Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כתבה שחיזקה את חוסר אהבתי לתרבות ה'סמארטפון-פייסבוק-ווטסאפ'. אמנם מסיבות אחרות (אני בעיקר לא אוהב את תרבות ה'שופוני בפייסבוק' וכיו"ב).

מה דעתכם על מה שהבחור כותב? לדעתכם יש אמת בדבריו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

689ceebb19d2ba778fecfc0fd181f8e3.jpg

התמונה אומרת הכל.

מעבר לזה, גם אני לא אוהב את תרבות השופוני בפייסבוק, אבל תרבות שופוני היתה פה עוד מלפני שנולדנו. פייסבוק זה עוד דרך לבטא אותה. כל בר-דעת מבין שלנהל את החיים במטרה שיהיה לך חומר להעלות לפייסבוק זה טימטום.

אין חדש תחת השמש.

חוץ מזה, כשהייתי נער לא היה לי סמראטפון/גיימבוי וכל השטויות האלה ולא אהבתי לדבר עם אנשים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמובן שהמושג שופוני הוטבע עוד הרבה לפני שנולדנו. הבעיה שפייסבוק נותן לאנשים את הפלטפורמה להראות גם דברים שבעבר היה קשה 'להוציא החוצה' (אוכל, בילויים, רכישות, טיולים וכו'), וכמו שאמרת הרבה אנשים חיים במטרה להעלות לפייסבוק.

גם אני את הסמארטפון הראשון שלי קניתי בהיותי בצבא (לפני כ3-4 שנים). אולי אנחנו גם חלק ממה שכותב האנתרופולוג, ופשוט הושפענו מזה עקב שימוש רב מדי במחשב בהתבגרות. מה שכן, אני לרוב אעדיף אינטראקציה פנים מול פנים על פני שיחות בווטסאפ.

פורסם

קישור מעניין!

לי הכתבה נקראה כמו "אוי, אוי, אוי... כמה שכולם היום מחורבנים..."

פעם האשימו את האספרסו.

אח"כ את הטלפון (שיגולי דעת אינספור על איך מתבגרים משתלטים על הטלפון בבית, והאם צריך לתת להם קו משלהם).

אח"כ את הטלוויזיה.

משחקי המחשב בארקייד...

וכו'.

יש טוב, יש רע, בעיקר יש מה שיש, ויש תמיד את מי שמתלונן.

אני מציע לחזור להיות לקטים-ציידים. אז הכל היה אחלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נשמע שלפחות חלק מהטיעונים שלו מבוססים על תחושות ולא על עובדות.

כל דור מזדעזע מאלה שאחריו, ובינתיים העולם סובב על צירו. מסכים שלאנשים מבוגרים קשה לתקשר ולהבין אנשים צעירים, אבל זה היה המצב בכל הדורות האחרונים (החל מתום מלחמת העולם השניה לפחות).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רפרפתי, כי גם לי זה מרגיש קצת מנותק.

בכל דור יש משהו חדש ושונה, המדדים האלו להשוואה הם די סתמיים בעייני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ראיתי שזה ב"הארץ", וישר הבנתי שאין טעם אפילו להיכנס לקישור

חוץ מזה, כשהייתי נער לא היה לי סמראטפון/גיימבוי וכל השטויות האלה ולא אהבתי לדבר עם אנשים.

:mm_yeah:

חוץ מזה, דבר כמו סמארטפון היה חלום חיי כשהייתי ילד בשנות ה80-90 (בנוסף לאוטו). תחשוב שיש לך משרת רובוטי + גישה לכל המידע שיש בעולם + בידורית ניידת + כמו גיימבוי רק יותר טוב + מחשב דיאגנוסטיקה לרכב, אצלך בכיס

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
תחשוב שיש לך משרת רובוטי + גישה לכל המידע שיש בעולם + בידורית ניידת + כמו גיימבוי רק יותר טוב + מחשב דיאגנוסטיקה לרכב, אצלך בכיס

הבעיה היא שרוב האנשים לא באמת משתמשים בסמרטפון לצרכים הנ"ל אלה משתמשים בו בעיקר בשביל לחיות בעולם הוירטואלי שלהם. כמה שיותר תמונות, שיתופי "חוויות", וכדומה. יצא לך פעם לשבת בפאב ולראות קבוצה של חבר'ה שיצאו לפאב וכולם תקועים בטלפון עושים לייק לבחורה ההיא מהמכון כושר, לחבר ההוא בהודו או למנת האוכל של "הבחורה השווה ביותר בשכבה"? כי לי כן. ברגע שאחד החברים שלי, כשאנחנו יושבים בפאב, מוציא טלפון - אני מבין שזה אבוד.

אני יוצא פעם בשבוע, רואה את חברים שלי פעם בשבוע, וכשאני יוצא איתם אני רוצה להיות איתם, לשמוע מה עבר עליהם השבוע, מה הם מתכננים לשבוע הבא וכן גם לספר על מה עבר עלי.

ה FOMO כמו שהוא קרה לזה, הפחד לפיספוס, הוא פחד אמיתי. אני רחוק מלהיות הנער שעליו הוא מדבר, אבל גם לי יש את זה. מחשבות של "בוא נשתף בפייסבוק שאני יושב עם חברים שלי בפאב" או "בוא נשתף בפייסבוק שאני בנתב"ג", כי אחרת איך כולם ידעו שגם אני נהנה מהחיים? ואיך אני אדע שאחרים נהנים מהחיים?

אבל למזלי, כבר כמה חודשים שמחקתי את האפליקציה של פייסבוק מהטלפון וחסמתי את הפיד של פייסבוק במחשב ככה שגם אם אני נכנס לשם, אני לא רואה כלום (למה חסמתי ולא ביטלתי? כי הצ'אט שם סבבה וכי הקבוצות זה קונספט נחמד).

היום, אם אין לך פייסבוק - אתה לא קיים.

לטוב ולרע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם הפחד לפספוס היה קיים מאז ומעולם, אנשים תמיד משווים את עצמם לסביבה וחשים צורך להראות שייכים. בסרט american psycho צוחקים על זה.

פייסבוק בשבילי של לקניה ומכירה, החלפת חומר בלימודים והטרלה של אנשים. מעבר לזה כלום.

חוץ מזה, דבר כמו סמארטפון היה חלום חיי כשהייתי ילד בשנות ה80-90 (בנוסף לאוטו). תחשוב שיש לך משרת רובוטי + גישה לכל המידע שיש בעולם + בידורית ניידת + כמו גיימבוי רק יותר טוב + מחשב דיאגנוסטיקה לרכב, אצלך בכיס

זה כמו HUD במשחקי מחשב, איפה שכתובה לך המשימה וכל הדברים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היום, אם אין לך פייסבוק - אתה לא קיים.

לטוב ולרע.

לא מסכים.

ויתרתי על חשבון הפייסבוק שלי לפני יותר משנתיים, לא מרגיש שאני מפספס משהו.

אז נכון, אני לא רואה את התמונות מהטיול להודו של אנשים אקראיים שפגשתי בשירות הצבאי או בפוסטים ויראליים רדודים. אני מצליח לשמור על קשר עם מי שצריך. ועם מי שלא - כנראה שה'קשר' בינינו הסתכם ממילא ב'אנחנו צריכים להפגש מתישהו' התקופתי בצ'אט.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)
לא מסכים.

ויתרתי על חשבון הפייסבוק שלי לפני יותר משנתיים, לא מרגיש שאני מפספס משהו.

אז נכון, אני לא רואה את התמונות מהטיול להודו של אנשים אקראיים שפגשתי בשירות הצבאי או בפוסטים ויראליים רדודים. אני מצליח לשמור על קשר עם מי שצריך. ועם מי שלא - כנראה שה'קשר' בינינו הסתכם ממילא ב'אנחנו צריכים להפגש מתישהו' התקופתי בצ'אט.

זה לא אתה. אתה חושב משמע אתה קיים.

מבחינת אנשים אחרים אתה לא קיים, כי לרוב הדבר הראשון שאנשים חדשים בחייך אומרים זה "תוסיף אותי בפייסבוק". ואז שמגלים שאין לך, אומרים "מה? איך? איך אתה שומר קשר עם אנשים?"

עריכה אחרונה על ידי raiden
  • תוכן חדש...