Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טייס ליום אחד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב לקנות, בתור מתנת יום הולדת, את חבילת הטייס ליום אחד באזור המרכז. מבדיקה בכמה מקומות העלות היא כ-500-600 שקל לטיסה של כ-25 דקו נטו (עם כל ההדרכות מסביב זה מגיע לכשעה) על מטוס ססנה.

האם זה באמת חוויתי כמו שזה נשמע (עבור מישהו שלא חולם להפוך לטייס יום אחד) ושווה את הכסף (אופציות אחרות זה טיסה רומנטית, טיסה בכדור פורח, שייט במרכז וכדומה)?

בנוסף, מישהו יכול להמליץ על בית ספר לטיסה באזור המרכז (קיבלתי רושם טוב מבית הספר בראשון וזה שבהרצליה)?

תודה.

פורסם

אישתי הפתיעה אותי עם כזו טיסה ליומולדת לפני שנתיים, היה מגניב לחלוטין.

המדריך ממש איפשר לי להטיס את המטוס ואפילו הדריך אותי לעשות כל מיני תימרונים נחמדים. נחמדים כמובן לבור שאחז פעם ראשונה בהגאי מטוס ממונע, זה לא ששילבנו שם ברל רול באמצע צלילת הפצצה...:lol:

מה שכן, מאחר ומדובר במשהוא יחסית קצר, תכנן מראש גם איזה מסעדה נחמדה לאח"כ כי מגיעים לשם בבוקר, גומרים אחרי שעה ואז, טוב, מה עושים עכשיו...?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בראשון זה טיסה על אז״מ (בלשון העם אולטראלייט) ובהרצליה זה טיסה על סצנה.

אם אתה לא הולך לעשות רישיון ומתכוון לעשות את זה רק בשביל החוויה, אז לך על הרצליה.

מניסיון אישי אני יכול להמליץ לך על אילן אביעוז:

http://www.funtisa.com/46008/pilot4adayc152

קח בחשבון שאם אתה רוצה להטיס בעצמך, אז רק אתה יכול לעלות עם המדריך לבדך.

לטעמי בהחלט חווייתי ושווה את זה (אבל אני גם טייס אז לא הכי אובייקטיבי בנושא).

פורסם

ת'שמע, אחת המתנות הכי טובות שקבלתי (מזוגתי).

אומנם אתה באויר בערך 20 דקות אבל זה די והותר למי שלא ממש עשה את זה קודם.

להזמין מראש את הססנה 172 (יש לו יותר כח) גם אם אתה לא נדרש לזה בגלל משקל.

מדריך נחמד אמור לתת לך להטיס את המטוס יחסית לבד אחרי המראה ולפני נחיתה,

אם הוא קולט שאתה בעניין ומתפקד אתה יכול לבצע את כל הפניות ושליטה בגובה המטוס.

אני החלטתי שהתחנה הבאה זה רשיון טיס.

עשיתי בהרצליה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
בראשון זה טיסה על אז״מ (בלשון העם אולטראלייט) ובהרצליה זה טיסה על סצנה.

אם אתה לא הולך לעשות רישיון ומתכוון לעשות את זה רק בשביל החוויה, אז לך על הרצליה.

מניסיון אישי אני יכול להמליץ לך על אילן אביעוז:

http://www.funtisa.com/46008/pilot4adayc152

קח בחשבון שאם אתה רוצה להטיס בעצמך, אז רק אתה יכול לעלות עם המדריך לבדך.

לטעמי בהחלט חווייתי ושווה את זה (אבל אני גם טייס אז לא הכי אובייקטיבי בנושא).

אז"מ =מז"מ.

סצנה = צסנה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מטוס זעיר משקל = מז"מ. על כל פנים זה היה הקיצור לפני עשרים שנה. משהו השתנה?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

היום זה אז״מ = אווירון זעיר משקל.

חלק נכבד מהחוקה שמדברת על המונח אז״מ נכתבה לפני יותר מ-30 שנה, יתכן שפשוט זכרונך מטעה אותך.

פורסם

תודה על המידע. הכיוון הוא כרגע הרצליה.

יש למישהו ניסיון עם חברת moonair? הם אומנם מעט יותר יקרים (550 בהשוואה ל-500/520 במקומות אחרים), אבל נשמעו הכי מקצועיים בטלפון, והם נותנים 30 דקות באוויר בהשוואה ל-25-30 בחלק מהמקומות האחרים (אבל זה פחות קריטי).

פורסם (נערך)

לא ממליץ בחורף.

טסתי לפני כמה שנים בחורף בססנה של חבר של אבא - דקה אחרי ההמראה מהטכני בחיפה הפסיקו את ההמראות בגלל רוחות.

לא הקאנו, אבל בוא נגיד שגם אני, גם אבא שלי ועוד חבר שלהם שהיה במטוס היינו צריכים התאוששות של חצי שעה אחרי הנחיתה על מנת להסדיר את האיברים הפנימיים :-)

במזג אוויר טוב זה מגניב, כייפי ומעניין. חבל להסתכן (לא סכנה בטיחותית, אלא סכנה לאבד את הכיף) ביום חורפי עם רוחות חזקות.

אם ההזמנה מראש היא בטווח שיודעים באופן וודאי את התחזית, אז שכח מכל מה שכתבתי ותהנה :-D

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

פינקתי את אחי הגדול בחוויה המדוברת על מטוס צסנה באחד מימי ההולדת שלו, הוא מאוד נהנה למרות שהיו לי חששות שהוא פחות יתלהב נוכח העובדה שבשירותו הצבאי היה חייל מצטיין וזכה לקבל "צ'ופרון"- טיסה בפאנטום...

יש משהו מרגש ומלהיב בזה שאתה שולט במכונה.

תהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מעדכן אחרי הטיסה - הזמנתי לבסוף דרך חברה בשם F.N.Aviation, היושבת בשדה התעופה בהרצליה.

כל הסיפור עלה 640 ש"ח לטיסה של 20 דקות (540 לטיסה + 100 לצילום וידאו במהלכה).

הטייסת הייתה בעננים (תרתי משמע), וכל מי שראה/שמע על זה התלהב (חברות שלה כבר התחילו לברר איך ואיפה נרשמים).

סך הכל השירות היה בסדר גמור, וגם המדריך (בחור דובר רוסית בשם דניס) היה נחמד ומקצועי. מה שכן, המחיר בהחלט לא זול (לא עבור הטיסה, שאיני יודע מה העלות שלה לחברה עצמה, ובטח שלא עבור צילום הוידאו ב-100 ש"ח).

• תוכן חדש...