Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני סטודנט, עובד באבטחה מזה כ8 חודשים באותו המקום.

כשהתקבלתי לעבודה כמובן שהובטחה לי התחשבות בלימודים וגמישות במשמרות.

חתמתי על חוזה לשנה ויצאתי לקורס.

בהתחלה הכל היה בסדר, קיבלתי 3-4 משמרות בשבוע ולא התלוננתי.

כעבור זמן מה התחילו אצלנו בעיות של חורים, והוספו עוד מאבטחים.

יוצא שבחודשיים האחרונים אני מקבל משמרת אחת בשבוע, והמשכורת... אתם מבינים בעצמכם.

קראתי שעל פי החוק בעת הרעת תנאים מותר לי להתפטר, אך מה עם החוזה?

אנשים שהתפטרו לפני לא קיבלו את שכרם והוא "הוקפא".

האם בעת ההתפטרות אני זכאי לקבל את ימי החופש שהצטברו וימי המחלה?

יש לציין שפניתי למפקח כבר כמה וכמה פעמים ונאמר לי שיטופל אבל הקש ששבר את גב הגמל היה שלא קיבלתי 200% ביום הבחירות.

תודה מראש.

פורסם

א. מה רשום בחוזה מבחינת ההיקף שהם אמורים לספק לך?

ב. אפשר להתפטר קודם, חוזה זה חוזה. ואם הוא לא חוקי, אז לא משנה מה נחתם בו.

ג. יש חוק עבודה, ימי חופש ומחלה, עבודה בבחירות ועוד - אם המעסיק לא מקיים את זה - הוא עובר על החוק. גם אם בחוזה רשום שאתה משלם לו בבחירות.

משכנתא זה קל

פורסם

ידידי, אין דבר כזה "הקפאת שכר"

לפי החוק, השכר שייך לך ולא למעסיק. למעסיק אין שום זכות להוריד לך, או להחזיק בשכר שלך ללא רשותך.

יותר מזה חוקי העבודה בישראל הם חוקי מגן, ז"א שאתה לא יכול לוותר עליהם גם אם אתה רוצה וגם אם אתה חותם על חוזה.

לדוגמה אתה יכול לחתום על חוזה שאתה עובד חינם 7 שנים בשביל להתחתן עם רחל ביתו של המעסיק, והחוזה הזה לא יוכר בבית המשפט ותוכל לתבוע את כל השכר רטרואקיבית 7 שנים אחורה.

אתה זכאי לימי החופשה שצברת. ימי מחלה אי אפשר לקבל.

אני לא יודע אם מה שעושים לך זה הרעת תנאים, (שאז אפשר להתפטר בדין מפוטר) , זה לא משנה כי אתה תמיד יכול להתפטר.

אם אתה מחליט להתפטר, תמסור מכתב התפטרות מסודר, ותדרוש את הסכומים שלא קיבלת, בין הייתר השכר ביום הבחירות.

פורסם

לרוב בעבודות אבטחה עובדים בעיקר חבר'ה צעירים - יוצאי צבא טריים, סטודנטים וכו'.

לרוב המעסיק ינסה כל מיני תרגילים כאלה ואחרים בשביל לא לשלם ולעגל פינות. רובם של העובדים לא מודעים לזכויותיהם, או מפחדים, או סתם עצלנים...

במידה והחלטת להתפטר סופית - מכתב פיטורין מנוסח יפה בהחלט יעשה את העבודה. אני משוכנע שהמעסיק לא ירצה לפתוח חזית מול עובד אחד, שבעקבותיו אולי ילכו עובדים נוספים.

במקרה שלי (לפני אי אילו שנים) קיבלתי את כל המגיע לי, ואף יותר, ממה שקובע החוק.

פורסם

כדי לדעת מה מגיע לך צריכים להכיר את החוזה עליו חתמת, וכן את ההסכם הקיבוצי שקיים בענף האבטחה.

אלה חלים עליך, ומעליהם כל חוקי העבודה הכלליים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לרוב בעבודות האבטחה ישנה התחייבות למינימום משמרות שבועיות (תלוי בחברה, בדר"כ 3-4)

אם אכן אצלך בחוזה גם ישנה את ההתחייבות הזו, אז מדובר בהתחייבות דו צדדית ושני הצדדים מחויבים לעמוד בה על מנת לא להפר חוזה.

במידה ואכן יש סעיף כזה בחוזה, אזי הם כבר הפרו את החוזה ואתה יכול להתפטר.

לגבי "משחקים" עם הכסף שהם חייבים לך, כאן כבר אין רלוונטיות לחוזה, הם ינסו למשוך אותך בשיטת מצליח.

• תוכן חדש...