Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

מכרתי טויוטה יאריס 2004 וקניתי טויוטה יאריס מודל אוקטובר 2015.

שמתי לב שאני נאלץ למלא דלק בצורה תכופה יותר לעומת היאריס הקודמת.

בדקתי צריכת דלק בשיטה הבאה, תגידו לי בבקשה אם היא נכונה:

באחת הפעמים כשהמיכל דלק היה כמעט ריק, רשמתי את הקילומטראז' ואז תידלקתי עד מיכל מלא.

בפעם הבאה שתידלקתי שוב מילאתי עד הסוף רק שהפעם רשמתי את הקילומטראז' ואת מספר הליטרים שהיה צריך למלא כדי להגיע למיכל מלא.

ההבדל בין הקילומטראז' היה 309 ק"מ, ומילאתי 26.570 ליטר (בפעם השנייה).

כלומר צריכת דלק של 1:11.629

מדובר בנסיעה משולבת, אני בפקק בדרך יציאה מהעיר (עירוני), בכביש המהיר אין פקק (בין-עירוני) ואז שוב יש פקק בעיר של מקום העבודה (שוב עירוני).

ככה זה כל יום חוץ משישי שבת (אני לא נוסע למקום אחר חוץ מלעבודה ובחזרה)

באתר של טויוטה (אתר היבואן) הם מפרסמים צריכת דלק כזאת:

עירונית ק"מ/ליטר 15.4

בין עירונית ק"מ/ליטר 23.3

משולבת ק"מ/ליטר 19.6

אני לא נוגע בכפתור ה sport.

בתקופה הזאת לא הדלקתי מזגן כי לא חם.

הנסיעה היא כמעט כולה מישורית בין בני ברק לרעננה.

רוב הנסיעה הרכב נמצא במצב "eco".

לא מדדתי נכון ? המדידה שלי לא רלוונטית ? יש משהו לא בסדר ברכב ?

עריכה אחרונה על ידי razibaz
פורסם

נכון שהתוואי בין בני ברק לרעננה הוא מישורי ברובו ו"בין-עירוני" אך מדובר בבמרחק קצר לכל כיוון עם ריבוי רמזורים ותנועה, כך שלמעשה זו לא בדיוק נסיעה "בין-עירונית" כהגדרתה.

דבר נוסף הוא שאתה לא נוסע טווח מקסימלי על מיכל הדלק, מה שיכול לדייק את תוצאות המדידה. סע לפחות עד שנדלקת נורית הדלק / רבע מיכל וכנס לתדלק, ניתן להמשיך בנסיעה גם עוד כמה עשרות קילומטרים אחרי שהנורה נדלקת.

נוסף לאלו יש כמובן השפעה של גורמים רבים נוספים וביניהם סגנון הנהיגה שלך, לחץ אוויר בצמיגים, ציוד עודף בתא המטען, גגון, נסיעה עם מזגן / חלונות ואיכות הטיפול ברכב.

בסה"כ וממה שתיארת לא נראה שיש בעייה כלשהיא בצריכה אך להערכתי בהחלט ניתן לשפר אותה עם אימוץ טכניקות נהיגה יעילות יותר לשם החסכון בדלק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

תודה על התשובות, אני רוצה לענות על חלק מהן:

....נוסף לאלו יש כמובן השפעה של גורמים רבים נוספים וביניהם סגנון הנהיגה שלך, לחץ אוויר בצמיגים, ציוד עודף בתא המטען, גגון, נסיעה עם מזגן / חלונות ואיכות הטיפול ברכב.

בסה"כ וממה שתיארת לא נראה שיש בעייה כלשהיא בצריכה אך להערכתי בהחלט ניתן לשפר אותה עם אימוץ טכניקות נהיגה יעילות יותר לשם החסכון בדלק.

אני אציין את זה כי זה אולי מידע חשוב:

מזגן כפי שכתבתי לא הפעלתי.

חלונות רק פתח בשביל האויר.

גלגלים לפי הוראות יצרן , אני ממלא כל פעם שאני ממלא דלק.

גגון אין.

בתא המטען יש לי מים לוישרים. אני תמיד נוסע לבד דרך אגב.

מה זה טכניקות נהיגה יעילות יותר לשיפור צריכת דלק ?

ובנוסף למה שכתב איתמר, הרכב חדש וצריכת הדלק עוד עשויה לרדת מעט.

בחישוב גס עברת איתו רק כ-3-4 אלף ק"מ.

צדקת בקילומטראז' :)

כשכתבת שצריכת הדלק עוד עשויה לרדת, התכוונת שהוא יכול לאכול יותר דלק או פחות דלק ? ישתפר או יהיה גרוע יותר ?

עריכה אחרונה על ידי razibaz
פורסם

צריכת דלק נמוכה = פחות דלק. כלומר ישתפר.

כשאתה ממלא אוויר בגלגלים אחרי נסיעה, תוסיף כ-10% ללחץ המומלץ ע"י היצרן.

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/886/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D/%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7--%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92-%D7%9B%D7%93%D7%99-%D7%9C%D7%91%D7%96%D7%91%D7%96-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7?

ואם תערוך חיפוש בנושא, תמצא דיוני עבר נוספים.

פורסם

היי,

אני גם בעל טויוטה יאריס חדשה דומה. אנא קרא את הפוסט שפתחתי לפני כחודש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591589-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7

היום בנהיגה רגועה ועם קצת פפקים אני מגרד את ה-1:18...

• תוכן חדש...