Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי חרמש מוטורי זומקס 33 סמ"ק מתוך כוונה להשתמש בו פעם בשבועיים- חודש כדי לכסח קצת עשבים.

זה אחרי שכל הניסיון שלי בגינון היה על כלים חשמליים או ידניים.

אחרי שהשכרתי חרמש וראיתי כי טוב קניתי חרמש.

יש לי כמה שאלות:

1. בחרמש מההשכרה היה חוט 3 ממ והוא נקרע כל הזמן- בחרמש שקניתי היה חוט 2.5 הוא בכלל לא נקרע- יש טעם להעדיף חוט 3 ממ על חוט 2.5 או 2.7?

2. איך מתבצע הליפוף בחרמש שיש לו מנגנון שליפת החוט כשדופקים על הקסטה?

3. האם צריך לזרוק את הדלק והשמן המעורבבים שנשארו בתוך החרמש או שניתן לרוקן אותם לתוך ג'ריקן אחר ולהשתמש בהם שוב?

4. אחרי שעה עבודה(בפעם הראשונה שעבדתי איתו) שמתי לב שהחרמש כבר לא עולה עם הטורים יפה- בטורים נמוכים הוא עובד בסדר- בטורים גבוהים הוא כמו נחתך- או נחנק- אחרי כמה דקות עבודה נוספות הוא פשוט נכבה כשלוחצים פול גז לבערך 3 שניות- מה הגורם לזה?

כמו כן היה במנוע תערובת חדשה של שמן ובנזין ביחס הנכון לפי הוראות ההפעלה- 4%.

חשבתי שזה בגלל הצוק אבל זה לא משנה באיזה מצב הייתי- החרמש פשוט נחנק.

4. איזה חלקי חילוף כדאי להזמין לכל מקרה שלא יהיה?

5. חשבתי שהחרמש צריך כוונון קטן אז פתחתי את מיקום המסנן וגיליתי כמה ברגים- מסומנים בכתום(צהוב) ובאדום.

http://i.imgur.com/jeDiJSu.jpg

http://i.imgur.com/fFL6bJu.jpg

http://i.imgur.com/WKj9a2I.jpg

התחלתי לכוון את האדום בלי לדעת בדיוק מה הוא עושה- אחרי ששיחקתי איתו קצת החרמש בכלל לא נדלק.

אחרי עוד קצת משחקים החרמש נדלק וחזר למצב הרגיל.

המסנן היה קצת רטוב- זה מסנן רגיל מספוג.

כמו כן אשמח לכמה עצות בשביל לשמור על החרמש לשנים רבות.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי ModChiP
לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

עוד שאלה- אם אני שם יותר מידי שמן ואם אני שם פחות מידי שמן מה קורה?

לפי מה שנראה לי פחות מידי שמן זה לא טוב- כי אין סיכוך.

ויותר מידי שמן למה יגרום?

אם נגיד אני שם ליטר דלק

מתוכם 40ML שמן?- יענו 960ML דלק והשאר שמן?

או ליטר דלק ו40ML שמן?

עריכה אחרונה על ידי ModChiP

פורסם

ארוך כמו טופס פתיחת חשבון בנק.

תשובות בפנים

קניתי חרמש מוטורי זומקס 33 סמ"ק מתוך כוונה להשתמש בו פעם בשבועיים- חודש כדי לכסח קצת עשבים.

זה אחרי שכל הניסיון שלי בגינון היה על כלים חשמליים או ידניים.

אחרי שהשכרתי חרמש וראיתי כי טוב קניתי חרמש.

יש לי כמה שאלות:

1. בחרמש מההשכרה היה חוט 3 ממ והוא נקרע כל הזמן- בחרמש שקניתי היה חוט 2.5 הוא בכלל לא נקרע- יש טעם להעדיף חוט 3 ממ על חוט 2.5 או 2.7?

תבדוק בחוברת הפעלה מה העובי המקסימלי שניתן להשתמש. אם לא מצאת אזכור לכך, תנסה להשחיל חוט של 3 מ"מ: נכנס - מה טוב,אחרת תחזור ל-2.5 מ"מ.

2. איך מתבצע הליפוף בחרמש שיש לו מנגנון שליפת החוט כשדופקים על הקסטה?

סרטון מעולה (וגם בעברית):

[video=youtube;K8FFdF-dV74]

3. האם צריך לזרוק את הדלק והשמן המעורבבים שנשארו בתוך החרמש או שניתן לרוקן אותם לתוך ג'ריקן אחר ולהשתמש בהם שוב?

בדר"כ עובדים עם החרמש עד שנגמר הדלק במיכל כליל. לא נהוג להשאיר דלק במיכל.

4. אחרי שעה עבודה(בפעם הראשונה שעבדתי איתו) שמתי לב שהחרמש כבר לא עולה עם הטורים יפה- בטורים נמוכים הוא עובד בסדר- בטורים גבוהים הוא כמו נחתך- או נחנק- אחרי כמה דקות עבודה נוספות הוא פשוט נכבה כשלוחצים פול גז לבערך 3 שניות- מה הגורם לזה?

קנית מכשיר חדש או יד שניה?

תמיד יש איביי...

5. חשבתי שהחרמש צריך כוונון קטן אז פתחתי את מיקום המסנן וגיליתי כמה ברגים- מסומנים בכתום(צהוב) ובאדום.

התחלתי לכוון את האדום בלי לדעת בדיוק מה הוא עושה- אחרי ששיחקתי איתו קצת החרמש בכלל לא נדלק.

לקנות רצועה שמתלבשת על הכתף ומתחברת לחרמש - שווה כל שקל

תודה רבה!

עוד שאלה- אם אני שם יותר מידי שמן ואם אני שם פחות מידי שמן מה קורה?

לפי מה שנראה לי פחות מידי שמן זה לא טוב- כי אין סיכוך.

ויותר מידי שמן למה יגרום?

אם נגיד אני שם ליטר דלק

מתוכם 40ML שמן?- יענו 960ML דלק והשאר שמן?

1 ליטר דלק ו-40 מ"ל שמן.

לוודא שהשמן הוא 2T.

או ליטר דלק ו40ML שמן?

אוף זה היה ארוך...

פורסם

תודה רבה לך על העזרה, אבל השאלות הכי חשובות נותרו חסרות מענה.

2. האם צריך לזרוק את הדלק והשמן המעורבבים שנשארו בתוך החרמש או שניתן לרוקן אותם לתוך ג'ריקן אחר ולהשתמש בהם שוב?

3. אחרי שעה עבודה(בפעם הראשונה שעבדתי איתו) שמתי לב שהחרמש כבר לא עולה עם הטורים יפה- בטורים נמוכים הוא עובד בסדר- בטורים גבוהים הוא כמו נחתך- או נחנק- אחרי כמה דקות עבודה נוספות הוא פשוט נכבה כשלוחצים פול גז לבערך 3 שניות- מה הגורם לזה?

פורסם

יחס התערובת תלוי בסוג שמן 2 הפעימות (2T) בו אתה משתמש. אם אתה משתמש בשמן מינרלי או חצי סינטטי אל תרד מ4% או 1:25 כלומר 40 סמ"ק שמן ל-1000 סמ"ק בנזין. אם אתה משתמש בשמן סינטטי לשתי פעימות אין צורך ביותר מ-2% כלומר ב-20 סמ"ק שמן ל-1000 סמ"ק בנזין.

חוסר שמן הוא הרסני - חיכוך של הבוכנה בדופן הצילינדר גורם לחימום יתר שלה, היא נוגעת בו והאלומיניום שלה 'נמרח' על הצילינדר, תופס את הרינג לבוכנה וגורם נזק שהוא לעיתים קרובות בלתי הפיך. זה מנגנון ההרס הכי נפוץ אצל גננים שטועים ומכניסים דלק נקי לציוד 2 פעימות.

עודף שמן מזיק פחות אבל גם הוא יוצר פיח בראש ועל הבוכנה ואם יש בלם ניצוצות (רשתית במסלול הפליטה) סביר שהוא יסתם כמעט מיידית. עשה מה שצריך ולא יותר ועדיף שמן סינטטי. בכמויות שאתה תצטרך הפרש המחיר זניח. אל תתפתה למארזי שמן בשקיות ושאר המצאות הרווחות בשוק. קנה בקבוק שמן איכותי ומזרק פלסטי בעל שנתות וכן השתמש בג'ריקן בעל חלון שקוף וזהו.

לגבי שאלתך להשתנקות המנוע וכדומה. הקרבורטור בחרמש הוא פרימיטיבי ביותר ורגיש מאד לשחיקה, זיהום וכיוצא בזה. העיקרון היסודי שלו הוא שרוול מסתובב ובו מעבר אוויר הקובע את כניסת האוויר למנוע, ומחט הנשלפת מתוך צינורית פלסטית דרכה מגיע הדלק למרכז מעבר האוויר שבשרוול. כשאתה נותן גז מתרחשים 2 דברים בו זמנית - השרוול מסתובב ומאפשר מעבר אוויר חופשי יותר, והמחט נשלפת יותר ויותר מתוך הצינורית בתוכו היא נתונה. שליפה זו מקטינה את החפיפה בין המחט לצינורית ומאפשרת לדלק לברוח ביתר קלות במרווח בין המחט לצינורית. יותר אוויר ויותר דלק והמנוע עולה בסיבובים ומייצר יותר מומנט.

יש דגמים בהם ניתן לכוון את גובה המחט וזה נעשה ע"י בורג במרכז החלק המסתובב. ניתן לראות זאת כשמסתכלים על הקרבורטור מלמעלה - אצלך זה יהיה במרכז המעגל הזהוב.

אבל למיטב הבנתי במקרה שלך יש ברז מחט לדלק, הקוצב את הכמות שתצליח לדלוף בין המחט לשרוול הפלסטי.

אם כן, סיבובי סרק נקבעים ע"י הבורג המוקף בסימן צהוב/כתום. הבורג המוקף באדום הוא ברז מחט הקובע התנגדות מסוימת למעבר דלק. אם המנוע משתנק הברג החוצה מעט את הבורג עד להשגת פעולה יציבה.

שים לב - כשהמנוע רץ במהירות גבוהה סגור בעדינות רבה את המחט ותשמע שהמנוע מתחיל 'לצרוח' במהירות מכסימלית. ממצב זה פתח מעט את הבורג כדי להעשיר את התערובת. אסור להריץ מנועי 2 פעימות בתערובת ענייה מדי כי היא משמשת גם לקירור המנוע. כשהתערובת מעט עשירה המנוע יגיב היטב ללחיצה על הדק הגז והמנוע לא יתחמם.

דלק ניתן להחזיר לג'ריקן. אל תשתמש בדלק ישן אבל נניח עד 6 חודשים ניתן לשמור ולהשתמש ללא בעיות.

פורסם

אז אני פותח מצרעת מלאה- ואז עושה את הבדיקה?

לפתוח את הפילטר אוויר בזמן הבדיקה?

האם הבורג האדום אחראי גם על מידת העשרת התערובת בזמן ההתנעה?

איזה חלקי חילוף כדאי לי להזמין לשם תחזוקה כללית?

כמו כן מה גרם לחרמש להיחנק ולהיכבות במהירות בסל"ד גבוהה?

תודה!

פורסם

תוספת קטנה - אם תשתמש בתערובת ישנה יכול להיות שהיא תהיה עשירה יותר ממה שהכנת אותה כי חלק מהדלק יתאדה. תזהה את זה לפי זה שיצא עשן בשימוש.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אני מנחש שלא סתם דלק מתאייד אלא שמתנדפים המקטעים היותר קלים והיותר נדיפים שבבנזין, ואלה כנראה גם מתלקחים במנוע ראשונים. אם נוצר 'פיגור שריפה' חריג בגלל העדר החלקים הקלים ובעלי אנרגיית הצתה מינימלית, יהיה פחות זמן לשמן להישרף והוא ייפלט כענן חומר לא שרוף וכהה.

אני לא כימאי דלק ואולי מישהו יוכל להשיג מידע מוצק מאחת מחברות הדלק בארץ (לבורנט במעבדה?, מהנדס כימי?), מאחד מבתי הזיקוק או מאתר בחו"ל.

קראתי פעם שבחו"ל מוכרים תוספים המיועדים לשמר או לרענן דלק בתקופת הקיץ כך שישמר מחורף לחורף. אם יהיה הסבר לתופעת התיישנות הדלק ולא רק ניחוש שלי יתכן וניתן יהיה לשמר דלק מעונה לעונה וגם יותר, ולרענן אותו בעזרת משהו נדיף.

פורסם (נערך)
אז אני פותח מצרעת מלאה- ואז עושה את הבדיקה?

לפתוח את הפילטר אוויר בזמן הבדיקה?

האם הבורג האדום אחראי גם על מידת העשרת התערובת בזמן ההתנעה?

איזה חלקי חילוף כדאי לי להזמין לשם תחזוקה כללית?

כמו כן מה גרם לחרמש להיחנק ולהיכבות במהירות בסל"ד גבוהה?

תודה!

1 - כשהמצערת פתוחה לגמרי אתה סוגר בעדינות את הבורג. המנוע עולה עוד בטורים ו'צורח' עד שהוא מתחיל לזייף ולהאט. ממצב זה אתה פותח את הבורג כך שהוא שוב 'צורח' וממשיך לפתוח עוד טיפה כך שהטורים יורדים מעט ממצב 'צריחה'. כך התערובת מעט עשירה. סיים את הכוון כך: סגור מצערת לסרק וודא שפעולת המנוע יציבה. אז תן פול גז בבת אחת. המנוע צריך לעלות בסיבובים חלק ובמהירות ולהתייצב על מהירות גבוהה. זה המצב הנורמלי והתקין.

2 - בזמן הכוון הפילטר סגור. אתה מכוון במצב עבודה נורמלי ולכן כמובן שהכל סגור.

3 - אל תזמין חלפים מראש. יתכן שהחרמש ימות הרבה לפני שתזדקק להם. הדבר היחידי שאולי כדאי להצטייד בו זה שפופרת גריז לסיכת גלגל השיניים בראש. יש שם בורג שפותחים אותו, מחדירים קצת גריז וסוגרים אותו כדי שהגריז ידחף פנימה. כמובן ששמן חודר לשימון ציר המצערת והכבל לא נכלל אצלי במסגרת חלפים ותמיד כדאי שיהיה לך.

4 - החניקה נובעת מחוסר דלק. אם ההתנגדות לכניסת דלק לפנים הקרבורטור עלתה, יהיה מחסור בדלק. סיבות אפשריות הן לכלוך במעבר כלשהו, עיוות במחט או בשרוול שבתוכו היא נעה וכדומה. שסתום המחט (בורג הכוון שסימנת באדום) הוא התנגדות נוספת בטור לכניסת הדלק. אתה יכול להגדיל את ההתנגדות (סגירת בורג) או להקטין אותה (פתיחת הבורג) ובכך לאזן את הזרימה ולפצות על שינוי בהתנגדות שנגרם מלכלוך/עיוות.

5 - שסתום המחט משפיע כמובן גם בזמן התנעה אבל הכיוון שלו לא נגזר מכך אלא מהתנהגות המנוע בעבודה. השסתום לא נועד להעשיר את התערובת בהתנעה. בזמן התנעה יש בעיה כפולה - גם צריך תערובת יותר עשירה ביחס לנורמלי כי המנוע קר, וגם צריך לפצות על תת-לחץ נמוך בגלל שסיבובי המנוע במשיכה נמוכים ואז קשה לינוק דלק. זה תפקידו של הצ'וק, 'לחנוק' את כניסת האוויר, ליצור תת-לחץ גבוה ולסייע במשיכת דלק. כשהמנוע כבר חם הוא מתגבר על תת-הלחץ הנמוך ומצליח להתניע ללא צ'וק. אם תשתמש בצ'וק כשהמנוע חם יגיע למנוע יותר מדי דלק והוא לא ידלק.

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

דרך אגב, השאלה ששאלת לגבי השפעת בורג המחט בהתנעה לא כל כך מנותקת מהמציאות.

בקרבורטורים של משורי שרשרת נפוץ שסתום מחט אחד המיועד לכוונן את יחס התערובת בסרק ובהאצה ושני לויסות בסיבובי עבודה מכסימליים. בכלל מבנה הקרבורטור אצלם שונה ומכיל פרפר ממש.

פורסם

שפופרת גריז לסיכת גלגל השיניים בראש. יש שם בורג שפותחים אותו, מחדירים קצת גריז וסוגרים אותו כדי שהגריז ידחף פנימה. כמובן ששמן חודר לשימון ציר המצערת והכבל לא נכלל אצלי במסגרת חלפים ותמיד כדאי שיהיה לך.

איפה ממוקם הבורג ואיך פותחים אותו?

על איזה כבל אתה מדבר?

החוט פלסטיק שמכה בעשבים?

פורסם

שלום,

הבורג שהוא מדבר עליו נמצא קצת לפני הקסטה, אמור להיפתח עם T10/8, אתה מכניס לשם קצת גריז עם מגרזת והגריז נכנס לסליל שעובר בין הידית גז לקסטה וגורם לה להסתובב.

פורסם

הבנתי!

למרות שכשראיתי שעושים את זה פשוט הורידו את כל הקסטה עד למוט עצמו ומרחו שם גריז.

מה שכן אני רואה שיותר ויותר שימושים יש למגרזת ואשמח להמלצה למכשיר פשוט וזול.

שימוש אולי פעם בשנה.

כרגע אני דג מתוך שפופרת הגריז את הגריז.

• תוכן חדש...