Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה נשרפה נורה ראשית מאז שהרכב עלה לכביש ב- 2008 (חטאתי ונסעתי עם אורות ביום כנראה יותר מידי) באמצע נסיעה מהצפון לירושלים, והמעניין הוא שאין לי עכשיו גם אור גבוה ורק נורת החניה עובדת (טוב שיש פנסי ערפל). כנראה יש מדף שמסית את האור למעלה כשאני מפעיל על אור גבוה עם חוט להט אחד.

בקיצור אני מעוניין לקנות כמה נורות H7 כי בטח השניה עוד מעט תישרף גם. נתקלתי בפרסומים על נורה מסדרת OSRAM Night Breaker Plus H7 שמאירה ב- 90% יותר עוצמה לפי הפרסום מהנורה הרגילה שהיא מסדרת OSRAM Original Line H.

הנורה הרגילה עולה 30 שקל וה"עוצמתית" 139 שקל.

יש גם נורות כחולות/לבנות במחיר דומה. האם אכן היקרה שווה את הכסף ומאירה פי 2? האם היא מסנוורת?

תודה,

גיא.

פורסם

מהנסיון שלי הנורות הלבנות והכחולות לא מוסיפות לעוצמת תאורה. גם האיכותיות שבהן דוגמת פיליפס דיאמונד.

ה OSRAM NIGHT BREAKER מעולות, התקנתי אחת על האופנוע שלי (יש לו פנס אחד בלבד כך שכל שינוי מורגש) ועוצמת התאורה השתפרה פלאים לעומת נורה רגילה של HELLA.

יום טוב גם לך

פורסם

אם אין לרכב בעיית חוסר באור אז אין צורך להוציא כסף על האוסרם שציינת חוץ מהקטע שהאור שלהן טיפה יותר לבן. ממליץ לך מאוד על philips premium באריזות כתומות-צהובות. אחת מנורות H7 הסטנדרטיות הטובות שיש. עולה 25-30 ש"ח לאחת.

אני נוסע תמיד עם האורות ולא עושה חשבון לנורות של 30 ש"ח ומחליף אותן לרוב עוד לפני שנשרפות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני חושב שאין תועלת בהחלפת נורות כפעולת מנע.

אף אחד לא הבטיח לך שהנורה החדשה תחזיק מעמד יותר מהנורה הקיימת.

אורך חיי מנורה הוא ממוצע, ולא קבוע.

פורסם

תודה על התשובות :)

אני לא מתכוון להחליף נורות כפעולת מנע, אלא לשים בתא מטען שיהיה לי, כי כרגע אני תקוע בלי אור ראשי וכך אני נוסע בחושך (צד נהג לא עובד). סטטיסטית אם היצרן הרכיב 2 נורות חדשות בזמנו, שתיהן פעלו אותו זמן, אורך חיים ממוצע של נורה הוא נגיד 1000 שעות - אז השניה בטח עוד מעט תישרף גם, אז שיהיה לי להחליף מיד. אין לרכב בעיה של תאורה, אבל אם יש יותר חזק אז למה לא...

וגם ממש לא בסדר שהיצרן ארגן שאם הנורה נשרפת אין לי גם אור גבוה, בפיאט עם H4 זה לא היה כך, כנראה בגלל 2 חוטי להט. ממש לא בטיחותי. בפאביה לאחר מתיחת הפנים מ- 2010 זה לא כך.

תמונה חדשה.jpg

פורסם

אני לא אוהב את נורות ה-LL - מחזיקות הרבה אבל כמות האור שהן מוציאות הולכת ויורדת. הנורות המקוריות בפוקוס היו LL ואחרי 2 או 3 שנים שמתי לב באיזה ערב שפשוט אין כמעט אור בחושך מוחלט. החלפתי את נורות ה-LL (ואיזה קל ומהיר זה בפוקוס) והייתי מופתע מההבדל.

אגב ל-STIO : אם מאחור אילו עדיין הנורות המקוריות אז תחליף רק בצד אחד ותשווה בערב לצד השני - אתה תופתע מההבדל.

במשך הזמן למדתי כמה נורה בערך מחזיקה ואני מנסה להחליף אותן מראש. לא תמיד זה מצליח. נורות מאחור זה פק"ל כל שנתיים כדי לשמור על כמות אור גדולה - אני תמיד נוסע עם אורות והנורות של אורות הדרך האחוריים יוצאות לאחר שנתיים שחורות.

אני שם רק נורות איכותיות וקונה בחנויות חלפים ששם מחירן חצי אם לא יותר מכך לעומת רשתות חנויות ארציות. או באיביי אם יותר זול.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מאחור יש לי 2 נורות בפנס, כך שאם אחת נשרפת השניה ממשיכה לעבוד. וכל הנורות מקוריות למעט נורת בלם אחורית שמאל שהוחלפה מיד.

מישהו מכיר חנות לאביזרי רכב בעפולה שמוכרת נורות איכותיות במחיר נורמלי? אם כן אשמח לקבל את שם החנות וכתובת ואקפוץ בצהריים. תודה רבה!

פורסם

גיא, אם אתה מעוניין יש לי אפשרות לתרום לך שלוש נורות רגילות. אחת של אוסרם והשתיים האחרות סיניות של אמריקן איגל שאין לי שימוש בהם לאחר החלפת הרכב הקודם.

תאם איתי אם זה מעניין אותך.

פורסם
אני לא אוהב את נורות ה-LL - מחזיקות הרבה אבל כמות האור שהן מוציאות הולכת ויורדת. הנורות המקוריות בפוקוס היו LL ואחרי 2 או 3 שנים שמתי לב באיזה ערב שפשוט אין כמעט אור בחושך מוחלט. החלפתי את נורות ה-LL (ואיזה קל ומהיר זה בפוקוס) והייתי מופתע מההבדל.

אגב ל-STIO : אם מאחור אילו עדיין הנורות המקוריות אז תחליף רק בצד אחד ותשווה בערב לצד השני - אתה תופתע מההבדל.

במשך הזמן למדתי כמה נורה בערך מחזיקה ואני מנסה להחליף אותן מראש. לא תמיד זה מצליח. נורות מאחור זה פק"ל כל שנתיים כדי לשמור על כמות אור גדולה - אני תמיד נוסע עם אורות והנורות של אורות הדרך האחוריים יוצאות לאחר שנתיים שחורות.

אני שם רק נורות איכותיות וקונה בחנויות חלפים ששם מחירן חצי אם לא יותר מכך לעומת רשתות חנויות ארציות. או באיביי אם יותר זול.

הניסיון שלי בעשרות רכבים מראה שמנורות מסוג LL מצויינות ואין שום ירידה דרסטית בעוצמת התאורה גם אחרי -40K-30K קילומטרים

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רק יכול להעיד משני רכבים במשפחה, אחד מהם שלי - שניהם במקרה היו פורד, בשניהם היו נורות שהגיעו עם הרכב מסוג LL של פיליפס. אחרי שנתיים או יותר היה הרבה פחות אור. החלפה לנורה טרייה "רגילה" פתרה את הנושא. אז כל אחד והניסיון שלו.

אותה תופעה אני מכיר בנורות האוסרם nightbreaker, שם אחרי כבר שנה יש פחות אור.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
קנה אך ורק מנורות H7 מסוג LL (לונג לייף) תוצרת HELLA אשר ניתן לרכוש אצל גלאור או בחנויות המובחרות.

מה המחיר שלהן? כי ממליצים פה גם על אוסרם שעולות 140 שקל לעומת 20 לפשוטות. השאלה היא אם יש לזה הצדקה מבחינת היעילות ותוחלת החיים.

• תוכן חדש...