Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות שרשורים רבים שנפתחו על טיולים לגרמניה, החלטתי לשתף אתכם בחוויה האישית שלי מהטיול האחרון שם.

אנחנו משפחה של 4 נפשות, ההורים, אני (22) ואחותי (18 ).

אני מאמין שהמסלול הזה יתאים גם למשפחות צעירות יותר או למשפחות בוגרות יותר, אבל פחות יעניין ילדים קטנים.

יום ראשון:

התחלנו את הדרך שלנו לפרנקפורט בטיסה LY357 של אלעל. הטיסה ממריאה ב6:10 ונוחתת בסביבות 10 בפרנקפורט.

שדה התעופה של פרנקפורט גדול יחסית ויש מרחקי הליכה, רצוי להגיע עם נעליים נוחות.

בשדה התעופה הגענו לדלפקים של חברת ההשכרה SIXT. הזמנו מראש פורד מונדיאו סטיישן ידנית. ביקשנו רכב דיזל, אך המונדיאו לא הייתה זמינה בגרסת דיזל. הוצע לנו שדרוג לאודי A6 סטיישן תמורת 10 יורו ליום והסכמנו לכך. יש לציין את חוסר הידע של הנציגים בארץ, שאמרו שלא אוכל לנהוג ברכב, בדלפק חברת ההשכרה בגרמניה נאמר שאין בעיה שאנהג ושאני יכול לנהוג על רוב הרכבים שזמינים בחברת SIXT.

יש מרחק הליכה גם מדלפקי החברה ללקיחת הרכב. מקבלים את מפתחות הרכב בדלפק ומשם יש לגשת לחניון של חברות ההשכרה. בהגיענו לרכב הכנסנו את המזוודות, עשינו סיבוב לראות שהכול תקין מבחינה חיצונית וצילמתי את הרכב מכל הזוויות למקרה ונצטרך להוכיח קיומה של שריטה או דפיקה. יש נציג שירות של החברה שמסתובב בין הרכבים, ביקשנו ממנו לשנות את שפת הGPS המובנה ברכב לאנגלית, אך הוא לא הצליח.

ועכשיו קצת פחות תיאוריה ויותר מעשי, מתחילים לטייל.

מניעים את האודי ויוצאים מהחניון, נסענו לכיוון פרנקפורט והגענו לרחוב הראשי - רחוב Zeil. ברחוב ניתן לראות קניונים רבים וחנויות רבות, ישנו קניון גדול בעל מבנה עיצובי מיוחד, יש סופר מרקט בקומה התחתונה, ובקומות העליונות יש חנות אלקטרוניקה גדולה שמתפרשת על שטח עצום שלא ניתן להסביר. לחובבי האלקטרוניקה והגאדג'טים - גרמניה לרוב לא זולה, המחירים דומים לארץ, אך לעיתים ניתן למצוא מבצעים מצוינים ומחירים טובים. אנחנו למשל קנינו ראשים למברשת שיניים חשמלית של Braun, במחיר מצוין - 10 יחידות ב30 יורו (150₪). בארץ 2 יחידות נמכרות תמורת 50-60₪. יש מציאות פה ושם.

ברחוב ניתן לראות פסלים ומבנים עתיקים יותר, אך רוב הבניה מודרנית יחסית.

את הלינה בפרנקפורט העברנו במלון Holiday Inn Express Messe. מדובר במלון בסיסי יחסית, אך נקי ומסודר. חיפשנו מלון שיהיה פרקטי מבחינת מיקומו (סמוך ליציאה לאוטובהאן) ושתהיה בו חניה. החדרים מאובזרים בטלוויזית LCD, שתי מיטות גדולות ונוחות, שולחן כתיבה, מזגן. יש WIFI במלון. החניה עולה 12 יורו ליום, לא משנה כמה פעמים יוצאים ונכנסים.

בערב הלכנו מהמלון לכיוון סופר מרקט שנמצא כק"מ הליכה. אנחנו לא שומרים כשרות, האוכל המקומי לא רע וזול יחסית. יש גם מאפיות טובות וגם בהן מחירים סבירים למדי. ישנם גם משקאות קלים שאינם נמכרים בארץ, כמו שילוב בין קולה ופאנטה, למי שפתוח לטעמים חדשים מומלץ לנסות.

יום שני:

בבוקר החלטנו לנסוע למוזיאון הטכנולוגי Speyer. הנסיעה מפרנקפורט היא כ-100 ק"מ. מדובר במוזיאון ענק שניתן להעביר בו לפחות חצי יום. מוצגי המוזיאונים כוללים מטוסי נוסעים ותיקים, מטוסי קרב, מכוניות ישנות, אופנועים, רכבות, כלי נגינה, כלי עבודה היסטוריים, ספינת הצלה, צוללת, מכוניות מירוץ ומעבורת חלל.

לכל המיצגים (למעט הרכבים) ניתן להכנס. ישנו גם 747-200 של לופטהנזה שעומד במרכז המוזיאון וניתן לעלות עליו ולאחר מכן לרדת בגלישה מטה, בנוסף ניתן לטייל על הכנף שלו.

חוויה טובה לחובבי הטכנולוגיה, הרכב והתעופה.

משם נסענו להיידלברג. מדובר בעיירה מקסימה עם נופים והרבה ירוק. מומלץ לבקר בטירת היידלברג, היא מעניינת מאוד וניתן לראות בה בית רוקחות ומרתפי יין. העליה היא ברגל. יש לחנות את הרכב ולעלות ברגל. מדובר על הרבה מאוד מדרגות וגם כאן הייתי ממליץ על נעליים נוחות.

מהטירה נשקף נוף מדהים שצופה על כל העיירה. הכול ירוק, הררי ויפה.

לאחר שירדנו מהטירה אכלנו ארוחת צהריים ברחוב הראשי של העיירה. האוכל סביר ויש אוכל מערבי, אך ניתן גם למצוא אוכל שאנחנו מכירים כמו פלאפל ושווארמה. השווארמה שונה מזאת שאנחנו מכירים בארץ, היא דקה יותר ולעיתים מתובלת גם ברטבים חלביים כמו יוגורט.

נכנסו לכנסייה לסיבוב קצר והמשכנו לטייל בעיירה. העיירה שקטה, הרבה מבנים ישנים, מומלץ להגיע לאחד הגשרים ולצפות מהם על העיר, לדעתי יש נקודות תצפית מצוינות.

בערב חזרנו לפרנקפורט לביקור בZeil. משם המשכנו למלון.

יום שלישי:

גרמניה מעניינת ויפה. את היום הזה ממשיכים בגיחה לעיר הרשמית של היער השחור, הלא היא באדן באדן. בעיר מומלץ ללכת ברגל, להתרשם מהשקט והרוגע של המקום, מהנופים ומהגנים בעיר. למעוניינים יש גם מרחצאות, אנחנו החלטנו לוותר על זה.

משם המשכנו לעיירה קרלסרוהה. לשם הגענו על מנת לראות את הארמון. מחוץ לארמון יש גנים בהם ניתן לראות מקומיים נהנים מהמדשאות, נחים ומבלים. באותה תקופה היה הארמון בשיפוץ, השיפוץ היה אמור להסתיים באוקטובר 2014. לפחות נכנסו כך בחינם ;)

המוזיאון כולל מייצגים רבים, הוא גדול, ואפשר ללכת לאיבוד. תראו המון מוצגים עתיקים ויקרי ערך, המון פריטים מזהב, כלי עבודה עתיקים, פינות עבודה עתיקות, שחזור של חדרים בארמון, יצירות אמנות ועוד. לצלמים מביניכם - אסור לצלם במוזיאונים עם פלאש. אי לכך רצוי להצטייד במצלמה איכותית שיודעת להתמודד עם תאורה לקויה.

בלילה שוב חזרנו לZeil כמובן. זה היה ערב שישי גשום. החלטנו להתפנק במסעדה נחמדה לרגל ערב שישי ויצאנו לארוחה. טעמנו את הנקניקיות המקומיות, אני באופן אישי אהבתי. המסעדה ממוקמת במרכז הרחוב ושוכנת במבנה עתיק.

יום רביעי:

קמנו מאוחר בבוקר והחלטנו להתחיל את היום בתוך פרנקפורט. שקלנו לעשות שיט אך בעקבות מזג האוויר החלטנו לא לעשות זאת, אלא לבקר במוזיאון האומנות "שטדל". מדובר במוזיאון ענק לאומנות, שכולל יצירות אומנות רבות ומפורסמות. המקום מאובטח היטב וכולל שומרים רבים, יש לשים לב ולא לגעת ביצירות. אסור לצלם עם פלאש. ביצירות היקרות יש גם מנגנון קרבה, אני למשל התקרבתי לאחת היצירות היקרות במוזיאון והגיעו אליי שומרים. (לא נגעתי בכלל) כמובן שלא עשו כלום, אך שימו לב לזה.

יש למוזיאון קומה תחתונה שבה יש יצירות מודרניות, הקומות העליונות כוללות יצירות עתיקות. מחוץ למוזיאון יש גנים בהם ניתן לטייל.

המוזיאון גדול ומי שאוהב אמנות יכול להעביר שם זמן רב. אני למשל לא חובב אמנות בתחום הציור, והעברנו שם חצי יום בלי בעיה. אחותי כנראה הייתה מעבירה שם גם יום שלם.

נסיעה של שעתיים במזג אוויר גשום הובילה אותנו לעיירה כוחם. היה יום גשום אך זה לא הפריע להנות מהעיר. עיר עם מבנים עתיקים, נופים מדהימים, טירה עתיקה, ואת הכול ניתן לראות מהגשר המרכזי של העיר שמשקיף על כל העיר. בתים שבנויים במעלה ההר. איזור מדהים, פסטורלי ויפה. מתחת לגשר מנגנת תזמורת, נחמד גם לראות תרבות מוזיקלית במקום. תמיד עושה לי טוב בלב.

גם כאן יש הרבה מסעדות של טורקים, המחירים של האוכל סבירים, והאוכל טעים.

יום חמישי:

סיימנו את החלק הראשון של הטיול - נגמר הפרק של פרנקפורט. מניעים את הרכב ועושים את דרכנו לכיוון מדינת בוואריה ולעיר מינכן, כאשר בדרך עושים עצירה בשטוטגרט. בשטוטגרט עצרנו במוזיאון פורשה המצוין. כבר בחניון המוזיאון כבר רואים מכוניות נחמדות, גולף R32, טויוטה GT86 ועוד. בתוך המוזיאון ניתן לראות את כל יצירות המופת של פורשה, החל מכרכרה ממונעת, דגמי 911 לדורותיהם, מנועי פורשה, רכיבי אלקטרוניקה, רכבים חדשים וישנים, רכבים שהשתתפו במירוצים ואפילו טרקטור של פורשה!

מחוץ למוזיאון יש כמה דגמים של פורשה בתצוגה, מהדגמים החדשים.

ניתן לנהוג על פורשה, אני הייתי מעוניין, ואז גיליתי שהחוויה אפשרית רק מגיל 27. לא נורא, נחזור לשטוטגרט עוד כמה שנים. :lol:

טרם הגענתו למינכן, עצרנו בעיירה אולם (כותבים Ulm). בעיירה רואים סמל מוטורי מדהים - BMW M6. אך לא לשם כיוונו אלא לכנסייה הענקית, בעלת הראש הגבוה בעולם. כנסייה ענקית שצופה על העיר. בתוך הכנסייה ניתן לראות מעיין מצבה עם כיתוב לא ברור בעברית.

בעיירה לא היה הרבה מה לעשות מכיוון שהגענו ביום שבת של הנוצרים (יום ראשון שלנו) והיו הרבה עסקים סגורים ומקומות סגורים.

משם המשכנו את דרכנו למינכן, הגענו למלון. גם כאן לא מדובר במלון מפואר מדי, טלוויזית LCD, מיטה זוגית גדולה, שולחן כתיבה, פינת קפה, מערכת קטנה של BOSE (כמה קטנה, אבל מאוד איכותית, התלהבתי מאוד). המלון נקראComfort Hotel München Ost. גם כאן יש חניה צמודה (תת קרקעית). העלות דומה לפרנקפורט. ברוב המלונות בגרמניה עלות החניה היומית היא 10-15 יורו.

יום שישי:

החלטנו להקדיש את היום הזה עבור הצד היהודי של גרמניה. את היום התחלנו בנסיעה לעבר פרבר מינכן, הלא הוא דכאו. דכאו היה מחנה ריכוז, קטן יחסית לעומת רוב המחנות שנמצאים בפולין ו"פחות אכזרי", אך עדיין זה מזעזע. אין לי ספק שאני צריך להגיע לפולין על מנת לראות את "הדבר האמיתי".

חזרנו למינכן בצהריים, לאחר ביקור בקניון שנמצא 2 ק"מ ממחנה ההשמדה. אני עדיין זוכר את דבריו של ספריאל חבר הפורום - אישתי עד היום לא שוכחת את החולצה שקנתה בדכאו. עצוב, אבל נכון. יש שם חנויות זולות יחסית לביגוד ולהנעלה. העברנו עוד שעתיים בקניון הזה.

במינכן ביקרנו באתר האולימפי, בו התרחש רצח היהודים ב-1972. האתר משומר היטב. לקחנו את רכבת הסיור, המקום יפה מאוד, מסודר כיאה לגרמנים.

לאחר מכן עלינו למגדל שצופה על העיר מינכן. ניתן לצלם משם תמונות מדהימות ולראות את העיר למרחק, רצוי לעלות למגדל כאשר מזג האוויר טוב ולא מעונן, כך ניתן לראות טוב יותר.

לאחר מכן נסענו למרכז העיר. הגענו לכיכר המרכזית וטיילנו ברחובות. כיף לעצור ולשתות קפה באחד מבתי הקפה ולהמשיך הלאה, בעיקר כשמזג האוויר גשום וקריר.

במרכז העיר ישנם מבנים עתיקים רבים שנמצאים כל הזמן בתהליך שימור ושיפוץ.

יום שביעי:

זה היה היום עם מזג האוויר הטוב ביותר בטיול. החלטנו לנסוע לאוסטריה, בדרך עוצרים בתחנת דלק ורוכשים מדבקה על מנת לעבור את הגבול. חבל טירול של אוסטריה הוא איזור מדהים, ירוק ויפה, הררי, פסטרולי מאוד.

ניצלנו את מזג האוויר המצוין ועלינו לקן הנשרים, הלא הוא בית הקיט של היטלר. יש להחנות את הרכב ולאחר מכן לעלות באוטובוס. הכביש מפותל וצר מאוד, על כן מכוניות לא מורשות לעלות לשם.

לאחר מכן מגיעים לחלק התחתון של האתר. למי שמעוניין לעלות לחלק העליון של האתר, עליו ללכת במנהרה שאורכה 100 מטרים, ולאחר מכן להכנס למעלית. מדובר במעלית זהב מקורית עם טלפון, אותה מעלית ששירתה את היטלר.

כשמגיעים למעלה האתר, נשקף לפנינו נוף מדהים ומטריף. הכול ירוק ומדהים, רואים פסגות של הרים מושלגים, אגמים וכמובן את הכביש המפותל והמדהים שמוביל לאתר.

בערב חזרנו למינכן, יצאנו לMarieplatz. הרחוב הידוע והראשי של מינכן. גם כאן ניתן לראות המון מבנים עתיקים.

קיבלנו המלצה על HB. אני לא התרשמתי בכלל. לחם יבש כאילו הוציאו אותו מהימ"חים של מלחמת העולם השניה, נקניקים ופסטרמות לא טעימים במיוחד, אפילו אלו שרוכשים בסופר מרקט הגרמני טעימים יותר. גם ההורים לא התרשמו לטובה.

המלצר ששירת אותנו לא היה נחמד. אחותי בעייתית עם האוכל, אז שאלנו אותו אם יש פסטה או פיצה, הוא נבח עלינו "Only Bavarian Foooooooooooooood"! (במבטא גרמני כועס)

טיילנו קצת ברחוב, כבר היה מאוחר ולא היה כבר מה לעשות, חזרנו למלון.

יום שמיני:

נסענו לאוגסבורג. ביקרנו בבית של משפחה מאוד מפורסמת - משפחת מוצרט. המוכר לכולנו כמובן הוא המלחין מהמאה ה-18. במוזיאון ניתן לראות כלי נגינה עתיקים רבים, תווים מקוריים, ספרים שכתבו בני המשפחה ועוד. בחלק האחורי של הבית ישנו גן קטן ובו פסלים של בני המשפחה.

המשכנו לגן הבוטני של אוגסבורג. פעם ראשונה שהחניה לא עולה כסף! 8)

הכניסה לאתר גם כן לא יקרה, האתר מאוד מעניין, על אף שירד גשם העברנו שם שעתיים ונהננו מאוד מהמקום. לאוהבי הצמחים והפרחים יהיה הרבה מה לראות. לצלמים שביניכם - רצוי להגיע עם עדשת מאקרו.

מקום מעניין מאוד לדעתי ומרשים. מטופח מאוד ומסודר מאוד. הגן מסודר לפי איזור גידול הצמחייה וסוגי הצמחייה. למשל יש איזור נפרד לצמחייה טרופית או לצמחייה יפנית.

אחה"צ חזרנו למינכן, רצינו לבקר בבית הכנסת אוהל יעקב, אך הוא היה סגור כשהגענו.

המשכנו לטייל במינכן, קצת קניות אחרונות וחזרנו למלון ללילה אחרון בגרמניה.

האודי קיבלה בוק קטן בערב, אחרי הכול היא הובילה אותנו ממקום למקום - 2400 ק"מ, ליוותה אותנו שבוע וחצי. :wink:

יום תשיעי (ואחרון):

קמים מאוד מוקדם לטיסה, הטיסה יוצאת ממינכן, טיסה LY353 של אלעל. מחזירים את הרכב לחברת ההשכרה, שם התלוננו בפנינו שיש שריטה על הג'אנט. :shock: מזל שהזמנו את הרכב עם ביטוח ביטול השתתפות עצמית.

הזדכינו על הרכב והמשכנו לעבר הטרמינל המקולל של מינכן, A1F. טרמינל בלתי נגיש בעליל, הליכה בלתי נגמרת.

זהו טרמינל מיוחדת שיוצאות ממנו רק טיסות לישראל. נהלי האבטחה קפדניים מאוד. הרבה ניידות משטרה לפני הטרמינל, משטרה בכניסה לטרמינל שבודקת ברשימת הטיסות האם אתה אכן רשום (השוטר התלהב מזה ששם המשפחה שלי בגרמנית :lol:)

לאחר מכן מבצעים רישום לטיסה, ואז בידוק בטחוני לכבודה ובידוק אישי. במסגרת הבידוק תהיו מופתעים שהאתם והציוק האישי שלכם נבדקים יותר טוב מאשר בנתב"ג.

בדיקה גופנית מלאה עם סקאנר + מישוש + גלאי.

את התיק שלי (תיק צילום) העבירו במכונת שיקוף ולאחר מכן ביקשו לראות שאחת העדשות היא אכן עדשה ולא איזה טיל בליסטי.

אחד המאבטחים היה בשוק מגודל הסלולר שלי (בזמנו גלקסי NOTE II) עם מגן אוטר בוקס דיפנדר.

הטרמינל עצמו מאוד קטן, לרוב מאוכלסת בו טיסה אחת, הוא כולל חנות דיוטי פרי מאוד קטנה, שירותים ומזנון יקר להחריד.

למטוס מגיעים עם אוטובוס. למטוס עולים עם שרוול ולא עם מדרגות. זה שרוול נפרד מהטרמינל. כנראה הגרמנים העדיפו את הפתרון הזה מכיוון שרוב הזמן אצלהם גשום וקר.

עולים למטוס ומגיעים לארץ בשעות הצהריים.

עייפים אך מרוצים ועם הרבה טעם לעוד סיימנו את הטיול הזה.

חוזרים לארץ בתקופה לא טובה במיוחד, ואני חוזר ישר מהכיף והנופים לתוך הבלאגן של צוק איתן. :-(

אין לי ספק שאני אחזור לשם עוד הרבה פעמים, גרמניה ענקית ויש לי עוד הרבה מה לראות ולעשות, וטיול השחרור שלי מתוכנן עם עוד חבר חולה רכב ותעופה, שם נעבור בכל האתרים האהודים על חובבי הרכב, מוזיאוני הרכב, מפעלי רכב, וכמובן הדובדבן שבקצפת - הנורבוגרינג. :twisted:

אני מצטרף כמה תמונות בודדות מכיוון שאי אפשר להעלות לכאן הרבה תמונות בצימוד להודעה אחת.

במידה ויש התעניינות לגבי אתרים מסוימים אעלה תמונות נוספות.

DSC_2097.JPGDSC_2936.JPGDSC_4069_70_71_tonemapped.jpgDSC_4218.JPGDSC_4389.JPG

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יום שביעי

זה היה היום עם מזג האוויר הטוב ביותר בטיול. החלטנו לנסוע לאוסטריה, בדרך עוצרים בתחנת דלק ורוכשים מדבקה על מנת לעבור את הגבול.

תודה על הפירוט, שמח שנהניתם.

תיקון קטן, המדבקה היא לא לצורך מעבר הגבול אלא משמשת כתשלום אגרה עבור הנסיעות בכבישים המהירים של אוסטריה.

אני אשמח לשמוע על טיול בגרמניה לכאלה שהם לא חובבי מוזיאונים, יותר טבע, אתרים ונופים.

מחוויות שלנו מאוסטריה, מאוגוסט 2014, תוכל להתרשם כאן.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם (נערך)

אנחנו שילבנו הכול בטיול - גם נופים, גם מוזיאונים, גם אתרים.

טירות וארמונות זה יכול להיות שילוב של אתרים היסטוריים ומוזיאונים למשל.

באותה נשימה רצוי להזכיר שגרמניה היא מדינה מדהימה לכל חובבי הרכב - מוזיאונים רבים ובחלק מהמפעלים אף ניתן לסייר. כמובן לחובבי הנהיגה רצוי מאוד לשלב נהיגה בנורבוגרינג.

עלויות השכרת הרכב נמוכות מאוד ומאפשרות גם לנהגים צעירים יחסית לשכור רכבים טובים. מינכן יכולה להיות אופציה מצוינת למי שרוצה לראות את זלצבורג ואינסברוק שבאוסטריה. יותר נוח מאשר נחיתה בוינה.

לאוסטריה אני אגיע אולי בקיץ הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...