Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תער רב פעמי, היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהhttp://www.amazon.com/Feather-Artist-Folding-Handle-Shaving/dp/B00IZL3LOS/ref=pd_sim_194_4?ie=UTF8&dpID=31Tv6Lql43L&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=0KWPP2TMGVWK7YT3TC74

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
מעניין ,נוח לכם להתגלח עם תער? זה מתקופת הברונזה.

מפחיד אותי.

אז אני לא אתן לך לינק שבו אני מתגלח (להדגמה, על היד) עם סכין מתקפלת ישנה ומשומשת היטב (בת כ-4 שנים, עבדה קשה אצלי בתקופה הזו).

טוב, האמת שעדיין אין לי לינק. טרם העליתי הסרטון ליוטיוב עקב בעיות טכניות בעריכה. אבל זו הסכין:

BM555SBKHGanw.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נושא ההשחזה לא אמור להרתיע משימוש בתער.

השחזה באופן כללי זו לא פעולה קשה מדי או שדרוש עבורה כלים יקרים.

אמנם אין לי ניסיון בהשחזת תערים אבל הכנתי כמה סכינים בעבודת יד לרמה של גילוח "להדגמה" כפי שהברווז הגדיר.

פורסם

סטילנס, לחובבי התחום כמונו, אין בעייה עם השחזה. עבור מישהו שרק רוצה להשתמש וגמרנו, עניין ההשחזה הוא מטלה מעצבנת, מציקה ומטרידה.

פורסם

תדירות ההשחזה תלויה בפלדת התער, אך פלדה שניתן להשחיז לרמה כזו לא דורשת השחזה כל גילוח וגם לא כל גילוח שני. צריך להתחשב גם במשתנה הזה.

פורסם

אתה היית ממליץ לבן אדם שעושה פס אחד על כל לחי כדי ליישר את הזקן במקביל לקו הלסת ללכת לכיוון תער old school עם כל המתלווה לו?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מעולם לא התגלחתי בעזרת תער, תיארתי מהמבט שלי את נושא התחזוקה שמישהו חשש לגביו.

ולכן אני נמנע מלהמליץ או לא להמליץ.

פורסם
תדירות ההשחזה תלויה בפלדת התער, אך פלדה שניתן להשחיז לרמה כזו לא דורשת השחזה כל גילוח וגם לא כל גילוח שני. צריך להתחשב גם במשתנה הזה.

זו לא הנקודה... אתה צודק, כמובן. אבל תחשוב לרגע מנקודת מבט של "בתול": אני רוצה לעשות משהו בקטנה, עם הכי מעט מאמץ שניתן. ללמוד מיומנות חדשה עבור המשך שימוש עתידי, מיומנות שמצריכה יכולת בסיסית כלשהיא, הבנה, והרבה סבלנות- זה לא תמיד דבר רצוי... אם היית רוצה לחתוך חתיכת פלסטיק, היית הולך ללמוד נגרות כדי לבנות מתקן חיתוך ונפחות כדי לייצר את הסכין? לא, היית הולך לחנות כלי עבודה וקונה סכין יפני. טוב, אולי במקרה שלך היית מייצר את הלהב בעצמך, אבל אני מקווה שהנקודה הובהרה :lol:

אתה היית ממליץ לבן אדם שעושה פס אחד על כל לחי כדי ליישר את הזקן במקביל לקו הלסת ללכת לכיוון תער old school עם כל המתלווה לו?

לא. לחלוטין לא. סתם לקחנו את השיחה לכיוון נוסף.

שימוש בתער מצריך סוג של נחישות ויכולת התמדה. כשיש כל כך הרבה מוצרים אחרים שעושים את העבודה במינימום מאמץ, אין הצדקה לכך.

אני הייתי ממליץ על סכין קומנדו. יותר שימושי ביום יום :lol::drinking::roflmao:

פורסם

כבר לא יכול לערוך.

הבטחתי, לכן אצרף- לינק לסרטון שבו אני מגלח את זרועי עם סכין מתקפלת ישנה מסוג גריפטיליאן מתוצרת בנצ'מייד. סוטה שכמותי. האקשן מתחיל בדקה 8:30 לערך.

פורסם

סחטיין! השיטה עם ניירות המים ופרופיל אלומיניום מעניינת, זה יכול להיות תחליף טוב לאבנים. פרופיל אחד וכמה ניירות מחליפים הרבה אבנים.

את השיטה עם הפוליש אני לא מכיר, נשמע מעניין, אבדוק את הנושא לפני שאני מחליף את העור.

רק דבר אחד לא מובן לי, אם הדבק מסיס במים, איך אתה מרטיב את הנייר לפני ובמהלך ההשחזה?

תשקול שימוש בדבק דו צדדי, אין צורך להמתין שהדבק ייתיבש לפני השימוש והוא לא הידרופובי.

פורסם

הבטחתי, לכן אצרף- לינק לסרטון שבו אני מגלח את זרועי עם סכין מתקפלת.

בתור אחת שמשתמש בסכינים (חובב בישול ועוד כמה דברים) את שיטת הפוליש מאוד אהבתי.

למה בדיוק מיועד הפוליש שהשתמשת בו?

למרות שזה נראה משכנע - אמשיך להתגלח בדרך הרגילה.

פורסם
סחטיין! השיטה עם ניירות המים ופרופיל אלומיניום מעניינת, זה יכול להיות תחליף טוב לאבנים. פרופיל אחד וכמה ניירות מחליפים הרבה אבנים.

את השיטה עם הפוליש אני לא מכיר, נשמע מעניין, אבדוק את הנושא לפני שאני מחליף את העור.

רק דבר אחד לא מובן לי, אם הדבק מסיס במים, איך אתה מרטיב את הנייר לפני ובמהלך ההשחזה?

תשקול שימוש בדבק דו צדדי, אין צורך להמתין שהדבק ייתיבש לפני השימוש והוא לא הידרופובי.

ציינתי שהדבק ניתן להסרה עם מים. הדבק שבו אני השתמשתי נשאר עמיד יחסית למים כל עוד לא מנסים להוריד אותו מהמשטח עם שיפשוף ע"י מטלית. לא הייתה לי בעייה עם הינתקות של הניירות מהבלוק, באותה מידה שלא הייתה לי בעייה להסיר אותם ממנו כדי להחליפם. דבק אחר היה מקשה עליי את החיים, לכן בחרתי בדבק הזה שהוא נוח לכל הכיוונים.

בתור אחת שמשתמש בסכינים (חובב בישול ועוד כמה דברים) את שיטת הפוליש מאוד אהבתי.

למה בדיוק מיועד הפוליש שהשתמשת בו?

למרות שזה נראה משכנע - אמשיך להתגלח בדרך הרגילה.

המשחה שהשתמשתי בה היא משחת פוליש רגילה לכל דבר, שהגיעה לידיי מסט פוליש למקדחה (שכלל 2 גלגלי פוליש עשויים בד ולבד פלוס המשחה הזו). מיועד להברקה של מתכות. מעבר לזה, יש לי משחה שבה אני משתמש שהגיעה יחד עם המתקן שרכשתי לפני שנים רבות להשחזת תערים, ואם זה לא מספיק, ניתן לרכוש אבן גדולה של משחה לפוליש בכל חנות אספקה טכנית- אם כי, אני חושב שמה שיש לי יספיק לצרכים שלי לכמה עשרות שנים והסיבה היחידה שארצה לרכוש חדש היא גרעין שונה לגימור טוב יותר, אם אמצא משהו שיוכל לתת לי את זה.

הבונוס בשימוש במשחת פוליש הוא החלקה של פני הלהב וקבלת שטח חיתוך נקי= להב חד עוד יותר.

כמו להשתמש באבן השחזה בגרעין 8000 למיטב הבנתי, רק מינוס התחזוקה של האבן בנוסף ללהב.

פורסם

כדי להבריק כזה גודל קטן של להב לא צריך יותר מרצועת עור ומשחת הברקה שניתן להשיג בכל מקום של צורפות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...