהות? האם הרכב מרגיש לא יציב בעיקר בסיבובים וביציאות מהם?

פורסם

4 צמיגים חדשים בני כמה חודשים

אין משיכות בהגה

הרכב מרגיש יציב למדי

אין רעש מהבולמים

לא התלוננתי,רק אמרו לי תוך כדי טיפול שכדאי להחליף כי זה חלק בטיחותי

פורסם

לפי מה שרשמת לדעתי אין צורך להחליף כרגע,

אם זאת, כנראה שהמוסך הציע לך החלפה מהיבט בטיחותי כדי למנוע מצב של הגעה לסוף חיו של הבולמים,

או כלכלי.

Seat Ibiza FR

פורסם
הבולמים יבשים אבל מלוכלכלים(לא ברור בדיוק)

הבדיקה נעשתה רק בעין (מה שרואים בתמונות)

נאמר לי שהצמיגים האחוריים נשחקים בגלל הבולמים הבלויים

הגיוני?

האם כיוון פרונט יעזור לי?

אם כבר - זה אינו כיוון פרונט, אלא כיוון של הציר האחורי במידה ואפשרי ברכבך.

אם יש כזה - אני מניח שהוא כן יכול להשפיע על שחיקת הצמיגים האחוריים (יותר מבולמים - עד כמה שהם יכולים להשפיע על שחיקה - אינני יודע).

(אני מקווה שייתנו לך בהמשך את המונח המקצועי המתאים לזה)

alfa 156 2.5.

פורסם

כיוון גלגלים (במקרה זה בסרן האחורי) משפיע על צמיגים רדיאליים בני זמננו הרבה פחות מאשר בעבר. רגישות הצמיג לשפיעה כיום היא בסדר גודל של 15-20 פעמים פחות מאשר רגישותו לזווית היגוי, וכיוון הגלגלים בדרך כלל גם לא כולל זוויות היגוי קיצוניות.

דווקא בולמים שחוקים ישפיעו יותר על השחיקה מאחר והשפעתם ניכרת בכל המהירויות (התכנסות ובעיקר שפיעה משפיעות בעיקר במהירות גבוהה) וגם גורמת למשחק בכיוון הגלגלים בזמן הנסיעה. התוצאה היא שחיקה "גלית" על היקף הצמיג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...