Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע, מרגיש לי כאילו חרוש מדיי. מה דעתכם?

אני פסול רכבים על כך ואולי אני טועה....במקרה המדובר זו הונדה סיוויק האצ'בק.

פורסם

רכבים משנת 2009 הם בני 6, כך ש-100,000 ק"מ (כ-16,000-17,000 ק"מ בשנה) הם נסועה די ממוצעת עבורם. אם תקציבך מתאים לרכב כזה יהיה עליך לסתגל או לחפש רכב יותר קטן וחדש, או לדחות את הרכישה עד שחסכונותיך יגדלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רכבים משנת 2009 הם בני 6, כך ש-100,000 ק"מ (כ-16,000-17,000 ק"מ בשנה) הם נסועה די ממוצעת עבורם. אם תקציבך מתאים לרכב כזה יהיה עליך לסתגל או לחפש רכב יותר קטן וחדש, או לדחות את הרכישה עד שחסכונותיך יגדלו.

תודה. מה לגבי מספר הידיים. האם מצביע על משהו?

פורסם

לפעמים.

נתון חשוב יותר זה כמה זמן הרכב בילה אצל הבעלים הנוכחי שלו.

אין דין רכב יד 3 מודל 2009 שנמכר פעם אחת לפני 6 חודשים ועוד פעם לפני 3 חודשים כדין רכב עם אותו מספר ידיים שבילה שלוש שנים אצל הבעלים הנוכחי שלו.

רוצה פחות ידיים ופחות קילומטרז'? תכין את המזומן ותביא בחשבון שבמכוניות מסוימות ההבדל עשוי להיות דרמטי.

כמובן שאם אתה מחפש רכב שהוא לחלוטין לא "חרוש", אתה מוזמן לקפוץ אל הסוכנות המועדפת עליך. במקרה הספציפי של הונדה סיוויק יכול להיות שההפרש בין רכב חדש לחלוטין למשומש העומד בדרישות שלך לא יהיה כה גדול.

פורסם

אם מישהו רכש רכב יד 0 יבואן, ומכר אותו לאחר חצי שנה, ואז כמעט שש שנים אח"כ אתה רוכש את הרכב - מה בדיוק הסיפור....?

כל מקרה לגופו. יד 3 זה לא בשמיים לרכב מ2009, ו-100K זה גם ממש לא בשמיים לרכב מהשנתון הזה.

הרבה יותר חשוב לבדוק היסטוריית טיפולים, מצב מכאני/קוסמטי וכו', מאשר לפסול על נתונים מספריים שרירותיים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני חושב שהפסילה שלך מוקדמת מדיי, הכל תלוי במקרה הספציפי.

יש כאלו שישמרו על הרכב ויש כאלו שאצלהם הוא יראה כמו סמרטוט ( השלכה פנימית וחיצונית ).

אם היית אומר 180-200K ק"מ זה היה אולי כבר עסק אחר עם יד שלישית,

אבל 100K? לדעתי כל מקרה לגופו.

פורסם

אני ראיתי גם רכבים יד ראשונה עם ק"מ נמוך שקיבלו יחס מזעזע. ק"מ נמוך לא מבטיח אמינות (ק"מ אפשר גם לזייף לצערנו).

כפי שכתבו לך הכל שאלה של תקציב, בד"כ רכב שמור יותר עם נתונים כמו יד וק"מ נמוכים יותר יהיה יקר קצת יותר לרכישה...

פורסם

אני לא מסכים עם כל אלה שאומרים שיד גבוהה בהכרח אומרת דברים רעים על רכב.

חיפשתי סיאט איביזה במשך שלושה חודשים שנתונים 03-05, ראיתי בערך 15 רכבים מתוכם הרוב היו יד 1-2, עם מעט קילומטרים (יחסית לרכב בן 12 ). הרוב הוחלפו בחדשות ולכן נעמדו למכירה אחרי שפשוט " מצצו" להם את הנשמה, הרכבים מוזנחים דילגו על טיפולים יקרים נראים כמו מזבלה מבפנים ומבחוץ, אבל לגיטימי לבקש עליהם מחירון או קרוב לזה כי הם יד ראשונה ( לא משנה שהרכב צריך טיימינג משאבת מים טסט וטיפול גדול, ותעשה לדגם הזה טיימינג משאבת מים טיפול גדול וטסט אתה נפרד מ 3K לפחות). לבסוף נשמעתי לעצת חבר להרחיב את אפשרויות החיפוש לבסוף מצאתי אחת יד 5 שהייתה אצל אותו בן אדם במשך 7.5 שנים, עם ספר טיפולים מהיום הראשון שייצאה מהחברה!!! על הרכב נדרש מתחת למחירון בכמה אלפים ( יד גבוהה, וצבע גמור) בבדיקה נמצא שהרכב נקי מתאונות, בצבע מקורי!.

לגבי קילומטרז זה משהו אחר, אני מסכים עם כך שעדיף רכב עם כמה שפחות קילומטרים כי רכב שעובר הרבה קילומטרים מרגיש חרוש יותר במיוחד אם עבר את הקילומטרים בעיר.

בכל אופן 2009 100 אלף ק"מ זה לא כזה הרבה.

בהצלחה בחיפוש

פורסם

רכבים שצריך להיזהר מהם הם רכבים עם שנתון גבוה שעשו קילומטראז' גבוה. לדוג' סופר מיני שנתון 2011 שעשתה 120,000 ק"מ.

או לחילופין רכבים עם שנתון נמוך שכמעט ולא עשו קילומטראז' - לדוג' משפחתית מ-2008 עם 60,000 ק"מ

רכב נועד כדי לנסוע ו-15-16KKM בשנה זה נורמלי לחלוטין.

לגבי ידיים - מספר היד לא משנה כמו תדירות החלפת הידיים. רכב שהחליף יד אחרי 3 חודשים צריך להעלות חשד. לעומת זאת רכב שהחליף יד אחרי שנתיים זה סביר וכנראה שלא מדובר בנבלה.

תמיד תבדוק את רישיון הרכב ותראה מתי המוכר קנה את הרכב. ממליץ גם להסתכל על הקילומטראז' שנרשם בטסט האחרון שהרכב עבר ולהשוות לקילומטראז' הנוכחי כדי לוודא שהרכב לא נסע יותר מדי בשנה האחרונה.

אני קניתי רכב מיד שלישית עם יותר מ-100K והוא משרת אותי נאמנה כבר שנה, לא מרגיש חרוש או עצל ולא רואה הרבה מוסך.

• תוכן חדש...