Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מכיר את הסיפור של המפקח על בתים משותפים כבר לפחות 40 שנה, כולל את סמכויותיו כשופט (איזה סיפור הזוי שהיה להורים שלי בשנות ה-70).

שאלתי נגעה לפיצוי על נזקים לדירתו של פות"ש, לא לעלויות תיקון הרכוש המשותף, שברי לי כי הן בסמכות המפקח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני יודע שאני יכול להוציא נסח טאבו דרך האתר אבל השאלה אם הם יקבלו את זה מכיוון שלא מצויין שם מספרי ת.ז. של הדיירים.

התביעה להגיש לבית משפט או למפקחת על הבתים המשותפים?

כן מפורט שם מספרי ת.ז. של בעלי הדירות.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
אני מכיר את הסיפור של המפקח על בתים משותפים כבר לפחות 40 שנה, כולל את סמכויותיו כשופט (איזה סיפור הזוי שהיה להורים שלי בשנות ה-70).

שאלתי נגעה לפיצוי על נזקים לדירתו של פות"ש, לא לעלויות תיקון הרכוש המשותף, שברי לי כי הן בסמכות המפקח.

אני לא רואה סיבה למה השכנים צריכים לשלם נזק על מה שנגרם מהגשם, הבעה"ד יכול לתקן ולתבוע על התיקון אבל למה על הנזק?
פורסם (נערך)

כיון שהנזק נגרם מליקוי ברכוש המשותף. בעל הרכוש המזיק צריך לשאת בנזק. בדיוק כפי שאם מישהו פוגע במכוניתך עליו לתקן אותה, ואם גרם נזק לרכושך שנמצא בתא המטען עליו לתקנו או לשלם תמורתו. אם הבחור גר בקומה העליונה ונגרם לו נזק בגלל אי תחזוקת הגג המשותף או בגלל ליקוי בגג המשותף - על בעלי הגג - כלומר כל הדיירים - לשאת בנזק, כל אחד לפי חלקו בבעלות על הגג, אשר מחושבת לפי שטח הרצפה היחסי של כל דירה (אלא אם ב"תקנון הבית המשותף" נקבע אחרת).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצל אמא שלי היה אותו סיפור.

עשינו הצעות מחיר מ-3-4 בעלי עסקים.

בחרנו את הכי זול.

שלחנו מכתב מאיים בצירוף הצעות המחיר לשכנים שישתתפו בעלות, ואם לא - יתבעו על הסכום+הפרשי הצמדה+שכ"ט+בלה בלה בלה.

כל אחד העביר את חלקו די מהר.

נ.ב - כמו שאמרו, בנסח טאבו מרוכז יש מספרי זהות של כל תתי-החלקות.

משכנתא זה קל

פורסם

כנראה שמכתב אחד מעו"ד שכולל קצת מספרים ואיומים יזיז את העניין די מהר. הפניה למפקח/ת יעילה אבל אורכת זמן רב.

פורסם

רק הצעה קטנה שמשום מה לא מופיעה כאן (ובשרשורים אחרים הנוגעים לשכנות):

תעשה מאמצים לעשות את כל ההליך הזה בצורה הכי נחמדה שאפשר. כן, הם די חלאות השכנים שלך - טיפול בגג לא אמור לגרום לך לרדוף אחרי אף אחד, והעלות שמתחלקת בין כולם זה דבר ידוע ודי בסיסי. אבל תזכור שהרכב שלך נמצא ברחוב, ותזכור שאתה גר עם האנשים האלו לטוב ולרע, ולכן עדיף לעשות את כל המאמצים האפשריים להיות סופר נחמד גם אם האנשים שחיים איתך חלאות.

כמובן שאם הם ממשיכים בשלהם, תשקול האם לבצע אסקלציה (כפי שהומלץ - מכתב מעו"ד וכו') או לספוג את העלות. אם מדובר בעלות שולית יחסית אני חושב שהייתי בולע את הרוק וסופג, בשביל למנוע מקרה של נזק לרכוש שיהיה יקר יותר מהרווח על הגג. אם מדובר בעלות שאינה שולית תדרוש את שלך, ושוב, בצורה רציונלית ומנומסת - בלי התלהמות.

בזמנו, כשגרתי בבית משותף בחיפה, היה שכן ערס מגעיל שלא היה מוכן להשתתף בהוצאות ועד הבית - לא באיטום גג, לא בנקיון פסח של החצר בחוץ, לא בנקיון מדרגות. הוא פשוט אמר לי חד וחלק "לא בא לי לשלם".

לא ביצעתי אסקלציה מהסיבה שהעדפתי להיות חכם מצודק, יש טיפוסים שפשוט לא שווים את ההתעסקות.

אבל כאמור הסכומים היו שוליים עבורי, זה היה בעיקר עניין של עצבים ואגו ופחות עניין כספי. בדיעבד מי זוכר אותו בכלל - אני שמח שזה מה שעשיתי ולא הגעתי לנקודה בה אני מגלה הפתעות על הרכוש שלי שהושארו ע"י דייר ממורמר שקיבל מכתב מעו"ד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...