Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סוזוקי אלטו אוטומט שקניתי לפני חודשיים.

בגדול הרכב הוא סבבה לגמרי לצרכים שלי, רק מה? פשוט מרגיש חלש מדי בשבילי.

באופן כללי אני חושב שרכבי ה 1.0 הם חלשים מדי לתיבה שהיא לא ידנית.

העניין הרציני שמלכתחילה קניתי את הרכב בגללו, זה בגלל חברה שלי. כאשר היא לעצמה לא מטילה וטו על קניית ידני, אלא מטילה וטו על נסיעה בידני, כאשר במצב כזה אני אהיה זה שמסיע אותה לכול מקום.

האם יצא למישהו לעשות את המעבר הזה( ועל הדרך לריב עם בת הזוג?)

פורסם

אותו סיפור גם אצלי.

האישה התנגדה לידני למרות שממש רציתי ומאז ומתמיד היו לי רק רכבים ידניים.

לבסוף נקנה רכב אוטומטי למרות שממש לא הייתי שלם עם ההחלטה ולמדתי לחיות עם זה.

אבל לריב בגלל זה? ממש לא. יש מספיק סיבות לריב עם האישה, לא צריך גם ריב על גיר.

פורסם

לדעתי זה יהפוך אותך לנהג גם מתי שלא תרצה / תוכל, שלא לדבר על שאם תרכוש גיר ידני - בסוף הוטו יגיע אולי :roll:

גיר ידני על אותו מנוע לא ייתן לך תוספת כח משמעותית.

אני חושב שתנסה להשאר עם הרכב הזה או לשדרג לרכב אוטומטי עם מנוע יותר בריא (עם אופציה להשאר עם הרכב הנוכחי כי נראה לי בכ"ז שחבל להחליף רכב כ"כ חדש אא"כ זה יהרג ובל יעבור).

alfa 156 2.5.

פורסם

גיר ידני לא יפתור את הבעיה של מנוע חלש. השיפור יהיה קטן ולא משמעותי.

רכב עליו חברתך\אישתך לא יכולה לנהוג זה מתכון לבעיות.

אז מה קיבלת? רכב ממנו גם אתה וגם חברתך לא תהיו מרוצים, ועל הדרך הפסדת הרבה כסף בגלל המעבר.

אם כבר מחליפים אז לרכב עם מנוע חזק יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

פתרון שלי לסוגיה הזו, כמעט תמיד השתלתי ליישם אותו במשפחה:

כמה עולה אלטו אוטומטית? 70.000?

בסכום הזה קונה שתי מכוניות משומשות, אחת ידנית ואחת אוטומטית, בקטגוריה גבוהה יותר מאלטו, יותר נעימות ונוחות.

כל אחת נניח 30.000 ש"ח, היתר לתחזוקה ולהוצאות קבועות שמוכפלות.

עריכה: אם זו אלטו משומשת שבעצמה עלתה באיזור 30.000-40.000, קבל ביטול [emoji3]

פורסם

אם הרכב מיועד בעיקר לסופי שבוע, עדיף ידני מבחינת ההנאה בנהיגה, תחזוקה וכו'. אם הרכב משמש ליום יום ובעיקר לאזור המרכז שבין גדרה לחדרה, אוטומט זה מאסט בגלל המציאות הבלתי אפשרית של עומס התנועה.

פורסם

מי שרוכש אלטו אוטומטי עם מנוע 1 ליטר מוותר מראש על ביצועים. גם הדגם הידני עם 69 כ"ס הוא לא ממש רכב עתיר כוח.

לצורך התניידות בפקקים, לרכב אוטומטי יש עדיפות רבה בנוחיות.

זו ודאי אינה סיבה לריב עם בת הזוג.

פורסם

רכשתי ניסאן קשקאי 2012 ידנית 1.6L לאחר 3.5 שנים עם מאזדה 6 2.0L אוט., אני מתגורר ברחובות, קצת מעיק עליי הידני בפקקים, והסיבה שרכשתי ידני זה כלכלית נטו, הידנית עם מנוע 1.6 עלתה לי 65,000 ש"ח, ועבור מנוע 2.0 אוטו, אותה השנה הייתי צריך להיפרד מלא פחות מ-100,000 ש"ח, הזוי.

מסתדר מאוד עם הגיר ידני+ נהנה מהחיסכון בהוצאות הדלק, אבל בראש שלי שרכבים עם מנועים קטנים דווקא נוח גיר אוטומטי, כי לא תקבל שום נאה ממנוע חלש עם גיר ידני, ומנועים מעל 2 ליטר עדיף ידני כי תיהנה מהנהיגה הרבה יותר.

(מה לא הייתי נותן תמורת מאזדה 6 פרמיום מבציר 2006/7 ידנית)

פורסם

אני בהחלט - עם פיאט 500 רובוטית, הייתי לוקח ידנית בכל רגע נתון גם עם שנתון נמוך משלי, נסבול קצת בפקקים אין ברירה.

Opel Adam S 2017

פורסם

ויטאלי, אני לא לגמרי מסכים. את שנותיי הראשונות עם רכב עשיתי על 306 ידנית ומזדקנת, אוטו שבקושי 40 כ"ס לא היו לו והגיר הידני נותן לך משחק מאו דנחמד מול המנוע החלש בניסיון להוציא ממנו התנהגות יותר מעניינת.

פורסם

אם היא לא מרגישה בטוח לנהוג על ידני אל תאלץ אותה לעשות זאת... כי זה פשוט לא בטוח. הייתי לוקח רכב אוטומטי, אבל לא אלטו אלא משהו יותר רציני, כדי שאם כבר אתה מוותר על הגיר הידני, לפחות יהיה לך אוטו נחמד יותר.

• תוכן חדש...